Energielabel Wezup

Direct energielabel aanvragen

Snel en voordelig een energielabel aanvragen voor jouw woning in Wezup? Sinds een aantal jaren heeft ieder huis een energielabel toegewezen gekregen. Dit woninglabel indiceert hoe energiezuinig een woning is en biedt gerichte maatregelen om de energierekening verder terug te dringen. Ga je op korte termijn verhuizen en jouw woning verkopen? In dat geval is een definitief energielabel in Wezup verplicht. Op deze pagina lees je aanvullende informatie over het aanvragen van een nieuw keurmerk. Daarnaast is er ruimte om energieadviseurs te vergelijken en lees je concrete tips hoe jij jouw woning groener kunt maken.

 • Het energielabel geeft aan of een woning veel of weinig energie verbruikt.
 • Het is verplicht bij het verhuren of verkopen van jouw huis.
 • We delen het op in 7 categorieën: Energielabel A/B (heel milieuvriendelijk) t/m F & G (erg onzuinig).
 • Tot voor kort kon je op basis van een aantal vragen zelf een VEL (vereenvoudigd label) aanvragen. Helaas werkt dit nu iets anders.
 • De woningeigenaar maakt een afspraak met de energieadviseur in Wezup die jouw huis komt bekijken en het label vaststelt.
 • Het document – inclusief suggesties om de woning te verduurzamen – kost tussen de €100,00 & €410,00.

energielabel-a-uitleg

Goedkoop energielabel aanvragen in Wezup

Het energielabel geeft een indicatie van de energieprestatie van een woning. Alle woningbezitters ontvingen in 2015 een voorlopig energielabel. Op het moment dat je overgaat tot verkoop of verhuur van je woning, dan is een definitief energielabel verplicht. Sinds 2021 is er een nieuw systeem waarop dit wordt vastgesteld (NTA8800). Daarom moet je een bekwame energieadviseur thuis laten komen. Deze energie-adviseur moet fysiek bij je thuis komen en inspecteert de gehele woning. Het gevolg is dat het wel een stuk duurder is. In het stappenplan hieronder lees je hoe jij een voordelig energielabel in Wezup aanvraagt.

In vijf stappen het energielabel aanvragen

 1. Vind een energiedeskundige

  Via het platform centraalregistertechniek.nl doorzoek je alle bekwame energieadviseurs die een energielabel mogen vaststellen. Vul je postcode in (7852) om een erkend deskundige in Wezup op te vragen.

 2. Afspraak en voorbereiding

  Informeer bij een specialist en bel of mail voor een afspraak. Het is voor beide partijen waardevol wanneer je alle benodigde gegevens van het huis kunt laten zien. Je kunt denken aan bouwtekeningen en facturen van renovaties of eerdere EPC-berekeningen.

 3. Bezoek en berekening

  Deze erkend energiedeskundige komt langs op het afgesproken moment en inspecteert de gehele woning. Wij raden altijd aan om mee te lopen.

 4. Vaststellen van het label

  De EP-adviseur in Wezup stelt het label vast en zorgt ervoor dat alles wordt opgenomen in de EP-Online database.

 5. Online label inzien

  Na afloop van de inspectie krijg je een digitaal document (PDF) van het document met een uitgebreide samenvatting en suggesties om de woning te verduurzamen. Het document is na datum van afgifte 10 jaar geldig en moet je ook aanbieden op het moment dat je gaat verkopen. Het is ook in te zien (en te downloaden) via MijnOverheid.

Wil jij een particulier energielabel aanvragen?

Doorzoek de energieadviseurs en vind de laagste prijs

Kosten definitief energielabel vergelijken

De totale investeringen voor een definitief energielabel bedragen zo ongeveer tussen de €195,00 – €450,00. In het schema hieronder tref je de huidige kosten van een energielabel deskundige Wezup. Direct een aanvraag doen? Klik hier om alle (lokale) specialisten te bekijken. Je vind hier ook adviseurs in Zweeloo, De Kiel, Schoonoord, t Haantje en Noord-Sleen. De definitieve tarieven worden gecalculeerd a.d.h.v. een aantal factoren.

 1. Het soort woning (villa, twee-onder-een kap, appartement, vrijstaand, tussenwoning).
 2. Hoeveel tijd de bouwinspecteur nodig denkt te hebben.
 3. Vooraf verkregen inzicht in het huis (tekeningen en andere technische informatie).
 4. De energiecoach die jij kiest.
Categorie huisAantal m2Geschatte kosten
Appartement60 m2€ 179,00
Rijtjeshuis130 m2€ 204,00
Twee-onder-een kap140 m2€ 293,00
Vrijstaand200 m2€ 359,00
Kostenoverzicht woninglabel Wezup.

Energieadviseurs in Wezup vergelijken

Snel en simpel het definitieve energielabel aanvragen? Om dit te realiseren ga jij snel op zoek naar een erkend deskundige energielabel Wezup. De juiste plek om deze vakmannen te treffen is https://www.centraalregistertechniek.nl. Daar vind je het QBISnl register. Hier vergelijk je gecertificeerde adviseurs (BRL9500). Om het proces in gang te zetten vind je in onze vergelijkingstabel verschillende (lokale) adviseurs waar je vrij eenvoudig een label kunt regelen voor een scherp tarief.

Energieadvies Expertise Prijsindicatie Beoordeling Aanvragen
Energielabel Woning
Bedrijfspand
v.a. €349
beste keuze!

Energieprestaties van mijn woning verbeteren

Gebruikt jouw woning veel gas en stroom, en wil jij graag verduurzamen en daarmee de energieprestatie verbeteren? Aan de hand van energiebesparende maatregelen kan jij elk gebouw updaten naar een label-B huis. Het isoleren van een woning nemen we als uitgangspunt. Op die manier is het zeker dat er geen warme (of koude) lucht kan ontsnappen. Zodra dit in orde is ga je juist verder in op het opwekken van eigen energie. Lees hier ook meer informatie over B energielabel.

Tip: Op de informatieve website Verbeteruwhuis.nl ontdek je – na het doorgeven van de gegevens van jouw woning – praktische verbeteropties voor een groen energielabel. Check de potentiële besparing.

6 voordelen van een zuinig energielabel woning Wezup

 • Een “groene” woning en besparen op de energierekening.
 • Een optimaal wooncomfort: kieren en tocht worden voorkomen.
 • Een huis met het milieulabel A of B is goed voor het milieu.
 • Woningwaarde stijgt tot wel 20%.
 • Sommige hypotheekverstrekkers bieden een duurzaamheidskorting.
 • Er bestaan zeer aantrekkelijke subsidies op het moment dat je jouw huis verduurzaamt.
 • De energiecoach in Wezup is de juiste persoon om je hier bij te helpen.
EnergielabelBouwjaarOptimalisaties
Label A2013 – 2024Stap volledig van het gas af en warmteopslag.
Label B1999 – 2005Duurzaam de woning verwarmen met een warmtepomp.
Label C1988 – 2004Triple glas op woon- en slaapkamer + zonnepanelen.
Label D1976 – 1980Optimaliseer de thermische schil van de woning.
Label E1970 – 1974Grondig isoleren en leggen van zonnepanelen.
Label F1951 – 1969Isoleren van de gehele woning.
Label Gt/m 1931Nieuwe ketel en isoleren.

Zoek je het goedkoopste energielabel?

Vergelijk adviseurs en ontvang nog deze week jouw label

Woning isoleren

Alleen met de juiste isolatie realiseer je een duurzame woning. Door goede isolatie van vloeren, muren en dak voorkom je dat gewonnen warmte naar buiten gaat. Op die manier worden de stookkosten een stuk gunstiger en geniet je van een prettig leefklimaat. Waar je als eerste moet beginnen ligt aan de huidige isolatiewaarden. Het bouwjaar van de woning geeft een aardige indicatie. Vraag ook de vorige bewoners en/of buren. Een bouwtechnische keuring of een thermografische inspectie toont plaatsen waar isolatie ontbreekt. In de lijst hieronder doorzoek je de besparingen die mogelijk gerealiseerd kan worden voor een gemiddelde eengezinswoning met een hoog rendement ketel.

Isolatie optiesPrijsBesparing gas (jaar)Besparing in €
Dakisolatie€3400 – €5000950 m3€665
Vloerisolatie€1400 – €3100270 m3€189
Spouwmuurisolatie€1450 – €2250775 m3€543
HR++ glas€1650 – €2950505 m3€353,5
Kosten en opbrengsten bij isolatie van kleine woning (60 m2 vloeroppervlakte).

Ventileren

Zodra je beschikt over een goed geïsoleerde woning, moet je er zorg voor dragen dat er ook genoeg frisse lucht in huis is. Ventilatie is bepalend voor een comfortabel klimaat in huis. Zuinig en slim ventileren wil zeggen een prettige leefomgeving waarbij er warmte uit de vervuilde lucht wordt teruggewonnen.

 • Winddrukgeregelde roosters: wordt door winddruk nauwer of zelfs helemaal gesloten.
 • Losse ventilatieunit: regelt de ventilatie in één ruimte.
 • Balansventilatie met WTW-unit: warmt de koude lucht die binnenkomt op met de warmte van de afgevoerde lucht.
 • (Hybride) ventilatiewarmtepomp i.p.v. ventilatiebox: is in staat om warmte aan ventilatielucht te onttrekken en kan hiervoor een huis verwarmen.

Alternatief voor CV-ketel

Het verwarmen van de woning kost in de meeste huizen veel gas. Veel woning beschikken nog over een gasketel. Je kunt kiezen voor een meer innovatieve verwarmingsbron die bijna geen of zelfs helemaal geen gas nodig heeft. In onderstaande lijst kun je verschillende voorbeelden vinden.

 • Een nieuwe moderne HR-ketel: Iets duurder in aanschaf maar veel efficiënter.
 • Een hybride warmtepomp: een duurzame lucht-warmtepomp met CV-ketel ondersteuning.
 • Een all-electric warmtepomp: met name interessant bij woningen die erg goed geïsoleerd zijn.
 • Zonneboiler: zorgt op een duurzame manier voor warm tapwater.
 • Infraroodpanelen: natuurlijke stralingswarmte in een specifieke ruimte.

Stroom opwekken met zonnepanelen

Wanneer je de optimalisatiepunten voor jouw woning hebt aangepakt weet je in grote lijnen hoeveel stroom er nodig is. De benodigde energie kan je helemaal zelf opwekken door een set met zonnepanelen te laten plaatsen. Ze gaan ontzettend lang mee (tot wel 30 jaar) en je verdient ze al binnen 6 – 8 jaar helemaal terug.

 • Zonnepanelen vangen zonne-energie op en zetten deze om in stroom.
 • Een volledige set met 10 zonnepanelen kost gemiddeld €4300 en verdien je snel terug, vaak al binnen 6,5 jaar.
 • De ongebruikte stroom kan je automatisch aan het net terugleveren (salderen). Voor deze zonnestroom krijg je dezelfde prijs als waarvoor je normaal de stroom inkoopt.

energielabel-wezup-7852

Goedkoop energielabel voor een bedrijfspand aanvragen

Een geldig energielabel voor je bedrijf is nodig in situaties van verkoop en verhuur van een bedrijfsgebouw van minimaal 50m2. Deze regel is van toepassing op alle utiliteitsgebouwen zoals een kantoorgebouw, universiteitsgebouwen, hotels, en openbare gebouwen zoals bibliotheken. Gaat het om een pand groter dan 100m2, en is daarvan meer dan 50% toegeschreven als kantoorruimtes? Dan moet het pand vanaf 2023 ten minste energielabel C hebben. Daarnaast moeten ondernemingen die gevestigd zijn in publieke gebouwen van 250m2 of groter dit energielabel zichtbaar tonen, zoals in de wachtruimtes / ingang. Op deze website vind je ook alles over G energielabel.

 • Bij officiële transactiemomenten van kantoorpanden ben je verplicht om een geldig energielabel te tonen.
 • Deze wetgeving is van toepassing voor bedrijfspanden, ziekenhuizen, overheidsgebouwen en winkels.
 • Voor loodsen en productiehallen geldt er op dit moment geen verplichting.
 • Bedrijfsgebouwen met vloeroppervlaktes van 100 m2 of meer (waar 50% of meer gebruikt wordt als kantoor) moeten binnenkort (2023) ten minste milieulabel C hebben.
 • In grote publieke gebouwen met een ruimte van minimaal 250 m2 moet elke passant dit label kunnen bekijken bij de entree.

Veelgestelde vragen over het woninglabel

Wat is een energielabel?
Een energielabel biedt duidelijkheid over de actuele staat en de energieprestatie van een object. Hoe energiezuiniger, des te groener je woninglabel. De energie-index start bij energielabel A of B (zeer zuinig) tot en met G (zeer hoog verbruik).

Heb ik verplicht een energielabel nodig?
Ja, als jij een woning gaat verkopen of verhuren dan moet je aantonen wat de erkende deskundige van de woning vond. Dit dient ook te worden meegenomen in de advertenties (makelaar). Heb je geen geldig label, dan zijn boetes van €170 op te leggen door de autoriteit.

Hoe kan ik het label aanvragen?
Voor een definitief label moet je een vakbekwame energiedeskundige in Wezup uitnodigen. Via het platform QBIS.nl vind je de beschikbare energiespecialisten. Deze vakman zal thuis langskomen en loopt alle onderdelen van het huis na. Deze expert beslist uiteindelijk wat het label moet worden en zorgt ervoor dat alles wordt opgenomen in de EP-Online database. Je ontvangt het document als PDF en daarnaast is het op te vragen via Mijn Overheid (gemeente Coevorden).

Hoe komt mijn energielabel tot stand?
Een inspecteur bekijkt het bouwjaar van de woning, het soort huis, oppervlakte en overige onderdelen als ramen en kozijnen, de beschikbare isolatie, type CV-ketel en ventilatiesysteem en of er zonnepanelen of een warmtepomp aanwezig zijn. Op basis van deze gegevens wordt gecalculeerd hoeveel energie nodig is voor de centrale verwarming van een gebouw en in hoeverre het huis in staat is zichzelf van stroom te voorzien. Hierna wordt het vastgestelde labelletter in de database ingeschreven.

Hoe duur is een energielabel?
De tarieven van een energielabel schommelen tussen de €190,00 en €405,00. De prijsindicatie hangt af van het type woning, de tijd die de adviseur nodig heeft en de documentatie die je paraat hebt (tekeningen en facturen van renovaties). Een goedkoop energielabel aanvragen particulier Wezup is het voordeligst te realiseren door vele aanbieders te vergelijken die opereren in de provincie Drenthe.

Ik wil mijn energielabel opvragen, hoe werkt dat?
Om dit te bekijken bezoek je Energielabel.nl. Kies voor huur/koopwoning en voer jouw postcode (7852) en het huisnummer in de zoekbalk in. De website toont direct het huidige label. Let op: krijg je een voorlopig energielabel te zien? Dit is geen officieel document en kan je dus ook niet gebruiken bij een woningoverdracht. Bij verkoop moet je deze dus eerst veranderen in een definitief woninglabel. Zoek het snel uit: energielabel huis Wezup opvragen.

Plaats een reactie