Energielabel Schalkhaar

Direct energielabel aanvragen

Wil je een energielabel aanvragen voor jouw woning in Schalkhaar? Vanaf 1 januari 2015 beschikt elke woning over een energielabel. Dit label indiceert hoeveel energie jouw woning verbruikt en geeft belangrijke maatregelen om het te verduurzamen. Ga je jouw woning verkopen of verhuren? In dat geval is een definitief energielabel in Schalkhaar verplicht. Op ons energielabel-platform communiceren wij actuele informatie over hoe je het label aanvraagt. Ook bekijk je hier (lokale) energieadviseurs en bieden wij concrete tips hoe jij jouw woning groener kunt maken.

 • Met een energielabel wordt het duidelijk hoe energiezuinig een huis is.
 • Het is een vereiste bij een transactiemoment (verkoop, verhuur en oplevering).
 • We delen het op in 7 categorieën: Energielabel A & B (groen label) t/m F/G (vervuilend).
 • Tot voor kort was het mogelijk zelf een VEL (vereenvoudigd label) op te vragen. Per 2021 zit dit iets anders in elkaar.
 • Je dient nu eerst een afspraak te maken met een energieadviseur in Schalkhaar die jouw woning opneemt en het label vaststelt.
 • Het label – inclusief opties om de woning zuiniger te maken – heeft een prijs van tussen de €135,00 en €380,00.

energielabel-a-uitleg

Goedkoop energielabel aanvragen in Schalkhaar

Het energielabel geeft duidelijkheid aangaande de hoeveelheid energie die nodig is om een woning te verwarmen. Alle mensen met een woning kregen in 2015 automatisch een voorlopig energielabel. Wanneer jij jouw huis wilt verkopen of verhuren, is een definitief energielabel noodzakelijk. Sinds kort werkt men met een nieuwe bepalingsmethode wat door specialisten ook wel NTA8800 wordt genoemd. Je moet nu een vakbekwame energieadviseur thuis laten komen. Deze specialist komt langs en analyseert de actuele situatie op energiegebied. Het certificaat is nu wel een stuk duurder geworden. In het volgende overzicht vind je precies hoe je zo’n voordelig energielabel in Schalkhaar moet aanvragen.

In 5 stappen een energielabel aanvragen

 1. Informeer naar een energiedeskundige

  Via het platform centraalregistertechniek.nl vind je verschillende gecertificeerde energieadviseurs die het energielabel mogen opmaken. Het beste kun je een postcode gebruiken (7433) om een erkend deskundige in Schalkhaar te contacteren.

 2. Afspraak en voorbereiding

  Informeer bij een van de aangesloten adviseurs en kies een dag en tijdstip. De afspraak zal een stuk vloeiender verlopen wanneer je alle benodigde details van je woning paraat hebt. Onder andere bouwtekeningen, EPC berekeningen en installatietechnische gegevens.

 3. Inventarisatie

  De erkend energiedeskundige komt fysiek bij je thuis en inspecteert de gehele woning. Hij of zij zal ongeveer 2 uur bezig zijn.

 4. Inschrijven van het label

  De EP-adviseur in Schalkhaar rekent alles door, bepaalt het label en registreert deze in de database EP-Online.

 5. Het label via internet bekijken

  Nadat de adviseur bij je thuis is geweest sturen ze een PDF op van het keurmerk inclusief een duidelijke onderbouwing en adviespunten. Het label is 10 jaar geldig en dien je over te dragen bij de verkoop van de woning. Via de online omgeving van de overheid (DigiD inlog noodzakelijk) is het ook op te vragen.

Particulier energielabel voor jouw woning aanvragen?

Doorzoek de energieadviseurs en vind de laagste prijs

De actuele kosten van een energielabel

De tarieven van een definitief energielabel liggen vaak tussen de €140,00 – €360,00. In de onderstaande tabel bekijk je de huidige tarieven van een energielabel deskundige Schalkhaar. Wil je een concrete prijs? Klik hier om direct de (lokale) aanbieders te bekijken. Bekijk ook adviseurs in Diepenveen, Colmschate, Empe, Nijbroek en Terwolde. De definitieve prijzen wordt bepaald door velerlei onderdelen.

 1. Het type woning (villa, tussenwoning, vrijstaand, twee-onder-een kap, appartement).
 2. Het aantal uren dat de bouwinspecteur nodig heeft.
 3. De informatie die voorhanden is (tekeningen, het bestek, documentatie en facturen).
 4. De energiecoach die jij kiest.
WoningM2 woonoppervlakteOnkosten
Appartementje75 m2€ 175,00
Rijtjeswoning105 m2€ 220,00
Geschakelde woning165 m2€ 287,00
Losse woning175 m2€ 359,00
Actuele kosten woninglabel Schalkhaar.

Bevoegde energieadviseurs in Schalkhaar vergelijken

Ook direct je definitief energielabel aanvragen? Om dit te realiseren contacteer je een erkend deskundige energielabel Schalkhaar. De website om deze inspecteur op te zoeken is www.centraalregisterTechniek.nl. Hier vind je een verwijzing naar het QBISnl register. In deze database doorzoek je erkend deskundige inspecteurs (BRL9500). Om de eerste stap te zetten vind je in onze vergelijkingstabel een aantal betrouwbare partijen waar je direct een milieulabel kunt regelen voor gunstige prijzen.

Energieadvies Expertise Prijsindicatie Beoordeling Aanvragen
Energielabel Woning
Bedrijfspand
v.a. €349
beste keuze!

Duurzamer wonen in 4 stappen

Heeft jouw huis een hoog energieverbruik, en wil jij graag de energieprestatie van de woning verbeteren? Door middel van energiebesparende maatregelen kan men praktisch elk huis renoveren naar een label-B huis. Aan de basis staat altijd isoleren. Daardoor weet je zeker dat de warmte ook echt in de woning blijft. In de volgende stap ga je aan de slag met de opties voor energie opwekken. Of klik door voor meer informatie over Energielabel calculeren.

Advies: Op de website Verbeteruwhuis.nl controleer je – nadat je de vragenlijst hebt ingevuld – verbeteropties voor een beter energielabel. Voer de check uit.

Bekijk de voordelen van een zuinig energielabel woning Schalkhaar

 • Een energiezuinige woning met een lage energierekening.
 • Een optimaal binnenklimaat: geen last van koudeval en/of tocht.
 • Een label B- of A woning is goed voor het milieu.
 • Waarde van de woning stijgt.
 • Rentekorting (duurzaamheidskorting) bij de bank.
 • Je kunt gebruik maken van diverse subsidies wanneer je aan de slag gaat met isolatie of zonnepanelen.
 • De energiecoach in Schalkhaar kan hierin een adviserende rol spelen.
EnergielabelBouwjaarPunten van aandacht
Label A2013 – 2024Investeer in nieuwe technologieën voor energieopwekking.
Label B2002 – 2008Zonnepanelen en hybride warmtepomp.
Label C1985 – 2000Laat een zonneboiler plaatsen indien je daar ruimte voor hebt.
Label D1976 – 1982HR++ glas en een nieuwe HR-ketel.
Label E1967 – 1978Enkel glas vervangen + isoleren en zonnepanelen.
Label F1949 – 1966Grondige isolatie, dubbel glas + HR-ketel.
Label Gt/m 1941Een moderne HR-ketel en isoleren.

Snel het goedkoopste energielabel regelen?

Vergelijk aanbieders en ontvang nog deze week jouw label

Isoleren

Isolatie is de belangrijkste voorwaarde voor een energiezuinige woning. Door alle onderdelen van je huis goed te isoleren vermijd je dat de warmte verloren gaat. Met isolatie zullen de stookkosten verminderen en krijg je een comfortabel wooncomfort. Welke onderdelen je als eerste moet isoleren is vooral afhankelijk van de huidige isolatiewaarden. Het bouwjaar van de woning zegt veel over de eventueel aanwezige isolatie. Tip: vraag ook de vorige bewoners wat er eventueel gebeurd is. Een bouwtechnische keuring of speciale warmtescan laat in één oogopslag zien waar warmte verloren gaat. Hieronder doorzoek je de mogelijke besparing in het geval van een eengezinswoning met een standaard hr combiketel.

Type isolatieOnkostenBesparing gas (jaar)Besparing
Dakisolatie€3500 – €52001180 m3€755
Vloerisolatie€1200 – €3300290 m3€186
Spouwmuurisolatie€1250 – €2200765 m3€490
HR++ glas€1900 – €2550355 m3€227,2
Tarieven en besparingen bij isolatie van kleine woning (60 m2 vloeroppervlakte).

Ventileren

Als jouw woning goed geïsoleerd is, is het noodzakelijk dat de luchtstromen in het pand worden verbeterd. Ventilatie is bepalend voor een comfortabel leefklimaat. Slim en zuinig ventileren houdt in een optimaal leefklimaat, waarbij er slechts weinig warmteverlies plaatsvindt.

 • Zelfregelende roosters: rooster in ramen of deuren zorgen voor schone lucht.
 • Losse ventilatieunit: slimme keuze bij woningen met natuurlijke ventilatie.
 • Balansventilatie met warmteterugwinning: win warmte uit de woning terug door het opnieuw in de woning te blazen.
 • Ventilatiewarmtepomp i.c.m. CV/HR ketel: wint warmte terug uit ventilatielucht en gebruikt de warmte eigenlijk opnieuw.

Alternatief voor CV-ketel

De centrale verwarming vergt veel energie, met name gas. Dit gaat vaak nog met een gasgestookte HR-ketel. Kies voor een duurzaam alternatief waarmee je geen of nauwelijks gas nodig hebt om een huis op te warmen. In de volgende lijst kun je verschillende voorbeelden vinden.

 • Nieuwe HR107 ketel: is efficiënter en verbruikt veel minder gas.
 • Een hybride warmtepomp: een duurzame lucht-warmtepomp met CV-ketel ondersteuning.
 • Een all-electric warmtepomp: een stand-alone systeem dat volledig op stroom werk.
 • Zonneboiler: de zonnecollectoren zetten energie om in warmte.
 • Infraroodpanelen: natuurlijke stralingswarmte in een specifieke ruimte.

Zonnepanelen aanschaffen

Nadat je aanpassingen hebt doorgevoerd kan je uitrekenen hoeveel kwH-stroom je nodig hebt. De stroom die je nu nodig hebt kan je op een duurzame manier opwekken met behulp van zonnepanelen op je dak. De nieuwste panelen kunnen wel 40 jaar mee en je hebt ze vaak binnen 7 jaar terugverdiend.

 • Zonnepanelen vangen het licht op en zetten dit om in elektrische energie.
 • Een volledige set met 10 zonnepanelen kost zo’n €4100 en heeft een verrassend korte terugverdientijd van gemiddeld 6,5 jaar.
 • Elektriciteit dat je niet zelf gebruikt kan je terugleveren aan de energieleverancier (salderen). Over dit stukje stroom ontvang je dezelfde prijs als waarvoor jij het bij de energieleverancier inkoopt.

energielabel-schalkhaar-7433

Alles wat je moet weten over een zakelijk energielabel

Een geldig energielabel voor kantoren is verplicht wanneer er een verkoop- of verhuurcontract wordt opgesteld van een bedrijfsgebouw van minimaal 50m2. Deze noodzaak richt zich op alle soorten utiliteitsgebouwen zoals kantoorruimtes, onderwijsgebouwen, pensions, en openbare panden zoals een ziekenhuis. Gaat het om een pand groter dan 100m2, en dient ten minste 50% als kantoorfunctie? Dan moeten deze panden per 2023 ten minste energielabel C hebben. Daarnaast moeten winkels en bedrijven die gevestigd zijn in publieke gebouwen met een oppervlakte van ten minste 250 m2 het label zo ophangen dat iedereen dit kan zien, bijvoorbeeld naast de receptie. Je kunt hier ook meer lezen over C energielabel.

 • Bij verkoop, verhuur of oplevering van een kantoorpand is een energielabel verplicht.
 • Dit geldt voor vrijwel alle bedrijfspanden en ruimtes met een oppervlak van meer dan 50 m2.
 • Voor schuren en garages is hierop een uitzondering van toepassing.
 • Bedrijfsgebouwen met 100 m2 aan functionele ruimte (en waar minimaal 50% als kantoor wordt gebruikt) moeten met ingang van 2023 een milieulabel C of beter hebben.
 • In grote publieke gebouwen met een oppervlakte van ten minste 250 m2 moet het label goed zichtbaar zijn voor bezoekers.

Veelgestelde vragen over het woninglabel

Wat houdt het energielabel in?
Het energielabel maakt duidelijk de energieprestatie van een woning. Hoe minder CO-2 de woning uitstoot, des te groener je woninglabel. De energie-index loopt van energielabel A/B (heel zuinig) en loopt op tot de rode labels F en G (heel onzuinig).

Is voor iedereen een energielabel verplicht?
Ja, als je een gebouw wilt verkopen of verhuren dan moet je kunnen aantonen wat het definitieve energielabel is. Deze details moet je ook tonen in de advertenties (makelaar). Kan je geen geldig label aantonen, dan kun je geconfronteerd worden met een boete van €170,00.

Hoe kan ik zelf een label aanvragen?
Voor een officieel label moet je een vakbekwame energiedeskundige in Schalkhaar laten komen. Op de website QBIS.nl vind je de beschikbare energiespecialisten. Deze inspecteur komt langs en zal het huis volledig inspecteren. Hij of zij kiest het label en voert de registratie door in de het EP-Online systeem. Je ontvangt digitaal alle dossiers en in Mijn Overheid is het zelf te downloaden (gemeente Deventer).

Op welke manier wordt het energielabel bepaald?
De adviseur inspecteert het jaar waarin het huis is gebouwd, het soort huis, woonoppervlakte en andere eigenschappen als soort glas, hoe de woning geïsoleerd is, type CV-ketel en ventilatiesysteem en of er energie-efficiënte warmtebronnen aanwezig zijn zoals zonnepanelen of een warmtepomp. Aan de hand van deze inspectie kan worden berekend hoeveel gas en stroom benodigd is voor het verwarmen en koelen van woonunit en voor welk % de woning zelfvoorzienend is. Daarna zal de adviseur het labelletter definitief vaststellen en inschrijven.

Hoe duur is een energielabel?
De prijzen van je energielabel komen uit tussen de €175,00 – €410,00. De totale kostprijs hangt af van type woning, het aantal uur dat de adviseur bezig zal zijn en de kwaliteit van de basisinformatie (tekeningen en installatietechnische gegevens). Een goedkoop energielabel aanvragen particulier Schalkhaar kan je goedkoper doen door velerlei energiebedrijven naast elkaar te zetten die hun dienst aanbieden in en rondom de provincie Overijssel.

Hoe werkt het opvragen van mijn huidige energielabel?
Om dit te bekijken kan je het beste gaan naar energielabel.nl van de overheid. Selecteer je type woning en voer jouw postcode (7433) en huisnummer in. Je krijgt nu gelijk het huidige label plus de vervaldatum te zien. Let op: laat het systeem een voorlopig energielabel zien? Dit telt niet als officieel woninglabel en wordt dus ook niet geaccepteerd bij een verkoop of verhuur. Je moet dit dus eerst aanpassen naar een definitief label. Bekijk het direct online: energielabel huis Schalkhaar opvragen.

Plaats een reactie