Energielabel Bierum

Direct energielabel aanvragen

Eenvoudig en betaalbaar een energielabel aanvragen voor jouw woning in Bierum? Vanaf 1 januari 2015 moet elke woning een energielabel hebben. Dit certificaat laat zien hoe milieuvriendelijk een huis is en biedt belangrijke suggesties om het nog zuiniger te maken. Gaat jouw woning in de verkoop? Dan is een definitief energielabel in Bierum verplicht. Op onze vergelijkingssite communiceren wij aanvullende info over het regelen en aanvragen van een certificaat. Ook kan je hier energieadviseurs vergelijken en tref je hier concrete tips hoe jij jouw woning groener kunt maken.

 • Het energielabel geeft aan of een woning veel of weinig energie verbruikt.
 • Het is een vereiste bij een woningoverdracht (bijvoorbeeld verkoop of verhuur).
 • Er zijn 7 categorieën: Energielabel A & B (heel milieuvriendelijk) t/m F/G (minder energiezuinig).
 • Tot voor kort regelde je een VEL (vereenvoudigd label) zelf via internet. De regelgeving is in 2021 omgegooid.
 • De woningeigenaar maakt een afspraak met de energieadviseur in Bierum die jouw woning opneemt en het label bepaalt.
 • Het informatielabel – inclusief mogelijke maatregelen om het energieverbruik te verlagen – heeft een prijs van tussen de €120,00 en €400,00.

energielabel-a-uitleg

Goedkoop energielabel aanvragen in Bierum

Het energielabel geeft duidelijkheid aangaande het energiegebruik van een woning of gebouw. Alle Nederlanders met een huis kregen van de overheid in 2015 een voorlopig energielabel. Indien je overgaat tot verkoop of verhuur van je woning, dan moet je een definitief energielabel kunnen overhandigen. Sinds kort is er een nieuw systeem waarop dit wordt vastgesteld (NTA8800). Je moet tegenwoordig een vakbekwame energieadviseur verzoeken te komen kijken. Deze energie-vakman huur je als het ware in en inspecteert de gehele woning. Door deze nieuwe methode zijn de kosten een stuk hoger. In het volgende overzicht leggen wij stap voor stap uit hoe jij een voordelig energielabel in Bierum moet aanvragen.

In 5 stappen een energielabel aanvragen

 1. Informeer naar een energiedeskundige

  Via centraalregistertechniek.nl doorzoek je alle erkend deskundige energieadviseurs die het energielabel mogen bepalen. Vul je postcode in (9906) om een erkend deskundige in Bierum te vergelijken.

 2. Voorbereiding

  Selecteer een energie-specialist en stem samen een geschikt moment af. Het is voor beide partijen waardevol wanneer je alle relevante details van jouw huis paraat hebt. Voorbeelden zijn bouwtekeningen en EPC-berekeningen.

 3. Het onderzoek

  Een erkend energiedeskundige bezoekt jou op locatie en berekent precies hoeveel energie de woning gebruikt. Wij raden altijd aan om mee te lopen.

 4. Registratie van het label

  De EP-adviseur in Bierum stelt het label vast en registreert deze in de database EP-Online.

 5. Inzicht in jouw label

  Na registratie krijg je een digitaal document (PDF) van het informatielabel met daarbij de specificaties en concrete verbeterpunten. Het label is 10 jaar geldig en moet je laten zien op het moment dat je gaat verkopen. Het is ook digitaal in te zien via de berichtenbox van de overheid.

Een particulier energielabel nodig?

Doorzoek de energieadviseurs en regel het snel

De actuele kosten van een energielabel

De prijzen van een definitief energielabel komen uit tussen de €185,00 en €375,00. In de onderstaande tabel bieden we de gemiddelde kosten van een energielabel deskundige Bierum. Meteen een afspraak inplannen? Klik hier om de verschillende bedrijven met elkaar te vergelijken. Of bekijk adviseurs in Holwierde, Krewerd, Garnwerd, Feerwerd en Ezinge. De uiteindelijke tarieven komen tot stand door een aantal aspecten.

 1. Type en leeftijd huis (hoekwoning, villa, tussenwoning, twee-onder-een kap, vrijstaand).
 2. Het aantal uren dat de bouwinspecteur nodig heeft.
 3. De beschikbare documentatie (tekeningen, het bestek, documentatie en facturen).
 4. De energiecoach waar je mee in zee gaat.
WoningWoonruimte (m2)Kostprijs
Studio/Appartement70 m2€ 165,00
Rijtjeshuis120 m2€ 201,00
Geschakeld huis145 m2€ 279,00
Vrijstaand180 m2€ 353,00
Prijzen woninglabel Bierum.

Bevoegde energieadviseurs in Bierum vergelijken

Snel en simpel je definitief energielabel aanvragen? Om dit te realiseren moet je een afspraak maken met een erkend deskundige energielabel Bierum. Het portaal om betrouwbare specialisten in te huren is https://www.centraalregistertechniek.nl. Je kunt vanuit hier doorklikken naar het QBISnl register. Hierin staan alle namen en gegevens van erkend deskundige specialisten (BRL9500). Voor een voordelige keuze vind je in onze vergelijkingstabel diverse (landelijke) experts waar je eenvoudig een woninglabel kunt aanvragen tegen een gunstige prijs.

Energieadvies Expertise Prijsindicatie Beoordeling Aanvragen
Energielabel Woning
Bedrijfspand
v.a. €349
beste keuze!

Mijn woning verbeteren

Gebruikt jouw woning veel gas en stroom, en wil jij graag iets doen aan de energieprestatie? Door middel van energiebesparende maatregelen kan je vrijwel elke woning omturnen tot een groen label (A, B of C). Start altijd met de juiste isolatie. Daardoor kan je garanderen dat de gewonnen warmte niet zomaar de woning verlaat. In de volgende stap ga je aan de slag met eigen energieopwekking. Je kunt hier ook meer vinden over Energieprestatiecertificaat.

Adviezen: Op de informatieve website Verbeteruwhuis.nl kan je zien – nadat je de kenmerken van jouw woning hebt ingevuld – handige verbeteropties voor een gunstiger energielabel. Doe hier de check.

6 voordelen van een zuinig energielabel woning Bierum

 • Een zuinige woning en besparen op de energierekening.
 • Een comfortabel leefklimaat: in de winter lekker warm en in de zomer lekker koel.
 • Het woninglabel A of B beperkt de CO-2 uitstoot.
 • Woningwaarde stijgt tot wel 20%.
 • Steeds vaker recht op korting op de hypotheekrente.
 • Er bestaan zeer aantrekkelijke subsidies voor het verbouwen van een huis.
 • De energiecoach in Bierum kent precies de huidige wet- en regelgeving.
EnergielabelBouwjaarAanpassingen
Label A2012 – 2022Blijf op de hoogte van de actuele ontwikkelingen.
Label B2000 – 2006Investeren in een all-electric of hybride warmtepomp of zonnepanelen.
Label C1984 – 2003Isolatie van ramen (HR+++ glas) en zonnepanelen.
Label D1973 – 1984Laat warmtescan doen voor laatste isolatie kansen.
Label E1969 – 1975Grondig isoleren en leggen van zonnepanelen.
Label F1951 – 1966Enkel glas vervangen + isoleren.
Label Gt/m 1943Vooral dubbelglas en isolatie.

Het goedkoopste energielabel aanvragen?

Vergelijk aanbieders en regel het binnen 1 week

Isoleer je woning

Isolatie is de belangrijkste voorwaarde voor een energiezuinig huis. Met grondige isolatie verhinder je dat warme lucht zomaar verdwijnt. Zo dalen de stookkosten in de winter en heb je ook een comfortabel klimaat in huis. Waar je moet starten hangt af van de actuele isolatie die is toegepast. Het jaar waarin het huis is gebouwd geeft een aardige indicatie. Bekijk ook bouwtekeningen en informeer bij de vorige bewoners. Een bouwtechnische keuring of speciale warmtescan laat de warmtelekken van uw woning zien. In de tabel hieronder check je de mogelijke besparingen bij een normale eengezinswoning met een hoogrendementsketel.

Type isolatieOnkostenBesparing GasKostenbesparing
Dakisolatie€3700 – €5500885 m3€566
Vloerisolatie€1800 – €3400255 m3€163
Spouwmuurisolatie€1350 – €2250770 m3€493
HR++ glas€1800 – €2900405 m3€259,2
Onkosten en opbrengsten bij isolatiewerkzaamheden van een standaard huis.

Ventileren

Op het moment dat jouw woning goed geïsoleerd is, is het noodzakelijk dat er voldoende frisse lucht in de woning komt. Ventilatie is bepalend voor een aangenaam wooncomfort. Slim en zuinig ventileren betekent een gezond leefklimaat waarbij er warmte uit de vervuilde lucht wordt teruggewonnen.

 • Zelfregelend rooster: Reageren slim op de wind en passen daar luchttoevoer op aan.
 • Losse ventilatieunit: optimale efficiënte ventilatie van een enkele ruimte.
 • Balansventilatie met warmte terugwin unit: een systeem van mechanische ventilatie waarbij de hoeveelheid aangevoerde verse lucht volledig in balans is.
 • Ventilatiewarmtepomp i.c.m. CV/HR ketel: is in staat om warmte aan ventilatielucht te onttrekken en past dit toe op de verwarming.

CV-ketel vervangen

De centrale verwarming vergt veel energie, met name gas. Doorgaans wordt hiervoor een HR-ketel op gas gebruikt. Je kunt kijken naar een zuinig systeem die bijna geen of zelfs helemaal geen gas nodig heeft. In de volgende opsomming kun je verschillende voorbeelden vinden.

 • Een nieuwe moderne HR-ketel: Stil, compact, veilig en werkt erg efficiënt.
 • Een hybride warmtepomp: een warmtepompunit die ondersteunt wordt door de HR-ketel.
 • Een all-electric warmtepomp: met dit systeem heb je helemaal geen gas meer nodig.
 • Zonneboiler: zorgt op een duurzame manier voor warm tapwater.
 • Infraroodpanelen: zorgen voor gerichte verwarming, ideaal in bijv. de badkamer.

Zonnepanelen aanschaffen

Nadat je aanpassingen hebt doorgevoerd weet je ongeveer hoeveel stroom je nodig hebt. Deze energie kan je op een duurzame manier opwekken met behulp van zonnepanelen op je dak. Ze hebben een lange levensduur (25- 30 jaar) en na gemiddeld 7 jaar zijn ze terugverdiend.

 • Zonnepanelen wekken op basis van zonlicht elektriciteit op.
 • Een volledige set met 10 zonnepanelen koop je vanaf €5300 en verdien je snel terug, vaak al binnen 8 jaar.
 • De kWh stroom die je niet gebruikt gaat terug naar het net (salderen). Hiervoor ontvang je dezelfde prijs als je zou betalen bij de energieleverancier.

energielabel-bierum-9906

Goedkoop energielabel voor een bedrijfspand aanvragen

Een geldig energielabel voor je bedrijf is nodig wanneer er een verkoop- of verhuurcontract wordt opgesteld van een zakelijk pand (indien groter dan 50 m2). Deze verordening is in het leven geroepen voor utiliteitsgebouwen als een kantoor, sportgebouwen, hotels, en publiek toegankelijke panden zoals een gemeentehuis. Betreft het een pand groter dan 100m2, en wordt minimaal 50% daarvan gebruikt als kantoorruimte? In dat geval is het plicht dat deze gebouwen in 2023 minimaal energielabel C hebben. Bovendien moeten ondernemingen die werkzaam zijn in publieke ruimtes van meer dan 250 m2 het label duidelijk zichtbaar ophangen, zoals in de ontvangsthal. Op deze website vind je ook alles over Energielabel aanvragen.

 • Bij officiële transactiemomenten van zakelijke gebouwen is een energielabel noodzakelijk.
 • Dit is noodzakelijk voor alle bedrijfspanden en ruimtes met een oppervlak van meer dan 50 m2.
 • Voor loodsen en productiehallen is hierop een uitzondering van toepassing.
 • Bedrijfsgebouwen met 100 vierkante meter aan oppervlakte (waar meer dan de helft wordt gebruikt als kantoor) moeten in 2023 ten minste milieulabel C hebben.
 • In publieke (bedrijfs)ruimtes met een ruimte van minimaal 250 m2 moet het label goed zichtbaar zijn voor bezoekers.

Veelgestelde vragen woninglabel

Wat is het energielabel voor woningen?
Het energielabel vertelt iets over de hoeveelheid energie die nodig is om een woning te verwarmen. Hoe minder CO-2 de woning uitstoot, hoe groener het label. De zogenaamde energie-index loopt van energielabel A of B (erg zuinig) en kan oplopen tot de slechtste label F/G (niet milieuvriendelijk).

Is voor iedereen een energielabel verplicht?
Ja, als jij een woning verhuurt of verkoopt moet jij duidelijk kunnen maken wat de erkende deskundige van de woning vond. Dit dient ook te worden meegenomen in de advertenties (makelaar). Is er geen geregistreerd label, dan zijn boetes van €170 op te leggen door de autoriteit.

Hoe moet ik een label aanvragen?
Voor een erkend label moet je een officiële energiedeskundige in Bierum laten komen. Middels de database van Qbis.nl kom je gemakkelijk in contact met lokale energiespecialisten. De deskundige komt langs en bekijkt de huidige staat van de woning. De deskundige berekent de energieprestaties en registreert deze in de database EP-Online. Je krijgt een email met alle documenten en in Mijn Overheid is het zelf te downloaden (gemeente Delfzijl).

Hoe komt mijn energielabel tot stand?
De vakman kijkt naar het bouwjaar van de woning, het soort huis, m2 woonoppervlakte en andere eigenschappen als wat voor glas er in de ramen zit, het soort isolatie, de ventilatie en verwarming oplossingen in het gebouw en de aanwezigheid van energiebesparende producten zoals een WTW, zonneboiler of zonnepanelen. Met deze complete analyse wordt gecalculeerd hoeveel energie nodig is voor warm tapwater en verwarming en ventilatie van het appartement en welk percentage zelf opgewekt wordt. Uiteindelijk wordt het vastgestelde labelletter in de database ingeschreven.

Wat is het tarief van een energielabel?
De onkosten van je energielabel liggen tussen de €150,00 en €400,00. De uiteindelijke prijs is afhankelijk van type woning, de benodigde tijd die de energieadviseur nodig heeft en de hoeveelheid informatie die er is (tekeningen en andere technische informatie). Een goedkoop energielabel aanvragen particulier Bierum kun jij het beste doen door vele adviesbedrijven te vergelijken die opereren binnen de provincie Groningen.

Via welke website kan ik mijn huidige energielabel opvragen?
Hiervoor kan je het beste gaan naar www.energielabel.nl. Kies voor huur/koopwoning en voer jouw postcode (9906) en het huisnummer in. Je ziet vervolgens direct welk label je hebt. Kijk uit: krijg je een voorlopig energielabel op je scherm? Dit is geen officiële status en wordt dus ook niet geaccepteerd bij een verkoop of verhuur. Je moet het voorlopige label veranderen in een definitief label. Wacht niet langer: energielabel huis Bierum opvragen.

Plaats een reactie