Energielabel Voorst

Direct energielabel aanvragen

Wil je een energielabel aanvragen voor jouw woning in Voorst? Vanaf 1 januari 2015 heeft iedere woning een energielabel toegewezen gekregen. Het certificaat geeft een indicatie van hoe energiezuinig jouw huis is en biedt handige suggesties om de energierekening verder terug te dringen. Wil je jouw huis verkopen? In dat geval is een definitief energielabel in Voorst verplicht. Op dit informatieplatform vind je actuele info over het checken en aanvragen van het label. Ook is er ook een overzicht met plaatselijke energieadviseurs en vind je handige tips om jouw label te verbeteren.

 • Het energielabel geeft inzicht in de energiezuinigheid van een woning.
 • Het is noodzakelijk bij een woningverkoop, verhuurcontract of een nieuwbouwproject.
 • We delen het op in 7 labels: Energielabel A & B (maximaal zuinig) t/m F en G (minder energiezuinig).
 • Tot 2020 kon men zelf online een VEL (vereenvoudigd label) bestellen. Per 2021 zit dit iets anders in elkaar.
 • Jouw aanvraag loopt nu via een energieadviseur in Voorst die de woning komt bekijken en op basis daarvan het label vaststelt.
 • Het certificaat – inclusief mogelijke maatregelen om het energieverbruik te verlagen – kost tussen de €195,00 – €350,00.

energielabel-a-uitleg

Goedkoop energielabel aanvragen in Voorst

Het energielabel geeft duidelijkheid aangaande de actuele staat en de energieprestatie van een object. Alle huizen in Nederland hebben in 2015 een voorlopig energielabel van de overheid ontvangen. Als jij de woning gaat verhuren over verkopen, dan moet je een definitief energielabel kunnen overhandigen. Met ingang van 2021 is er een nieuwe rekenmethode wat door specialisten ook wel NTA8800 wordt genoemd. Daarom moet je een bekwame energieadviseur bij je thuis laten komen. Deze energie-adviseur bezoekt jou op locatie en berekent de energieprestatie van de woning. Het nadeel voor de consument is dat het veel duurder is. In onderstaand gedeelte leggen wij stap voor stap uit hoe je zo’n voordelig energielabel in Voorst moet aanvragen.

5-stappenplan energielabel aanvragen

 1. Zoek een energiedeskundige

  Via centraalregistertechniek.nl doorzoek je alle deskundige energieadviseurs die een energielabel mogen registreren. Voor relevante lokale resultaten gebruik je jouw postcode (7395) om een erkend deskundige in Voorst te vergelijken.

 2. Afspraak maken en voorbereiden

  Tik op een specialist en plan een afspraak in. Bereid je goed voor: zorg dat je alle relevante details van jouw huis paraat hebt. Met name bouwtekeningen en EPC-berekeningen.

 3. De inspectie

  Zo’n erkend energiedeskundige komt thuis langs en berekent precies hoeveel energie de woning gebruikt. De duur van het bezoek is ongeveer 2 uur.

 4. Inschrijven van het label

  De EP-adviseur in Voorst bepaalt het uiteindelijke label en zorgt ervoor dat alles wordt opgenomen in de EP-Online database.

 5. Nieuwe label opvragen

  Na afloop van de inspectie sturen ze een PDF op van de energie index met alle resultaten en verbetermogelijkheden. Je kunt het 10 jaar blijven gebruiken en dien je over te dragen op het moment dat je gaat verkopen. Je kunt het ook bekijken in MijnOverheid.

Snel en eenvoudig een particulier energielabel regelen?

Doorzoek de energieadviseurs en profiteer van aantrekkelijke tarieven

Gemiddelde kosten energielabel

De onkosten voor een definitief energielabel liggen vaak tussen de €110,00 & €350,00. In het onderstaand overzicht bieden we de gemiddelde kosten van een energielabel deskundige Voorst. Wil je dit direct regelen? Klik hier om de adviseurs met elkaar te vergelijken. Vergelijk ook adviseurs in Apeldoorn, Lochem, Bronckhorst, Zutphen en Berkelland. De geschatte kosten hangen af van de volgende factoren.

