Energielabel Haskerhorne

Direct energielabel aanvragen

Wil je graag een energielabel aanvragen voor jouw woning in Haskerhorne? Vanaf 2015 is er een nieuw energielabel voor woningen gelanceerd. Dit milieulabel vertelt hoe energiezuinig jouw huis is en geeft nuttige suggesties om het energieverbruik te verlagen. Ga je op korte termijn verhuizen en jouw woning verkopen? In dat geval is een definitief energielabel in Haskerhorne verplicht. Op ons energielabel-platform communiceren wij alle benodigde informatie over het berekenen, opvragen en aanvragen van het certificaat. Verder kunnen verschillende energieadviseurs vergeleken worden en kan je aan de slag met tips om jouw woning te verduurzamen.

 • Het energielabel maakt duidelijk wat de huidige staat van de woning is.
 • Je moet het kunnen overhandigen bij het verhuren of verkopen van jouw huis.
 • Er zijn 7 labels: Energielabel A & B (zeer zuinig) t/m F & G (niet milieuvriendelijk).
 • Tot voor kort kon je op basis van een aantal vragen zelf een VEL (vereenvoudigd label) aanvragen. Helaas werkt dit nu iets anders.
 • De woningeigenaar maakt een afspraak met de energieadviseur in Haskerhorne die jouw huis helemaal doorneemt en het label vaststelt.
 • Het label – inclusief concrete verbeterpunten – heeft een prijs van tussen de €100,00 – €360,00.

energielabel-a-uitleg

Goedkoop energielabel aanvragen in Haskerhorne

Het energielabel geeft duidelijkheid aangaande het energiegebruik van een woning of gebouw. Alle woningbezitters ontvingen in 2015 een voorlopig energielabel. In de situatie waarbij je jouw woning gaat verkopen of verhuren, is een definitief energielabel noodzakelijk. Sinds kort is er een nieuwe rekenmethode waarop dit wordt vastgesteld (NTA8800). Je moet daarom een bekwame energieadviseur langs laten komen. Deze energie-expert komt bij je thuis en berekent precies hoeveel energie de woning gebruikt. De prijzen zijn om die reden ook flink hoger geworden. Onderstaand vind je precies hoe jij het voordelig energielabel in Haskerhorne moet regelen.

Snel en voordelig een energielabel aanvragen

 1. Bekijk alle energiedeskundigen

  Op de website www.centraalregistertechniek.nl bekijk je alle erkend deskundige energieadviseurs die een energielabel mogen vaststellen. Het beste kun je een postcode gebruiken (8506) om een erkend deskundige in Haskerhorne te zoeken.

 2. Voorbereiding

  Contacteer een energie-expert en kies een dag en tijdstip. Het is voor beide partijen waardevol wanneer je alle actuele informatie van het huis kunt laten zien. Zoals bouwtekeningen, EPC-berekeningen, facturen of gegevens van de CV-installatie.

 3. Bezoek van de deskundige

  Zo’n erkend energiedeskundige komt langs op het afgesproken moment om de kenmerken van je huis vast te stellen. Hij of zij zal ongeveer 2 uur bezig zijn.

 4. Registratie van het label

  De EP-adviseur in Haskerhorne stelt het label vast en zorgt dat deze wordt verwerkt in de EP-online database.

 5. Database met labels bekijken

  Wanneer alles achter de rug is krijg jij per mail een PDF van het document met een uitgebreide samenvatting en de aanbevolen energiebesparende maatregelen. Het certificaat is maximaal 10 jaar geldig en dien je over te dragen in de situaties waarbij je gaat verhuren of verkopen. Door middel van Mijn Overheid kun je de documentatie ook downloaden.

Meer informatie over een particulier energielabel?

Bekijk energieadviseurs en bekijk de goedkoopste aanbieder

Kosten van een energielabel

De kosten van een definitief energielabel schommelen tussen de €175,00 en €450,00. In het onderstaand overzicht vind je de gemiddelde tarieven van een energielabel deskundige Haskerhorne. Meteen aan de slag? Klik hier om de dienstverleners (in de regio) te vergelijken. Check ook adviseurs in Snikzwaag, Joure, Goëngahuizen, Aldeboarn en Terherne. De geschatte prijzen worden gecalculeerd a.d.h.v. meerdere onderdelen.

 1. Het woningtype (twee-onder-een kap, villa, appartement, tussenwoning, hoekwoning).
 2. Het aantal uren dat de bouwinspecteur nodig heeft.
 3. De beschikbare documentatie (tekeningen en facturen van verbetermaatregelen).
 4. Het werkgebied & locatie van de energiecoach.
WoningGrootteTarieven
Studio/Appartement65 m2€ 170,00
Rijtjeswoning100 m2€ 223,00
Hoekwoning160 m2€ 293,00
Losse woning180 m2€ 355,00
Prijzen woninglabel Haskerhorne.

Deskundige energieadviseurs in Haskerhorne vergelijken

Snel en simpel het definitieve energielabel aanvragen? Dan ga jij snel op zoek naar een erkend deskundige energielabel Haskerhorne. Het adres om een adviseur te vinden is www.centraalregisterTechniek.nl. Je kunt vanuit hier doorklikken naar het QBISnl register. In het register tref je gecertificeerde specialisten (BRL9500). Om snel iets af te spreken tref je in de tabel hieronder diverse (landelijke) experts waar je direct een milieulabel kunt regelen en waarbij u direct op de kosten let.

Energieadvies Expertise Prijsindicatie Beoordeling Aanvragen
Energielabel Woning
Bedrijfspand
v.a. €349
beste keuze!

In 4 stappen een duurzame woning

Gebruikt jouw woning veel energie, en wil jij graag iets doen aan de energieprestatie? Middels de juiste energiebesparende maatregelen kan jij elk gebouw transformeren naar een label-B huis. Start altijd met de juiste isolatie. Zo zorg je dat de warmte ook echt in de woning blijft. Pas als het huis goed geïsoleerd is kijk je pas naar de mogelijkheden voor energieopwekking. Of klik door voor meer informatie over Energiemaatschappijen.

Belangrijk: Via het overheidsinitiatief https://www.verbeteruwhuis.nl bekijk je – na het doorgeven van de gegevens van jouw woning – concrete verbeteropties voor een gunstiger energielabel. Bekijk direct wat de mogelijkheden zijn.

Bekijk de voordelen van een zuinig energielabel woning Haskerhorne

 • Een duurzame woning en besparen op de maandelijkse energielasten.
 • Een prettig binnenklimaat: minder tocht en kou rond het raam.
 • Het woninglabel A of B stoot minder CO-2 uit.
 • De woningwaarde stijgt bij A of B label.
 • In sommige gevallen biedt de bank een rentekorting.
 • De regering biedt verschillende subsidies om een huis milieuvriendelijker te maken.
 • De energiecoach in Haskerhorne kan hierin een adviserende rol spelen.
EnergielabelBouwjaarVerbeteropties
Label A2009 – 2024Investeer in nieuwe technologieën voor energieopwekking.
Label B2000 – 2008Met zonnepanelen en warmtepomp naar label A.
Label C1983 – 2004Kies voor nieuw glas, installeer zonnepanelen en isoleer het dak.
Label D1975 – 1980Enkelglas vervangen voor dubbelglas of HR+ glas.
Label E1968 – 1979Isolatie van vloer, dak en muren + zonnepanelen.
Label F1949 – 1966Isoleren en verwarmingsketel vervangen.
Label Gt/m 1942Dak-, gevel-, en vloerisolatie.

Snel het goedkoopste energielabel regelen?

Vergelijk alle adviseurs en vraag het nog deze week aan

Isolatie van je woning

Isolatie is de belangrijkste voorwaarde voor een energiezuinig huis. Dankzij goede isolatie verhinder je dat de gerealiseerde warmte weer kan ontsnappen. Dankzij isolatie bespaar je op de maandelijkse stookkosten en geniet je van een optimaal klimaat in huis. Waar je als eerste moet beginnen ligt aan de huidige staat van de woning. Het jaar waarin het huis is gebouwd kan deels bepalen wat deze staat is. Buren, en zeker ook vorige bewoners, weten vaak ook meer. Een bouwtechnische keuring of thermografisch onderzoek met warmtescan laat zien waar het aan isolatie ontbreekt. In de lijst hieronder bieden wij de besparingen die mogelijk gerealiseerd kan worden voor een doorsnee woning met een normale hr combiketel.

Type isolatieKostenBesparing gas (m3)Besparing (€/jaar)
Dakisolatie€3800 – €5100900 m3€648
Vloerisolatie€1700 – €3200235 m3€169
Spouwmuurisolatie€1250 – €2000800 m3€576
HR++ glas€1550 – €2700380 m3€273,6
Kosten en baten bij isolatie van gemiddelde eengezinswoning (60m2).

Ventileren

In de situatie waarbij een gebouw al volledig is geïsoleerd, is het aan te raden dat er ook genoeg frisse lucht in huis is. Ventilatie is essentieel voor een aangenaam klimaat in huis. Slim en zuinig ventileren betekent een gezond leefklimaat, waarbij er slechts weinig warmteverlies plaatsvindt.

 • Winddrukgeregelde roosters: gemakkelijk in elke kamer frisse lucht.
 • Losse ventilatieunit: slimme keuze bij woningen met natuurlijke ventilatie.
 • Balansventilatie met WTW-unit: systeem dat evenveel lucht aan- als afvoert.
 • Ventilatiewarmtepomp als vervanging van je ventilatiebox: onttrekt warmte aan de ventilatielucht en gebruikt de warmte eigenlijk opnieuw.

Alternatief voor CV-ketel

Het verwarmen van een woning kost veel energie (vooral veel gas). In de meeste huizen vinden we nog een gasgestookte ketel. Je kunt kiezen voor een schoner alternatief die het mogelijk maakt om zonder gas te verwarmen. Onderstaand staan enkele van deze producten.

 • Innovatieve hoogrendementsketel: Stil, compact, veilig en werkt erg efficiënt.
 • Een hybride warmtepomp: combinatie van een cv-ketel met een warmtepomp.
 • Een all-electric warmtepomp: een stand-alone product dat de woning verwarmt op elektriciteit.
 • Zonneboiler: de zonnecollectoren zetten energie om in warmte.
 • Infraroodpanelen: ideaal om lokaal warmte af te geven.

Voordelen zonnepanelen

Zodra je de nodige isolatiewerkzaamheden hebt getroffen en een nieuwe ketel of warmtepomp hebt geplaatst weet je ongeveer hoeveel stroom je nodig hebt. Deze stroom kan je op een duurzame manier opwekken door te investeren in zonnepanelen. Ze gaan ontzettend lang mee (tot wel 30 jaar) en je hebt ze vaak binnen 7 jaar terugverdiend.

 • Zonnepanelen vangen daglicht op en zetten dat om in elektriciteit.
 • Een compleet pakket met 10 zonnepanelen is beschikbaar vanaf €4000 en verdien je terug in gemiddeld 7,5 jaar.
 • De ongebruikte stroom kan je terugleveren aan de energieleverancier (salderen). Hiervoor krijg je dezelfde prijs als waarvoor je kWh inkoopt.

energielabel-haskerhorne-8506

Energielabels voor bedrijfspanden

Je dient te beschikken over een energielabel voor een kantoor bij verkoop, verhuur en oplevering van zakelijke panden (mits groter dan 50m2). Deze regelgeving is opgesteld voor utiliteitsgebouwen als kantoorruimtes, sporthallen, winkels, en publieke panden zoals stadions. Is het gebouw groter dan 100m2, en dient ten minste 50% als kantoorplekken? In dit scenario moeten deze panden per 2023 wettelijk gezien beschikken over energielabel C. Bovendien moeten organisaties zoals winkels, banken of hotels die actief zijn in openbare gebouwen van meer dan 250 m2 het energielabel actief en transparant delen, bijvoorbeeld bij de ingang. Lees ook meer over Boete zonder energielabel.

 • Bij oplevering of verhuur/verkoop van zakelijke panden moet je verplicht een energielabel hebben.
 • Deze wetgeving is van toepassing voor bedrijfspanden met een gebruiksoppervlakte van 50 m2.
 • Voor schuren en garages is er een uitzondering gemaakt.
 • Bedrijfsgebouwen met een oppervlakte van meer dan 100m2 (minimaal 50% als kantoor) moeten binnenkort (2023) een milieulabel C of beter hebben.
 • In grote openbare gebouwen met een ruimte van minimaal 250 m2 moet het label bovendien zichtbaar zijn voor bezoekers.

Veelgestelde vragen woninglabel

Wat is een energielabel?
Een energielabel biedt duidelijkheid over de actuele staat en de energieprestatie van een object. Hoe minder energie benodigd is, hoe gunstiger het woninglabel. De zogenaamde energie-index loopt van energielabel A of B (erg zuinig) tot en met F of G (slecht voor het milieu).

Moet mijn huis verplicht een energielabel?
Ja, als jij een woning verkoopt of verhuurt moet je inzicht bieden in welk energielabel het huis toegekend is. Het dient ook in de advertentie/website van de makelaar getoond te worden. Heb je geen geldig label, dan kun je een boete van €170 krijgen.

Op welke wijze kan ik een label aanvragen?
Voor een erkend label moet je een deskundige energiedeskundige in Haskerhorne vragen bij je thuis te komen voor een onderzoek. Door gebruik te maken van Qbis.nl vergelijk je eenvoudig meerdere energiespecialisten. De expert komt bij je thuis en neemt de woning op. Hij of zij bepaalt het uiteindelijke label en zorgt dat deze wordt verwerkt in de EP-online database. Je ontvangt digitaal alle dossiers en middels Mijn Overheid kun je het later downloaden (gemeente De Fryske Marren).

Hoe wordt een definitief energielabel vastgesteld?
De adviseur onderzoekt de leeftijd van de woning, het type huis, grootte van de woning en andere aspecten als wat voor glas er in de ramen zit, hoe de woning geïsoleerd is, de centrale verwarming en ventilatie voorzieningen en de aanwezigheid van energiebesparende producten zoals een WTW, zonneboiler of zonnepanelen. Op basis daarvan wordt gecalculeerd wat de benodigde energie capaciteit is voor de centrale verwarming van een gebouw en hoeveel van deze energie uit hernieuwbare bronnen komt. Uiteindelijk zal de benodigde labelletter met je gedeeld worden.

Wat zijn de huidige kosten van een energielabel?
De prijzen van een energielabel schommelen tussen de €140,00 – €440,00. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door de omvang van de woning, hoeveel uur de expert er mee bezig is en de hoeveelheid informatie die er is (tekeningen en andere technische informatie). Een goedkoop energielabel aanvragen particulier Haskerhorne kan je doen door verscheidene energiedeskundigen te contacteren die hun dienst aanbieden binnen de provincie Friesland.

Via welke website kan ik mijn huidige energielabel opvragen?
Om jouw huidige score te bekijken ga je naar www.energielabel.nl. Kies voor huur/koopwoning en voer jouw postcode (8506) en huisnummer plus eventueel toevoeging in. Je krijgt nu gelijk het huidige label plus de vervaldatum te zien. Let op: krijg je een voorlopig energielabel te zien? Dit is geen formeel label en is dus ook niet toegestaan om te gebruiken. Je moet het voorlopige label veranderen in een definitief label. Zoek het snel uit: energielabel huis Haskerhorne opvragen.

Plaats een reactie