Energielabel Losdorp

Direct energielabel aanvragen

Snel en voordelig een energielabel aanvragen voor jouw woning in Losdorp? Vanaf 2015 heeft elk huis in Nederland een (voorlopig) energielabel. Het informatielabel indiceert hoe milieuvriendelijk een huis is en biedt belangrijke opties om de woning nog energiezuiniger te maken. Gaat jouw woning in de verkoop? Dan is een definitief energielabel in Losdorp verplicht. Op deze pagina bieden wij praktische informatie over het checken en aanvragen van het keurmerk. Bovendien kan je (regionale) energieadviseurs met elkaar vergelijken en tref je hier handige tips om jouw label te verbeteren.

 • Het energielabel helpt je om je huis zuiniger en comfortabeler te maken.
 • Het is verplicht bij een woningoverdracht (bijvoorbeeld verkoop of verhuur).
 • We delen het op in 7 klassen: Energielabel A & B (maximaal milieuvriendelijk) t/m F of G (relatief hoog gebruik).
 • Voorheen kon je op basis van een aantal vragen zelf een VEL (vereenvoudigd label) aanvragen. Per 2021 zit dit iets anders in elkaar.
 • Je moet nu een afspraak maken met de energieadviseur in Losdorp die jouw huis helemaal doorneemt en het label registreert.
 • Het label – inclusief suggesties om de woning te verduurzamen – kost tegenwoordig tussen de €150,00 – €440,00.

energielabel-a-uitleg

Goedkoop energielabel aanvragen in Losdorp

Een energielabel biedt duidelijkheid over de hoeveelheid energie die een woning gebruikt. Alle woningeigenaar hebben in 2015 een voorlopig energielabel gekregen. Op het moment dat je jouw huis wilt verhuren of verkopen, dan moet je een definitief energielabel kunnen overhandigen. Vanaf 2021 is er een nieuwe methode dat wordt geclassificeerd als NTA8800. Je moet nu een vakbekwame energieadviseur thuis laten langskomen. Deze expert zal thuis langskomen en berekent de energieprestatie van de woning. Voor jou als woningbezitter betekent dit wel dat je meer moet betalen. In het stappenplan hieronder bieden wij informatie over hoe je zo’n voordelig energielabel in Losdorp kunt regelen.

Stappenplan: energielabel aanvragen

 1. Zoek een energiedeskundige

  Door gebruik te maken van www.centraalregistertechniek.nl bekijk je de beschikbare bekwame energieadviseurs die een energielabel mogen vastleggen. Zoek op postcode (9907) om een erkend deskundige in Losdorp te zoeken.

 2. Afspraak en voorbereiding

  Selecteer een energie-specialist en stem samen een geschikt moment af. De afspraak zal een stuk vloeiender verlopen wanneer je zoveel mogelijk informatie van het gebouw beschikbaar hebt. Waar vaak om gevraagd wordt zijn bouwtekeningen, EPC-berekeningen en bestekken.

 3. Bezoek en berekening

  Een erkend energiedeskundige zal bij je thuis langskomen en analyseert de actuele situatie op energiegebied. Hij of zij zal ongeveer 2 uur bezig zijn.

 4. Vaststellen van het label

  De EP-adviseur in Losdorp kiest het label en voert deze ook in de database EP-online in.

 5. Je label opzoeken

  Als alle werkzaamheden zijn gedaan sturen ze een PDF op van het label met een uitgebreide samenvatting en concrete energiebesparende maatregelen. Het document heeft een geldigheidsduur van 10 jaar en dien je over te dragen bij het opstellen van een verkoop- of huurcontract. Het document wordt ook opgeslagen in je Mijn Overheid omgeving.

Heb jij een particulier energielabel nodig?

