Energielabel Zweeloo

Direct energielabel aanvragen

Direct een betaalbaar energielabel aanvragen voor jouw woning in Zweeloo? Sinds 1 januari 2015 is er een nieuw energielabel voor woningen gelanceerd. Dit certificaat laat zien hoe energiezuinig jouw huis is en biedt handige verbeterpunten om het energieverbruik te verlagen. Gaat jouw woning in de verkoop? Dan is een definitief energielabel in Zweeloo verplicht. Op ons energielabel-platform ontdek je praktische informatie over het aanvragen van een nieuw keurmerk. Tevens is er ruimte om energieadviseurs te vergelijken en kan je aan de slag met nuttige informatie hoe je jouw woning energiezuiniger kunt maken.

 • Het energielabel maakt duidelijk wat de huidige staat van de woning is.
 • Je moet het aantonen bij de verkoop, verhuur en oplevering van woningen en appartementen.
 • We delen het op in 7 klassen: Energielabel A/B (heel zuinig) t/m F en G (minder energiezuinig).
 • Tot 2020 kon je op basis van een aantal vragen zelf een VEL (vereenvoudigd label) aanvragen. De regelgeving is in 2021 omgegooid.
 • Je regelt dit tegenwoordig via een energieadviseur in Zweeloo die het huis inspecteert en op basis daarvan het label vaststelt.
 • Het label – inclusief opties om de woning zuiniger te maken – kost (afhankelijk van het type woning) tussen de €175,00 en €365,00.

energielabel-a-uitleg

Goedkoop energielabel aanvragen in Zweeloo

Zo’n energielabel laat zien hoe het gesteld is met de energie(on)zuinigheid van een gebouw of woning. Alle woningeigenaar namen in 2015 een eerste voorlopige energielabel in ontvangst. Zodra jij jouw huis wilt verkopen of verhuren, dan is een definitief energielabel verplicht. Sedert 2021 is er een nieuwe manier waarmee wordt gewerkt (NTA8800). Je moet dus een officiële energieadviseur bij je thuis laten komen. Deze energie-deskundige huur je als het ware in en kijkt hoe het gesteld is met de isolatie en duurzame verwarmingsbronnen. De prijzen zijn om die reden ook flink hoger geworden. In het stappenplan hieronder leggen wij uit hoe je een voordelig energielabel in Zweeloo moet regelen.

Stappenplan: energielabel aanvragen

 1. Informeer naar een energiedeskundige

  Middels de database van centraalregistertechniek.nl vergelijk je alle bevoegde energieadviseurs die een energielabel mogen vaststellen. Zoek op adresgegevens (7851) om een erkend deskundige in Zweeloo te contacteren.

 2. Afspraak en voorbereiding

  Selecteer een adviseur en kies een dag en tijdstip. Het is handig als je alle actuele details van jouw huis paraat hebt. Onder andere bouwtekeningen, EPC berekeningen en andere technische informatie.

 3. Inventarisatie

  De erkend energiedeskundige komt thuis langs en doorloopt een lange lijst met punten. Deze ronde duurt plusminus 2,5 uur.

 4. Vaststellen van het label

  De EP-adviseur in Zweeloo rekent alles door, bepaalt het label en voert deze ook in de database EP-online in.

 5. Het label via internet bekijken

  Als alle werkzaamheden zijn gedaan ontvangt men per email een PDF van het vastgestelde label met alle kenmerken en een rapport met adviespunten. Het certificaat is maximaal 10 jaar geldig en moet jij kunnen tonen bij de verkoop van de woning. Het is ook in te zien (en te downloaden) via MijnOverheid.

Snel en eenvoudig een particulier energielabel regelen?

Bekijk energieadviseurs en profiteer van aantrekkelijke tarieven

De kosten van een energielabel

De gemiddelde prijzen van een definitief energielabel liggen tussen de €155,00 – €400,00. In de tabel die je hieronder ziet bekijk je de huidige tarieven van een energielabel deskundige Zweeloo. Direct een offerte? Klik hier om direct de (lokale) aanbieders te bekijken. Vergelijk ook adviseurs in De Kiel, Schoonoord, t Haantje, Noord-Sleen en Holsloot. De totale kosten worden berekend middels de volgende zaken.