 1. Type woning (hoekwoning, villa, appartement, tussenwoning, vrijstaand).
 2. De tijd (in uren) die de bouwinspecteur bezig is.
 3. De reeds aanwezige details van de woning (tekeningen en facturen van verbetermaatregelen).
 4. De gekozen energiecoach en het bijbehorende tarief.
Soort woningWoonruimte (m2)Onkosten
Klein appartement50 m2€ 185,00
Tussenwoning110 m2€ 200,00
2-onder-1-kap145 m2€ 285,00
Vrijstaand195 m2€ 373,00
Actuele kosten woninglabel Voorst.

Bevoegde energieadviseurs in Voorst vergelijken

Snel en simpel het definitieve energielabel aanvragen? In dat geval contacteer je een erkend deskundige energielabel Voorst. De website om deze inspecteur op te zoeken is https://www.centraalregistertechniek.nl. Op deze pagina vind je een link naar het QBISnl register. In het register staan alle namen en gegevens van gecertificeerde inspecteurs (BRL9500). Om snel iets af te spreken doorzoek je hieronder meerdere erkende bureaus waar je eenvoudig een certificaat kunt regelen voor een aantrekkelijk tarieven.

Energieadvies Expertise Prijsindicatie Beoordeling Aanvragen
Energielabel Woning
Bedrijfspand
v.a. €349
beste keuze!

Een energiezuinig huis in 4 stappen

Gebruikt jouw woning veel energie, en wordt het tijd om duurzamer te leven en de energieprestatie te verbeteren? Met het doorvoeren van slimme energiebesparende maatregelen kan je feitelijk iedere woning verbeteren tot een label-B huis. Aan de basis staat altijd isoleren. Zo is het zeker dat de warmte ook echt in de woning blijft. Bij de stappen daarna kijk je pas naar het opwekken van eigen energie. Of klik door voor meer informatie over Boete zonder energielabel.

Adviezen: Via het overheidsinitiatief https://www.verbeteruwhuis.nl ontdek je – na het beantwoorden van wat vragen – handige verbeteropties voor een groen energielabel. Bekijk direct wat de mogelijkheden zijn.

6 voordelen van een zuinig energielabel woning Voorst

 • Een zuinige woning met een lagere energierekening.
 • Een comfortabele leefomgeving: geen tocht meer bij de ramen.
 • Een label B- of A woning hoeft minder te stoken en stoot dus minder uit.
 • Huizen met een groen label zijn meer waard.
 • Mogelijk een duurzaamheidskorting bij je hypotheek.
 • Je kunt gebruik maken van verscheidene subsidies voor het verbouwen van een huis.
 • De energiecoach in Voorst kent precies de huidige wet- en regelgeving.
EnergielabelBouwjaarOptimalisaties
Label A2013 – 2024Laat een 100% elektrische warmtepomp installeren (van gas los).
Label B1998 – 2007Het laten plaatsen van een warmtepomp en/of zonnepanelen.
Label C1986 – 2000Zonnepanelen, na-isolatie en driedubbel glas.
Label D1974 – 1983Verdere isolatie, HR++ glas en HR107 combiketel.
Label E1967 – 1977Isoleren en plaatsen van dubbel glas + zonnepanelen.
Label F1950 – 1967Dak-, gevel-, vloer- en glasisolatie.
Label Gt/m 1933Vloer- en spouwmuurisolatie en dubbelglas.

Het goedkoopste energielabel aanvragen?

Vergelijk adviseurs en regel direct de aanvraag van jouw woninglabel

Isoleer je woning

Isolatie is van onschatbare waarde voor een energiezuinige woning. Door goede isolatie van muren, bodem en/of dak voorkom je dat de warmte in de woning de woning ontglipt. Hiermee zullen de stookkosten verminderen en dat leidt tot een gezond leefklimaat. Waar je het beste kunt beginnen is vooral afhankelijk van de RC-waardes van de woning. Het jaar waarin het huis is gebouwd zegt vaak al veel over de mate van isolatie. Informeer ook altijd bij de vorige bewoners hierover. Een bouwtechnische keuring of thermografisch onderzoek met warmtescan kan de probleempunten goed blootleggen. In de lijst hieronder spot je de gemiddelde besparingen bij een kleinere eengezinswoning (60 m2) met een hoog rendement ketel.

Isolatie keuzeTarievenBesparing gas (jaar)Besparing
Dakisolatie€3000 – €57001030 m3€670
Vloerisolatie€1700 – €3900245 m3€159
Spouwmuurisolatie€1050 – €2050755 m3€491
HR++ glas€1650 – €2700370 m3€241
Kosten en opbrengsten bij isolatiewerkzaamheden van een standaard huis.

Ventileren

Als de isolatie in huis voldoende is, moet je zeker stellen dat frisse lucht via meerdere kanten de woning in kan komen. Ventilatie is belangrijk voor een aangenaam leefklimaat. Slim en zuinig ventileren houdt in een prettig klimaat in huis waarbij de warmte uit de vervuilde, afgezogen lucht, wordt teruggewonnen.

 • Winddrukgeregelde roosters: Bij winddruk wordt de luchttoevoer automatisch beperkt.
 • Lokale ventilatie-unit: afzonderlijke ruimte doelgericht ventileren.
 • Balansventilatie met warmteterugwinning: warmt koude lucht van buiten op met de warmte van de afgevoerde lucht.
 • Ventilatiewarmtepomp als vervanging van je ventilatiebox: is in staat om warmte aan ventilatielucht te onttrekken en kan hiervoor een huis verwarmen.

Alternatief voor CV-ketel

De verwarming in een huis kost veel energie (vooral veel gas). Doorgaans wordt hiervoor een HR-ketel op gas gebruikt. Je kunt kijken naar een zuinig systeem waardoor je nauwelijks tot geen gas meer nodig hebt. In onderstaande lijst staan enkele van deze producten.

 • Nieuwe HR107 ketel: Iets duurder in aanschaf maar veel efficiënter.
 • Een hybride warmtepomp: een samenwerking tussen de CV-ketel en een warmtepomp.
 • Een all-electric warmtepomp: geen ketel meer, uitsluitend een stand-alone pompsysteem.
 • Zonneboiler: zet energie van de zon om in warm water.
 • Infraroodpanelen: aangename warmte, beperkt luchtcirculatie.

Investeer in zonnepanelen

Als je de nodige isolatiewerkzaamheden hebt getroffen en een nieuwe ketel of warmtepomp hebt geplaatst kan je de totale stroombehoefte berekenen. Deze energie kan je zelf opwekken door zonnepanelen te laten installeren. De huidige panelen gaan gemakkelijk 30 jaar of langer mee en ze verdienen zich razendsnel terug, vaak al binnen 7 jaar.

 • Zonnepanelen vangen het licht op en zetten dit om in elektrische energie.
 • Een pv-systeem van 10 zonnepanelen is er al vanaf €4600 en heeft een verrassend korte terugverdientijd van gemiddeld 6,5 jaar.
 • De opgewekte stroom die je niet verbruikt kan je automatisch aan het net terugleveren (salderen). Over dit stukje stroom krijg je dezelfde prijs als jij betaalt aan de leverancier, je streept het dus tegen elkaar weg.

energielabel-voorst-7395

Alles wat je moet weten over een zakelijk energielabel

Het is verplicht voor een kantoorpand om een energielabel te hebben in situaties van verkoop en verhuur van bedrijfspanden van 50m2 of groter. De verordening richt zich op alle soorten utiliteitsgebouwen zoals een kantoor, zwembaden, restaurants, en publiek toegankelijke gebouwen zoals verzorgingshuizen. Is het pand 100m2 of groter, en wordt minimaal 50% daarvan gebruikt als kantoorruimtes? In dat geval moet het gebouw met ingang van 2023 ten minste energielabel C hebben. Ook moeten winkels en bedrijven die hun vestiging in een publiek toegankelijke ruimte hebben van meer dan 250 m2 het energielabel duidelijk zichtbaar ophangen, zoals in de ontvangsthal. Bekijk ook onze pagina met informatie over Energielabel F.

 • Bij verkoop, verhuur of oplevering van zakelijke panden ben je verplicht om een geldig energielabel te tonen.
 • Deze verplichting geldt bij bedrijfspanden met een gebruiksoppervlakte van 50 m2.
 • Voor opslagruimtes en loodsen geldt de verplichting niet.
 • Bedrijfsgebouwen groter dan 100m2 (waar meer dan de helft wordt gebruikt als kantoor) moeten met ingang van 2023 ingeschreven staan met een milieulabel C.
 • In openbare gebouwen van meer dan 250 m2 moet elke passant dit label kunnen bekijken bij de entree.

FAQ – Veelgestelde vragen over het woninglabel

Wat betekent een energielabel?
Het energielabel laat zien hoe energiezuinig een huis is.de energieprestatie van een woning. Hoe energiezuiniger, hoe groener het label. De energie-index kent 7 stappen: van energielabel A of B (zeer milieuvriendelijk) en loopt op tot F / G (niet duurzaam).

Is voor iedereen een energielabel verplicht?
Ja, als je een gebouw zal gaan verhuren of verkopen dan moet je kunnen aantonen wat het definitieve energielabel is. Het dient ook in de advertentie/website van de makelaar getoond te worden. Beschik je niet over een label, dan riskeer je een boete van €170,00.

Hoe vraag ik voor mijn huis een label aan?
Voor een officieel label moet je een officiële energiedeskundige in Voorst bij je thuis laten komen. Op de website QBIS.nl vind je de beschikbare energiespecialisten. Deze adviseur komt bij je thuis bekijkt de aanwezige isolatie en de installaties. Deze specialist bepaalt het uiteindelijke label en voert deze ook in de database EP-online in. De dossierstukken krijg je per mail en via Mijn Overheid kan jij het later ook weer opvragen (gemeente Voorst).

Hoe wordt een definitief energielabel vastgesteld?
Een deskundige inspecteert het bouwjaar, het type woning, de grootte en belangrijke aspecten zoals ramen en kozijnen, de toegepaste isolatie, de centrale verwarming en ventilatie voorzieningen en of er energie-efficiënte warmtebronnen aanwezig zijn zoals zonnepanelen of een warmtepomp. Met deze details berekent hij of zij hoeveel energie nodig is voor verwarming, warm water, ventilatie en koeling van jouw huis en hoeveel stroom er zelf wordt opgewekt uit duurzame bronnen. Uiteindelijk zal de definitieve labelletter verstrekt worden.

Wat kost een energielabel?
De kosten van je energielabel schommelen tussen de €195,00 & €365,00. De investering wordt bepaald door de omvang van de woning, het aantal uren dat de adviseur nodig heeft en de documentatie die je paraat hebt (tekeningen en installatietechnische gegevens). Een goedkoop energielabel aanvragen particulier Voorst is over het algemeen gunstiger door enkele adviseurs te benaderen die hun werkgebied hebben liggen in en rondom de provincie Gelderland.

Mijn energielabel opvragen, hoe doe ik dat?
Daarvoor surf je naar het platform energielabel.nl. Selecteer koop- of huurwoning en vul de postcode (7395) en het huisnummer in de zoekbalk in. Je krijgt nu gelijk het huidige label plus de vervaldatum te zien. Opmerking: betreft het een voorlopig energielabel? Dit is slechts een inschatting en geen formeel document en wordt dus ook niet geaccepteerd bij een verkoop of verhuur. Bij verkoop moet je deze dus eerst veranderen in een definitief huislabel. Ga direct aan de slag: energielabel huis Voorst opvragen.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie