Energielabel Zwinderen

Direct energielabel aanvragen

Gemakkelijk en snel een energielabel aanvragen voor jouw woning in Zwinderen? Sinds een aantal jaren is er een nieuw energielabel voor woningen gelanceerd. Het keurmerk geeft een indicatie van hoe zuinig jouw woning is en biedt belangrijke maatregelen om het te verduurzamen. Ben je van plan jouw woning te verkopen of verhuren? In dat geval is een definitief energielabel in Zwinderen verplicht. Op onze vergelijkingssite vind je praktische informatie over het aanvragen van een nieuw certificaat. Daarnaast is er ruimte om energieadviseurs te vergelijken en vind je tips om jouw woning te verduurzamen.

 • De energielabels bieden inzicht in de energieprestatie van een gebouw.
 • Sinds 2015 is het verplicht bij het verhuren of verkopen van jouw huis.
 • Er zijn 7 categorieën: Energielabel A & B (groen label) t/m F/G (hoog energieverbruik).
 • Tot eind 2020 vroeg je het VEL (vereenvoudigd label) gewoon online aan. Dit beleid is in 2021 gewijzigd.
 • Je moet nu een afspraak maken met de energieadviseur in Zwinderen die jouw huis opneemt en op basis daarvan het label vaststelt.
 • Het certificaat – inclusief suggesties om de woning te verduurzamen – heeft een prijs van tussen de €140,00 – €360,00.

energielabel-a-uitleg

Goedkoop energielabel aanvragen in Zwinderen

Zo’n energielabel laat zien hoe het gesteld is met de actuele staat en de energieprestatie van een object. Alle huizen in Nederland hebben in 2015 een voorlopig energielabel gekregen. Zodra je jouw woning gaat verkopen of verhuren, dan moet je een definitief energielabel kunnen overhandigen. Sinds kort is er een nieuwe richtlijn waarbinnen het label wordt opgesteld (NTA8800). Je moet daarom een erkend deskundige energieadviseur thuis uitnodigen. Deze vakman komt bij je thuis en bekijkt hoe milieuvriendelijk het huis is. De prijzen zijn om die reden ook flink hoger geworden. Hierna lees je hoe je zo’n voordelig energielabel in Zwinderen moet regelen.

Een particulier woning energielabel aanvragen in 5 stappen

 1. Bekijk alle energiedeskundigen

  Middels de database van centraalregistertechniek.nl doorzoek je alle bevoegde energieadviseurs die een energielabel mogen vastleggen. Zoek op adresgegevens (7864) om een erkend deskundige in Zwinderen te vergelijken.

 2. Voorbereiding op afspraak

  Maak een keuze voor een van de aangesloten adviseurs en plan een afspraak in. Zorg dat je alle actuele informatie van de woning hebt. Onder andere bouwtekeningen, EPC berekeningen en installatietechnische gegevens.

 3. Bezoek en berekening

  Zo’n erkend energiedeskundige komt thuis bij je langs en berekent de energieprestatie van de woning. Het is aan te raden hierbij aanwezig te zijn.

 4. Inschrijven van het label

  De EP-adviseur in Zwinderen komt met een eindoordeel en verzorgt de inschrijving in het EP-Online platform.

 5. Nieuwe label opvragen

  Als alle werkzaamheden zijn gedaan ontvangt men per email een PDF van het label met alle resultaten en verbeterpunten van de woning. Het document is na datum van afgifte 10 jaar geldig en moet jij kunnen tonen verkoop- of verhuur van de woning. Je kunt het ook bekijken in MijnOverheid.

Een particulier energielabel nodig?

Vergelijk energieadviseurs en vind de voordeligste aanbieder

Gemiddelde kosten energielabel

De kosten van een definitief energielabel variëren tussen de €200,00 en €380,00. In de tabel hieronder vind je de huidige kosten van een energielabel deskundige Zwinderen. Meteen een afspraak inplannen? Klik hier om alle (lokale) specialisten te bekijken. Zoek ook adviseurs in Gees, Oosterhesselen, Eeserveen, Benneveld en Meppen. De offerte tarieven kunnen berekend worden d.m.v. velerlei aspecten.

 1. Soort woning (appartement, twee-onder-een kap, hoekwoning, tussenwoning, villa).
 2. Hoeveel tijd de bouwinspecteur nodig denkt te hebben.
 3. De informatie die voorhanden is (tekeningen of het bestek).
 4. De energiecoach die jij kiest.
Soort woningOppervlaktePrijsindicatie
Appartement55 m2€ 179,00
Rijtjeshuis120 m2€ 212,00
Hoekwoning165 m2€ 288,00
Vrijstaand180 m2€ 356,00
Gemiddelde kosten woninglabel Zwinderen.

Gecertificeerde energieadviseurs in Zwinderen vergelijken

Vandaag nog een definitief energielabel aanvragen? In dat geval contacteer je een erkend deskundige energielabel Zwinderen. De juiste plek om deze vakmannen te treffen is centraalregisterTechniek.nl. Daar open je het QBISnl register. Daar tref je bekwame deskundigen (BRL9500). Voor jouw gemak bekijk je in de lijst hieronder diverse (landelijke) experts waar je simpel en snel een milieulabel kunt regelen zonder al te veel kosten.

Energieadvies Expertise Prijsindicatie Beoordeling Aanvragen
Energielabel Woning
Bedrijfspand
v.a. €349
beste keuze!

Duurzamer wonen in 4 stappen

Heb jij een woning met een rood of oranje label, en wil je de energieprestatie graag verbeteren? Met de juiste energiebesparende maatregelen kan je ook jouw woning optimaliseren naar een groen label (A, B of C). In de regel begint men altijd met isoleren. Daardoor weet je zeker dat het in de winter lekker warm blijft, en in de zomer heerlijk koel. Bij de fase daaropvolgend ga je juist verder in op het opwekken van eigen energie. Je leest hier ook alle informatie over Besparen op energie.

Tip: Via de website van de overheid www.verbeteruwhuis.nl check je – na het beantwoorden van wat vragen – duidelijke verbeteropties voor een groen energielabel. Voer de check uit.

6 voordelen van een zuinig energielabel woning Zwinderen

 • Een energiezuinige woning en maandelijks lagere energiekosten.
 • Meer wooncomfort: geen last van koudeval en/of tocht.
 • Een woning met label B of A is goed voor het klimaat want stoot minder CO2 uit.
 • Woningwaarde stijgt tot wel 20%.
 • Sommige hypotheekverstrekkers bieden een duurzaamheidskorting.
 • De regering biedt interessante subsidies op het moment dat je jouw huis verduurzaamt.
 • De energiecoach in Zwinderen kan je daar ook alles over vertellen.
EnergielabelBouwjaarPunten van aandacht
Label A2014 – 2024Een 100% energieneutrale woning zonder gas.
Label B1999 – 2004Naar label A met warmtepomp en zonnepanelen.
Label C1986 – 2003Zonnepanelen, na-isolatie en driedubbel glas.
Label D1972 – 1983Vervang het glas en probeer de leidingen te isoleren.
Label E1967 – 1975Isoleren en plaatsen van dubbel glas + zonnepanelen.
Label F1946 – 1966Isoleren en verwarmingsketel vervangen.
Label Gt/m 1934HR-ketel en isolatie.

Eenvoudig het goedkoopste energielabel regelen?

