Energielabel Borgsweer

Direct energielabel aanvragen

Eenvoudig en betaalbaar een energielabel aanvragen voor jouw woning in Borgsweer? Per 1 januari 2015 beschikt elke woning over een energielabel. Dit document laat zien hoe energiezuinig jouw woning is en biedt nuttige opties om de energierekening verder terug te dringen. Gaat jouw woning in de verkoop? Dan is een definitief energielabel in Borgsweer verplicht. Op ons energielabel-platform vind je alle benodigde informatie over het checken en aanvragen van het keurmerk. Verder is er ruimte om energieadviseurs te vergelijken en bieden wij handige tips & tricks bij het verduurzamen van jouw woning.

 • Het energielabel maakt duidelijk wat de huidige staat van de woning is.
 • Het is verplicht bij een woningverkoop, verhuurcontract of een nieuwbouwproject.
 • Er zijn 7 labels: Energielabel A & B (heel milieuvriendelijk) t/m F en G (hoog energieverbruik).
 • De afgelopen jaren regelde je een VEL (vereenvoudigd label) zelf via internet. De overheid heeft dit in 2021 geactualiseerd.
 • Je dient nu eerst een afspraak te maken met een energieadviseur in Borgsweer die het huis inspecteert en het label vaststelt.
 • Het label – inclusief suggesties om de woning te verduurzamen – kost (afhankelijk van het type woning) tussen de €170,00 & €445,00.

energielabel-a-uitleg

Goedkoop energielabel aanvragen in Borgsweer

Het energielabel geeft een indicatie van de energiezuinigheid van een woning. Alle woningeigenaar ontvingen in 2015 een voorlopig energielabel. Zodra je jouw woning gaat verkopen of verhuren, dan heb je een definitief energielabel nodig. Per 2021 is er een nieuwe methode dat wordt geclassificeerd als NTA8800. Je moet om die reden een vakbekwame energieadviseur langs laten komen. Deze energie-deskundige zal thuis langskomen en bekijkt precies hoe energiezuinig de woning is. Het certificaat is nu wel een stuk duurder geworden. In het stappenplan hieronder leggen wij stap voor stap uit hoe je zo’n voordelig energielabel in Borgsweer kunt regelen.

Snel en voordelig een energielabel aanvragen

 1. Vind een energiedeskundige

  Op de website www.centraalregistertechniek.nl vind je alle bevoegde energieadviseurs die een energielabel mogen vaststellen. Zoek op postcode (9949) om een erkend deskundige in Borgsweer te zoeken.

 2. Zorg voor goede voorbereiding

  Informeer bij een energie-expert en stem samen een geschikt moment af. Het is voor beide partijen waardevol wanneer je alle actuele informatie van de woning paraat hebt. Bijvoorbeeld bouwtekeningen en EPC-berekeningen.

 3. Bezoek van de deskundige

  Deze erkend energiedeskundige komt fysiek bij je thuis en analyseert de actuele situatie op energiegebied. Het bezoek duurt ongeveer 2 uur.

 4. Het registreren van een label

  De EP-adviseur in Borgsweer bepaalt het uiteindelijke label en voert de registratie door in de het EP-Online systeem.

 5. Online label inzien

  Wanneer alles achter de rug is krijg je een digitaal document (PDF) van het certificaat inclusief een duidelijke onderbouwing en verbeterpunten van de woning. Het document is na datum van afgifte 10 jaar geldig en moet je laten zien bij het opstellen van een verkoop- of huurcontract. Je kunt het ook bekijken in MijnOverheid.

Een aanvraag indienen voor een particulier energielabel?

Doorzoek de energieadviseurs en vind de voordeligste aanbieder

Gemiddelde kosten energielabel

De totale investeringen voor een definitief energielabel liggen vaak tussen de €195,00 – €425,00. In het overzicht hieronder vind je de huidige kosten van een energielabel deskundige Borgsweer. Meteen een afspraak inplannen? Klik hier om de verschillende bedrijven met elkaar te vergelijken. Je vind hier ook adviseurs in Termunterzijl, Termunten, Woldendorp, Wagenborgen en Nieuwolda. De prijzen worden gecalculeerd a.d.h.v. velerlei variabelen.

 1. Het woningtype (hoekwoning, vrijstaand, twee-onder-een kap, appartement, tussenwoning).
 2. De hoeveelheid arbeid (in uren) die de bouwinspecteur denkt nodig te hebben.
 3. Vooraf verkregen inzicht in het huis (tekeningen of het bestek).
 4. De vestigingslocatie van de energiecoach.
WoningOppervlakteKosten
Studio/Appartement60 m2€ 163,00
Rijtjeswoning110 m2€ 208,00
Geschakeld huis150 m2€ 289,00
Losse woning180 m2€ 375,00
Kostenoverzicht woninglabel Borgsweer.

Officiële energieadviseurs in Borgsweer vergelijken

Snel en simpel zo’n definitief energielabel aanvragen? Hiervoor moet je een afspraak maken met een erkend deskundige energielabel Borgsweer. De website om ervaren energiedeskundigen te vergelijken is CentraalregisterTechniek.nl. Daar vind je het QBISnl register. Daar vind je gecertificeerde vakmannen (BRL9500). Om de eerste stap te zetten doorzoek je hieronder verschillende (lokale) adviseurs waar je simpel en snel een afspraak kunt maken tegen een scherpe prijs.

Energieadvies Expertise Prijsindicatie Beoordeling Aanvragen
Energielabel Woning
Bedrijfspand
v.a. €349
beste keuze!

Mijn woning verbeteren

Heb jij een woning met een rood of oranje label, en wil je de maandelijkse lasten verlagen door de energieprestatie te verbeteren?Door middel van energiebesparende maatregelen kan je ook jouw huis omturnen tot een “groen” label (A, B of C). De basis is altijd een goede isolatie. Op die manier kan je garanderen dat er geen warme (of koude) lucht kan ontsnappen. In het vervolgtraject wordt het pas interessant om te kijken naar de mogelijkheden voor energieopwekking. Lees hier ook meer informatie over Energielabel verplicht.

Advies: Via het overheidsinitiatief Verbeteruwhuis.nl check je – nadat je jouw woning hebt omschreven – handige verbeteropties voor een gunstiger energielabel. Bekijk direct hoe jij je huis kunt verbeteren.

Het gemak van een zuinig energielabel woning Borgsweer

 • Een zuinige woning en besparen op de energierekening.
 • Een comfortabel wooncomfort: kieren en tocht worden voorkomen.
 • Een woning met label B of A hoeft minder te stoken en stoot dus minder uit.
 • Huizen met een groen label zijn meer waard.
 • Groene woningen krijgen een duurzaamheidskorting van de bank.
 • Er bestaan gunstige subsidies voor het verbouwen van een huis.
 • De energiecoach in Borgsweer kent precies de huidige wet- en regelgeving.
EnergielabelBouwjaarAanpassingen
Label A2011 – 2022Voornamelijk bijhouden / onderhouden van de systemen.
Label B1997 – 2009Naar label A met warmtepomp en zonnepanelen.
Label C1985 – 2004Laat een zonneboiler plaatsen indien je daar ruimte voor hebt.
Label D1976 – 1982Leg de nadruk op goede degelijke vloerisolatie.
Label E1970 – 1975Dak-, gevel-, en vloerisolatie met zonnepanelen.
Label F1948 – 1965Isolatie met focus op vloer, dak en muur.
Label Gt/m 1926Dak-, gevel-, vloer- en glasisolatie.

Het goedkoopste energielabel voor jouw woning?

Bekijk de aangesloten adviseurs en ontvang nog deze week jouw label

Isolatie van je woning

Isolatie is met afstand de belangrijkste factor voor een milieuvriendelijke woning. Door alle onderdelen van je huis goed te isoleren vermijd je dat warme lucht zomaar verdwijnt. Met isolatie gaan de stookkosten direct omlaag en geniet je van een lekker warm huis. Welke onderdelen je als eerste moet isoleren is vooral afhankelijk van de huidige mate van isolatie. Het bouwjaar van het huis zegt veel over de eventueel aanwezige isolatie. Je kunt ook informeren bij andere woningen in de buurt. Een bouwtechnische keuring of het maken van warmtebeelden kan de probleempunten goed blootleggen. In onderstaand schema doorzoek je de te verwachten besparing bij een normale eengezinswoning met een hoog rendement ketel.

IsolatieTarievenBesparing GasBesparing p/jaar
Dakisolatie€3700 – €55001010 m3€677
Vloerisolatie€1400 – €3100380 m3€255
Spouwmuurisolatie€1500 – €2000895 m3€600
HR++ glas€1600 – €2850530 m3€355,1
Tarieven en besparingen bij het isoleren van een doorsnee- eengezinswoning.

Ventileren

Als je huis een goede isolatie heeft, moet je erop letten dat frisse lucht via meerdere kanten de woning in kan komen. Ventilatie is essentieel voor een aangenaam leefklimaat. Slim en zuinig ventileren houdt in een prettige leefomgeving, zonder al te veel warme te verliezen.

 • Zelfregelende roosters: meer of minder lucht in de woning door middel van roosters.
 • Losse ventilatieunit: goedkope oplossing om 1 ruimte te ventileren.
 • Balansventilatie met warmte-terugwin-unit: volledig automatische aan- en afzuiging van de lucht.
 • Ventilatiewarmtepomp i.c.m. CV/HR ketel: benut slim de warmte uit de ventilatielucht en ondersteunt zodoende de CV-ketel.

Alternatief voor CV-ketel

De centrale verwarming vergt veel energie, met name gas. Dit gaat vaak nog met een gasgestookte HR-ketel. Je kunt kijken naar een zuinig systeem die bijna geen of zelfs helemaal geen gas nodig heeft. Onderstaand vind je de belangrijkste voorbeelden.

 • Nieuwe HR107 ketel: Zuinig maar ook stil, compact en veilig.
 • Een hybride warmtepomp: werkt op stroom en koppel je aan de CV-ketel.
 • Een all-electric warmtepomp: een volledig stand-alone functionerend systeem op elektriciteit.
 • Zonneboiler: gesloten systeem waarbij zonnecollectoren het water verwarmen.
 • Infraroodpanelen: een comfortabele warmte zonder energieverlies.

Zonnepanelen op het dak

Wanneer je aanpassingen hebt doorgevoerd kan je uitrekenen hoeveel kwH-stroom je nodig hebt. Deze energie kan je zelf opwekken door een set met zonnepanelen te laten plaatsen. Ze hebben een lange levensduur (25- 30 jaar) en na gemiddeld 7 jaar zijn ze terugverdiend.

 • Zonnepanelen vangen het zonlicht op en zetten dit om in elektrische energie.
 • Een set met 10 zonnepanelen koop je vanaf €5400 en heb je terugverdiend binnen 6,5 jaar.
 • De kWh stroom die je niet gebruikt kan je automatisch aan het net terugleveren (salderen). Over dit stukje stroom ontvang je hetzelfde tarief als waarvoor jij stroom afneemt.

energielabel-borgsweer-9949

Voordelig energielabel voor bedrijfspandElk kantoor heeft een energielabel nodig bij oplevering, maar ook bij verhuur/verkoop van zakelijke panden (mits groter dan 50m2). De verordening is in het leven geroepen voor utiliteitsgebouwen als een kantoorgebouw, onderwijsinstellingen, retailpanden, en publiek toegankelijke gebouwen zoals ziekenhuizen. Is het gebouw groter dan 100m2, en dient ten minste 50% als kantoorfunctie? In dat kader moeten deze panden per 2023 beschikken over een energielabel C. Daarbij moeten winkels en bedrijven die gevestigd zijn in publieke gebouwen met een oppervlakte van ten minste 250 m2 het energielabel duidelijk zichtbaar ophangen, bijvoorbeeld bij de receptie of ingang. Bekijk ook onze pagina met informatie over Vereenvoudigd energielabel (VEL).

 • Bij overdracht of oplevering van kantoorpanden ben je verplicht om een geldig energielabel te tonen.
 • Op dit moment geldt deze verplichting voor bedrijfspanden, ziekenhuizen, overheidsgebouwen en winkels.
 • Voor loodsen en productiehallen is er een uitzondering gemaakt.
 • Bedrijfsgebouwen met een oppervlakte van meer dan 100m2 (waar meer dan de helft wordt gebruikt als kantoor) moeten in 2023 beschikken over een milieulabel C of hoger.
 • In grote openbare gebouwen van meer dan 250 m2 moet het label zichtbaar zijn opgehangen voor bezoekers.

Veelgestelde vragen (FAQ) m.b.t. het woninglabel

Wat betekent een energielabel?
Het energielabel laat zien hoe energiezuinig een huis is.de energiezuinigheid van een woning. Hoe minder CO-2 de woning uitstoot, hoe beter het woninglabel is. De energie-index start bij energielabel A of B (erg zuinig) en kan oplopen tot de rode labels F en G (hoog energieverbruik).

Heeft elke woning een energielabel verplichting?
Ja, op het moment je een woning wilt verkopen of verhuren moet je inzicht bieden in wat de huidige energie staat van de woning is. Dit dient ook te worden meegenomen in de advertenties (makelaar). Heb je geen geldig label, dan riskeer je een boete van €170,00.

Op welke wijze kan ik een label aanvragen?
Voor een definitief label moet je een deskundige energiedeskundige in Borgsweer bij je thuis laten komen voor een inspectie. Door gebruik te maken van Qbis.nl kun jij snel een energiespecialist vinden. Een specialist moet fysiek bij je thuis komen en loopt alle onderdelen van het huis na. De adviseur berekent de energieprestaties en zorgt ervoor dat alles wordt opgenomen in de EP-Online database. De definitieve berekeningen ontvang je per mail en via Mijn Overheid kan jij het later ook weer opvragen (gemeente Delfzijl).

Hoe komt mijn energielabel tot stand?
De vakman onderzoekt de bouwperiode, het type woning, grootte van de woning en andere aspecten als ramen en kozijnen, de beschikbare isolatie, type CV-ketel en ventilatiesysteem en of er bijvoorbeeld duurzame energie wordt gebruikt middels zonnepanelen of een warmtepomp. Met deze details wordt gecalculeerd hoeveel energie nodig is voor warm tapwater en verwarming en ventilatie van een gebouw en in welke mate de woning dit zelf uit hernieuwbare bronnen haalt. Op basis hiervan zal de adviseur het labelletter definitief vaststellen en inschrijven.

Welke tarieven worden gevraagd voor een energielabel?
De onkosten van een energielabel liggen vaak tussen de €180,00 – €375,00. De totale kostprijs hangt af van de grootte van de woning, de benodigde tijd die de energieadviseur nodig heeft en de kwaliteit van de basisinformatie (tekeningen en facturen van verbetermaatregelen). Een goedkoop energielabel aanvragen particulier Borgsweer doe je door verscheidene energieadviseur naast elkaar te zetten die hun werkgebied hebben liggen in en rondom de provincie Groningen.

Mijn energielabel opvragen, hoe doe ik dat?
Daarvoor bezoek je energielabel.nl van de overheid. Geef aan om wat voor type woning het gaat en vul de postcode (9949) en huisnummer in. Je krijgt nu meteen te zien welk label je hebt. Let op: wordt er een voorlopig energielabel getoond? Dit is slechts een inschatting en geen formeel document en mag je dus niet bij een woning overdracht gebruiken. Je moet dit dus eerst aanpassen naar een definitief label. Zoek het snel uit: energielabel huis Borgsweer opvragen.

Plaats een reactie