 1. Type en leeftijd huis (tussenwoning, hoekwoning, twee-onder-een kap, vrijstaand, villa).
 2. De tijd die de bouwinspecteur kwijt is.
 3. De beschikbare documentatie (tekeningen, facturen of gegevens van de CV-installatie).
 4. Het werkgebied & locatie van de energiecoach.
Categorie woningM2 woonruimteTariefschatting
Appartementje80 m2€ 178,00
Rijtjeshuis125 m2€ 220,00
Twee-onder-een kap155 m2€ 279,00
Vrijstaand195 m2€ 359,00
Gemiddelde kosten woninglabel Zweeloo.

Erkend deskundige in Zweeloo vergelijken

Zo snel mogelijk dit definitief energielabel aanvragen? Dan maak je een afspraak met een erkend deskundige energielabel Zweeloo. Het platform om een energieadviseur te zoeken is www.centraalregistertechniek.nl. Daar kan je klikken op de link naar het QBISnl register. In deze database doorzoek je deskundige inspecteurs (BRL9500). Voor jouw gemak bekijk je in de lijst hieronder verschillende (lokale) adviseurs waar je eenvoudig een milieulabel kunt regelen tegen een normale prijs.

Energieadvies Expertise Prijsindicatie Beoordeling Aanvragen
Energielabel Woning
Bedrijfspand
v.a. €349
beste keuze!

In 4 stappen een duurzame woning

Heeft jouw huis een hoog energieverbruik, en wil jij graag iets doen aan de energieprestatie? Middels de juiste energiebesparende maatregelen kan jij elk gebouw vergroenen tot een label-B huis. De basis is altijd een goede isolatie. Hierdoor realiseer je een setting waarbij het in de winter lekker warm blijft, en in de zomer heerlijk koel. In het vervolgtraject wordt het pas interessant om te kijken naar energie die je zelf kunt opwekken met bijvoorbeeld zonnepanelen. Je kunt hier ook aanvullende informatie vinden over A energielabel.

Adviezen: Op de website Verbeteruwhuis.nl check je – nadat je de vragenlijst hebt ingevuld – gerichte verbeteropties voor een groen energielabel. Doe hier de check.

6 voordelen van een zuinig energielabel woning Zweeloo

 • Een zuinige woning en besparen op de maandelijkse energielasten.
 • Een comfortabele leefomgeving: het hele jaar een aangename temperatuur in huis.
 • Een energielabel A of B woning beperkt de CO-2 uitstoot.
 • Waardevermeerdering van jouw huis.
 • Lagere hypotheekrente mogelijk.
 • Er gelden forse subsidies om een huis te verduurzamen.
 • De energiecoach in Zweeloo kan hier ook in adviseren.
EnergielabelBouwjaarPunten van aandacht
Label A2014 – 2024Investeer in nieuwe warmte-innovaties.
Label B1998 – 2006De woning verwarmen met een warmtepomp of zonnepanelen.
Label C1988 – 2001Zonnepanelen, na-isolatie en driedubbel glas.
Label D1975 – 1980Naïsoleren van vloer, gevel en dak.
Label E1968 – 1978Dak-, gevel-, vloer- en glasisolatie en zonnepanelen.
Label F1947 – 1967Nieuwe ketel en isoleren.
Label Gt/m 1935Een moderne HR-ketel en isoleren.

Eenvoudig het goedkoopste energielabel regelen?

Vergelijk de experts en ontvang nog deze week jouw label

Isolatie van je woning

Isolatie vormt het belangrijkste onderdeel van een duurzame woning. Door alle onderdelen van je huis goed te isoleren voorkom je dat de warmte naar buiten ontsnapt. Zo worden de stookkosten een stuk gunstiger en dat leidt tot een aangenaam klimaat in huis. Waar je moet starten is afhankelijk van de manier waarop je huis nu is geïsoleerd. Het bouwjaar geef inzicht in de vermoedelijke staat. Tip: vraag ook de vorige bewoners wat er eventueel gebeurd is. Een bouwtechnische keuring of speciale warmtescan toont hoe het zit met het warmteverlies van je woning. In onderstaand schema bieden wij de gemiddelde besparingen bij een kleinere eengezinswoning (60 m2) met een normale hr combiketel.

Isolatie optiesTarievenGasbesparing p/jaarBesparing in €
Dakisolatie€3800 – €5300945 m3€652
Vloerisolatie€1200 – €3300265 m3€183
Spouwmuurisolatie€1400 – €2050770 m3€531
HR++ glas€1550 – €3000500 m3€345
Kosten en jaarlijkse opbrengsten van het isoleren van een gemiddelde eengezinswoning.

Ventileren

In de situatie waarbij een gebouw al volledig is geïsoleerd, moet je zeker stellen dat er gekeken wordt naar de opties voor frisse lucht. Ventilatie is van wezenlijk belang voor een comfortabele leefomgeving. Zuinig en slim ventileren betekent een gezond leefklimaat, zonder heel erg veel warmteverlies.

 • Zelfregelend rooster: open roosters in de ramen maken natuurlijke ventilatie mogelijk.
 • Lokale ventilatie-unit: slimme keuze bij woningen met natuurlijke ventilatie.
 • Balansventilatie met WTW-unit: een systeem van mechanische ventilatie waarbij de hoeveelheid aangevoerde verse lucht volledig in balans is.
 • (Hybride) ventilatiewarmtepomp i.p.v. ventilatiebox: maakt slim gebruik van warmte die aanwezig is in de ventilatielucht voor de verwarming en warm water.

Alternatieven van de CV-ketel

Het verwarmen van een woning kost veel energie (vooral veel gas). In de meeste huizen vinden we nog een gasgestookte ketel. Kies voor een duurzaam alternatief die het mogelijk maakt om zonder gas te verwarmen. In de volgende lijst kun je verschillende voorbeelden vinden.

 • Moderne HR-combiketel: Efficiënter en sneller je huis verwarmen.
 • Een hybride warmtepomp: betaalbaar systeem op de CV-ketel te ondersteunen.
 • Een all-electric warmtepomp: haalt energie uit de lucht, bodem of water en kan de woning verwarmen.
 • Zonneboiler: zet zonlicht om in warmte voor warm tapwater.
 • Infraroodpanelen: ideaal om lokaal warmte af te geven.

Zonnepanelen installeren

Wanneer je de nodige maatregelen hebt getroffen kan je uitrekenen hoeveel kwH-stroom je nodig hebt. De benodigde stroom kan je zelf genereren door zonnepanelen te laten installeren. Ze gaan ontzettend lang mee (tot wel 30 jaar) en je verdient ze al binnen 6 – 8 jaar helemaal terug.

 • Zonnepanelen vangen daglicht op en zetten dat om in elektriciteit.
 • Een set met 10 zonnepanelen kost gemiddeld €4900 en heeft een verrassend korte terugverdientijd van gemiddeld 6 jaar.
 • De ongebruikte stroom gaat naar het net (salderen). Daarvoor ontvang je hetzelfde tarief als je zou betalen bij de energieleverancier.

energielabel-zweeloo-7851

Energielabel aanvragen voor bedrijven

Je dient te beschikken over een energielabel voor een kantoor wanneer er een verkoop- of verhuurcontract wordt opgesteld van zakelijke panden (mits groter dan 50m2). De noodzaak is van toepassing op alle utiliteitsgebouwen zoals een kantoor, zwembaden, hotels, en publiek toegankelijke panden zoals een stadion. Gaat het om een pand groter dan 100m2, en is 50% of meer van deze ruimte geschikt als kantoorruimte? In dit scenario moet het gebouw begin 2023 minimaal een energielabel C hebben. Daarbij moeten organisaties zoals winkels, banken of hotels die actief zijn in openbare gebouwen vanaf 250 m2 het label zo ophangen dat iedereen dit kan zien, zoals in de wachtruimtes / ingang. Lees ook meer over F energielabel.

 • Bij oplevering of verhuur/verkoop van een kantoorgebouw moet je een officieel energielabel overleggen.
 • Dit is noodzakelijk voor alle bedrijfspanden en publiek toegankelijke ruimtes van 50 m2 en groter.
 • Voor panden met een industriefunctie geldt andere wetgeving.
 • Bedrijfsgebouwen die groter zijn dan 100 m2 (minimaal 50% als kantoor) moeten binnenkort (2023) minimaal de beschikking hebben over milieulabel C.
 • In openbare (bedrijfs)ruimtes vanaf 250 m2 moet elke bezoeker dit label kunnen inzien bij de ingang.

FAQ met veelgestelde vragen over het woninglabel

Wat betekent een energielabel?
Het energielabel geeft een indicatie van de energiezuinigheid van een woning. Hoe minder energie er nodig is voor het verwarmen van de woning, des te hoger het woninglabel. De zogenaamde energie-index loopt van energielabel A of B (zeer zuinig) en gaat door tot F en G (zeer onzuinig).

Is het energielabel verplicht?
Ja, wanneer jij het huis in de verkoop of verhuur wil doen dan moet je aantonen wat het definitieve energielabel is. Deze gegevens moeten vermeld worden in de advertenties (makelaar). Doe je dit niet, dan kan jij mogelijk een boete van €170 verwachten.

Hoe kan ik het label aanvragen?
Voor een definitief label moet je een vakbekwame energiedeskundige in Zweeloo thuis laten komen. Door gebruik te maken van Qbis.nl doorzoek je alle energiespecialisten. Een expert komt bij je thuis en analyseert hoe de staat van het huis is. Deze expert stelt het label vast het registreert het definitieve label in de EP-online database. Je ontvangt het document als PDF en middels Mijn Overheid kun je het later downloaden (gemeente Coevorden).

Hoe komt mijn energielabel tot stand?
De deskundige controleert de leeftijd van de woning, het soort woning, m2 woonoppervlakte en overige onderdelen als soort glas, het soort isolatie, op welke manier de woning wordt verwarmd en geventileerd en de aanwezige systemen voor energieopwekking (zonnecellen / warmtepomp). Op basis van deze gegevens wordt opgesteld hoeveel gas en stroom benodigd is voor het verwarmen en koelen van jouw huis en hoeveel van deze energie uit hernieuwbare bronnen komt. Op basis hiervan zal de benodigde labelletter met je gedeeld worden.

Wat zijn de kosten van een energielabel?
De prijzen van je energielabel komen uit tussen de €180,00 & €415,00. De totale kostprijs wordt bepaald door het soort woning, de benodigde tijd die de energieadviseur nodig heeft en de documentatie die je paraat hebt (tekeningen, facturen of gegevens van de CV-installatie). Een goedkoop energielabel aanvragen particulier Zweeloo kan jij doorgaans het meest voordelig doen door een aantal adviseurs onder elkaar te zetten die diensten leveren in de provincie Drenthe.

Hoe werkt het opvragen van mijn huidige energielabel?
Om dit in te zien kan je een kijkje nemen op Energielabel.nl. Kies het type woning en vul jouw postcode (7851) en huisnummer plus eventueel toevoeging in. Het huidige label wordt nu meteen weergegeven. Belangrijk: wordt er een voorlopig energielabel getoond? Dit is geen officiële status en kan je niet gebruiken als je jouw woning gaat verkopen. Je moet deze altijd omzetten naar een definitief milieulabel. Wacht niet langer: energielabel huis Zweeloo opvragen.

Plaats een reactie