Energielabel Schoonoord

Direct energielabel aanvragen

Snel en voordelig een energielabel aanvragen voor jouw woning in Schoonoord? Vanaf 1 januari 2015 heeft elke woning een (voorlopig) energielabel gekregen. Het document geeft een indicatie van hoeveel energie jouw woning verbruikt en geeft handige suggesties om het nog zuiniger te maken. Ga je op korte termijn verhuizen en jouw woning verkopen? Dan is een definitief energielabel in Schoonoord verplicht. Op onze vergelijkingssite communiceren wij praktische informatie over het aanvragen van een nieuw certificaat. Daarnaast is er ook een overzicht met plaatselijke energieadviseurs en vind je handige tips om jouw label te verbeteren.

 • Het energielabel geeft aan of een woning veel of weinig energie verbruikt.
 • Sinds 2015 is het verplicht bij het verhuren of verkopen van jouw huis.
 • We delen het op in 7 niveaus: Energielabel A & B (zeer zuinig) t/m F of G (zeer hoog verbruik).
 • De afgelopen jaren kon je zelf een VEL (vereenvoudigd label) aanvragen. De regering heeft de werkwijze aangepast.
 • De woningeigenaar maakt een afspraak met de energieadviseur in Schoonoord die het huis inspecteert en het label registreert.
 • Het informatielabel – inclusief concrete verbeterpunten – kost gemiddeld tussen de €160,00 en €425,00.

energielabel-a-uitleg

Goedkoop energielabel aanvragen in Schoonoord

Het energielabel geeft een indicatie van de energie(on)zuinigheid van een gebouw of woning. Alle Nederlanders met een huis hebben in 2015 een voorlopig energielabel gekregen. Als jij de woning gaat verhuren over verkopen, dan is een definitief energielabel verplicht. Met ingang van 2021 is er een nieuwe richtlijn waarop dit wordt vastgesteld (NTA8800). Daarom moet je een gecertificeerde energieadviseur thuis laten komen. Deze specialist komt langs en inspecteert de gehele woning. Door deze nieuwe methode zijn de kosten een stuk hoger. Hieronder bieden wij informatie over hoe jij het voordelig energielabel in Schoonoord regelt.

In 5 stappen een energielabel aanvragen

 1. Informeer naar een energiedeskundige

  Door gebruik te maken van www.centraalregistertechniek.nl vind je alle bevoegde energieadviseurs die het energielabel mogen bepalen. Zoek op adresgegevens (7848) om een erkend deskundige in Schoonoord te vergelijken.

 2. Bereid je voor op de afspraak

  Tik op een energie-specialist en kies een dag en tijdstip. Bereid je goed voor: zorg dat je de belangrijke informatie van de woning hebt. Voorbeelden zijn bouwtekeningen, EPC berekeningen en installatietechnische gegevens.

 3. Bezoek en berekening

  Zo’n erkend energiedeskundige bezoekt jou op locatie en doorloopt een lange lijst met punten. Je kunt bij deze rondgang aanwezig zijn.

 4. Label registratie

  De EP-adviseur in Schoonoord maak zijn of haar berekening, bepaalt het label en zorgt ervoor dat alles wordt opgenomen in de EP-Online database.

 5. Database met labels bekijken

  Nadat de adviseur bij je thuis is geweest sturen ze een PDF op van het certificaat met alle kenmerken en een rapport met adviespunten. De geldigheidsduur van het label is 10 jaar en kan je overhandigen wanneer je de woning gaat verhuren of verkopen. Je kunt het ook te allen tijde opvragen via Mijn Overheid.

Wil jij een particulier energielabel aanvragen?

Doorzoek de energieadviseurs en vind de voordeligste aanbieder

De kosten van een energielabel

De totale investeringen voor een definitief energielabel variëren tussen de €115,00 & €385,00. In het bijgesloten overzicht bekijk je de huidige tarieven van een energielabel deskundige Schoonoord. Meteen een afspraak inplannen? Klik hier om de dienstverleners (in de regio) te vergelijken. Zoek ook adviseurs in t Haantje, Noord-Sleen, Holsloot, Veenoord en Erm. De kosten komen tot stand door de volgende factoren.

 1. Het type huis (vrijstaand, twee-onder-een kap, appartement, tussenwoning, villa).
 2. De hoeveelheid uur die de bouwinspecteur nodig heeft.
 3. De informatie die voorhanden is (tekeningen en installatietechnische gegevens).
 4. De uiteindelijk energiecoach die het werk gaat doen.
HuisOppervlakteOnkosten
Appartement75 m2€ 175,00
Rijtjeshuis105 m2€ 210,00
Geschakelde woning140 m2€ 293,00
Villa175 m2€ 364,00
Actuele kosten woninglabel Schoonoord.

Gecertificeerde energieadviseurs in Schoonoord vergelijken

Goedkoop en snel dit definitief energielabel aanvragen? Op dat moment contacteer je een erkend deskundige energielabel Schoonoord. Het portaal om deze inspecteur op te zoeken is CentraalregisterTechniek.nl. Daar kan je klikken op de link naar het QBISnl register. Hierin vind je bevoegde inspecteurs (BRL9500). Om gebruik te maken van een aanbieding check je in het overzicht hierna diverse (landelijke) experts waar je direct een woninginspectie kunt aanvragen en waarbij u direct op de kosten let.

Energieadvies Expertise Prijsindicatie Beoordeling Aanvragen
Energielabel Woning
Bedrijfspand
v.a. €349
beste keuze!

Je woning verduurzamen in 4 stappen

Heeft jouw huis een hoog energieverbruik, en wil jij besparen op de energiekosten door een betere energieprestatie? Door te kiezen voor energiebesparende maatregelen kan men praktisch elk huis vergroenen tot een groen label (A, B of C). Aan de basis staat altijd isoleren. Op die manier geef je jouw woning een warme jas en zorg je dat de woning niet onnodig warmte laat ontsnappen. Zodra dit in orde is ga je aan de slag met het zelf energie opwekken. Of klik door voor meer informatie over Energielabel opvragen.

Tips: Via de website van de overheid www.verbeteruwhuis.nl check je – nadat je jouw woning hebt omschreven – concrete verbeteropties voor een beter energielabel. Bezoek de website en doe de check.

6 voordelen van een zuinig energielabel woning Schoonoord

 • Een zuinige woning en besparen op de energierekening.
 • Een comfortabel leefklimaat: geen last van koudeval en/of tocht.
 • Een woning met label B of A is goed voor het klimaat want stoot minder CO2 uit.
 • Flinke toename van de woningwaarde.
 • Sommige banken verstrekken een rentekorting.
 • Er bestaan meerdere subsidies om een gebouw duurzaam te maken.
 • De energiecoach in Schoonoord kan hierin een adviserende rol spelen.
EnergielabelBouwjaarAandachtspunten
Label A2011 – 2024Zelfvoorzienende woning met zonnepanelen en warmtepomp.
Label B2001 – 2008De woning verwarmen met een warmtepomp of zonnepanelen.
Label C1984 – 2001driedubbel of HR+++ glas met zonnepanelen.
Label D1973 – 1981De cv ketel vervangen voor een combiketel.
Label E1966 – 1974Dak-, gevel-, vloer- en glasisolatie en zonnepanelen.
Label F1946 – 1967Dak-, gevel-, en vloerisolatie.
Label Gt/m 1927Dak-, gevel-, en vloerisolatie.

Het goedkoopste energielabel aanvragen?

Vergelijk de experts en ontvang nog deze week jouw label

Isoleer je woning

Alleen met de juiste isolatie realiseer je een energiezuinige woning. Door alle onderdelen van je huis goed te isoleren voorkom je dat de warmte in jouw woning naar buiten gaat. Met isolatie bespaar je op de maandelijkse stookkosten en heb je een optimale leefomgeving. Welke onderdelen je als eerste moet isoleren hangt af van de actuele isolatie die is toegepast. Het jaar waarin het huis is gebouwd zegt veel over de eventueel aanwezige isolatie. Je kunt ook de vorige bewoners vragen wat zij aan isolatie gedaan hebben. Een bouwtechnische keuring of thermografisch onderzoek met warmtescan toont duidelijk aan waar er warmte de woning verlaat. Onderstaand tref je de te verwachten besparing bij een eengezinswoning met 60 m2 vloeroppervlak met een hr ketel.

Manier van isolerenOnkostenBesparing gas (m3)Besparing p/jaar
Dakisolatie€3500 – €5100935 m3€626
Vloerisolatie€1300 – €3600255 m3€171
Spouwmuurisolatie€1050 – €2450760 m3€509
HR++ glas€1950 – €2500490 m3€328,3
Kosten en baten bij isolatie van gemiddelde eengezinswoning (60m2).

Ventileren

Indien jouw woning goed geïsoleerd is, moet je erop letten dat er ook genoeg frisse lucht in huis is. Ventilatie is essentieel voor een gezond binnenklimaat. Slim en zuinig ventileren betekent een prettig binnenklimaat waarbij de warmte uit de vervuilde, afgezogen lucht, wordt teruggewonnen.

 • Winddrukgeregelde roosters: gemakkelijk in elke kamer frisse lucht.
 • Lokale ventilatie-unit: afzonderlijke ruimte doelgericht ventileren.
 • Balansventilatie met warmte-terugwin-unit: warmt de koude lucht die binnenkomt op met de warmte van de afgevoerde lucht.
 • Ventilatiewarmtepomp i.c.m. CV/HR ketel: wint warmte terug uit ventilatielucht voor de verwarming en warm water.

Gasgestookte CV-ketel vervangen

De centrale verwarming vergt jaarlijks heel wat gas. Doorgaans wordt hiervoor een HR-ketel op gas gebruikt. Je kunt kiezen voor een duurzame oplossing die bijna geen of zelfs helemaal geen gas nodig heeft. In onderstaande lijst bekijk je de meeste populaire optie.

 • Moderne HR-combiketel: Compact, stil, veilig en zuinig.
 • Een hybride warmtepomp: betaalbaar systeem op de CV-ketel te ondersteunen.
 • Een all-electric warmtepomp: een volledig stand-alone functionerend systeem op elektriciteit.
 • Zonneboiler: de zonnecollectoren zetten energie om in warmte.
 • Infraroodpanelen: natuurlijke stralingswarmte in een specifieke ruimte.

Kies voor zonnepanelen

Als je jouw woning hebt geoptimaliseerd weet je ongeveer hoeveel stroom je nodig hebt. Deze energie kan je zelf genereren met behulp van zonnepanelen op je dak. Zonnepanelen gaan met gemak 25 jaar mee en je verdient ze al binnen 6 – 8 jaar helemaal terug.

 • Zonnepanelen vangen het licht op en zetten dit om in elektrische energie.
 • Een pv-systeem van 10 zonnepanelen kost zo’n €4800 en heeft een verrassend korte terugverdientijd van gemiddeld 7 jaar.
 • De stroom die over is en je niet verbruikt kan je automatisch aan het net terugleveren (salderen). Over dit stukje stroom ontvang je hetzelfde tarief als je betaalt aan jouw leverancier.

energielabel-schoonoord-7848

Energielabel voor bedrijfspand aanvragen

Een actueel en definitief energielabel voor het kantoor is noodzakelijk bij verhuur, verkoop en oplevering van een zakelijk pand (indien groter dan 50 m2). De verplichting is van toepassing op alle utiliteitsgebouwen zoals kantoorruimtes, scholen, horecagelegenheden, en publiek toegankelijke panden zoals verpleeghuizen. Beschikt het gebouw over meer dan 100 m2 ruimte, en dient ten minste 50% als kantoorruimte? In dit scenario is het plicht dat deze gebouwen in 2023 de beschikking hebben over energielabel C of hoger. Verder moeten organisaties (bijvoorbeeld ziekenhuizen of supermarkten) die hun vestiging in een publiek toegankelijke ruimte hebben vanaf 250 m2 dat energielabel in het zicht ophangen, bijvoorbeeld bij de ingang. Je kunt hier ook meer lezen over D energielabel.

 • Bij oplevering of verhuur/verkoop van een kantoorgebouw is dit energielabel een dossierstuk.
 • Deze verplichting geldt bij bedrijfspanden, ziekenhuizen, overheidsgebouwen en winkels.
 • Voor industriële bedrijfsruimten is hierop een uitzondering van toepassing.
 • Bedrijfsgebouwen groter dan 100m2 (minimaal 50% als kantoor) moeten in 2023 ingeschreven staan met een milieulabel C.
 • In publieke (bedrijfs)ruimtes van minimaal 250 m2 moet het energielabel duidelijk zichtbaar voor het publiek worden opgehangen.

FAQ – Veelgestelde vragen over het woninglabel

Wat houdt het energielabel in?
Het energielabel zegt iets over hoe energiezuinig een woning is. Hoe minder energie er nodig is voor het verwarmen van de woning, hoe gunstiger het woninglabel. De energie-index start bij energielabel A/B (zuinig) tot en met de slechtste label F/G (zeer hoog verbruik).

Is het aanvragen van een energielabel verplicht?
Ja, als je een gebouw gaat verkopen of verhuren moet jij duidelijk kunnen maken welk energielabel de woning heeft. Je moet het ook meenemen in de advertentie (makelaar). Kan je geen geldig label aantonen, dan kan jij mogelijk een boete van €170 verwachten.

Hoe kan ik een label voor mijn woning aanvragen?
Voor een definitief label moet je een deskundige energiedeskundige in Schoonoord thuis laten langskomen voor een onderzoek. Middels de database van Qbis.nl vind je de beschikbare energiespecialisten. Deze vakman bezoekt jou op locatie en doorloopt een lange lijst met punten. Hij of zij komt met een eindoordeel en zorgt ervoor dat alles wordt opgenomen in de EP-Online database. De definitieve berekeningen ontvang je per mail en je kunt het vinden in Mijn Overheid (gemeente Coevorden).

Hoe wordt een definitief energielabel vastgesteld?
De adviseur houdt rekening met het bouwjaar van het huis, het type huis, oppervlakte en andere woningkenmerken zoals wat voor glas er in de ramen zit, de beschikbare isolatie, type CV-ketel en ventilatiesysteem en de aanwezige systemen voor energieopwekking (zonnecellen / warmtepomp). Met deze details wordt gecalculeerd hoeveel gas en stroom benodigd is voor de centrale verwarming van het appartement en hoeveel stroom er zelf wordt opgewekt uit duurzame bronnen. Tenslotte zal de definitieve labelletter verstrekt worden.

Wat is de prijs van het energielabel?
De tarieven van je energielabel bedragen zo ongeveer tussen de €125,00 & €360,00. De uiteindelijke prijs heeft te maken met de grootte van de woning, de hoeveelheid uren die de expert bezig is en de informatie die voorhanden is (tekeningen of het bestek). Een goedkoop energielabel aanvragen particulier Schoonoord kan je goedkoper doen door enkele adviseurs te benaderen die werken binnen de provincie Drenthe.

Ik wil mijn energielabel opvragen, hoe werkt dat?
Om jouw huidige label in te zien surf je naar het platform energielabel.nl. Kies voor huur/koopwoning en vul de postcode (7848) en het huisnummer in de zoekbalk in. De website toont direct het huidige label. Goed om te weten: betreft het een voorlopig energielabel? Dit is geen officieel document en wordt dus ook niet geaccepteerd bij een verkoop of verhuur. Je moet deze altijd omzetten naar een definitief label. Vind gelijk alle benodigde info: energielabel huis Schoonoord opvragen.

Plaats een reactie