Energielabel Meedhuizen

Direct energielabel aanvragen

Snel en voordelig een energielabel aanvragen voor jouw woning in Meedhuizen? Per 1 januari 2015 heeft elke woning een (voorlopig) energielabel gekregen. Het document geeft aan hoe energiezuinig jouw woning is en toont belangrijke verbetermogelijkheden om de energierekening verder terug te dringen. Wil je jouw huis verkopen? Dan is een definitief energielabel in Meedhuizen verplicht. Op Energielabelprijzen.nl bieden wij actuele info over het regelen en aanvragen van een certificaat. In aanvulling daarop kan je (regionale) energieadviseurs met elkaar vergelijken en vind je handige tips & tricks bij het verduurzamen van jouw woning.

 • Krijg inzicht in de energieprestaties van een woning met het energielabel.
 • Het is verplicht bij een woningverkoop, verhuurcontract of een nieuwbouwproject.
 • We delen het op in 7 categorieën: Energielabel A & B (erg zuinig) t/m F en G (heel onzuinig).
 • Tot 2020 regelde je een VEL (vereenvoudigd label) zelf via internet. De overheid heeft dit in 2021 geactualiseerd.
 • Je plant een afspraak met een energieadviseur in Meedhuizen die jouw huis opneemt en het label registreert.
 • Het label – inclusief mogelijke maatregelen om het energieverbruik te verlagen – kost tegenwoordig tussen de €190,00 en €405,00.

energielabel-a-uitleg

Goedkoop energielabel aanvragen in Meedhuizen

Het energielabel geeft duidelijkheid aangaande de mate waarin een huis energiezuinig is. Alle woningen in Nederland hebben in 2015 een voorlopig energielabel gekregen. Op het moment dat jij de woning gaat verhuren over verkopen, dan moet je een definitief energielabel kunnen overhandigen. Sedert 2021 is er een nieuw systeem wat door specialisten ook wel NTA8800 wordt genoemd. Je moet dus een bekwame energieadviseur verzoeken te komen kijken. Deze energie-specialist huur je als het ware in en berekent de energieprestatie van de woning. De kosten zijn daardoor een stuk hoger. Hieronder check je hoe je een voordelig energielabel in Meedhuizen aanvraagt.

Een energielabel voor je woning aanvragen in 5 stappen

 1. Informeer naar een energiedeskundige

  Op de website www.centraalregistertechniek.nl vind je alle erkend deskundige energieadviseurs die het energielabel mogen bepalen. Neem als basis je postcode (9937) om een erkend deskundige in Meedhuizen te contacteren.

 2. Voorbereiding op afspraak

  Kies een energie-expert en stem samen een geschikt moment af. Het is handig als je alle relevante gegevens van het gebouw beschikbaar hebt. Denk aan bouwtekeningen en EPC-berekeningen.

 3. De inspectie

  Een erkend energiedeskundige komt thuis langs en berekent precies hoeveel energie de woning gebruikt. De duur van het bezoek is ongeveer 2 uur.

 4. Label registratie

  De EP-adviseur in Meedhuizen berekent de energieprestaties en verzorgt de inschrijving in het EP-Online platform.

 5. Online label inzien

  Nadat de adviseur bij je thuis is geweest sturen ze een PDF op van het keurmerk met daarbij de specificaties en concrete verbeterpunten. Het document heeft een geldigheidsduur van 10 jaar en dien je te overhandigen wanneer je de woning gaat verhuren of verkopen. Je kunt het ook bekijken in MijnOverheid.

Meer informatie over een particulier energielabel?

Zoek naar energieadviseurs en regel het snel

Prijzen van een definitief energielabel

De gemiddelde prijzen van een definitief energielabel variëren tussen de €190,00 en €410,00. In de bijgaande tabel bieden we de gemiddelde kosten van een energielabel deskundige Meedhuizen. Meteen aan de slag? Klik hier om de dienstverleners (in de regio) te vergelijken. Check ook adviseurs in Farmsum, Startenhuizen, Garsthuizen, Westeremden en Stedum. De totale prijzen komen tot stand door meerdere zaken.

 1. Categorie huis (villa, appartement, hoekwoning, tussenwoning, vrijstaand).
 2. Het aantal uren dat de bouwinspecteur nodig heeft.
 3. De kwaliteit van de basisinformatie (tekeningen en andere technische informatie).
 4. De energiecoach die jij kiest.
WoningAantal m2Kostprijs
Appartementje55 m2€ 167,00
Rijtjeshuis110 m2€ 221,00
Geschakelde woning165 m2€ 271,00
Vrijstaand190 m2€ 358,00
Geschatte kosten woninglabel Meedhuizen.

De beste energieadviseurs in Meedhuizen vergelijken

Vandaag nog dit definitief energielabel aanvragen? Om dit te regelen heb je nodig een erkend deskundige energielabel Meedhuizen. De officiële website om deze vakmannen te treffen is centraalregisterTechniek.nl. Daar vind je het QBISnl register. In het register doorzoek je gecertificeerde inspecteurs (BRL9500). Om snel iets af te spreken vind jij in onze vergelijker een aantal betrouwbare partijen waar je verrassend eenvoudig een certificaat kunt regelen tegen een scherpe prijs.

Energieadvies Expertise Prijsindicatie Beoordeling Aanvragen
Energielabel Woning
Bedrijfspand
v.a. €349
beste keuze!

Mijn woning verbeteren

Heeft je woning een slecht label, en wil jij graag verduurzamen en daarmee de energieprestatie verbeteren? Door middel van energiebesparende maatregelen kan je ook jouw woning vergroenen tot een huis met label A of B. Start altijd met de juiste isolatie. Daarmee zorg je dat de warmte niet zomaar de woning uit kan. Pas als het huis goed geïsoleerd is wordt het pas interessant om te kijken naar het zelf energie opwekken. Je kunt hier ook meer vinden over Energielabel C.

Belangrijk: Via het overheidsinitiatief www.verbeteruwhuis.nl check je – na het doorgeven van de gegevens van jouw woning – gerichte verbeteropties voor een gunstiger energielabel. Check de potentiële besparing.

Het gemak van een zuinig energielabel woning Meedhuizen

 • Een milieuvriendelijke woning en flink besparen op de energiekosten.
 • Een aangenaam wooncomfort: geen tocht of kou rondom de ramen.
 • Een B- of A woning stoot minder CO-2 uit.
 • De woning is interessanter op de woningmarkt.
 • Rentekorting (duurzaamheidskorting) bij de bank.
 • De regering biedt meerdere subsidies wanneer je aan de slag gaat met isolatie of zonnepanelen.
 • De energiecoach in Meedhuizen kan je daar ook alles over vertellen.
EnergielabelBouwjaarAandachtspunten
Label A2014 – 2023Warmtepomp/zonneboiler/zonnepanelen voor 100% energieneutraal.
Label B2001 – 2005Investeren in een all-electric of hybride warmtepomp of zonnepanelen.
Label C1988 – 2002Laat de muren en het dak goed isoleren (en plaats zonnecellen).
Label D1974 – 1985Laat warmtescan doen voor laatste isolatie kansen.
Label E1966 – 1977Kruipruimte, muren, dak en vloer isoleren + zonnepanelen.
Label F1951 – 1969Nieuwe ketel en isoleren.
Label Gt/m 1932Vloer- en spouwmuurisolatie en dubbelglas.

Snel het goedkoopste energielabel regelen?

Vind de goedkoopste aanbieder en vraag het nog deze week aan

Isolatie van je woning

Isolatie is de belangrijkste voorwaarde voor een zuinig en comfortabel huis. Door goede isolatie van spouwmuur, dak en kruipruimte vermijd je dat de warmte zomaar verdwijnt. Hiermee dalen de stookkosten in de winter en geniet je van een aangenaam leefklimaat. Waar je moet starten ligt aan de huidige staat van de woning. Het bouwjaar van het huis zegt vaak al veel over de mate van isolatie. Informeer ook altijd bij de vorige bewoners hierover. Een bouwtechnische keuring of thermografisch onderzoek laat zien waar isolatie zinvol is. In de lijst hieronder bekijk je de te verwachten besparing bij een normale eengezinswoning met een hoog rendement ketel.

IsolatieTarievenGasbesparing (jaar)Besparing
Dakisolatie€3500 – €5000965 m3€666
Vloerisolatie€1900 – €3300335 m3€231
Spouwmuurisolatie€1150 – €2050850 m3€587
HR++ glas€2000 – €2850485 m3€334,65
Investering en opbrengsten bij het isoleren van een doorsnee- eengezinswoning.

Ventileren

Indien je beschikt over een goed geïsoleerde woning, moet de focus liggen op het feit dat de luchtstromen in het pand worden verbeterd. Ventilatie is cruciaal voor een gezond binnenklimaat. Slim en zuinig ventileren wil zeggen een gezonde leefomgeving, zonder al te veel warme te verliezen.

 • Zelfregelende roosters: meer of minder lucht in de woning door middel van roosters.
 • Losse ventilatieunit: afzonderlijke ruimte doelgericht ventileren.
 • Balansventilatie met warmteterugwinning: een systeem van mechanische ventilatie waarbij de hoeveelheid aangevoerde verse lucht volledig in balans is.
 • Ventilatiewarmtepomp als vervanging van je ventilatiebox: is in staat om warmte aan ventilatielucht te onttrekken als duurzame warmtebron voor verwarming.

Woning gasloos verwarmen

De verwarming in een huis is voor veel mensen een kostenpost. De meeste woningen hebben nog een HR-ketel op gas. Je kunt kiezen voor een schoner alternatief die het mogelijk maakt om zonder gas te verwarmen. In de lijst hieronder bekijk je de meeste populaire optie.

 • Moderne HR-combiketel: Efficiënter en sneller je huis verwarmen.
 • Een hybride warmtepomp: eenvoudig te installeren systeem in hybride setting met de CV.
 • Een all-electric warmtepomp: een volwaardige vervanger van de CV-ketel.
 • Zonneboiler: zet energie van de zon om in warm water.
 • Infraroodpanelen: aangename warmte, beperkt luchtcirculatie.

Zonnepanelen installeren

Als je de verbeteropties voor jouw woning hebt geïmplementeerd weet je in grote lijnen hoeveel stroom er nodig is. Deze energie kan je zelf genereren met behulp van zonnepanelen op je dak. De huidige panelen gaan gemakkelijk 30 jaar of langer mee en je verdient ze al binnen 6 – 8 jaar helemaal terug.

 • Zonnepanelen zetten zonlicht om in zonne-energie.
 • Een systeem van 10 zonnepanelen kost gemiddeld €4300 en heb je terugverdiend binnen 6,5 jaar.
 • Elektriciteit dat je niet zelf gebruikt lever je terug aan het elektriciteitsnet (salderen). Voor deze zonnestroom ontvang je hetzelfde tarief als waarvoor jij stroom afneemt.

energielabel-meedhuizen-9937

Energielabel voor bedrijfspand aanvragen

Elke kantoorpand moet een energielabel kunnen overleggen bij verhuur, verkoop en oplevering van een bedrijfsgebouw van minimaal 50m2. De verplichting is relevant voor alle utiliteitsgebouwen zoals kantoorruimtes, sporthallen, winkelcentra, en openbare panden zoals een ziekenhuis. Beschikt het gebouw over meer dan 100 m2 ruimte, en dient ten minste 50% als kantoorruimtes? In die situaties is het plicht dat deze gebouwen in 2023 beschikken over een energielabel C. Tevens moeten bedrijven en organisaties die gevestigd zijn in publieke gebouwen met een ruimte van minimaal 250 m2 het label zo ophangen dat iedereen dit kan zien, zoals in de ontvangsthal. Bekijk ook onze pagina met informatie over Energielabel recreatiewoning.