Bekijk alle specialisten en ontvang nog deze week jouw label

Isoleren van de woning

Isolatie is altijd de basis van een zuinige woning. Door goede isolatie van spouwmuur, dak en kruipruimte voorkom je dat gewonnen warmte zomaar verdwijnt. Daardoor worden de stookkosten een stuk gunstiger en geniet je van een aangename leefomgeving. Waar je moet starten met isoleren heeft te maken met de huidige isolatietoepassingen in huis. Het bouwjaar van het huis is vaak een goede indicator hiervoor. Informeer ook altijd bij de vorige bewoners hierover. Een bouwtechnische keuring of warmtescan laat zien of en waar een woning warmte verliest. In het schema hierna zoek je eenvoudig naar de doorsnee besparing bij een kleinere eengezinswoning (60 m2) met een standaard hr combiketel.

Type isolatiePrijzenBesparing GasEnergiebesparing
Dakisolatie€3100 – €5700990 m3€663
Vloerisolatie€1800 – €3700310 m3€208
Spouwmuurisolatie€1500 – €2250815 m3€546
HR++ glas€1600 – €2850330 m3€221,1
Tarieven en besparingen bij het isoleren van een doorsnee- eengezinswoning.

Ventileren

Op het moment dat de isolatie in huis voldoende is, is het aan te raden dat de luchtstromen in het pand worden verbeterd. Ventilatie is cruciaal voor een gezond binnenklimaat. Slim en zuinig ventileren wil zeggen een gezond klimaat in huis, zonder heel erg veel warmteverlies.

 • Zelfregelende ventilatieroosters: Bij veel wind wordt de luchttoevoer automatisch beperkt.
 • Lokale ventilatie-unit: afzonderlijke ruimte doelgericht ventileren.
 • Balansventilatie met warmteterugwinning: systeem dat evenveel lucht aan- als afvoert.
 • Ventilatiewarmtepomp als vervanging van je ventilatiebox: benut slim de warmte uit de ventilatielucht en past dit toe op de verwarming.

CV-ketel vervangen

De verwarming in een huis kost veel energie (vooral veel gas). Doorgaans wordt hiervoor een HR-ketel op gas gebruikt. Je kunt kiezen voor een meer innovatieve verwarmingsbron waardoor je nauwelijks tot geen gas meer nodig hebt. Onderstaand vind je een aantal systemen.

 • Moderne HR-combiketel: Stil, compact, veilig en werkt erg efficiënt.
 • Een hybride warmtepomp: een samenwerking tussen de CV-ketel en een warmtepomp.
 • Een all-electric warmtepomp: een volledig stand-alone functionerend systeem op elektriciteit.
 • Zonneboiler: zet energie van de zon om in warm water.
 • Infraroodpanelen: natuurlijke stralingswarmte in een specifieke ruimte.

Zonnepanelen op je dak

Wanneer je de verbeteropties voor jouw woning hebt geïmplementeerd weet je wat jouw nieuwe stroomverbruik is. De benodigde energie kan je zelf genereren door zonnepanelen te laten installeren. Zonnepanelen gaan met gemak 25 jaar mee en de geschatte terugverdientijd is maar 7 jaar.

 • Zonnepanelen vangen zonne-energie op en zetten deze om in stroom.
 • Een compleet pakket met 10 zonnepanelen kost gemiddeld €5500 en heb je terugverdiend binnen 7 jaar.
 • De opgewekte stroom die je niet verbruikt gaat terug naar het net (salderen). Voor deze zonnestroom krijg je hetzelfde tarief als jij betaalt aan de leverancier, je streept het dus tegen elkaar weg.

energielabel-zwinderen-7864

Energielabel voor je bedrijfspand regelen

Een actueel en definitief energielabel voor het kantoor is noodzakelijk wanneer er een verkoop- of verhuurcontract wordt opgesteld van een bedrijfspand vanaf 50m2. Deze regelgeving is in het leven geroepen voor utiliteitsgebouwen als een kantoorgebouw, universiteitsgebouwen, winkelcentrums, en publiek toegankelijke panden zoals een stadion. Betreft het een pand groter dan 100m2, en is daarvan meer dan 50% toegeschreven als kantoorruimte? Op dat moment moet het gebouw met ingang van 2023 minimaal een energielabel C hebben. Tevens moeten winkels en bedrijven die actief zijn in openbare gebouwen van meer dan 250 m2 het energielabel duidelijk zichtbaar ophangen, zoals in de wachtruimtes / ingang. Op deze website vind je ook alles over Energieprestatiecertificaat.

 • Bij het het officiële verkoopmoment van een bedrijfsruimte is dit energielabel een dossierstuk.
 • Deze wetgeving is van toepassing voor bedrijfspanden, overheidsgebouwen, winkels en horeca.
 • Voor loodsen en productiehallen geldt er op dit moment geen verplichting.
 • Bedrijfsgebouwen met 100 vierkante meter aan oppervlakte (waar meer dan de helft wordt gebruikt als kantoor) moeten met ingang van 2023 verplicht milieulabel C hebben.
 • In grote openbare gebouwen met een ruimte van minimaal 250 m2 moet het energielabel duidelijk zichtbaar voor het publiek worden opgehangen.

Veelgestelde vragen woninglabel

Wat is het energielabel voor woningen?
Het energielabel geeft een indicatie van de energie(on)zuinigheid van een gebouw of woning. Hoe efficiënter de woning verwarmd wordt, des te hoger het woninglabel. Deze energie-index begint bij energielabel A/B (erg zuinig) en gaat door tot F en G (heel onzuinig).

Moet mijn huis verplicht een energielabel?
Ja, als je jouw huis in de verkoop of verhuur gaat zetten moet je aan kunnen tonen wat het label is van jouw huis is. Dit moet ook in de verkoopadvertentie staan. Ontbreekt het label, dan kun je een boete van €170 krijgen.

Hoe vraag je een label aan?
Voor een definitief label moet je een deskundige energiedeskundige in Zwinderen laten langskomen. Door gebruik te maken van Qbis.nl zijn deze energiespecialisten te bekijken. Een specialist moet fysiek bij je thuis komen en analyseert hoe de staat van het huis is. Deze specialist maakt de berekening, bepaalt het label het registreert het definitieve label in de EP-online database. De dossierstukken krijg je per mail en eventueel kun je het ook online (Mijn Overheid) inzien (gemeente Coevorden).

Wat bepaalt mijn energielabel?
De deskundige bekijkt het bouwjaar, het soort gebouw, m2 woonoppervlakte en ook naar specifieke zaken als ramen en kozijnen, de toegepaste isolatie, de ventilatie en verwarming oplossingen in het gebouw en of het huis een warmtepomp of zonnepanelen heeft. Met deze details kan uitgerekend worden wat de benodigde energie capaciteit is voor het verwarmen en koelen van een gebouw en in welke mate de woning dit zelf uit hernieuwbare bronnen haalt. Daarna krijg je van de expert de labelletter te horen.

Hoe duur is een energielabel?
De onkosten van een energielabel liggen tussen de €140,00 & €385,00. De definitieve prijs ligt aan het woonoppervlakte, het aantal uur dat de adviseur bezig zal zijn en de reeds aanwezige details van de woning (tekeningen en andere technische informatie). Een goedkoop energielabel aanvragen particulier Zwinderen kan jij doorgaans het meest voordelig doen door een aantal energieadviseur te benaderen die actief zijn in de provincie Drenthe.

Hoe kan ik mijn huidige energielabel opvragen?
Om dit te bekijken bezoek je Energielabel.nl. Geef aan om wat voor type woning het gaat en vul jouw postcode (7864) en huisnummer in. Je ziet nu meteen het label en de geldigheid. Let op: is het een voorlopig energielabel? Dit is slechts een inschatting en geen formeel document en kan je dus niet gebruiken. Je moet deze altijd omzetten naar een definitief milieulabel. Vind gelijk alle benodigde info: energielabel huis Zwinderen opvragen.

Plaats een reactie