Vind de beste energieadviseurs en regel het snel

Prijzen van een definitief energielabel

De tarieven van een definitief energielabel variëren tussen de €190,00 & €420,00. In de bijgaande tabel vind je de huidige kosten van een energielabel deskundige Losdorp. Wil je een concrete prijs? Klik hier om direct de (lokale) aanbieders te bekijken. Vergelijk ook adviseurs in Bierum, Holwierde, Krewerd, Garnwerd en Feerwerd. De geschatte tarieven kunnen berekend worden d.m.v. verscheidene variabelen.

 1. Categorie woning (villa, tussenwoning, appartement, twee-onder-een kap, hoekwoning).
 2. Hoeveel tijd de bouwinspecteur nodig denkt te hebben.
 3. De beschikbare documentatie (tekeningen en facturen van renovaties).
 4. De energiecoach waar je mee in zee gaat.
HuisAantal m2Geschatte kosten
Appartementje60 m2€ 178,00
Rijtjeshuis115 m2€ 211,00
2-onder-1-kap140 m2€ 282,00
Vrijstaand175 m2€ 361,00
Gemiddelde kosten woninglabel Losdorp.

Bevoegde energieadviseurs in Losdorp vergelijken

Goedkoop en snel je definitief energielabel aanvragen? Om dit te realiseren heb je nodig een erkend deskundige energielabel Losdorp. Het adres om een adviseur te vinden is CentraalregisterTechniek.nl. Hier vind je een verwijzing naar het QBISnl register. Hierin kom je in contact met officiële adviseurs (BRL9500). Om het proces in gang te zetten vind je in onze vergelijkingstabel een aantal uitgelichte adviseurs waar je op een gebruiksvriendelijke manier een certificaat kunt regelen voor een scherp tarief.

Energieadvies Expertise Prijsindicatie Beoordeling Aanvragen
Energielabel Woning
Bedrijfspand
v.a. €349
beste keuze!

Stappenplan om je woning te verduurzamen

Gebruikt jouw huis veel energie, en wil jij graag iets doen aan de energieprestatie? Door middel van energiebesparende maatregelen kan je feitelijk iedere woning omturnen tot een label A/B/C huis. In de regel begint men altijd met isoleren. Hierdoor weet je zeker dat de woning niet onnodig warmte laat ontsnappen. Bij de stappen daarna kijk je pas naar de mogelijkheden voor energieopwekking. Of klik door voor meer informatie over Boete zonder energielabel.

Tips: Op de onafhankelijke website https://www.verbeteruwhuis.nl zie je – nadat je de vragenlijst hebt ingevuld – verbeteropties voor een gunstiger energielabel. Doe hier de check.

Voordelen van een zuinig energielabel woning Losdorp

 • Een energiezuinig huis en besparen op de energierekening.
 • Extra comfort in huis: geen tocht meer bij de ramen.
 • Een huis met het milieulabel A of B draagt bij aan een beter milieu.
 • Waardevermeerdering van jouw huis.
 • Sommige hypotheekverstrekkers bieden een duurzaamheidskorting.
 • De overheid verstrekt verschillende subsidies om een huis te verduurzamen.
 • De energiecoach in Losdorp kan hier ook in adviseren.
EnergielabelBouwjaarAandachtspunten
Label A2010 – 2024Energieneutrale woning met zonnepanelen en warmtepomp.
Label B1999 – 2008Naar label A met warmtepomp en zonnepanelen.
Label C1983 – 1999Isolatie van ramen (HR+++ glas) en zonnepanelen.
Label D1972 – 1981Laat een scan uitvoeren om isolatieproblemen op te lossen.
Label E1967 – 1979Vooral dubbelglas, isolatie en zonnepanelen.
Label F1946 – 1969Isoleren van de (spouw) muren, dak en vloer.
Label Gt/m 1944Kruipruimte, muren, dak en vloer isoleren.

Eenvoudig het goedkoopste energielabel regelen?

Vergelijk adviseurs en regel direct de aanvraag van jouw woninglabel

Woning isoleren

Isolatie is de belangrijkste voorwaarde voor een zuinige woning. Door de muren, vloer en het dak te isoleren verhinder je dat de warmte in jouw woning weer kan ontsnappen. Hiermee ben je minder kwijt aan stookkosten en heb je een prettig leefklimaat. Waar je het beste kunt beginnen is vooral afhankelijk van de huidige staat van de woning. Het bouwjaar van het huis geeft een aardige indicatie. Informeer ook altijd bij de vorige bewoners hierover. Een bouwtechnische keuring of warmtescan laat in één oogopslag zien waar warmte verloren gaat. Hieronder krijg je inzicht in de mogelijke besparingen voor een doorsnee woning met een hr combiketel.

Isolatie keuzeTarievenGasbesparingBesparing in €
Dakisolatie€3600 – €5200890 m3€579
Vloerisolatie€1000 – €3700260 m3€169
Spouwmuurisolatie€1350 – €2300775 m3€504
HR++ glas€1700 – €3000410 m3€266,5
De totale kosten en opbrengsten bij isolatie van gemiddelde eengezinswoning (60m2).

Ventileren

Als een gebouw al volledig is geïsoleerd, moet je zeker stellen dat er gekeken wordt naar de opties voor frisse lucht. Ventilatie is essentieel voor een aangenaam klimaat in huis. Slim en zuinig ventileren wil zeggen een optimaal klimaat in huis, zonder al te veel warme te verliezen.

 • Zelfregelende roosters: wordt door winddruk nauwer of zelfs helemaal gesloten.
 • Lokale ventilatie-unit: afzonderlijke ruimte doelgericht ventileren.
 • Balansventilatie met warmte terugwin unit: volledig automatische aan- en afzuiging van de lucht.
 • Ventilatiewarmtepomp als vervanging van je ventilatiebox: gebruikt de warmte uit de ventilatielucht als duurzame warmtebron voor verwarming.

Alternatieven van de CV-ketel

Het aansturen van de radiatoren en/of vloerverwarming vergt jaarlijks heel wat gas. Veel woning beschikken nog over een gasketel. Kies voor een duurzaam alternatief waardoor je nauwelijks tot geen gas meer nodig hebt. In onderstaande lijst staan enkele van deze producten.

 • Een nieuwe moderne HR-ketel: een veel hoger rendement dan traditionele CV-ketels.
 • Een hybride warmtepomp: eenvoudig te installeren systeem in hybride setting met de CV.
 • Een all-electric warmtepomp: de aardgasaansluiting kan helemaal de deur uit.
 • Zonneboiler: gesloten systeem waarbij zonnecollectoren het water verwarmen.
 • Infraroodpanelen: lokaal verwarmen met een gunstig energieverbruik.

Kies voor zonnepanelen

Op het moment dat je de optimalisatiepunten voor jouw woning hebt aangepakt weet je in grote lijnen hoeveel stroom er nodig is. Deze energie kan je zelf genereren door te investeren in zonnepanelen. De huidige panelen gaan gemakkelijk 30 jaar of langer mee en na gemiddeld 7 jaar zijn ze terugverdiend.

 • Zonnepanelen vangen zonlicht op en zetten dat om in energie.
 • Een set met 10 zonnepanelen koop je vanaf €4100 en verdien je terug in gemiddeld 7 jaar.
 • Stroom die je niet verbruikt lever je terug aan het elektriciteitsnet (salderen). Hiervoor krijg je dezelfde prijs als waarvoor je normaal de stroom inkoopt.

energielabel-losdorp-9907

Snel een energielabel voor bedrijfspand aanvragen

Elk kantoor heeft een energielabel nodig wanneer er een verkoop- of verhuurcontract wordt opgesteld van een bedrijfsgebouw van minimaal 50m2. Deze verplichting is van toepassing op alle utiliteitsgebouwen zoals kantoorruimtes, zwembaden, pensions, en openbare gebouwen zoals verpleeghuizen. Is het object meer dan 100m2 groot qua oppervlakte, en wordt dit voor ten minste 50% ingezet als kantoorruimtes? In dit scenario is het plicht dat deze gebouwen in 2023 minimaal energielabel C hebben. Verder moeten organisaties (bijvoorbeeld ziekenhuizen of supermarkten) in publieke gebouwen van minimaal 250 m2 dat energielabel in het zicht ophangen, bijvoorbeeld bij de toegangspoort. Op deze website vind je ook alles over Goedkoopste energielabel.

 • Bij de notariële overdracht van kantoorpanden moet je een geregistreerd energielabel kunnen overleggen.
 • Deze regels worden toegepast bij bedrijfspanden, overheidsgebouwen, winkels en horeca.
 • Voor industriële bedrijfspanden is dit niet van toepassing.
 • Bedrijfsgebouwen groter dan 100m2 (waar meer dan de helft wordt gebruikt als kantoor) moeten binnenkort (2023) minimaal de beschikking hebben over milieulabel C.
 • In grotere publieke ruimtes met een ruimte van minimaal 250 m2 moet dit label duidelijk in het zicht worden opgehangen.

FAQ met veelgestelde vragen over het woninglabel

Wat houdt het energielabel in?
Het energielabels biedt inzicht in de energiezuinigheid van een woning. Hoe minder energie benodigd is, hoe positiever het woninglabel uitvalt. De energie-index loopt van energielabel A & B (erg milieuvriendelijk) en loopt op tot F en G (heel onzuinig).

Heeft elke woning een energielabel verplichting?
Ja, als jij een woning gaat verkopen of verhuren moet jij duidelijk kunnen maken wat het definitieve energielabel is. Dit dient ook te worden meegenomen in de advertenties (makelaar). Beschik je niet over een label, dan is een boete van €170 niet uitgesloten.

Hoe werkt het aanvragen van het label?
Hiervoor moet je een gecertificeerde energiedeskundige in Losdorp laten langskomen. Op de website QBIS.nl kun jij snel een energiespecialist vinden. Deze inspecteur komt bij je thuis en bekijkt de huidige staat van de woning. De deskundige berekent de energieprestaties en legt deze vast in de EP-online database. De definitieve berekeningen ontvang je per mail en in Mijn Overheid is het zelf te downloaden (gemeente Delfzijl).

Hoe komt mijn energielabel tot stand?
De inspecteur inspecteert de bouwperiode, het type huis, m2 woonoppervlakte en andere aspecten als soort glas, hoe goed de woning geïsoleerd is, de ventilatie en verwarming oplossingen in het gebouw en of het huis een warmtepomp of zonnepanelen heeft. Aan de hand van deze inspectie wordt vastgesteld wat de totale energiebehoefte is voor de centrale verwarming van woonunit en wat het aandeel van duurzame energie is. Tenslotte wordt het vastgestelde labelletter in de database ingeschreven.

Hoeveel geld ben ik kwijt aan een energielabel?
De onkosten van een energielabel liggen tussen de €200,00 – €405,00. De uiteindelijke prijs heeft te maken met de omvang van de woning, de tijd die de adviseur nodig heeft en de hoeveelheid informatie die er is (tekeningen, facturen of gegevens van de CV-installatie). Een goedkoop energielabel aanvragen particulier Losdorp kun jij het beste doen door veel energiedeskundigen te contacteren die actief zijn in en rondom de provincie Groningen.

Ik wil mijn energielabel opvragen, hoe werkt dat?
Om dit te bekijken surf je naar het platform energielabel.nl. Kies het type woning en voer jouw postcode (9907) en huisnummer in. Je krijgt nu gelijk het huidige label plus de vervaldatum te zien. Kijk uit: krijg je een voorlopig energielabel op je scherm? Dit is geen officieel document en is dus niet bruikbaar voor verkoop of verhuur. Je zult het dus eerst moeten omzetten naar een definitief huislabel. Krijgt direct inzicht: energielabel huis Losdorp opvragen.

Plaats een reactie