 • Bij overdracht of oplevering van zakelijke gebouwen ben je verplicht om een geldig energielabel te tonen.
 • Deze regels worden toegepast bij bedrijfspanden met een gebruiksoppervlakte van 50 m2.
 • Voor industriële bedrijfspanden geldt er een ontheffing.
 • Bedrijfsgebouwen met 100 vierkante meter aan oppervlakte (waar meer dan de helft wordt gebruikt als kantoor) moeten in 2023 ten minste milieulabel C hebben.
 • In grotere openbare ruimtes met een oppervlakte van ten minste 250 m2 moet elke passant dit label kunnen bekijken bij de entree.

De meest gestelde vragen (FAQ) over het woninglabel

Wat betekent een energielabel?
Het energielabel geeft inzicht in hoe energiezuinig een woning is. Hoe minder energie er nodig is voor het verwarmen van de woning, hoe groener het label. Deze energie-index begint bij energielabel A & B (maximaal milieuvriendelijk) tot F en G (rood, hoog verbruik).

Is het aanvragen van een energielabel verplicht?
Ja, als je jouw huis verkoopt of verhuurt dan moet je kunnen aantonen wat de erkende deskundige van de woning vond. Dit moet ook in de verkoop- of verhuuradvertentie (makelaar) staan. Beschik je niet over een label, dan riskeer je als verkoper/verhuurder een boete van €170.

Hoe vraag ik voor mijn huis een label aan?
Hiervoor moet je een officiële energiedeskundige in Meedhuizen laten komen. Via het platform Qbis.nl kun jij snel een energiespecialist vinden. Deze vakman zal thuis langskomen en berekent de energieprestatie van de woning. Deze persoon maakt de berekening, bepaalt het label en legt deze vast in de EP-online database. Je ontvangt digitaal alle dossiers en eventueel kun je het ook online (Mijn Overheid) inzien (gemeente Delfzijl).

Op welke manier wordt het energielabel bepaald?
Een deskundige inspecteert het jaar waarin het huis is gebouwd, het soort gebouw, woonoppervlakte en andere aspecten als HR ++ glas en kozijnen, de manieren van isoleren, de centrale verwarming en ventilatie voorzieningen en of er zonnepanelen of een warmtepomp aanwezig zijn. D.m.v. van deze gegevens berekent hij of zij wat de benodigde energie capaciteit is voor het leveren van warm water en de verwarming van het huis en in hoeverre het huis in staat is zichzelf van stroom te voorzien. Hierna krijg je van de expert de labelletter te horen.

Wat zijn de huidige kosten van een energielabel?
De kosten van je energielabel bedragen zo ongeveer tussen de €145,00 & €430,00. De totale kostprijs wordt bepaald door het type woning, het aantal uren dat de adviseur nodig heeft en de documentatie die je paraat hebt (tekeningen en facturen van renovaties). Een goedkoop energielabel aanvragen particulier Meedhuizen doe je door meerdere energiebedrijven te gaan vergelijken die hun werkgebied hebben liggen rondom de provincie Groningen.

Via welke website kan ik mijn huidige energielabel opvragen?
Daarvoor bezoek je de website www.energielabel.nl. Selecteer je type woning en voer de postcode (9937) en het huisnummer in de betreffende velden in. Je krijgt nu het label van jouw woning te zien. Waarschuwing: krijg je een voorlopig energielabel op je scherm? Dit is geen officieel document en kan je niet gebruiken als je jouw woning gaat verkopen. Je moet het voorlopige label veranderen in een definitief woninglabel. Zoek het snel uit: energielabel huis Meedhuizen opvragen.

Plaats een reactie