Energielabel Deventer

Direct energielabel aanvragen

Snel een voordelig een energielabel aanvragen voor jouw woning in Deventer? Vanaf 2015 heeft elke woning een (voorlopig) energielabel gekregen. Dit label geeft een indicatie van hoe milieuvriendelijk een huis is en geeft concrete opties om het energieverbruik terug te dringen. Wil je jouw huis verkopen? Dan is een definitief energielabel in Deventer verplicht. Op deze pagina vind je nuttige informatie over het aanvragen van jouw certificaat. Verder is er ruimte om energieadviseurs te vergelijken en vind je concrete tips hoe jij jouw woning groener kunt maken.

 • Het energielabel laat zien hoe zuinig jouw woning is, en hoe je dit kunt verbeteren.
 • Je moet het kunnen overhandigen bij verkoop, verhuur, maar ook bij oplevering van een nieuwe woning.
 • We delen het op in 7 categorieën: Energielabel A/B (zeer zuinig) t/m F/G (slecht voor het milieu).
 • Voorheen kon men zelf online een VEL (vereenvoudigd label) bestellen. Sinds 2021 is daar verandering in gekomen.
 • Je regelt dit tegenwoordig via een energieadviseur in Deventer die jouw huis helemaal doorneemt en het label vastlegt.
 • Het document – inclusief concrete verbeterpunten – kost tegenwoordig tussen de €115,00 – €435,00.

energielabel-a-uitleg

Goedkoop energielabel aanvragen in Deventer

Het energielabel geeft een indicatie van de hoeveelheid energie die een woning gebruikt. Alle huiseigenaren ontvingen in 2015 een voorlopig energielabel. Op het moment dat jij jouw huis wilt verkopen of verhuren, dan moet je een definitief energielabel kunnen overhandigen. Per 2021 werkt men met een nieuwe bepalingsmethode dat wordt geclassificeerd als NTA8800. Je moet om die reden een deskundige energieadviseur uitnodigen. Deze adviseur zal thuis langskomen bekijkt de aanwezige isolatie en de installaties. De prijzen zijn om die reden ook flink hoger geworden. Hieronder leggen wij uit hoe je het voordelig energielabel in Deventer moet aanvragen.

5-stappenplan energielabel aanvragen

 1. Zoek een energiedeskundige

  Op www.centraalregistertechniek.nl vind je alle bevoegde energieadviseurs die een energielabel mogen registreren. Neem als basis je postcode (7418) om een erkend deskundige in Deventer te traceren.

 2. Afspraak en voorbereiding

  Selecteer een adviseur en plan een afspraak in. Het is handig als je alle actuele informatie van het huis kunt laten zien. Voorbeelden zijn bouwtekeningen en facturen van renovaties of eerdere EPC-berekeningen.

 3. Inventarisatie

  De erkend energiedeskundige komt fysiek bij je thuis en doorloopt een lange lijst met punten. Hieraan is hij ongeveer 1,5 tot 2,5 uur kwijt.

 4. Het registreren van een label

  De EP-adviseur in Deventer beslist uiteindelijk wat het label moet worden en verzorgt de inschrijving in het EP-Online platform.

 5. Het label via internet bekijken

  Wanneer alles achter de rug is ontvang je digitaal een PDF van het document incl. de geconstateerde punten en adviespunten. Het document heeft een geldigheidsduur van 10 jaar en moet jij kunnen tonen wanneer je de woning gaat verhuren of verkopen. Via de online omgeving van de overheid (DigiD inlog noodzakelijk) is het ook op te vragen.

Snel en eenvoudig een particulier energielabel regelen?

Vind de beste energieadviseurs en regel het snel

De actuele kosten van een energielabel

De tarieven van een definitief energielabel schommelen tussen de €130,00 – €390,00. In het schema hieronder tref je de huidige kosten van een energielabel deskundige Deventer. Direct een offerte? Klik hier om direct de (lokale) aanbieders te bekijken. Vergelijk ook adviseurs in Voorst, Apeldoorn, Lochem, Bronckhorst en Zutphen. De uiteindelijke kosten worden gecalculeerd a.d.h.v. de volgende factoren.

 1. Type en leeftijd woning (hoekwoning, tussenwoning, twee-onder-een kap, villa, appartement).
 2. Het aantal uur dat de bouwinspecteur bezig zal zijn.
 3. De beschikbare documentatie (tekeningen of het bestek).
 4. Het werkgebied & locatie van de energiecoach.
WoningAantal m2Prijsindicatie
Studio/Appartement55 m2€ 182,00
Rijtjeshuis100 m2€ 205,00
Hoekwoning140 m2€ 270,00
Vrijstaand180 m2€ 355,00
Kostenoverzicht woninglabel Deventer.

De beste energieadviseurs in Deventer vergelijken

Goedkoop en snel zo’n definitief energielabel aanvragen? Daarvoor ga jij snel op zoek naar een erkend deskundige energielabel Deventer. De officiële website om betrouwbare specialisten in te huren is www.centraalregistertechniek.nl. Daar tref je het QBISnl register. In deze database tref je bekwame deskundigen (BRL9500). Voor een voordelige keuze vind je in onze vergelijkingstabel verschillende (lokale) adviseurs waar je simpel en snel een woninglabel kunt aanvragen voor gunstige prijzen.

Energieadvies Expertise Prijsindicatie Beoordeling Aanvragen
Energielabel Woning
Bedrijfspand
v.a. €349
beste keuze!

In 4 stappen een duurzame woning

Gebruikt jouw woning veel energie, en wil jij graag iets doen aan de energieprestatie? Met de juiste energiebesparende maatregelen kan jij elk gebouw transformeren naar een label A/B/C woning. Aan de basis staat altijd isoleren. Zodoende zorg je dat de gewonnen warmte niet zomaar de woning verlaat. Bij de fase daaropvolgend verleggen we de focus op energie die je zelf kunt opwekken met bijvoorbeeld zonnepanelen. Je leest hier ook alle informatie over Vereenvoudigd energielabel.

Belangrijk: Via het overheidsinitiatief https://www.verbeteruwhuis.nl bekijk je – nadat je jouw woning hebt omschreven – concrete verbeteropties voor een beter energielabel. Bezoek de website en doe de check.

Voordelen van een zuinig energielabel woning Deventer

 • Een “groene” woning en maandelijks lagere energiekosten.
 • Een comfortabele leefomgeving: geen tocht of kou rondom de ramen.
 • Een B- of A woning is goed voor het klimaat want stoot minder CO2 uit.
 • Waarde van de woning stijgt.
 • Groene woningen krijgen een duurzaamheidskorting van de bank.
 • Er gelden interessante subsidies als je investeert in duurzame maatregelen.
 • De energiecoach in Deventer kan je daar ook alles over vertellen.
EnergielabelBouwjaarVerbeteropties
Label A2010 – 2024All-electric warmtepomp voor nul-op-de-meter.
Label B1997 – 2006Zelf stroom opwekken met zonnepanelen + warmtepomp.
Label C1983 – 1999Spouwmuur isoleren en vloer- en dakisolatie verbeteren.
Label D1972 – 1985Isolatie van cv-leidingen in onverwarmde ruimtes.
Label E1965 – 1976Vloer- en spouwmuurisolatie, dubbel glas en zonnepanelen.
Label F1951 – 1969HR-ketel en isolatie.
Label Gt/m 1932Vloer- en spouwmuurisolatie en dubbelglas.

Zoek je het goedkoopste energielabel?

