Energielabel Den Helder

Direct energielabel aanvragen

Gemakkelijk en snel een energielabel aanvragen voor jouw woning in Den Helder? Vanaf 1 januari 2015 heeft elke woning een (voorlopig) energielabel gekregen. Dit document geeft aan hoeveel energie jouw woning verbruikt en geeft praktische verbeterpunten om het energieverbruik terug te dringen. Ga je jouw woning verkopen of verhuren? Dan is een definitief energielabel in Den Helder verplicht. Op onze energielabel-vergelijker communiceren wij uitgebreide informatie over het aanvragen van jouw label. Bovendien bekijk je hier (lokale) energieadviseurs en tref je hier handige tips & tricks bij het verduurzamen van jouw woning.

 • Krijg inzicht in de energieprestaties van een woning met het energielabel.
 • Het is een vereiste bij het verhuren of verkopen van jouw huis.
 • We delen het op in 7 niveaus: Energielabel A & B (zuinig) t/m F of G (ontzettend onzuinig).
 • In het begin regelde je een VEL (vereenvoudigd label) zelf via internet. De regelgeving is in 2021 omgegooid.
 • Je moet nu eerst contact opnemen met een energieadviseur in Den Helder die jouw woning helemaal doorneemt en het label bepaalt.
 • Het keurmerk – inclusief een rapport met adviespunten – kost (afhankelijk van het type woning) tussen de €180,00 & €385,00.

energielabel-a-uitleg

Goedkoop energielabel aanvragen in Den Helder

Het energielabel geeft duidelijkheid aangaande de hoeveelheid energie die een woning gebruikt. Alle Nederlanders met een huis verkregen in 2015 een voorlopig energielabel van de overheid. In de situatie waarbij je overgaat tot verkoop of verhuur van je woning, moet je het definitieve energielabel regelen. In 2021 werkt men met een nieuwe bepalingsmethode die we ook wel kennen als NTA8800. Je moet om die reden een officiële energieadviseur verzoeken te komen kijken. Deze deskundige komt bij je thuis en analyseert de actuele situatie op energiegebied. Het certificaat is nu wel een stuk duurder geworden. In het volgende overzicht vind je precies hoe je het voordelig energielabel in Den Helder aanvraagt.

Energielabel aanvragen in 5 stappen

 1. Bekijk alle energiedeskundigen

  Op www.centraalregistertechniek.nl bekijk je alle bevoegde energieadviseurs die een energielabel mogen vastleggen. Het beste kun je een postcode gebruiken (1784) om een erkend deskundige in Den Helder te contacteren.

 2. Zorg voor goede voorbereiding

  Maak een keuze voor een adviseur en kies een dag en tijdstip. Bereid je goed voor: zorg dat je alle benodigde informatie van je woning paraat hebt. Waar vaak om gevraagd wordt zijn bouwtekeningen, EPC-berekeningen facturen van verbetermaatregelen.

 3. Bezoek op locatie

  Zo’n erkend energiedeskundige komt langs op het afgesproken moment en analyseert de actuele situatie op energiegebied. Het is aan te raden hierbij aanwezig te zijn.

 4. Vaststellen van het label

  De EP-adviseur in Den Helder maak zijn of haar berekening, bepaalt het label en voert deze ook in de database EP-online in.

 5. Inzicht in jouw label

  Wanneer alles achter de rug is krijg jij per mail een PDF van het informatielabel met een toelichting en concrete verbeterpunten. Het label is 10 jaar geldig en dien je over te dragen wanneer je de woning gaat verhuren of verkopen. Het is ook in te zien (en te downloaden) via MijnOverheid.

Alles weten over een particulier energielabel?

Doorzoek de energieadviseurs en maak gebruik van de aanbieding!

