Energielabel Eeserveen

Direct energielabel aanvragen

Snel een voordelig een energielabel aanvragen voor jouw woning in Eeserveen? Met ingang van 1 januari 2015 is er een nieuw energielabel voor woningen gelanceerd. Het informatielabel geeft een indicatie van hoe zuinig jouw woning is en toont concrete verbetermogelijkheden om de energierekening verder terug te dringen. Ben je van plan jouw woning te verkopen of verhuren? Dan is een definitief energielabel in Eeserveen verplicht. Op ons energielabel-platform bieden wij actuele informatie over het regelen en aanvragen van een label. Daarnaast kunnen verschillende energieadviseurs vergeleken worden en tref je hier tips om jouw woning te verduurzamen.

 • De energielabels bieden inzicht in de energieprestatie van een gebouw.
 • Het is een verplichting bij een woningverkoop, verhuurcontract of een nieuwbouwproject.
 • We delen het op in 7 categorieën: Energielabel A of B (groen label) t/m F & G (hoog verbruik).
 • In het begin was het mogelijk zelf een VEL (vereenvoudigd label) op te vragen. In 2021 zijn deze regels veranderd.
 • Je dient nu eerst een afspraak te maken met een energieadviseur in Eeserveen die jouw huis opneemt en op basis daarvan het label vaststelt.
 • Het label – inclusief concrete verbeterpunten – kost tussen de €120,00 – €440,00.

energielabel-a-uitleg

Goedkoop energielabel aanvragen in Eeserveen

Het energielabel geeft inzicht in de energiezuinigheid van een woning. Alle woningbezitters hebben in 2015 een voorlopig energielabel gekregen. Zodra het huis opnieuw wordt verkocht of verhuurt, moet je het definitieve energielabel regelen. Sinds kort is er een nieuwe rekenmethode wat door specialisten ook wel NTA8800 wordt genoemd. Je moet dus een deskundige energieadviseur thuis laten langskomen. Deze adviseur moet fysiek bij je thuis komen en analyseert de actuele situatie op energiegebied. Het certificaat is nu wel een stuk duurder geworden. Hierna vind je precies hoe je zo’n voordelig energielabel in Eeserveen kunt regelen.

Een particulier woning energielabel aanvragen in 5 stappen

 1. Zoek een energiedeskundige

  Via het platform centraalregistertechniek.nl doorzoek je alle erkend deskundige energieadviseurs die bevoegd zijn om een energielabel te registreren. Vul je postcode in (7859) om een erkend deskundige in Eeserveen te zoeken.

 2. Voorbereiding op afspraak

  Ga vervolgens verder naar een deskundige en stem samen een geschikt moment af. Het is voor beide partijen waardevol wanneer je alle actuele details van het huis kunt laten zien. Je kunt denken aan bouwtekeningen, EPC-berekeningen en bestekken.

 3. Bezoek van de deskundige

  De erkend energiedeskundige komt fysiek bij je thuis en bekijkt hoe milieuvriendelijk het huis is. Deze ronde duurt plusminus 2,5 uur.

 4. Label registratie

  De EP-adviseur in Eeserveen beslist uiteindelijk wat het label moet worden en registreert deze in de database EP-Online.

 5. Online label inzien

  Wanneer alles achter de rug is sturen ze een PDF op van het keurmerk met alle kenmerken en alle mogelijke maatregelen om het energieverbruik te verlagen. De geldigheidsduur van het label is 10 jaar en dien je over te dragen bij de verkoop van de woning. Door middel van Mijn Overheid kun je de documentatie ook downloaden.

Een aanvraag indienen voor een particulier energielabel?

Doorzoek de energieadviseurs en vind de laagste prijs

De kosten van een energielabel

De gemiddelde prijzen van een definitief energielabel komen uit tussen de €120,00 – €390,00. In de tabel die je hieronder ziet bieden we de gemiddelde kosten van een energielabel deskundige Eeserveen. Direct een offerte? Klik hier om aanbieders in jouw regio te vergelijken. Check ook adviseurs in Benneveld, Meppen, Aalden, Wezuperbrug en Wezup. De definitieve tarieven komen tot stand door meerdere factoren.

 1. Type en leeftijd huis (vrijstaand, twee-onder-een kap, hoekwoning, appartement, tussenwoning).
 2. De tijd (in uren) die de bouwinspecteur bezig is.
 3. De informatie die voorhanden is (tekeningen en installatietechnische gegevens).
 4. De uiteindelijk energiecoach die het werk gaat doen.
Soort woningOppervlaktePrijsindicatie
Appartement55 m2€ 175,00
Tussenwoning105 m2€ 214,00
2-onder-1-kap145 m2€ 276,00
Villa180 m2€ 355,00
Actuele kosten woninglabel Eeserveen.

Erkend deskundige in Eeserveen vergelijken

Makkelijk en voordelig je definitief energielabel aanvragen? Daarvoor moet je zoeken naar een erkend deskundige energielabel Eeserveen. De website om deze inspecteur op te zoeken is centraalregisterTechniek.nl. Daar vind je het QBISnl register. Op deze plek vergelijk je erkend deskundige specialisten (BRL9500). Voor een voordelige keuze vind je in onze vergelijkingstabel diverse (landelijke) experts waar je zonder gedoe een milieulabel kunt regelen zonder al te veel kosten.

Energieadvies Expertise Prijsindicatie Beoordeling Aanvragen
Energielabel Woning
Bedrijfspand
v.a. €349
beste keuze!

Stappenplan voor duurzaam en energiezuinig huis

Gebruikt jouw woning veel energie, en wil je de maandelijkse lasten verlagen door de energieprestatie te verbeteren?Met slimme energiebesparende maatregelen kan je ook jouw woning omtoveren naareen label A/B/C woning. Het isoleren van een woning nemen we als uitgangspunt. Hierdoor kan je garanderen dat de warmte niet zomaar de woning uit kan. In het vervolgtraject ga je juist verder in op de mogelijkheden voor energieopwekking. Op deze website lees je ook meer over G energielabel.

Tip: Op de website Verbeteruwhuis.nl kan je zien – nadat je wat vragen hebt beantwoord – gerichte verbeteropties voor een beter energielabel. Bezoek de website en doe de check.

6 voordelen van een zuinig energielabel woning Eeserveen

 • Een zuinige woning en maandelijks lagere energiekosten.
 • Een gezond leefklimaat: het hele jaar door een aangename temperatuur in huis.
 • Een woning met label A of B beperkt de CO-2 uitstoot.
 • De waarde van jouw woning neemt toe.
 • In sommige gevallen biedt de bank een rentekorting.
 • De overheid verstrekt aantrekkelijke subsidies voor het verbouwen van een huis.
 • De energiecoach in Eeserveen kan hier ook in adviseren.
EnergielabelBouwjaarVerbeteropties
Label A2014 – 2024Laat een 100% elektrische warmtepomp installeren (van gas los).
Label B2000 – 2009Duurzaam de woning verwarmen met een warmtepomp.
Label C1984 – 2002Zonnepanelen, na-isolatie en driedubbel glas.
Label D1972 – 1981HR++ glas en een nieuwe HR-ketel.
Label E1965 – 1979Dubbel glas plaatsen en isoleren plus zonnepanelen.
Label F1948 – 1969Enkel glas vervangen + isoleren.
Label Gt/m 1941HR-ketel en isolatie.

Het goedkoopste energielabel voor jouw huis?

Bekijk alle specialisten en vraag snel jouw energielabel aan

Woning isoleren

Isolatie is altijd de basis van een zuinig huis. Door goede woningisolatie toe te passen vermijd je dat gewonnen warmte je huis weer verlaat. Dankzij isolatie worden de stookkosten een stuk gunstiger en heb je een optimaal leefklimaat. Waar je als eerste moet beginnen heeft te maken met wat er nu allemaal al aan isolatie is gedaan. Het bouwjaar is vaak een goede indicator hiervoor. Je kunt ook navraag doen bij vorige bewoners of mensen uit de straat. Een bouwtechnische keuring of speciale warmtescan laat de warmtelekken van uw woning zien. In onderstaand schema doorzoek je de gemiddelde besparingen voor een doorsnee woning met een normale hr combiketel.

Type isolatieKostenGasbesparing (jaar)Energiebesparing
Dakisolatie€3300 – €5400975 m3€624
Vloerisolatie€1200 – €3300295 m3€189
Spouwmuurisolatie€1100 – €2050800 m3€512
HR++ glas€1700 – €2950530 m3€339,2
Onkosten en opbrengsten bij isolatiewerkzaamheden van een standaard huis.

Ventileren

Op het moment dat een gebouw al volledig is geïsoleerd, is het noodzakelijk dat de luchtstromen in het pand worden verbeterd. Ventilatie is cruciaal voor een comfortabel klimaat in huis. Slim en zuinig ventileren wil zeggen een prettig klimaat in huis waarbij er constant frisse lucht wordt aangevoerd en er energie uit de vervuilde lucht wordt gehaald.

 • Zelfregelende roosters: meer of minder lucht in de woning door middel van roosters.
 • Lokale ventilatie-unit: slimme keuze bij woningen met natuurlijke ventilatie.
 • Balansventilatie met warmte terugwin unit: een gesloten ventilatiesysteem dat bestaat uit een ventilator en een warmte terugwin unit (WTW).
 • (Hybride) ventilatiewarmtepomp i.p.v. ventilatiebox: gebruikt de warmte uit de ventilatielucht voor de verwarming en warm water.

CV-ketel zonder gas?

De verwarming in een huis kost veel energie (vooral veel gas). In de meeste huizen vinden we nog een gasgestookte ketel. Je kunt kijken naar een zuinig systeem die het mogelijk maakt om zonder gas te verwarmen. In de volgende opsomming kun je verschillende voorbeelden vinden.

 • Nieuwe HR107 ketel: Iets duurder in aanschaf maar veel efficiënter.
 • Een hybride warmtepomp: verwarmingssysteem dat samenwerkt met de normale gas cv-ketel.
 • Een all-electric warmtepomp: een stand-alone product dat de woning verwarmt op elektriciteit.
 • Zonneboiler: zonnecollectoren verwarmen een gesloten leidingsystemen en de boiler.
 • Infraroodpanelen: geeft direct warmte af voor een aantal m2.

Zonnepanelen aanschaffen

Wanneer je de optimalisatiepunten voor jouw woning hebt aangepakt kan je de totale stroombehoefte berekenen. De benodigde stroom kan je helemaal zelf genereren door zonnepanelen te laten leggen. Ze gaan ontzettend lang mee (tot wel 30 jaar) en je verdient ze al binnen 6 – 8 jaar helemaal terug.

 • Zonnepanelen zetten zonne-energie om in elektriciteit.
 • Een zonnepanelen set met 10 panelen is er al vanaf €4700 en heeft een terugverdientijd van ongeveer 8 jaar.
 • De stroom die over is en je niet verbruikt gaat naar het net (salderen). Daarvoor ontvang je hetzelfde tarief als waarvoor je kWh inkoopt.

energielabel-eeserveen-7859

Goedkoop energielabel voor een bedrijfspand aanvragen

Een geldig energielabel voor kantoren is verplicht bij verkoop, verhuur en oplevering van een bedrijfsgebouw van minimaal 50m2. Deze verplichting richt zich op alle soorten utiliteitsgebouwen zoals kantoorruimtes, onderwijsinstellingen, horecagelegenheden, en openbare panden zoals een gemeentehuis. Heeft het pand meer dan 100 m2 gebruiksoppervlakte, en wordt minimaal 50% daarvan gebruikt als kantoorgebouw? Dan moeten deze panden per 2023 minimaal energielabel C hebben. Bovendien moeten organisaties in publieke gebouwen met een ruimte van minimaal 250 m2 het energielabel actief en transparant delen, zoals in de wachtruimtes / ingang. Je kunt hier ook meer lezen over Verplichting energielabel.

 • Bij oplevering of verhuur/verkoop van een zakelijke ruimte is dit energielabel een dossierstuk.
 • Dit geldt voor vrijwel alle bedrijfspanden met een gebruiksoppervlakte van 50 m2.
 • Voor bedrijfshallen en opslagruimtes geldt de verplichting niet.
 • Bedrijfsgebouwen groter dan 100m2 (waar meer dan de helft wordt gebruikt als kantoor) moeten in 2023 een milieulabel C of beter hebben.
 • In openbare gebouwen vanaf 250 m2 hoort het label zichtbaar te zijn voor bezoekers.

Vaak gestelde vragen (FAQ) over woninglabels

Wat is het energielabel voor woningen?
Een energielabel biedt duidelijkheid over de energiezuinigheid van een woning. Hoe energiezuiniger, hoe groener het label. De energie-index start bij energielabel A & B (zeer milieuvriendelijk) tot de rode labels F en G (ontzettend onzuinig).

Moet ik verplicht een energielabel hebben?
Ja, als je jouw huis in de verkoop of verhuur gaat zetten dan moet je laten zien wat de huidige energie staat van de woning is. Deze gegevens moeten vermeld worden in de advertenties (makelaar). Kan je geen geldig label aantonen, dan riskeer je als verkoper/verhuurder een boete van €170.

Hoe moet ik een label aanvragen?
Voor een definitief label moet je een bekwame energiedeskundige in Eeserveen uitnodigen. Door gebruik te maken van Qbis.nl kun jij snel een energiespecialist vinden. De specialist komt bij je thuis en bekijk de gehele woning. Deze persoon rekent alles door, bepaalt het label en legt deze vast in de EP-online database. Je ontvangt digitaal alle dossiers en je kunt het vinden in Mijn Overheid (gemeente Borger-Odoorn).

Hoe wordt mijn energielabel vastgesteld?
De vakman controleert het jaar waarin het gebouw is neergezet, het soort woning, het aantal m2 woonoppervlakte en andere eigenschappen als wat voor glas er in de ramen zit, de toegepaste isolatie, de aanwezige ventilatie opties en verwarmingssystemen en de aanwezigheid van energiebesparende producten zoals een WTW, zonneboiler of zonnepanelen. Middels deze documentatie kan uitgerekend worden wat de benodigde energie capaciteit is voor het leveren van warm water en de verwarming van het appartement en welk percentage zelf opgewekt wordt. Hierna wordt het vastgestelde labelletter in de database ingeschreven.

Wat is het tarief van een energielabel?
De onkosten van een energielabel variëren tussen de €185,00 en €400,00. De uiteindelijke prijs is afhankelijk van het type woning, het uurtarief en het aantal benodigde uren van de adviseur en de hoeveelheid informatie die er is (tekeningen en facturen van renovaties). Een goedkoop energielabel aanvragen particulier Eeserveen doe je door vele energieadviseur naast elkaar te zetten die opereren in en rondom de provincie Drenthe.

Hoe kan ik snel mijn huidige energielabel opvragen?
Om dit in te zien surf je naar Energielabel.nl. Geef aan om wat voor type woning het gaat en voer jouw postcode (7859) en het huisnummer in. Het systeem laat direct het huidige label zien. Goed om te weten: is het een voorlopig energielabel? Dit telt niet als officieel woninglabel en wordt dus ook niet geaccepteerd bij een verkoop of verhuur. Je zult het dus eerst moeten omzetten naar een definitief huislabel. Krijgt direct inzicht: energielabel huis Eeserveen opvragen.

Plaats een reactie