Bekijk alle aanbieders en vraag snel jouw energielabel aan

Isolatie van je woning

Isolatie is altijd de basis van een zuinig en comfortabel huis. Door de muren, vloer en het dak te isoleren vermijd je dat de warmte naar buiten gaat. Op die manier ben je minder kwijt aan stookkosten en heb je een optimaal klimaat in huis. Waar je als eerste moet beginnen is vooral afhankelijk van hoe en waar de woning op dit moment geïsoleerd is. Het jaar waarin het huis is gebouwd geeft een aardige indicatie. Tip: vraag ook de vorige bewoners wat er eventueel gebeurd is. Een bouwtechnische keuring of thermografisch onderzoek laat de warmtelekken van uw woning zien. In onderstaand schema bekijk je de doorsnee besparing voor een gemiddelde eengezinswoning met een normale hr combiketel.

Isolatie optiesPrijzenBesparing (gas)Besparing
Dakisolatie€3200 – €54001035 m3€683
Vloerisolatie€1800 – €3400250 m3€165
Spouwmuurisolatie€1500 – €2300760 m3€502
HR++ glas€1950 – €2900375 m3€248
Kosten en baten bij isolatie van kleine woning (60 m2 vloeroppervlakte).

Ventileren

Als het huis al reeds correct geïsoleerd is, is het belangrijk dat frisse lucht via meerdere kanten de woning in kan komen. Ventilatie is van wezenlijk belang voor een comfortabel binnenklimaat. Zuinig en slim ventileren betekent een gezond binnenklimaat zonder dat je veel energie verliest.

 • Winddrukgeregelde roosters: roosters in de ramen of kozijnen reageren op de winddruk.
 • Losse ventilatieunit: regelt de ventilatie in één ruimte.
 • Balansventilatie met WTW: een gesloten ventilatiesysteem dat bestaat uit een ventilator en een warmte terugwin unit (WTW).
 • (Hybride) ventilatiewarmtepomp i.p.v. ventilatiebox: gebruikt de warmte uit de ventilatielucht en gebruikt de warmte eigenlijk opnieuw.

Woning gasloos verwarmen

Een huis verwarmen kost in de meeste huizen veel gas. Doorgaans wordt hiervoor een HR-ketel op gas gebruikt. Je kunt kiezen voor een duurzame oplossing die nauwelijks of helemaal geen gas gebruikt. In de lijst hieronder staan enkele van deze producten.

 • Nieuwe HR107 ketel: Goedkoper en sneller je huis stoken.
 • Een hybride warmtepomp: uitstekende tussenstap naar een vol-elektrisch huis.
 • Een all-electric warmtepomp: geen ketel meer, uitsluitend een stand-alone pompsysteem.
 • Zonneboiler: zet energie van de zon om in warm water.
 • Infraroodpanelen: een sfeervol paneel dat werkt d.m.v. stralingswarmte.

Zonnepanelen op het dak

Nadat je jouw woning hebt geïsoleerd en voorzien hebt van een nieuwe HR-ketel of warmtepomp kan je uitrekenen hoeveel kwH-stroom je nodig hebt. De benodigde stroom kan je schoon en duurzaam opwekken met zonnepanelen op het dak. Ze gaan met gemak 30 jaar of langer mee en de geschatte terugverdientijd is maar 7 jaar.

 • Zonnepanelen vangen het licht op en zetten dit om in elektrische energie.
 • Een zonnepanelen set met 10 panelen kost om en nabij de €4200 en verdien je terug in 7 jaar.
 • De kWh stroom die je niet gebruikt kan je terugleveren aan de energieleverancier (salderen). Voor dit stukje krijg je hetzelfde tarief als waarvoor je kWh inkoopt.

energielabel-deventer-7418

Aanvraag indienen energielabel voor bedrijfspand

Elk kantoor heeft een energielabel nodig wanneer er een verkoop- of verhuurcontract wordt opgesteld van bedrijfspanden van 50m2 of groter. Deze verplichting is in het leven geroepen voor utiliteitsgebouwen als een kantoorgebouw, zwembaden, cafés, en publiek toegankelijke panden zoals een stadion. Heeft het pand meer dan 100 m2 gebruiksoppervlakte, en wordt 50% of meer gebruikt als kantoorruimtes? Op dat moment moet het pand per 2023 minimaal een energielabel C hebben. Daarnaast moeten ondernemingen die werkzaam zijn in publieke ruimtes met een oppervlakte van ten minste 250 m2 dit energielabel zichtbaar tonen, bijvoorbeeld bij de receptie of ingang. Bekijk ook informatie over Energielabel G.

 • Bij oplevering of verhuur/verkoop van zakelijke gebouwen moet je een geregistreerd energielabel kunnen overleggen.
 • Deze verplichting geldt bij bedrijfspanden, overheidsgebouwen, winkels en horeca.
 • Voor industriële bedrijfspanden gelden andere regels.
 • Bedrijfsgebouwen met vloeroppervlaktes van 100 m2 of meer (en waar minimaal 50% als kantoor wordt gebruikt) moeten binnenkort (2023) een milieulabel C of beter hebben.
 • In openbare panden met een oppervlakte van ten minste 250 m2 moet het label goed zichtbaar zijn voor bezoekers.

De meest gestelde vragen (FAQ) over het woninglabel

Wat doet een energielabel?
Het energielabels biedt inzicht in de actuele staat en de energieprestatie van een object. Hoe energiezuiniger, hoe beter het woninglabel van je huis is. De energie-index start bij energielabel A/B (erg milieuvriendelijk) en gaat door tot label G (erg onzuinig).

Is het energielabel verplicht?
Ja, als je een gebouw verkoopt of verhuurt dan moet je kunnen aantonen wat de erkende deskundige van de woning vond. Je moet het ook meenemen in de advertentie (makelaar). Doe je dit niet, dan riskeer je als verkoper/verhuurder een boete van €170.

Hoe is het label aan te vragen?
Voor een officieel label moet je een vakbekwame energiedeskundige in Deventer uitnodigen. Aan de hand van QBIS.nl bekijk je snel de energiespecialisten in de buurt. De expert komt bij je thuis en bekijkt hoe milieuvriendelijk het huis is. De adviseur beslist uiteindelijk wat het label moet worden en zorgt ervoor dat alles wordt opgenomen in de EP-Online database. Je ontvangt digitaal alle dossiers en via Mijn Overheid kan jij het later ook weer opvragen (gemeente Deventer).

Hoe wordt mijn energielabel vastgesteld?
Een expert onderzoekt het jaar waarin het huis is gebouwd, het soort woning, het aantal m2 woonoppervlakte en overige onderdelen als HR ++ glas en kozijnen, de isolatiewerkzaamheden, op welke manier de woning wordt verwarmd en geventileerd en of er energie-efficiënte warmtebronnen aanwezig zijn zoals zonnepanelen of een warmtepomp. D.m.v. van deze gegevens kan uitgerekend worden hoeveel energie nodig is voor het opwarmen en koelen van de woning en voor welk % de woning zelfvoorzienend is. Daarna wordt de labelletter definitief vastgesteld.

Wat zijn de huidige kosten van een energielabel?
De kosten van het energielabel bedragen zo ongeveer tussen de €185,00 & €350,00. De totale kostprijs wordt bepaald door het soort woning, de tijd die de adviseur nodig heeft en de documentatie die je paraat hebt (tekeningen en facturen van renovaties). Een goedkoop energielabel aanvragen particulier Deventer kan jij doorgaans het meest voordelig doen door lokale adviseurs te contacteren die hun werkgebied hebben liggen binnen de provincie Overijssel.

Hoe kan ik mijn huidige energielabel opvragen?
Om jouw huidige score te bekijken kan je het beste gaan naar energielabel.nl van de overheid. Selecteer koop- of huurwoning en voer jouw postcode (7418) en huisnummer in. Het systeem laat direct het huidige label zien. Goed om te weten: krijg je een voorlopig energielabel op je scherm? Dit is slechts een inschatting en geen formeel document en kan je dus niet gebruiken. Je moet het dus eerst laten omvormen naar een definitief milieulabel. Vind gelijk alle benodigde info: energielabel huis Deventer opvragen.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie