Energielabel Drogteropslagen

Direct energielabel aanvragen

Wil je een energielabel aanvragen voor jouw woning in Drogteropslagen? Met ingang van 1 januari 2015 moet elke woning een energielabel hebben. Dit milieulabel indiceert hoe milieuvriendelijk een huis is en biedt belangrijke verbeterpunten om het te verduurzamen. Gaat jouw woning in de verkoop? In dat geval is een definitief energielabel in Drogteropslagen verplicht. Op dit informatieplatform communiceren wij praktische info over het regelen en aanvragen van een certificaat. Verder kan je (regionale) energieadviseurs met elkaar vergelijken en hebben wij handige tips om jouw label te verbeteren.

 • Het energielabel helpt je om je huis zuiniger en comfortabeler te maken.
 • Het is noodzakelijk bij het verhuren of verkopen van jouw huis.
 • Er zijn 7 categorieën: Energielabel A of B (heel zuinig) t/m F en G (niet duurzaam).
 • Voorheen kon je zelf een VEL (vereenvoudigd label) aanvragen. De overheid heeft dit in 2021 geactualiseerd.
 • De woningeigenaar maakt een afspraak met de energieadviseur in Drogteropslagen die jouw huis komt bekijken en het label vaststelt.
 • Het label – inclusief een rapport met adviespunten – kost gemiddeld tussen de €120,00 & €450,00.

energielabel-a-uitleg

Goedkoop energielabel aanvragen in Drogteropslagen

Het energielabel vertelt iets over het energieverbruik van een woning. Alle woningen in Nederland verkregen in 2015 een voorlopig energielabel van de overheid. Wanneer je jouw huis wilt verhuren of verkopen, dan heb je een definitief energielabel nodig. Vanaf 2021 is er een nieuw systeem waarop dit wordt vastgesteld (NTA8800). Je moet tegenwoordig een erkend deskundige energieadviseur langs laten komen. Deze energie-deskundige huur je als het ware in en inspecteert de gehele woning. Het nadeel voor de consument is dat het veel duurder is. Onderstaand check je hoe jij een voordelig energielabel in Drogteropslagen moet aanvragen.

In 5 stappen een energielabel aanvragen voor je huis

 1. Vind een energiedeskundige

  Door gebruik te maken van www.centraalregistertechniek.nl vind je alle erkend deskundige energieadviseurs die een energielabel mogen vastleggen. Zoek op adresgegevens (7705) om een erkend deskundige in Drogteropslagen te traceren.

 2. Voorbereiding

  Selecteer een specialist en plan een afspraak in. Bereid je goed voor: zorg dat je alle essentiële details van de woning paraat hebt. Voorbeelden zijn bouwtekeningen en EPC-berekeningen.

 3. Bezoek op locatie

  Zo’n erkend energiedeskundige komt fysiek bij je thuis en analyseert de actuele situatie op energiegebied. Trek er ongeveer 2 uur voor uit.

 4. Label registratie

  De EP-adviseur in Drogteropslagen komt met een eindoordeel en zorgt ervoor dat alles wordt opgenomen in de EP-Online database.

 5. Nieuwe label opvragen

  Als alle werkzaamheden zijn gedaan krijg je een digitaal document (PDF) van het document inclusief een duidelijke onderbouwing en verbetermogelijkheden. Het document is na datum van afgifte 10 jaar geldig en moet je ook aanbieden op het moment dat je gaat verkopen. Het is ook in te zien (en te downloaden) via MijnOverheid.

Wil jij een particulier energielabel aanvragen?

Check alle energieadviseurs en maak gebruik van de aanbieding!

Kosten definitief energielabel vergelijken

De gemiddelde prijzen van een definitief energielabel liggen vaak tussen de €200,00 – €440,00. In het schema hieronder vind je de huidige kosten van een energielabel deskundige Drogteropslagen. Meteen aan de slag? Klik hier om direct de (lokale) aanbieders te bekijken. Zoek ook adviseurs in Dedemsvaart, Brucht, Bruchterveld, Kloosterhaar en Sibculo. De uiteindelijke tarieven worden berekend middels verscheidene factoren.

 1. De grootte van de woning (twee-onder-een kap, appartement, vrijstaand, hoekwoning, tussenwoning).
 2. De tijd die de bouwinspecteur kwijt is.
 3. Vooraf verkregen inzicht in het huis (tekeningen en EPC-berekeningen).
 4. De vestigingslocatie van de energiecoach.
Type woningWoonruimte (m2)Kosten
Appartement65 m2€ 162,00
Rijtjeswoning100 m2€ 208,00
2-onder-1-kap140 m2€ 291,00
Vrijstaand175 m2€ 357,00
Kostenoverzicht woninglabel Drogteropslagen.

Alle energieadviseurs in Drogteropslagen vergelijken

Wil jij snel het definitieve energielabel aanvragen? Daarvoor ga jij snel op zoek naar een erkend deskundige energielabel Drogteropslagen. De website om deze inspecteur op te zoeken is www.centraalregistertechniek.nl. Je kunt vanuit hier doorklikken naar het QBISnl register. In deze database vergelijk je gecertificeerde adviseurs (BRL9500). Om snel iets af te spreken bekijk je in de lijst hieronder een overzicht met erkende specialisten waar je direct een afspraak kunt maken tegen een scherpe prijs.

Energieadvies Expertise Prijsindicatie Beoordeling Aanvragen
Energielabel Woning
Bedrijfspand
v.a. €349
beste keuze!

Duurzamer wonen in 4 stappen

Heb je een ongunstig energielabel, en wil je de maandelijkse lasten verlagen door de energieprestatie te verbeteren?Door gebruik te maken van energiebesparende maatregelen kan jij elk gebouw vergroenen tot een label A/B/C huis. De basis is altijd een goede isolatie. Zodoende weet je zeker dat de gewonnen warmte niet zomaar de woning verlaat. In de volgende stap leg je de nadruk op het opwekken van eigen energie. Lees hier ook meer informatie over G energielabel.

Let op: Via het platform www.verbeteruwhuis.nl bekijk je – na het beantwoorden van wat vragen – gerichte verbeteropties voor een groen energielabel. Bezoek de website en doe de check.

6 voordelen van een zuinig energielabel woning Drogteropslagen

 • Een energiezuinige woning en flink besparen op de energiekosten.
 • Extra comfort in huis: minder tocht en kou rond het raam.
 • Een B- of A woning is goed voor het klimaat want stoot minder CO2 uit.
 • De woningwaarde stijgt bij A of B label.
 • Sommige banken verstrekken een rentekorting.
 • Er bestaan zeer aantrekkelijke subsidies op het moment dat je jouw huis verduurzaamt.
 • De energiecoach in Drogteropslagen kent precies de huidige wet- en regelgeving.
EnergielabelBouwjaarVerbeteropties
Label A2011 – 2024Blijf op de hoogte van de actuele ontwikkelingen.
Label B1998 – 2006Investeren in een all-electric of hybride warmtepomp of zonnepanelen.
Label C1988 – 2003Zonnepanelen, na-isolatie en driedubbel glas.
Label D1976 – 1985HR++ glas en een nieuwe HR-ketel.
Label E1969 – 1975Isoleren van de gehele woning plus zonnepanelen.
Label F1948 – 1969Grondige isolatie, dubbel glas + HR-ketel.
Label Gt/m 1935Enkel glas vervangen + isoleren.

Het goedkoopste energielabel voor jouw woning?

Bekijk alle adviseurs en regel het nog deze week

Woning isoleren

Isolatie is altijd de belangrijkste stap voor een energiezuinige woning. Met grondige isolatie voorkom je dat de warmte in huis weer kan ontsnappen. Op die manier gaan je stookkosten direct omlaag en heb je ook een prettig wooncomfort. Waar je als eerste moet beginnen is vooral afhankelijk van de huidige isolatietoepassingen in huis. Het bouwjaar van het huis zegt veel over de eventueel aanwezige isolatie. Tip: vraag ook de vorige bewoners wat er eventueel gebeurd is. Een bouwtechnische keuring of thermografisch onderzoek met warmtescan toont hoe het zit met het warmteverlies van je woning. In het schema hierna vind je de doorsnee besparing bij een eengezinswoning met 60 m2 vloeroppervlak met een standaard hr combiketel.

Isolatie keuzeTarievenGasbesparing (jaar)Besparing p/jaar
Dakisolatie€3100 – €52001100 m3€814
Vloerisolatie€1900 – €3600415 m3€307
Spouwmuurisolatie€1100 – €2050805 m3€596
HR++ glas€1850 – €2800465 m3€344,1
De totale kosten en opbrengsten bij isolatie van gemiddelde eengezinswoning (60m2).

Ventileren

Zodra je beschikt over een goed geïsoleerde woning, is het noodzakelijk dat er voldoende frisse lucht in de woning komt. Ventilatie is cruciaal voor een aangenaam klimaat in huis. Zuinig en slim ventileren wil zeggen een prettig wooncomfort, zonder heel erg veel warmteverlies.

 • Zelfregelende ventilatieroosters: Beperkt automatisch de luchttoevoer bij hogere windsnelheden.
 • Losse ventilatieunit: afzonderlijke ruimte doelgericht ventileren.
 • Balansventilatie met WTW: volledig automatische aan- en afzuiging van de lucht.
 • Ventilatiewarmtepomp met HR:ketel: maakt gebruik van de warme ventilatielucht en gebruikt de warmte eigenlijk opnieuw.

Alternatief voor CV-ketel

Het verwarmen van de woning kost veel energie (vooral veel gas). Dit gaat vaak nog met een gasgestookte HR-ketel. Kies voor een duurzaam alternatief die nauwelijks of helemaal geen gas gebruikt. In de lijst hieronder bekijk je de meeste populaire optie.

 • Innovatieve hoogrendementsketel: Zuinig maar ook stil, compact en veilig.
 • Een hybride warmtepomp: duurzaam je woning verwarmen met minder gas.
 • Een all-electric warmtepomp: een stand-alone systeem dat volledig op stroom werk.
 • Zonneboiler: zorgt op een duurzame manier voor warm tapwater.
 • Infraroodpanelen: geeft direct warmte af voor een aantal m2.

Zonnepanelen installeren

Nadat je aanpassingen hebt doorgevoerd kan je een inschatting maken van de benodigde hoeveelheid stroom. De totale stroom kan je zelf opwekken met zonnepanelen op het dak. De huidige panelen gaan gemakkelijk 30 jaar of langer mee en de geschatte terugverdientijd is maar 7 jaar.

 • Zonnepanelen vangen het zonlicht op en zetten dit om in elektrische energie.
 • Een pv-systeem van 10 zonnepanelen kost om en nabij de €5200 en verdien je terug in 8 jaar.
 • De stroom die over is en je niet verbruikt kan je terugleveren aan de energieleverancier (salderen). Voor deze zonnestroom krijg je hetzelfde tarief als waarvoor jij het bij de energieleverancier inkoopt.

energielabel-drogteropslagen-7705

Energielabels voor bedrijfspanden

Elk kantoor heeft een energielabel nodig wanneer er een verkoop- of verhuurcontract wordt opgesteld van een zakelijk pand (indien groter dan 50 m2). Deze noodzaak richt zich op alle soorten utiliteitsgebouwen zoals kantoorruimtes, universiteiten, horecagelegenheden, en publiek toegankelijke gebouwen zoals gemeentehuizen. Is het pand 100m2 of groter, en is 50% of meer van deze ruimte geschikt als kantoorfunctie? In dat geval is het plicht dat deze gebouwen in 2023 ten minste energielabel C hebben. Bovendien moeten ondernemingen in publieke gebouwen met een oppervlakte van ten minste 250 m2 het label zo ophangen dat iedereen dit kan zien, bijvoorbeeld bij de toegangspoort. Bekijk ook onze pagina met informatie over Verplichting energielabel.

 • Bij de notariële overdracht van een bedrijfsruimte is een energielabel noodzakelijk.
 • Dit is noodzakelijk voor alle bedrijfspanden en publiek toegankelijke ruimtes van 50 m2 en groter.
 • Voor bedrijfshallen en opslagruimtes geldt de verplichting niet.
 • Bedrijfsgebouwen met vloeroppervlaktes van 100 m2 of meer (waarbij meer dan 50% als kantoor wordt gebruikt) moeten in 2023 minimaal de beschikking hebben over milieulabel C.
 • In openbare (bedrijfs)ruimtes met een ruimte van minimaal 250 m2 moet elke bezoeker dit label kunnen inzien bij de ingang.

Vaak gestelde vragen (FAQ) over woninglabels

Wat is het energielabel voor woningen?
Het energielabel geeft een indicatie van hoe energiezuinig een woning is. Hoe minder je hoeft te stoken, hoe aantrekkelijker het woninglabel wordt. De energie-index loopt van energielabel A & B (zeer zuinig) en kan oplopen tot G (hoog energieverbruik).

Is voor iedereen een energielabel verplicht?
Ja, wanneer jij het huis verkoopt of verhuurt dan moet je aantonen wat de huidige energie staat van de woning is. Dit dient ook te worden meegenomen in de advertenties (makelaar). Is er geen label bekend, dan kan jij mogelijk een boete van €170 verwachten.

Hoe moet ik een label aanvragen?
Hiervoor moet je een bekwame energiedeskundige in Drogteropslagen laten langskomen. Via het platform Qbis.nl bekijk je snel de energiespecialisten in de buurt. Een expert bezoekt jou op locatie en kijkt hoe het gesteld is met de isolatie en duurzame verwarmingsbronnen. Deze persoon berekent het label en zorgt ervoor dat alles wordt opgenomen in de EP-Online database. Je krijgt een email met alle documenten en via Mijn Overheid kan jij het later ook weer opvragen (gemeente De Wolden).

Welke factoren bepalen mijn energielabel?
Een inspecteur analyseert het bouwjaar van het gebouw, het soort huis, het aantal m2 woonoppervlakte en andere woningkenmerken zoals HR ++ glas en kozijnen, de beschikbare isolatie, de aanwezige ventilatie opties en verwarmingssystemen en of er zonnepanelen of een warmtepomp aanwezig zijn. Op basis daarvan wordt gecalculeerd hoeveel energie er wordt gebruikt voor het leveren van warm water en de verwarming van het huis en in hoeverre het huis in staat is zichzelf van stroom te voorzien. Uiteindelijk wordt de labelletter definitief vastgesteld.

Wat zijn de kosten van een energielabel?
De kosten van het energielabel schommelen tussen de €140,00 – €370,00. De verwachte prijs wordt bepaald door het type woning, het aantal uren dat de adviseur nodig heeft en de reeds aanwezige details van de woning (tekeningen en facturen van renovaties). Een goedkoop energielabel aanvragen particulier Drogteropslagen is het voordeligst te realiseren door verschillende adviesbedrijven te benaderen die hun dienst aanbieden binnen de provincie Drenthe.

Mijn energielabel opvragen, hoe doe ik dat?
Hiervoor kan je een kijkje nemen op www.energielabel.nl. Selecteer of het een koop- of huurwoning is en voer de postcode (7705) plus het huisnummer in. Je ziet vervolgens direct welk label je hebt. Belangrijk: krijg je een voorlopig energielabel te zien? Dit is geen officiële status en mag je dus niet bij een woning overdracht gebruiken. Je zult het dus eerst moeten omzetten naar een definitief huislabel. Ga direct aan de slag: energielabel huis Drogteropslagen opvragen.

Plaats een reactie