Energielabel Aalden

Direct energielabel aanvragen

Wil je een energielabel aanvragen voor jouw woning in Aalden? Per 1 januari 2015 heeft elk huis in Nederland een (voorlopig) energielabel. Dit document indiceert hoe zuinig jouw woning is en toont praktische suggesties om het te verduurzamen. Ga je op korte termijn verhuizen en jouw woning verkopen? In dat geval is een definitief energielabel in Aalden verplicht. Op onze vergelijkingssite ontdek je nuttige info over hoe je het certificaat aanvraagt. Ook is er ruimte om energieadviseurs te vergelijken en lees je een stappenplan om jouw woning energiezuiniger te maken.

 • Het energielabel geeft aan of een woning veel of weinig energie verbruikt.
 • Sinds 2015 is het verplicht bij een woningoverdracht (bijvoorbeeld verkoop of verhuur).
 • We delen het op in 7 niveaus: Energielabel A of B (erg milieuvriendelijk) t/m F & G (niet duurzaam).
 • De afgelopen jaren kon men zelf online een VEL (vereenvoudigd label) bestellen. Vanaf 2021 is er het e.e.a. gewijzigd.
 • Als woningeigenaar regel je eerst een afspraak met de energieadviseur in Aalden die jouw woning helemaal doorneemt en het label registreert.
 • Het label – inclusief suggesties om de woning te verduurzamen – kost tussen de €100,00 – €390,00.

energielabel-a-uitleg

Goedkoop energielabel aanvragen in Aalden

Het energielabel geeft een indicatie van de energie(on)zuinigheid van een gebouw of woning. Alle huiseigenaren namen in 2015 een eerste voorlopige energielabel in ontvangst. In de situatie waarbij jij de woning gaat verhuren over verkopen, dan heb je een definitief energielabel nodig. Vanaf 2021 werkt men met een nieuwe bepalingsmethode wat door specialisten ook wel NTA8800 wordt genoemd. Je moet tegenwoordig een officiële energieadviseur uitnodigen. Deze energie-vakman moet fysiek bij je thuis komen en analyseert de actuele situatie op energiegebied. De tarieven zijn echter een stuk ongunstiger. In onderstaand gedeelte bieden wij informatie over hoe je zo’n voordelig energielabel in Aalden kunt aanvragen.

Een energielabel voor je woning aanvragen in 5 stappen

 1. Informeer naar een energiedeskundige

  Via het platform centraalregistertechniek.nl vergelijk je alle deskundige energieadviseurs die bevoegd zijn om een energielabel te registreren. Vul je postcode in (7854) om een erkend deskundige in Aalden op te sporen.

 2. Voorbereiding

  Ga vervolgens verder naar een energie-expert en bel of mail voor een afspraak. Het is handig als je zoveel mogelijk details van jouw huis paraat hebt. Zoals bouwtekeningen en EPC-berekeningen.

 3. Het onderzoek

  Deze erkend energiedeskundige komt langs op het afgesproken moment om de kenmerken van je huis vast te stellen. Je kunt bij deze rondgang aanwezig zijn.

 4. Vastleggen van het label

  De EP-adviseur in Aalden beslist uiteindelijk wat het label moet worden en verzorgt de inschrijving in het EP-Online platform.

 5. Het label via internet bekijken

  Nadat de calculatie is afgerond ontvangt men per email een PDF van het certificaat met een toelichting en een rapport met adviespunten. Het document heeft een geldigheidsduur van 10 jaar en kan je overhandigen wanneer je de woning gaat verhuren of verkopen. Het is ook in te zien (en te downloaden) via MijnOverheid.

Een particulier energielabel nodig?

Bekijk energieadviseurs en vind de voordeligste aanbieder

De kosten van een energielabel

De gemiddelde prijzen van een definitief energielabel variëren tussen de €135,00 en €410,00. In de tabel die je hieronder ziet vind je de gemiddelde tarieven van een energielabel deskundige Aalden. Direct een aanvraag doen? Klik hier om direct de (lokale) aanbieders te bekijken. Zoek ook adviseurs in Wezuperbrug, Wezup, Zweeloo, De Kiel en Schoonoord. De offerte tarieven komen tot stand door verschillende aspecten.

 1. Type en leeftijd huis (vrijstaand, appartement, tussenwoning, hoekwoning, twee-onder-een kap).
 2. Hoeveel tijd de bouwinspecteur nodig denkt te hebben.
 3. Vooraf verkregen inzicht in het huis (tekeningen en andere technische informatie).
 4. De uiteindelijk energiecoach die het werk gaat doen.
HuisOppervlakteTarieven
Appartement50 m2€ 166,00
Rijtjeswoning130 m2€ 210,00
Hoekwoning140 m2€ 285,00
Villa195 m2€ 353,00
Actuele kosten woninglabel Aalden.

Erkend deskundige in Aalden vergelijken

Binnenkort je definitief energielabel aanvragen? Daarvoor moet je een afspraak maken met een erkend deskundige energielabel Aalden. Het portaal om betrouwbare specialisten in te huren is CentraalregisterTechniek.nl. Daar open je het QBISnl register. In deze database staan alle namen en gegevens van deskundige inspecteurs (BRL9500). Voor een voordelige keuze vind jij in onze vergelijker diverse (landelijke) experts waar je gemakkelijk een woninginspectie kunt aanvragen tegen een normale prijs.

Energieadvies Expertise Prijsindicatie Beoordeling Aanvragen
Energielabel Woning
Bedrijfspand
v.a. €349
beste keuze!

Een energiezuinig huis in 4 stappen

Gebruikt jouw huis veel energie, en wil je de maandelijkse lasten verlagen door de energieprestatie te verbeteren?Door te kiezen voor energiebesparende maatregelen kan je vrijwel elke woning verbeteren tot een label A/B/C huis. De basis is altijd een goede isolatie. Zo is het zeker dat de gewonnen warmte niet zomaar de woning verlaat. Pas daarna wordt het pas interessant om te kijken naar het zelf energie opwekken. Je kunt hier ook aanvullende informatie vinden over D energielabel.

Let op: Op de informatieve website https://www.verbeteruwhuis.nl controleer je – nadat je de kenmerken van jouw woning hebt ingevuld – praktische verbeteropties voor een beter energielabel. Bekijk direct hoe jij je huis kunt verbeteren.

6 voordelen van een zuinig energielabel woning Aalden

 • Een “groene” woning met een lagere energierekening.
 • Een gezond wooncomfort: kieren en tocht worden voorkomen.
 • Een huis met het milieulabel A of B hoeft minder te stoken en stoot dus minder uit.
 • Hogere waarde van jouw huis.
 • Lagere hypotheekrente mogelijk.
 • Je kunt gebruik maken van forse subsidies op het moment dat je jouw huis verduurzaamt.
 • De energiecoach in Aalden kan je hierbij helpen.
EnergielabelBouwjaarVerbeterpunten
Label A2012 – 2024Blijf op de hoogte van de actuele ontwikkelingen.
Label B2000 – 2009Met zonnepanelen en warmtepomp naar label A.
Label C1985 – 2000Zonnepanelen, na-isolatie en driedubbel glas.
Label D1973 – 1984Investeren in een HR107 combiketel.
Label E1966 – 1979Isoleren en plaatsen van dubbel glas + zonnepanelen.
Label F1951 – 1968Isoleren en het plaatsen van dubbelglas.
Label Gt/m 1930Isoleren en het plaatsen van dubbelglas.

Het goedkoopste energielabel aanvragen?

Vergelijk adviseurs en regel het binnen 1 week

Woningisolatie

Isolatie is met afstand de belangrijkste factor voor een energiezuinig huis. Dankzij goede isolatie verhinder je dat de warmte de woning ontglipt. Dankzij isolatie bespaar je op de maandelijkse stookkosten en geniet je van een gezonde leefomgeving. Waar je moet beginnen is afhankelijk van de RC-waardes van de woning. Het bouwjaar zegt veel over de eventueel aanwezige isolatie. Je kunt ook de vorige bewoners vragen wat zij aan isolatie gedaan hebben. Een bouwtechnische keuring of het maken van warmtebeelden toont plaatsen waar isolatie ontbreekt. In de lijst hieronder tref je de doorsnee besparing voor een gemiddelde eengezinswoning met een hoogrendementsketel.

Isolatie optiesTarievenBesparing gas (jaar)Besparing in €
Dakisolatie€3100 – €5700960 m3€691
Vloerisolatie€1800 – €3100280 m3€202
Spouwmuurisolatie€1450 – €2250785 m3€565
HR++ glas€1550 – €2850515 m3€370,8
Onkosten en opbrengsten bij het isoleren van een doorsnee- eengezinswoning.

Ventileren

Indien jouw woning goed geïsoleerd is, moet de focus liggen op het feit dat er altijd genoeg frisse lucht in huis kan komen. Ventilatie is belangrijk voor een aangename leefomgeving. Slim en zuinig ventileren wil zeggen een prettig klimaat in huis, waarbij er slechts weinig warmteverlies plaatsvindt.

 • Zelfregelende roosters: gemakkelijk in elke kamer frisse lucht.
 • Lokale ventilatie-unit: goedkope oplossing om 1 ruimte te ventileren.
 • Balansventilatie met warmteterugwinning: win warmte uit de woning terug door het opnieuw in de woning te blazen.
 • Ventilatiewarmtepomp in combinatie met HR-ketel: benut slim de warmte uit de ventilatielucht voor de verwarming en warm water.

Gasgestookte CV-ketel vervangen

Het aansturen van de radiatoren en/of vloerverwarming kost het meeste energie. Veel woning beschikken nog over een gasketel. Je kunt kijken naar een zuinig systeem die nauwelijks of helemaal geen gas gebruikt. In de volgende lijst vind je de belangrijkste voorbeelden.

 • Moderne HR-combiketel: Goedkoper en sneller je huis stoken.
 • Een hybride warmtepomp: een combinatie van je HR-ketel en een warmtepomp.
 • Een all-electric warmtepomp: een woning verwarmen met energie uit lucht, bodem of grondwater.
 • Zonneboiler: maakt gebruik van zonne-energie voor het bereiden van warm water.
 • Infraroodpanelen: lokaal verwarmen met een gunstig energieverbruik.

Investeer in zonnepanelen

Nadat je jouw woning hebt geïsoleerd en voorzien hebt van een nieuwe HR-ketel of warmtepomp kan je de totale stroombehoefte berekenen. Deze energie kan je schoon en duurzaam opwekken door zonnepanelen te laten installeren. Ze hebben een lange levensduur (25- 30 jaar) en je verdient ze al binnen 6 – 8 jaar helemaal terug.

 • Zonnepanelen vangen het licht op en zetten dit om in elektrische energie.
 • Een systeem van 10 zonnepanelen kost gemiddeld €4400 en heeft een verrassend korte terugverdientijd van gemiddeld 8,5 jaar.
 • De ongebruikte stroom gaat terug naar het net (salderen). Hierover krijg je dezelfde prijs als waarvoor je kWh inkoopt.

energielabel-aalden-7854

Aanvraag indienen energielabel voor bedrijfspand

Elke kantoorpand moet een energielabel kunnen overleggen in situaties van verkoop en verhuur van een bedrijfspand vanaf 50m2. Deze regelgeving is in het leven geroepen voor utiliteitsgebouwen als een kantoor, onderwijspanden, hotels, en openbare panden zoals stations. Heeft het pand meer dan 100 m2 gebruiksoppervlakte, en wordt dit voor ten minste 50% ingezet als kantoorruimtes? In dat kader moet het pand vanaf 2023 de beschikking hebben over energielabel C of hoger. Ook moeten o.a. musea, banken en ziekenhuizen die hun vestiging in een publiek toegankelijke ruimte hebben van 250m2 of groter dit energielabel zichtbaar tonen, zoals bij de ingang of welkomstruimtes. Je kunt hier ook meer lezen over Energielabel voor bedrijfspand.

 • Bij verkoop, verhuur of oplevering van een bedrijfsruimte ben je verplicht om een geldig energielabel te tonen.
 • Deze regels worden toegepast bij bedrijfspanden en publiek toegankelijke ruimtes van 50 m2 en groter.
 • Voor bedrijfshallen en opslagruimtes gelden andere regels.
 • Bedrijfsgebouwen met 100 vierkante meter aan oppervlakte (waar meer dan de helft wordt gebruikt als kantoor) moeten vanaf 2023 ingeschreven staan met een milieulabel C.
 • In openbare panden van 250m2 of groter moet het label goed zichtbaar zijn voor bezoekers.

Vaak gestelde vragen (FAQ) over woninglabels

Wat houdt het energielabel in?
Het energielabels biedt inzicht in hoe energiezuinig een huis is. Hoe minder fossiele energie de woning gebruikt, hoe beter het woninglabel van je huis is. Deze energie-index begint bij energielabel A of B (laag verbruik) en gaat verder tot de rode labels F en G (hoog verbruik).

Is voor iedereen een energielabel verplicht?
Ja, als je een gebouw verhuurt of verkoopt moet je inzicht bieden in wat het definitieve energielabel is. De verkoop/verhuur advertenties (makelaar) moeten dit ook bevatten. Is er geen geregistreerd label, dan riskeer je als verkoper/verhuurder een boete van €170.

Op welke wijze kan ik een label aanvragen?
Hiervoor moet je een erkend deskundige energiedeskundige in Aalden thuis laten komen. Op www.Qbis.nl zijn alle energiespecialisten te vergelijken. Deze vakman komt langs en analyseert hoe de staat van het huis is. Deze specialist bepaalt het uiteindelijke label en voert deze ook in de database EP-online in. Je ontvangt digitaal alle dossiers en via Mijn Overheid kan jij het later ook weer opvragen (gemeente Coevorden).

Hoe wordt mijn energielabel vastgesteld?
De inspecteur onderzoekt het bouwjaar van het huis, het type huis, grootte van de woning en ook naar specifieke zaken als HR ++ glas en kozijnen, hoe goed de woning geïsoleerd is, de manier waarop het huis verwarmd en geventileerd wordt en of er bijvoorbeeld duurzame energie wordt gebruikt middels zonnepanelen of een warmtepomp. Middels deze documentatie berekent de deskundige hoeveel energie er wordt gebruikt voor het verwarmen en koelen van het appartement en wat het aandeel van duurzame energie is. Op basis hiervan wordt het vastgestelde labelletter in de database ingeschreven.

Wat zijn de huidige kosten van een energielabel?
De tarieven van het energielabel liggen tussen de €155,00 & €380,00. De investering hangt af van de grootte van de woning, het aantal uren dat de adviseur nodig heeft en de kwaliteit van de basisinformatie (tekeningen, facturen of gegevens van de CV-installatie). Een goedkoop energielabel aanvragen particulier Aalden is het voordeligst te realiseren door verscheidene energiebedrijven te benaderen die opereren in de provincie Drenthe.

Via welke website kan ik mijn huidige energielabel opvragen?
Daarvoor surf je naar Energielabel.nl. Kies huur- of koopwoning en voer de postcode (7854) en het huisnummer in de zoekbalk in. Het systeem laat direct het huidige label zien. Goed om te weten: betreft het een voorlopig energielabel? Dit is geen formeel label en is dus niet bruikbaar voor verkoop of verhuur. Je moet deze altijd omzetten naar een definitief woninglabel. Krijgt direct inzicht: energielabel huis Aalden opvragen.

Plaats een reactie