Energielabel Nijbroek

Direct energielabel aanvragen

Eenvoudig en betaalbaar een energielabel aanvragen voor jouw woning in Nijbroek? Vanaf 2015 beschikt elke woning over een energielabel. Dit informatielabel toont hoe energiezuinig een woning is en toont handige verbeterpunten om het nog zuiniger te maken. Ga je jouw woning verkopen of verhuren? Dan is een definitief energielabel in Nijbroek verplicht. Op www.energielabelprijzen.nl ontdek je praktische info over het regelen en aanvragen van een keurmerk. Bovendien kan je (regionale) energieadviseurs met elkaar vergelijken en vind je tips om jouw woning te verduurzamen.

 • Het energielabel laat zien hoe energiezuinig een huis is.
 • Het is een verplichting bij een transactiemoment (verkoop, verhuur en oplevering).
 • We delen het op in 7 labels: Energielabel A & B (groen label) t/m F & G (ontzettend onzuinig).
 • De laatste jaren kon je zelf een VEL (vereenvoudigd label) aanvragen. Dit beleid is in 2021 gewijzigd.
 • De woningeigenaar maakt een afspraak met de energieadviseur in Nijbroek die jouw huis opneemt en het label vastlegt.
 • Het label – inclusief een rapport met adviespunten – kost (afhankelijk van het type woning) tussen de €125,00 & €405,00.

energielabel-a-uitleg

Goedkoop energielabel aanvragen in Nijbroek

Het energielabel geeft inzicht in de mate waarin een huis energiezuinig is. Alle woningeigenaar hebben in 2015 een voorlopig energielabel van de overheid ontvangen. In de situatie waarbij jij jouw huis wilt verkopen of verhuren, dan is een definitief energielabel verplicht. Vanaf 2021 hanteert de overheid een nieuwe werkwijze die we ook wel kennen als NTA8800. Je moet daarom een bevoegde energieadviseur verzoeken te komen kijken. Deze adviseur bezoekt jou op locatie bekijkt de aanwezige isolatie en de installaties. Het gevolg is dat het wel een stuk duurder is. Onderstaand vind je precies hoe je het voordelig energielabel in Nijbroek moet regelen.

5-stappenplan energielabel aanvragen

 1. Zoek een energiedeskundige

  Op www.centraalregistertechniek.nl tref je alle deskundige energieadviseurs die het energielabel mogen opmaken. Voor relevante lokale resultaten gebruik je jouw postcode (7397) om een erkend deskundige in Nijbroek op te sporen.

 2. Voorbereiding

  Selecteer een energie-expert en probeer een afspraak in te plannen. Zorg dat je zoveel mogelijk informatie van de woning kunt laten zien. Zoals bouwtekeningen, EPC-berekeningen facturen van verbetermaatregelen.

 3. Bezoek en berekening

  Zo’n erkend energiedeskundige zal bij je thuis langskomen en bekijkt de aanwezige isolatie en de installaties. Dit neemt ongeveer 2 uur in beslag.

 4. Label registratie

  De EP-adviseur in Nijbroek stelt het label vast en zorgt ervoor dat alles wordt opgenomen in de EP-Online database.

 5. Database met labels bekijken

  Nadat de adviseur bij je thuis is geweest krijg je een digitaal document (PDF) van het certificaat incl. de geconstateerde punten en concrete verbeterpunten. Je kunt het 10 jaar blijven gebruiken en dien je te overhandigen aan een geïnteresseerde koper. Door middel van Mijn Overheid kun je de documentatie ook downloaden.

Een particulier energielabel nodig?

Vind de beste energieadviseurs en bekijk de goedkoopste aanbieder

De actuele kosten van een energielabel

De tarieven van een definitief energielabel komen uit tussen de €110,00 & €385,00. In de onderstaande tabel bekijk je de geschatte kosten van een energielabel deskundige Nijbroek. Direct een aanvraag doen? Klik hier om aanbieders in jouw regio te vergelijken. Je vind hier ook adviseurs in Terwolde, Teuge, Twello, Wilp en Voorst. De geschatte tarieven wordt bepaald door de volgende aspecten.

 1. Categorie woning (vrijstaand, villa, hoekwoning, tussenwoning, twee-onder-een kap).
 2. De benodigde tijd die de bouwinspecteur nodig heeft.
 3. De beschikbare documentatie (tekeningen of het bestek).
 4. De energiecoach of adviseur die je kiest.
HuisWoonruimte (m2)Kostprijs
Studio/Appartement75 m2€ 166,00
Rijtjeshuis130 m2€ 204,00
Geschakeld huis145 m2€ 271,00
Vrijstaand200 m2€ 354,00
Kostenoverzicht woninglabel Nijbroek.

Deskundige energieadviseurs in Nijbroek vergelijken

Ook direct je definitief energielabel aanvragen? Hiervoor moet je een afspraak maken met een erkend deskundige energielabel Nijbroek. Het platform om een energieadviseur te zoeken is centraalregisterTechniek.nl. Daar kan je klikken op de link naar het QBISnl register. In deze database staan alle namen en gegevens van officiële adviseurs (BRL9500). Om snel iets af te spreken tref je in de tabel hieronder een overzicht met erkende specialisten waar je zonder gedoe een milieulabel kunt regelen tegen een normale prijs.

Energieadvies Expertise Prijsindicatie Beoordeling Aanvragen
Energielabel Woning
Bedrijfspand
v.a. €349
beste keuze!

In 4 stappen naar een energieneutrale woning

Heb jij een woning met een rood of oranje label, en wil jij graag lagere energielasten en de energieprestatie verbeteren? Met de juiste energiebesparende maatregelen kan je ook jouw huis vergroenen tot een label A/B/C woning. Start altijd met de juiste isolatie. Hierdoor kan je garanderen dat het in de winter lekker warm blijft, en in de zomer heerlijk koel. In het vervolgtraject verleggen we de focus op het zelf energie opwekken. Op deze website lees je ook meer over Snel energielabel aanvragen.

Tip: Op de website Verbeteruwhuis.nl zie je – na het doorgeven van de gegevens van jouw woning – praktische verbeteropties voor een beter energielabel. Bekijk direct hoe jij je huis kunt verbeteren.

Bekijk de voordelen van een zuinig energielabel woning Nijbroek

 • Een zuinig huis met een lagere energierekening.
 • Een gezond wooncomfort: in de winter lekker warm en in de zomer lekker koel.
 • Een woning met label B of A stoot minder CO-2 uit.
 • Huizen met een groen label zijn meer waard.
 • Sommige hypotheekverstrekkers bieden een duurzaamheidskorting.
 • Er gelden royale subsidies wanneer je er voor kiest om je woning te verduurzamen.
 • De energiecoach in Nijbroek kan hierin een adviserende rol spelen.
EnergielabelBouwjaarVerbeteropties
Label A2012 – 2024Energieneutrale woning met zonnepanelen en warmtepomp.
Label B2000 – 2009Het laten plaatsen van een warmtepomp en/of zonnepanelen.
Label C1983 – 1999HR 107 combiketel, zonnepanelen en HR++ glas.
Label D1976 – 1985Optimaliseer de thermische schil van de woning.
Label E1970 – 1979Dak-, gevel-, en vloerisolatie met zonnepanelen.
Label F1947 – 1967Spouwmuur-, dak- en vloerisolatie.
Label Gt/m 1930Grondige isolatie, dubbel glas + HR-ketel.

Het goedkoopste energielabel aanvragen?

Vergelijk adviseurs en vraag het nog deze week aan

Isoleren van de woning

Isolatie is met afstand de belangrijkste factor voor een milieuvriendelijke woning. Door goede isolatie van spouwmuur, dak en kruipruimte voorkom je dat warme lucht zomaar verdwijnt. Met isolatie dalen de stookkosten in de winter en geniet je van een aangenaam wooncomfort. Waar je moet beginnen hangt af van de huidige isolatiewaarden. Het bouwjaar van het huis geeft een aardige indicatie. Tip: vraag ook de vorige bewoners wat er eventueel gebeurd is. Een bouwtechnische keuring of speciale warmtescan toont plaatsen waar isolatie ontbreekt. In de lijst hieronder tref je de besparingen die mogelijk gerealiseerd kan worden bij een kleinere eengezinswoning (60 m2) met een hoogrendementsketel.

Soort isolatiePrijzenBesparing GasBesparing in €
Dakisolatie€3100 – €58001160 m3€824
Vloerisolatie€1100 – €3200270 m3€192
Spouwmuurisolatie€1300 – €2200745 m3€529
HR++ glas€1600 – €2950335 m3€237,85
Kosten en opbrengsten bij het isoleren van een doorsnee- eengezinswoning.

Ventileren

Op het moment dat een gebouw al volledig is geïsoleerd, moet de focus liggen op het feit dat er altijd genoeg frisse lucht in huis kan komen. Ventilatie is belangrijk voor een aangenaam wooncomfort. Zuinig en slim ventileren betekent een gezond wooncomfort waarbij er warmte uit de vervuilde lucht wordt teruggewonnen.

 • Zelfregelende roosters: wordt door winddruk nauwer of zelfs helemaal gesloten.
 • Lokale ventilatie-unit: afzonderlijke ruimte doelgericht ventileren.
 • Balansventilatie met WTW: een systeem van mechanische ventilatie waarbij de hoeveelheid aangevoerde verse lucht volledig in balans is.
 • Ventilatiewarmtepomp i.c.m. CV/HR ketel: profiteert van warmte uit de ventilatielucht en ondersteunt zodoende de CV-ketel.

Woning gasloos verwarmen

Het aansturen van de radiatoren en/of vloerverwarming kost in de meeste huizen veel gas. Doorgaans wordt hiervoor een HR-ketel op gas gebruikt. Je kunt kiezen voor een meer innovatieve verwarmingsbron waarmee je geen of nauwelijks gas nodig hebt om een huis op te warmen. In de lijst hieronder bieden we een aantal suggesties.

 • Nieuwe HR107 ketel: Bespaart meer dan 10% op het gasverbruik.
 • Een hybride warmtepomp: een warmtepompunit die ondersteunt wordt door de HR-ketel.
 • Een all-electric warmtepomp: 100% verwarmen op stroom (gasverbruik naar 0).
 • Zonneboiler: zet energie van de zon om in warm water.
 • Infraroodpanelen: geeft direct warmte af voor een aantal m2.

Voordelen zonnepanelen

Nadat je jouw woning hebt geoptimaliseerd weet je wat jouw nieuwe stroomverbruik is. De benodigde stroom kan je helemaal zelf opwekken met behulp van zonnepanelen op je dak. Zonnepanelen gaan met gemak 25 jaar mee en ze verdienen zich razendsnel terug, vaak al binnen 7 jaar.

 • Zonnepanelen vangen zonne-energie op en zetten deze om in stroom.
 • Een compleet pakket met 10 zonnepanelen koop je vanaf €5100 en heb je terugverdiend binnen 7,5 jaar.
 • De elektriciteit die je niet gebruikt kan je terugleveren aan de energieleverancier (salderen). Hiervoor krijg je dezelfde prijs als je zou betalen bij de energieleverancier.

energielabel-nijbroek-7397

Energielabel voor bedrijven

Elk kantoor heeft een energielabel nodig wanneer er een verkoop- of verhuurcontract wordt opgesteld van een bedrijfspand vanaf 50m2. Deze verordening geldt voor de utiliteitsgebouwen zoals een kantoorgebouw, sportfaciliteiten, cafés, en publiek toegankelijke panden zoals bibliotheken. Is het object meer dan 100m2 groot qua oppervlakte, en wordt dit voor ten minste 50% ingezet als kantoor? Op dat moment moet het gebouw begin 2023 ten minste energielabel C hebben. Verder moeten bedrijven en organisaties die hun vestiging in een publiek toegankelijke ruimte hebben van minimaal 250 m2 het label duidelijk zichtbaar ophangen, zoals in de wachtruimtes / ingang. Bekijk ook onze pagina met informatie over Energielabel opvragen.

 • Bij het het officiële verkoopmoment van een kantoorgebouw is een energielabel noodzakelijk.
 • Op dit moment geldt deze verplichting voor bedrijfspanden met een gebruiksoppervlakte van 50 m2.
 • Voor bedrijfshallen en opslagruimtes geldt er op dit moment geen verplichting.
 • Bedrijfsgebouwen die groter zijn dan 100 m2 (waar meer dan de helft wordt gebruikt als kantoor) moeten vanaf 2023 ingeschreven staan met een milieulabel C.
 • In publieke panden van 250m2 of groter moet het energielabel duidelijk zichtbaar voor het publiek worden opgehangen.

Veelgestelde vragen woninglabel

Wat is het energielabel voor woningen?
Het energielabel geeft een beeld van de energie(on)zuinigheid van een gebouw of woning. Hoe minder fossiele energie de woning gebruikt, hoe gunstiger het woninglabel. De energie-index loopt van energielabel A of B (duurzaam) tot en met F / G (vervuilend).

Is het aanvragen van een energielabel verplicht?
Ja, op het moment je een woning in de verkoop of verhuur gaat zetten dan moet je aantonen wat het label is van jouw huis is. Dit dient ook te worden meegenomen in de advertenties (makelaar). Ontbreekt het label, dan is een boete van €170 niet uitgesloten.

Hoe kan ik zelf een label aanvragen?
Voor een definitief label moet je een vakbekwame energiedeskundige in Nijbroek laten komen. Door gebruik te maken van Qbis.nl vind je de beschikbare energiespecialisten. De deskundige komt bij je thuis en loopt alle onderdelen van het huis na. Deze expert maakt de berekening, bepaalt het label en verzorgt de inschrijving in het EP-Online platform. Je ontvangt digitaal alle dossiers en via Mijn Overheid kan jij het later ook weer opvragen (gemeente Voorst).

Wat bepaalt mijn energielabel?
Een adviseur analyseert het jaar waarin het huis is gebouwd, het soort huis, m2 woonruimte en andere woningkenmerken zoals type glas, de beschikbare isolatie, de aanwezige ventilatie opties en verwarmingssystemen en de aanwezigheid van energiebesparende producten zoals een WTW, zonneboiler of zonnepanelen. Met deze details berekent hij of zij hoeveel energie nodig is voor verwarming, warm water, ventilatie en koeling van woonunit en wat het aandeel van duurzame energie is. Vervolgens zal de definitieve labelletter verstrekt worden.

Wat betaal ik voor een energielabel?
De tarieven van je energielabel variëren tussen de €200,00 & €370,00. De verwachte prijs is afhankelijk van de omvang van de woning, hoeveel uur de expert er mee bezig is en de kwaliteit van de basisinformatie (tekeningen en andere technische informatie). Een goedkoop energielabel aanvragen particulier Nijbroek kan je doen door een aantal leveranciers naast elkaar te zetten die diensten leveren rondom de provincie Gelderland.

Mijn energielabel opvragen, hoe doe ik dat?
Om jouw huidige score te bekijken bezoek je het platform energielabel.nl. Selecteer je type woning en voer jouw postcode (7397) en het huisnummer in. Je krijgt nu het label van jouw woning te zien. Waarschuwing: krijg je een voorlopig energielabel op je scherm? Dit telt niet als officieel woninglabel en kan je dus ook niet gebruiken bij een woningoverdracht. Je moet het voorlopige label veranderen in een definitief label. Wacht niet langer: energielabel huis Nijbroek opvragen.

Plaats een reactie