Energielabel Sibculo

Direct energielabel aanvragen

Zonder gedoe een energielabel aanvragen voor jouw woning in Sibculo? Vanaf 2015 heeft elk huis in Nederland een (voorlopig) energielabel. Dit certificaat vertelt hoe energiezuinig jouw woning is en biedt nuttige mogelijkheden om het te verduurzamen. Ga je je huis verkopen? In dat geval is een definitief energielabel in Sibculo verplicht. Op www.energielabelprijzen.nl ontdek je nuttige info over het checken en aanvragen van het keurmerk. Ook bekijk je hier (lokale) energieadviseurs en vind je handige tips & tricks bij het verduurzamen van jouw woning.

 • Krijg inzicht in de energieprestaties van een woning met het energielabel.
 • Je moet het aantonen bij verkoop, verhuur, maar ook bij oplevering van een nieuwe woning.
 • Er zijn 7 klassen: Energielabel A of B (heel zuinig) t/m F/G (ontzettend onzuinig).
 • Voorheen was het mogelijk zelf een VEL (vereenvoudigd label) op te vragen. De overheid heeft dit in 2021 geactualiseerd.
 • Je moet nu eerst contact opnemen met een energieadviseur in Sibculo die jouw huis helemaal doorneemt en een label opmaakt.
 • Het informatielabel – inclusief een rapport met adviespunten – kost (afhankelijk van het type woning) tussen de €190,00 – €400,00.

energielabel-a-uitleg

Goedkoop energielabel aanvragen in Sibculo

Het energielabel geeft duidelijkheid aangaande de energiezuinigheid van een woning. Alle mensen met een woning kregen van de overheid in 2015 een voorlopig energielabel. Indien je jouw woning gaat verkopen of verhuren, dan moet je een definitief energielabel hebben. In 2021 is er een nieuw systeem dat wordt geclassificeerd als NTA8800. Je moet nu een deskundige energieadviseur verzoeken te komen kijken. Deze energie-deskundige bezoekt jou op locatie bekijkt de aanwezige isolatie en de installaties. De tarieven zijn echter een stuk ongunstiger. In het gedeelte hieronder vind je precies hoe je zo’n voordelig energielabel in Sibculo moet aanvragen.

In 5 stappen een energielabel aanvragen voor je huis

 1. Kom in contact met een energiedeskundige

  Op www.centraalregistertechniek.nl tref je alle bevoegde energieadviseurs die een energielabel mogen vaststellen. Zoek op postcode (7693) om een erkend deskundige in Sibculo op te sporen.

 2. Voorbereiding op afspraak

  Kies een adviseur en kies een dag en tijdstip. Zorg dat je alle essentiële informatie van het huis kunt laten zien. Zoals bouwtekeningen, EPC berekeningen en installatietechnische gegevens.

 3. Bezoek van de deskundige

  Deze erkend energiedeskundige komt fysiek bij je thuis en bekijkt precies hoe energiezuinig de woning is. Hij of zij zal ongeveer 2 uur bezig zijn.

 4. Vaststellen van het label

  De EP-adviseur in Sibculo rekent alles door, bepaalt het label en verzorgt de inschrijving in het EP-Online platform.

 5. Je label opzoeken

  Wanneer alles achter de rug is wordt er een PDF toegestuurd van het keurmerk met alle kenmerken en concrete energiebesparende maatregelen. Het label is 10 jaar geldig en moet je ook aanbieden aan een geïnteresseerde koper. Je kunt het ook bekijken in MijnOverheid.

Alles weten over een particulier energielabel?

Doorzoek de energieadviseurs en vind de laagste prijs

Kosten van een energielabel

De prijzen van een definitief energielabel liggen vaak tussen de €175,00 en €400,00. In het onderstaand overzicht bieden we de gemiddelde kosten van een energielabel deskundige Sibculo. Direct een offerte? Klik hier om de beschikbare (regionale) experts te vergelijken. Of bekijk adviseurs in Mariënberg, Bergentheim, Daarle, Daarlerveen en Geerdijk. De totale kosten wordt bepaald door velerlei factoren.

 1. Het type woning (tussenwoning, appartement, villa, hoekwoning, vrijstaand).
 2. De tijd die de bouwinspecteur kwijt is.
 3. Vooraf verkregen inzicht in het huis (tekeningen en facturen van verbetermaatregelen).
 4. Het werkgebied & locatie van de energiecoach.
Categorie huisWoonruimte (m2)Prijzen
Appartementje75 m2€ 166,00
Rijtjeswoning125 m2€ 215,00
Geschakelde woning155 m2€ 280,00
Villa180 m2€ 361,00
Kostenoverzicht woninglabel Sibculo.

Alle energieadviseurs in Sibculo vergelijken

Snel en simpel je definitief energielabel aanvragen? In dat geval contacteer je een erkend deskundige energielabel Sibculo. Het adres om deze inspecteur op te zoeken is www.centraalregisterTechniek.nl. Daar tref je het QBISnl register. In deze database vind je bevoegde vakmannen (BRL9500). Om gebruik te maken van een aanbieding check je in het overzicht hierna diverse (landelijke) experts waar je gemakkelijk een woninginspectie kunt aanvragen tegen een normale prijs.

Energieadvies Expertise Prijsindicatie Beoordeling Aanvragen
Energielabel Woning
Bedrijfspand
v.a. €349
beste keuze!

Duurzaam wonen in 4 heldere stappen

Heb jij een woning met een rood of oranje label, en wil jij graag iets doen aan de energieprestatie? Met het doorvoeren van slimme energiebesparende maatregelen kan je vrijwel elke woning omtoveren naareen label A/B/C woning. De basis is altijd een goede isolatie. Daarmee geef je jouw woning een warme jas en zorg je dat het in de winter lekker warm blijft, en in de zomer heerlijk koel. Op het moment dat de isolatie goed is kijk je pas naar zelf energie opwekken met een warmtepomp of zonnepanelen. Op deze website lees je ook meer over B energielabel.

Belangrijk: Op de onafhankelijke website https://www.verbeteruwhuis.nl kan je zien – nadat je jouw woning hebt omschreven – gerichte verbeteropties voor een groen energielabel. Bekijk direct wat de mogelijkheden zijn.

Bekijk de voordelen van een zuinig energielabel woning Sibculo

 • Een energiezuinig huis en maandelijks lagere energiekosten.
 • Een optimaal klimaat in huis: geen tocht meer bij de ramen.
 • Een B- of A woning is goed voor het klimaat want stoot minder CO2 uit.
 • Waardevermeerdering van jouw huis.
 • Mogelijk een duurzaamheidskorting bij je hypotheek.
 • Er gelden royale subsidies om een huis milieuvriendelijker te maken.
 • De energiecoach in Sibculo kan hierin een adviserende rol spelen.
EnergielabelBouwjaarVerbeteropties
Label A2013 – 2024Zelfvoorzienende woning met zonnepanelen en warmtepomp.
Label B2000 – 2006De woning verwarmen met een warmtepomp of zonnepanelen.
Label C1987 – 2004Extra isolatie toepassen en zonnepanelen leggen.
Label D1975 – 1984HR++ glas en een nieuwe HR-ketel.
Label E1965 – 1974Vloer- en spouwmuurisolatie, dubbel glas en zonnepanelen.
Label F1946 – 1965Isoleren van vloer, (spouw)muur en dak.
Label Gt/m 1940Isolatie met focus op vloer, dak en muur.

Zoek je het goedkoopste energielabel?

Bekijk alle specialisten en regel direct de aanvraag van jouw woninglabel

Isoleren

Isolatie is altijd de belangrijkste stap voor een milieuvriendelijke woning. Door goede isolatie van spouwmuur, dak en kruipruimte verhinder je dat de gerealiseerde warmte zomaar verdwijnt. Hiermee ben je minder kwijt aan stookkosten en heb je een optimaal leefklimaat. Waar je als eerste moet beginnen heeft te maken met de huidige isolatiewaarden. De leeftijd van de woning zegt veel over de eventueel aanwezige isolatie. Eventueel kun je dit ook aan buurtgenoten vragen. Een bouwtechnische keuring of warmtescan toont duidelijk aan waar er warmte de woning verlaat. Onderstaand bekijk je de doorsnee besparing bij een kleinere eengezinswoning (60 m2) met een normale hr combiketel.

Soort isolatieOnkostenGasbesparing p/jaarBesparing p/jaar
Dakisolatie€3100 – €50001075 m3€742
Vloerisolatie€1200 – €3300390 m3€269
Spouwmuurisolatie€1100 – €2300780 m3€538
HR++ glas€1650 – €2900440 m3€303,6
Kosten en opbrengsten bij isolatie van gemiddelde eengezinswoning (60m2).

Ventileren

Zodra je huis een goede isolatie heeft, is het belangrijk dat er voldoende frisse lucht in de woning komt. Ventilatie is bepalend voor een comfortabel binnenklimaat. Slim en zuinig ventileren houdt in een optimaal leefklimaat zonder dat je veel energie verliest.

 • Winddrukgeregelde roosters: wordt door winddruk nauwer of zelfs helemaal gesloten.
 • Lokale ventilatie-unit: regelt de ventilatie in één ruimte.
 • Balansventilatie met WTW-unit: Alle ruimtes worden even goed geventileerd.
 • Ventilatiewarmtepomp als vervanging van je ventilatiebox: is in staat om warmte aan ventilatielucht te onttrekken en gebruikt de warmte eigenlijk opnieuw.

CV-ketel vervangen

Het aansturen van de radiatoren en/of vloerverwarming kost in de meeste huizen veel gas. In de praktijk gaat dit vaak nog met gasgestookte HR-ketels. Overweeg een groen alternatief die nauwelijks of helemaal geen gas gebruikt. In de volgende lijst kun je verschillende voorbeelden vinden.

 • Nieuwe HR107 ketel: Goedkoper en sneller je huis stoken.
 • Een hybride warmtepomp: uitstekende tussenstap naar een vol-elektrisch huis.
 • Een all-electric warmtepomp: haalt energie uit de lucht, bodem of water en kan de woning verwarmen.
 • Zonneboiler: gebruikt energie van de zon om warm tapwater te maken.
 • Infraroodpanelen: ideaal om lokaal warmte af te geven.

Voordelen zonnepanelen

Op het moment dat je de nodige maatregelen hebt getroffen weet je wat jouw nieuwe stroomverbruik is. Deze stroom kan je op een duurzame manier opwekken met behulp van zonnepanelen op je dak. De nieuwste panelen kunnen wel 40 jaar mee en na gemiddeld 7 jaar zijn ze terugverdiend.

 • Zonnepanelen vangen het licht op en zetten dit om in elektrische energie.
 • Een zonnepanelen set met 10 panelen is er al vanaf €4600 en verdien je snel terug, vaak al binnen 6 jaar.
 • Stroom die je niet verbruikt kan je terugleveren aan de energieleverancier (salderen). Daarvoor krijg je dezelfde prijs als je zou betalen bij de energieleverancier.

energielabel-sibculo-7693

Energielabel bedrijfspanden en gebouwen

Elke kantoorpand moet een energielabel kunnen overleggen in situaties van verkoop en verhuur van een bedrijfspand met een oppervlakte vanaf 50m2. Deze regel geldt voor de utiliteitsgebouwen zoals een kantoor, sporthallen, hotels, en openbare gebouwen zoals een gemeentehuis. Is het pand 100m2 of groter, en wordt minimaal 50% daarvan gebruikt als kantoorplekken? In dit scenario moet het pand per 2023 de beschikking hebben over energielabel C of hoger. Tevens moeten organisaties (bijvoorbeeld ziekenhuizen of supermarkten) die actief zijn in openbare gebouwen met een ruimte van minimaal 250 m2 het energielabel actief en transparant delen, zoals in de ontvangsthal. Op deze website lees je ook alles over G energielabel.

 • Bij oplevering of verhuur/verkoop van zakelijke gebouwen is zo’n energielabel een vereiste.
 • Dit geldt voor vrijwel alle bedrijfspanden, overheidsgebouwen, winkels en horeca.
 • Voor schuren en garages geldt andere wetgeving.
 • Bedrijfsgebouwen met 100 m2 aan functionele ruimte (minimaal 50% als kantoor) moeten wettelijk gezien vanaf 2023 een milieulabel C of beter hebben.
 • In publieke panden van 250m2 of groter moet dit label duidelijk in het zicht worden opgehangen.

Veelgestelde vragen woninglabel

Wat houdt het energielabel in?
Het energielabels biedt inzicht in het energiegebruik van een woning of gebouw. Hoe minder fossiele energie de woning gebruikt, des te hoger het woninglabel. Deze energie-index begint bij energielabel A of B (heel zuinig) en gaat verder tot F en G (slecht voor het milieu).

Moet mijn huis verplicht een energielabel?
Ja, in de situatie waarin je het huis zal gaan verhuren of verkopen moet je aan kunnen tonen wat de erkende deskundige van de woning vond. Je moet het ook meenemen in de advertentie (makelaar). Kan je geen geldig label aantonen, dan kan je een boete van tenminste €170 krijgen.

Hoe werkt het aanvragen van het label?
Hiervoor moet je een deskundige energiedeskundige in Sibculo thuis laten langskomen voor een onderzoek. Middels QBIS.nl vergelijk je eenvoudig meerdere energiespecialisten. Deze expert komt bij je thuis en analyseert hoe de staat van het huis is. Deze persoon bepaalt het uiteindelijke label en registreert deze in de database EP-Online. De definitieve berekeningen ontvang je per mail en in Mijn Overheid is het zelf te downloaden (gemeente Hardenberg).

Hoe wordt een definitief energielabel vastgesteld?
De adviseur kijkt naar de bouwperiode, het type huis, het aantal m2 woonoppervlakte en ook naar specifieke zaken als wat voor glas er in de ramen zit, het soort isolatie, type CV-ketel en ventilatiesysteem en of het huis een warmtepomp of zonnepanelen heeft. Met deze complete analyse wordt opgesteld wat de totale energiebehoefte is voor het opwarmen en koelen van een gebouw en in welke mate de woning dit zelf uit hernieuwbare bronnen haalt. Hierna krijg je van de expert de labelletter te horen.

Wat betaal ik voor een energielabel?
De onkosten van je energielabel komen uit tussen de €160,00 & €410,00. De definitieve prijs hangt af van type woning, hoeveel tijd de adviseur nodig denkt te hebben en de informatie die voorhanden is (tekeningen en EPC-berekeningen). Een goedkoop energielabel aanvragen particulier Sibculo kan je goedkoper doen door velerlei aanbieders onder elkaar te zetten die hun dienst aanbieden rondom de provincie Overijssel.

Mijn energielabel opvragen, hoe doe ik dat?
Hiervoor ga je naar Energielabel.nl. Kies voor huur/koopwoning en vul jouw postcode (7693) en het huisnummer in de zoekbalk in. Je ziet vervolgens direct welk label je hebt. Let op: krijg je een voorlopig energielabel te zien? Dit is geen geldig document en kan je dus ook niet gebruiken bij een woningoverdracht. Je moet deze altijd omzetten naar een definitief woninglabel. Ga direct aan de slag: energielabel huis Sibculo opvragen.

Plaats een reactie