Energielabel Voorst

Direct energielabel aanvragen

Wil je een energielabel aanvragen voor jouw woning in Voorst? Met ingang van 1 januari 2015 is er een nieuw energielabel voor woningen gelanceerd. Dit certificaat geeft aan hoe zuinig jouw woning is en toont handige mogelijkheden om de woning duurzamer te laten worden. Ga je jouw woning verkopen of verhuren? In dat geval is een definitief energielabel in Voorst verplicht. Op deze website lees je alle benodigde info over het aanvragen van jouw label. Ook kan je hier energieadviseurs vergelijken en hebben wij een stappenplan om jouw woning energiezuiniger te maken.

 • Het energielabel helpt je om je huis zuiniger en comfortabeler te maken.
 • Het is een verplichting bij een woningoverdracht (bijvoorbeeld verkoop of verhuur).
 • Er zijn 7 niveau’s: Energielabel A/B (maximaal milieuvriendelijk) t/m F/G (hoog verbruik).
 • Vroeger was het mogelijk zelf een VEL (vereenvoudigd label) op te vragen. Per 2021 zit dit iets anders in elkaar.
 • Je dient nu eerst een afspraak te maken met een energieadviseur in Voorst die de woning inspecteert en het label vaststelt.
 • Het label – inclusief opties om de woning zuiniger te maken – heeft een prijs van tussen de €125,00 & €420,00.

energielabel-a-uitleg

Goedkoop energielabel aanvragen in Voorst

Zo’n energielabel laat zien hoe het gesteld is met de hoeveelheid energie die nodig is om een woning te verwarmen. Alle woningen in Nederland kregen in 2015 automatisch een voorlopig energielabel. Indien jij jouw huis wilt verkopen of verhuren, moet je het definitieve energielabel regelen. Sedert 2021 hanteert de overheid een nieuwe werkwijze waarop dit wordt vastgesteld (NTA8800). Je moet dus een vakbekwame energieadviseur verzoeken langs te komen. Deze adviseur huur je als het ware in bekijkt de aanwezige isolatie en de installaties. De prijzen zijn om die reden ook flink hoger geworden. Hierna check je hoe jij een voordelig energielabel in Voorst regelt.

In 5 stappen een energielabel aanvragen

 1. Vind een energiedeskundige

  Via centraalregistertechniek.nl doorzoek je alle gecertificeerde energieadviseurs die een energielabel mogen vastleggen. Zoek op adresgegevens (7383) om een erkend deskundige in Voorst te traceren.

 2. Zorg voor goede voorbereiding

  Klik door naar een specialist en overleg een moment dat hij of zij kan langskomen. Het is belangrijk dat je alle essentiële details van het gebouw beschikbaar hebt. Zoals bouwtekeningen en EPC-berekeningen.

 3. Inventarisatie

  Zo’n erkend energiedeskundige komt langs op het afgesproken moment en doorloopt een lange lijst met punten. Het bezoek duurt ongeveer 2 uur.

 4. Vastleggen van het label

  De EP-adviseur in Voorst rekent alles door, bepaalt het label en zorgt ervoor dat alles wordt opgenomen in de EP-Online database.

 5. Je label opzoeken

  Na afloop van de inspectie ontvang je digitaal een PDF van het informatielabel inclusief een duidelijke onderbouwing en concrete verbeterpunten. Het document heeft een geldigheidsduur van 10 jaar en dien je te overhandigen wanneer je de woning gaat verhuren of verkopen. Door middel van Mijn Overheid kun je de documentatie ook downloaden.

Particulier energielabel voor jouw woning aanvragen?

Vergelijk energieadviseurs en bekijk de goedkoopste aanbieder

Kosten definitief energielabel vergelijken

De tarieven van een definitief energielabel liggen tussen de €145,00 & €370,00. In het onderstaand overzicht vind je de gemiddelde tarieven van een energielabel deskundige Voorst. Wil je dit direct regelen? Klik hier om alle (lokale) specialisten te bekijken. Check ook adviseurs in Klarenbeek, Loenen, Lieren, Beekbergen en Hoenderloo. De totale prijzen hangen af van verschillende aspecten.

 1. Type en leeftijd woning (twee-onder-een kap, hoekwoning, tussenwoning, villa, vrijstaand).
 2. Hoeveel tijd de bouwinspecteur nodig denkt te hebben.
 3. De beschikbare documentatie (tekeningen, facturen of gegevens van de CV-installatie).
 4. De energiecoach of adviseur die je kiest.
WoningM2 woonoppervlakteOnkosten
Appartementje80 m2€ 171,00
Rijtjeshuis100 m2€ 215,00
Geschakelde woning160 m2€ 295,00
Vrijstaand175 m2€ 363,00
Prijzen woninglabel Voorst.

Deskundige energieadviseurs in Voorst vergelijken

Snel en simpel dit definitief energielabel aanvragen? Om dit te realiseren moet je zoeken naar een erkend deskundige energielabel Voorst. De juiste plek om deze inspecteur op te zoeken is www.centraalregistertechniek.nl. Daar kan je klikken op de link naar het QBISnl register. Hier vergelijk je bevoegde deskundigen (BRL9500). Om de eerste stap te zetten vind je in onze vergelijkingstabel meerdere erkende bureaus waar je zonder gedoe een label kunt regelen zonder al te veel kosten.

Energieadvies Expertise Prijsindicatie Beoordeling Aanvragen
Energielabel Woning
Bedrijfspand
v.a. €349
beste keuze!

Mijn woning verbeteren

Gebruikt jouw huis veel energie, en wil je de energieprestatie graag verbeteren? Door te kiezen voor energiebesparende maatregelen kan je ook jouw woning verduurzamen tot een label A/B/C woning. De basis is altijd een goede isolatie. Daarmee zorg je ervoor dat de woning niet onnodig warmte laat ontsnappen. In de volgende stap ga je aan de slag met de opties voor energie opwekken. Op deze website lees je ook meer over Vereenvoudigd energielabel (VEL).

Tips: Via de website van de overheid https://www.verbeteruwhuis.nl zie je – nadat je wat vragen hebt beantwoord – praktische verbeteropties voor een gunstiger energielabel. Check de potentiële besparing.

Het belang van een zuinig energielabel woning Voorst

 • Een energiezuinig huis en flink besparen op de energiekosten.
 • Een gezond wooncomfort: geen last van koudeval en/of tocht.
 • Een B- of A woning hoeft minder te stoken en stoot dus minder uit.
 • Waardevermeerdering van jouw huis.
 • Steeds vaker recht op korting op de hypotheekrente.
 • De regering biedt aantrekkelijke subsidies om een gebouw duurzaam te maken.
 • De energiecoach in Voorst kan je hierbij helpen.
EnergielabelBouwjaarVerbeteropties
Label A2012 – 2024Zelfvoorzienende woning met zonnepanelen en warmtepomp.
Label B1999 – 2009Een (hybride) warmtepomp of zonnepanelen laten leggen.
Label C1985 – 2003Leg de nadruk op muurisolatie en laat zonnepanelen leggen.
Label D1971 – 1983Optimaliseer de thermische schil van de woning.
Label E1966 – 1976Isoleren en verwarmingsketel vervangen en zonnepanelen.
Label F1947 – 1970Vooral dubbelglas en isolatie.
Label Gt/m 1929Dak-, vloer- en muurisolatie en dubbelglas.

Het goedkoopste energielabel voor jouw woning?

Vergelijk de experts en vraag het nog deze week aan

Isoleren van de woning

Isolatie is altijd de belangrijkste stap voor een zuinige woning. Door goede woningisolatie toe te passen voorkom je dat warme lucht naar buiten gaat. Hiermee worden de stookkosten een stuk gunstiger en geniet je van een comfortabel binnenklimaat. Waar je moet beginnen wordt bepaald door de huidige isolatietoepassingen in huis. Het jaar waarin de woning is neergezet geeft een aardige indicatie. Vraag ook wat de vorige eigenaar heeft gedaan. Een bouwtechnische keuring of speciale warmtescan laat zien waar isolatie zinvol is. In ons overzicht hieronder doorzoek je de potentiële besparing bij een eengezinswoning met 60 m2 vloeroppervlak met een normale hr combiketel.

Type isolatieInvesteringBesparing gas (jaar)Besparing in €
Dakisolatie€3900 – €54001135 m3€749
Vloerisolatie€1300 – €3200245 m3€162
Spouwmuurisolatie€1350 – €2150720 m3€475
HR++ glas€1650 – €2750525 m3€346,5
Investering en opbrengsten bij het isoleren van een gemiddelde woning.

Ventileren

Wanneer het huis al reeds correct geïsoleerd is, moet je erop letten dat er ook genoeg frisse lucht in huis is. Ventilatie is bepalend voor een aangenaam wooncomfort. Slim en zuinig ventileren houdt in een gezonde leefomgeving, zonder heel erg veel warmteverlies.

 • Zelfregelend rooster: Reageren slim op de wind en passen daar luchttoevoer op aan.
 • Lokale ventilatie-unit: regelt de ventilatie in één ruimte.
 • Balansventilatie met WTW: d.m.v. de mechanische ventilatie worden alle ruimtes even goed geventileerd.
 • Ventilatiewarmtepomp i.c.m. CV/HR ketel: maakt slim gebruik van warmte die aanwezig is in de ventilatielucht en kan hiervoor een huis verwarmen.

Gasgestookte CV-ketel vervangen

De verwarming in een huis vergt veel energie, met name gas. In de praktijk gaat dit vaak nog met gasgestookte HR-ketels. Overweeg een groen alternatief om je woning warm te stoken zonder gas. Onderstaand staan enkele van deze producten.

 • Nieuwe HR107 ketel: Compact, stil, veilig en zuinig.
 • Een hybride warmtepomp: verwarmingssysteem dat samenwerkt met de normale gas cv-ketel.
 • Een all-electric warmtepomp: geen ketel meer, uitsluitend een stand-alone pompsysteem.
 • Zonneboiler: zet energie van de zon om in warm water.
 • Infraroodpanelen: een comfortabele warmte zonder energieverlies.

Kies voor zonnepanelen

Nadat je de nodige maatregelen hebt getroffen kan je een inschatting maken van de benodigde hoeveelheid stroom. De benodigde energie kan je helemaal zelf genereren met zonnepanelen op het dak. De nieuwste panelen kunnen wel 40 jaar mee en je verdient ze al binnen 6 – 8 jaar helemaal terug.

 • Zonnepanelen zetten zonne-energie om in elektriciteit.
 • Een systeem van 10 zonnepanelen is er al vanaf €4900 en heeft een verrassend korte terugverdientijd van gemiddeld 8 jaar.
 • Stroom die je niet verbruikt kan je automatisch aan het net terugleveren (salderen). Hiervoor krijg je hetzelfde tarief als waarvoor je kWh inkoopt.

energielabel-voorst-7383

Voordelig energielabel voor bedrijfspandElk kantoor heeft een energielabel nodig bij verkoop, verhuur en oplevering van een zakelijk pand (indien groter dan 50 m2). Deze verplichting is relevant voor alle utiliteitsgebouwen zoals kantoorruimtes, onderwijsgebouwen, restaurants, en publiek toegankelijke gebouwen zoals verpleeghuizen. Is het object meer dan 100m2 groot qua oppervlakte, en is daarvan meer dan 50% toegeschreven als kantoor? Op dat moment moeten deze panden per 2023 ten minste energielabel C hebben. Verder moeten bedrijven die gevestigd zijn in publieke gebouwen met een ruimte van minimaal 250 m2 dat energielabel in het zicht ophangen, bijvoorbeeld bij de receptie of ingang. Bekijk ook informatie over Snel energielabel aanvragen.

 • Bij officiële transactiemomenten van een kantoorpand moet je een geregistreerd energielabel kunnen overleggen.
 • Dit is noodzakelijk voor alle bedrijfspanden met een gebruiksoppervlakte van 50 m2.
 • Voor productiehallen en loodsen geldt de verplichting niet.
 • Bedrijfsgebouwen met een oppervlakte van meer dan 100m2 (met minimaal 50% als kantoorfunctie) moeten vanaf 2023 een milieulabel C of beter hebben.
 • In publieke panden met een oppervlakte van ten minste 250 m2 moet het label bovendien zichtbaar zijn voor bezoekers.

Veelgestelde vragen over het woninglabel

Hoe werkt een energielabel?
Het energielabel geeft inzicht in de mate waarin een huis energiezuinig is. Hoe minder fossiele energie de woning gebruikt, hoe groener het label. De energie-index loopt van energielabel A/B (zeer milieuvriendelijk) en gaat door tot de rode labels F en G (zeer hoog verbruik).

Moet ik verplicht een energielabel hebben?
Ja, als je jouw huis verkoopt of verhuurt dan moet je laten zien wat het definitieve energielabel is. Deze details moet je ook tonen in de advertenties (makelaar). Beschik je niet over een label, dan is een boete van €170 niet uitgesloten.

Op welke wijze kan ik een label aanvragen?
Voor een definitief label moet je een vakbekwame energiedeskundige in Voorst thuis laten langskomen voor een onderzoek. Op de website QBIS.nl doorzoek je alle energiespecialisten. Een deskundige komt bij je thuis en zal het huis volledig inspecteren. Deze expert berekent het label en verzorgt de inschrijving in het EP-Online platform. Je krijgt een email met alle documenten en middels Mijn Overheid kun je het later downloaden (gemeente Oude IJsselstreek).

Hoe komt mijn energielabel tot stand?
De vakman houdt rekening met het jaar waarin het huis is gebouwd, het type gebouw, m2 woonruimte en ook naar specifieke zaken als soort glas, de manieren van isoleren, de ventilatie en verwarming oplossingen in het gebouw en of het huis een warmtepomp of zonnepanelen heeft. D.m.v. van deze gegevens wordt opgesteld hoeveel energie er wordt gebruikt voor het opwarmen en koelen van het appartement en in hoeverre de woning deze benodigde energie zelf opwekt. Op basis hiervan wordt het labelletter geregistreerd.

Welke tarieven worden gevraagd voor een energielabel?
De onkosten van een energielabel komen uit tussen de €125,00 – €380,00. De verwachte prijs heeft te maken met de omvang van de woning, de benodigde tijd die de energieadviseur nodig heeft en de reeds aanwezige details van de woning (tekeningen of het bestek). Een goedkoop energielabel aanvragen particulier Voorst doe je door lokale adviseurs te vergelijken die hun dienst aanbieden binnen de provincie Gelderland.

Ik wil mijn energielabel opvragen, hoe werkt dat?
Om jouw huidige score te bekijken ga je naar de overheidswebsite energielabel.nl. Geef aan om wat voor type woning het gaat en voer jouw postcode (7383) en het huisnummer in de betreffende velden in. Je krijgt nu gelijk het huidige label plus de vervaldatum te zien. Belangrijk: betreft het een voorlopig energielabel? Dit is geen officiële status en kan je dus ook niet gebruiken bij een woningoverdracht. Je moet dit dus eerst aanpassen naar een definitief label. Vind gelijk alle benodigde info: energielabel huis Voorst opvragen.

Plaats een reactie