De actuele kosten van een energielabel

De doorsnee tarieven voor een definitief energielabel bedragen zo ongeveer tussen de €195,00 & €400,00. In de tabel hieronder vind je de huidige kosten van een energielabel deskundige Den Helder. Direct een aanvraag doen? Klik hier om de adviseurs met elkaar te vergelijken. Je vind hier ook adviseurs in Hollands Kroon, Schagen, Langedijk, Opmeer en Heerhugowaard. De definitieve prijzen worden gecalculeerd a.d.h.v. een aantal zaken.

 1. Het woningtype (villa, hoekwoning, appartement, twee-onder-een kap, tussenwoning).
 2. Het aantal uren dat de bouwinspecteur nodig heeft.
 3. De reeds aanwezige details van de woning (tekeningen en facturen van renovaties).
 4. De gekozen energiecoach en het bijbehorende tarief.
Type woningWoonoppervlakteKosten
Appartement70 m2€ 163,00
Tussenwoning130 m2€ 205,00
Geschakeld huis155 m2€ 275,00
Vrijstaand200 m2€ 364,00
Actuele kosten woninglabel Den Helder.

Energieadviseurs in Den Helder vergelijken

Zo snel mogelijk dit definitief energielabel aanvragen? Op dat moment contacteer je een erkend deskundige energielabel Den Helder. Het platform om deze inspecteur op te zoeken is https://www.centraalregistertechniek.nl. Op deze pagina vind je een link naar het QBISnl register. Hier kom je in contact met deskundige inspecteurs (BRL9500). Om gebruik te maken van een aanbieding tref je in de tabel hieronder verschillende (lokale) adviseurs waar je gemakkelijk een certificaat kunt regelen voor gunstige prijzen.

Energieadvies Expertise Prijsindicatie Beoordeling Aanvragen
Energielabel Woning
Bedrijfspand
v.a. €349
beste keuze!

Duurzaam (ver)bouwen in 4 stappen

Heb je een ongunstig energielabel, en wordt het tijd om duurzamer te leven en de energieprestatie te verbeteren? Met een focus op energiebesparende maatregelen kan je ook jouw woning omturnen tot een label A/B/C huis. In de regel begint men altijd met isoleren. Hierdoor weet je zeker dat er geen warme (of koude) lucht kan ontsnappen. In de volgende stap kijk je pas naar eigen energieopwekking. Op deze website lees je ook meer over Energielabel lening.

Advies: Op de onafhankelijke website www.verbeteruwhuis.nl bekijk je – nadat je de kenmerken van jouw woning hebt ingevuld – verbeteropties voor een groen energielabel. Doe hier de check.

Bekijk de voordelen van een zuinig energielabel woning Den Helder

 • Een energiezuinig huis met een lage energierekening.
 • Een prettige leefomgeving: het hele jaar door een aangename temperatuur in huis.
 • Een woning met label A of B stoot minder CO-2 uit.
 • Tot wel 20% hogere woningwaarde.
 • In sommige gevallen biedt de bank een rentekorting.
 • Je kunt profiteren van interessante subsidies voor het verduurzamen van jouw woning.
 • De energiecoach in Den Helder kan je daar ook alles over vertellen.
EnergielabelBouwjaarOptimalisaties
Label A2012 – 2024Voornamelijk bijhouden / onderhouden van de systemen.
Label B2001 – 2006Zelf stroom opwekken met zonnepanelen + warmtepomp.
Label C1988 – 1999Zonnepanelen, na-isolatie en driedubbel glas.
Label D1972 – 1980Investeren in een HR107 combiketel.
Label E1967 – 1974Dak-, gevel-, vloer- en glasisolatie en zonnepanelen.
Label F1951 – 1968Dak-, gevel-, vloer- en glasisolatie.
Label Gt/m 1941Dak-, gevel-, vloer- en glasisolatie.

Het goedkoopste energielabel voor jouw woning?

Vergelijk experts en regel direct de aanvraag van jouw woninglabel

Woningisolatie

Isolatie vormt het belangrijkste onderdeel van een woning met een laag verbruik. Dankzij goede isolatie vermijd je dat gewonnen warmte naar buiten ontsnapt. Daardoor dalen de stookkosten in de winter en dat leidt tot een comfortabel wooncomfort. Waar je moet starten hangt af van de manier waarop je huis nu is geïsoleerd. Het bouwjaar van het huis is vaak een goede indicator hiervoor. Informeer ook altijd bij de vorige bewoners hierover. Een bouwtechnische keuring of thermografisch onderzoek laat zien waar het aan isolatie ontbreekt. In ons overzicht hieronder check je de besparingen die mogelijk gerealiseerd kan worden voor een gemiddelde eengezinswoning met een normale hr combiketel.

Soort isolatieTarievenBesparing GasBesparing (€/jaar)
Dakisolatie€3600 – €58001025 m3€759
Vloerisolatie€1900 – €3500420 m3€311
Spouwmuurisolatie€1400 – €2150960 m3€710
HR++ glas€1550 – €2600440 m3€326
De totale kosten en opbrengsten bij isolatie eengezinswoning (60 m2).

Ventileren

Als jouw woning goed geïsoleerd is, moet je er zorg voor dragen dat de luchtstromen in het pand worden verbeterd. Ventilatie is belangrijk voor een comfortabel klimaat in huis. Slim en zuinig ventileren wil zeggen een prettig klimaat in huis, zonder al te veel warme te verliezen.

 • Zelfregelend rooster: roosters in de ramen of kozijnen reageren op de winddruk.
 • Losse ventilatieunit: afzonderlijke ruimte doelgericht ventileren.
 • Balansventilatie met warmte terugwin unit: een systeem dat lucht aanvoer en afvoert waarbij de warmte wordt behouden.
 • Ventilatiewarmtepomp i.p.v. ventilatiebox: onttrekt warmte aan de ventilatielucht om je huis te verwarmen.

CV-ketel vervangen

Een huis verwarmen is voor veel mensen een kostenpost. Veel woning beschikken nog over een gasketel. Je kunt kiezen voor een meer innovatieve verwarmingsbron die nauwelijks of helemaal geen gas gebruikt. In de lijst hieronder bieden we een aantal suggesties.

 • Moderne HR-combiketel: zeer zuinig en efficiënt.
 • Een hybride warmtepomp: eenvoudig te installeren systeem in hybride setting met de CV.
 • Een all-electric warmtepomp: 100% verwarmen op stroom (gasverbruik naar 0).
 • Zonneboiler: gebruikt energie van de zon om warm tapwater te maken.
 • Infraroodpanelen: lokaal verwarmen met een gunstig energieverbruik.

Zonnepanelen aanschaffen

Op het moment dat je de nodige isolatiewerkzaamheden hebt getroffen en een nieuwe ketel of warmtepomp hebt geplaatst weet je in grote lijnen hoeveel stroom er nodig is. Deze energie kan je helemaal zelf genereren met behulp van zonnepanelen op je dak. Ze hebben een levensduur van 25 jaar of langer en de geschatte terugverdientijd is maar 7 jaar.

 • Zonnepanelen zetten zonlicht om in zonne-energie.
 • Een compleet pakket met 10 zonnepanelen kost gemiddeld €4100 en heeft een verrassend korte terugverdientijd van gemiddeld 7 jaar.
 • Stroom die je niet verbruikt lever je automatisch terug, dit heet ook wel salderen. Hiervoor krijg je hetzelfde tarief als je zou betalen bij de energieleverancier.

energielabel-den-helder-1784

Snel een energielabel voor bedrijfspand aanvragen

Een geldig energielabel voor kantoren is verplicht op het moment van overdracht (koop/huur) van een bedrijfsgebouw van minimaal 50m2. Deze verplichting is van toepassing op alle utiliteitsgebouwen zoals kantoorgebouwen, onderwijsgebouwen, horecagelegenheden, en publiek toegankelijke panden zoals verzorgingshuizen. Gaat het om een pand groter dan 100m2, en wordt 50% of meer gebruikt als kantoor? In die situaties is het plicht dat deze gebouwen in 2023 minimaal energielabel C hebben. Tevens moeten o.a. musea, banken en ziekenhuizen die gevestigd zijn in publieke gebouwen van minimaal 250 m2 het energielabel actief en transparant delen, zoals bij de ingang of welkomstruimtes. Op deze website vind je ook alles over Voorlopig energielabel.

 • Bij verkoop, verhuur of oplevering van zakelijke gebouwen moet je een geregistreerd energielabel kunnen overleggen.
 • Deze regels worden toegepast bij bedrijfspanden en publiek toegankelijke ruimtes van 50 m2 en groter.
 • Voor industriële bedrijfsruimten geldt er op dit moment geen verplichting.
 • Bedrijfsgebouwen met een oppervlakte van meer dan 100m2 (waar meer dan de helft wordt gebruikt als kantoor) moeten binnenkort (2023) een milieulabel C of beter hebben.
 • In publieke gebouwen van 250m2 of groter moet elke bezoeker dit label kunnen inzien bij de ingang.

Veelgestelde vragen (FAQ) m.b.t. het woninglabel

Wat is een energielabel?
Het energielabel vertelt iets over de energiezuinigheid van een woning. Hoe minder energie er nodig is voor het verwarmen van de woning, des te hoger het woninglabel. De energie-index start bij energielabel A/B (zuinig) en gaat verder tot F / G (zeer hoog verbruik).

Heeft elke woning een energielabel verplichting?
Ja, op het moment je een woning wilt verkopen of verhuren moet je aan kunnen tonen wat het label is van jouw huis is. Deze gegevens moeten vermeld worden in de advertenties (makelaar). Ontbreekt het label, dan kan je een boete van tenminste €170 krijgen.

Hoe moet ik een label aanvragen?
Voor een erkend label moet je een bevoegde energiedeskundige in Den Helder langs laten komen. Aan de hand van QBIS.nl vergelijk je eenvoudig meerdere energiespecialisten. Een inspecteur komt langs bekijkt de aanwezige isolatie en de installaties. Deze expert berekent de energieprestaties en voert de registratie door in de het EP-Online systeem. Je krijgt een email met alle documenten en daarnaast is het op te vragen via Mijn Overheid (gemeente Den Helder).

Hoe komt mijn energielabel tot stand?
Een adviseur analyseert het jaar waarin het gebouw is neergezet, het soort huis, grootte van de woning en andere aspecten als HR ++ glas en kozijnen, de isolatiewerkzaamheden, de centrale verwarming en ventilatie voorzieningen en de investeringen in warmte en energieopwekking (WTW, zonnepanelen etc). Met deze details kan worden berekend wat de totale energiebehoefte is voor het opwarmen en koelen van de woning en voor welk % de woning zelfvoorzienend is. Tenslotte zal de definitieve labelletter verstrekt worden.

Hoe duur is een energielabel?
De prijzen van je energielabel bedragen zo ongeveer tussen de €190,00 en €380,00. De totale kostprijs heeft te maken met de grootte van de woning, het aantal uren dat de adviseur nodig heeft en de reeds aanwezige details van de woning (tekeningen en installatietechnische gegevens). Een goedkoop energielabel aanvragen particulier Den Helder kun jij het beste doen door vele energieadviseur te vergelijken die werken rondom de provincie Noord-Holland.

Hoe kan ik snel mijn huidige energielabel opvragen?
Om dit te bekijken bezoek je het platform energielabel.nl. Geef aan om wat voor type woning het gaat en voer de postcode (1784) en het huisnummer in de zoekbalk in. Het huidige label wordt nu meteen weergegeven. Goed om te weten: krijg je een voorlopig energielabel te zien? Dit is slechts een inschatting en geen formeel document en wordt dus ook niet geaccepteerd bij een verkoop of verhuur. Je zult het dus eerst moeten omzetten naar een definitief label. Bekijk het direct online: energielabel huis Den Helder opvragen.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie