Energielabel Klarenbeek

Direct energielabel aanvragen

Snel een voordelig een energielabel aanvragen voor jouw woning in Klarenbeek? Vanaf 2015 beschikt elke woning over een energielabel. Dit milieulabel geeft een indicatie van hoe milieuvriendelijk een huis is en geeft gerichte verbetermogelijkheden om de energierekening verder terug te dringen. Ben je van plan jouw woning te verkopen of verhuren? In dat geval is een definitief energielabel in Klarenbeek verplicht. Op onze vergelijkingssite vind je nuttige informatie over hoe je het label aanvraagt. Tevens bekijk je hier (lokale) energieadviseurs en vind je tips om jouw woning te verduurzamen.

 • De energielabels bieden inzicht in de energieprestatie van een gebouw.
 • Sinds 2015 is het verplicht bij het verhuren of verkopen van jouw huis.
 • We delen het op in 7 niveaus: Energielabel A of B (zeer milieuvriendelijk) t/m F en G (minder energiezuinig).
 • De afgelopen jaren was het mogelijk zelf een VEL (vereenvoudigd label) op te vragen. De regelgeving is in 2021 omgegooid.
 • Als woningeigenaar regel je eerst een afspraak met de energieadviseur in Klarenbeek die jouw woning helemaal doorneemt en het label vaststelt.
 • Het label – incl. verbetermogelijkheden – kost tegenwoordig tussen de €110,00 en €385,00.

energielabel-a-uitleg

Goedkoop energielabel aanvragen in Klarenbeek

Het energielabel geeft een indicatie van de mate waarin een huis energiezuinig is. Alle woningbezitters verkregen in 2015 een voorlopig energielabel van de overheid. Zodra je overgaat tot verkoop of verhuur van je woning, dan is een definitief energielabel verplicht. Sinds 2021 is er een nieuwe methode wat door specialisten ook wel NTA8800 wordt genoemd. Je moet nu een bekwame energieadviseur verzoeken langs te komen. Deze energie-adviseur bezoekt jou op locatie en berekent de energieprestatie van de woning. Het gevolg is dat het wel een stuk duurder is. Hieronder check je hoe je een voordelig energielabel in Klarenbeek moet regelen.

Stappenplan: energielabel aanvragen

 1. Vind een energiedeskundige

  Via het platform centraalregistertechniek.nl tref je alle deskundige energieadviseurs die bevoegd zijn om een energielabel te registreren. Het beste kun je een postcode gebruiken (7381) om een erkend deskundige in Klarenbeek op te vragen.

 2. Zorg voor goede voorbereiding

  Tik op een van de aangesloten adviseurs en overleg een moment dat hij of zij kan langskomen. Bereid je goed voor: zorg dat je alle relevante gegevens van je woning paraat hebt. Zoals bouwtekeningen, EPC berekeningen en installatietechnische gegevens.

 3. Bezoek op locatie

  Een erkend energiedeskundige komt thuis bij je langs en inspecteert de gehele woning. Dit neemt ongeveer 2 uur in beslag.

 4. Label registratie

  De EP-adviseur in Klarenbeek berekent de energieprestaties en voert de registratie door in de het EP-Online systeem.

 5. Nieuwe label opvragen

  Na registratie krijg je een digitaal document (PDF) van het informatielabel met een toelichting en verbeterpunten van de woning. Het label is 10 jaar geldig en moet jij kunnen tonen bij de verkoop van de woning. Door middel van Mijn Overheid kun je de documentatie ook downloaden.

Een aanvraag indienen voor een particulier energielabel?

Doorzoek de energieadviseurs en vind de voordeligste aanbieder

Kosten definitief energielabel vergelijken

De tarieven van een definitief energielabel liggen vaak tussen de €125,00 & €445,00. In de bijgaande tabel vind je de huidige kosten van een energielabel deskundige Klarenbeek. Direct een offerte? Klik hier om direct de (lokale) aanbieders te bekijken. Of bekijk adviseurs in Loenen, Lieren, Beekbergen, Hoenderloo en Radio Kootwijk. De uiteindelijke prijzen worden berekend middels de volgende onderdelen.

 1. Type en leeftijd woning (villa, vrijstaand, appartement, twee-onder-een kap, tussenwoning).
 2. Hoeveel tijd de bouwinspecteur nodig denkt te hebben.
 3. De reeds aanwezige details van de woning (tekeningen en installatietechnische gegevens).
 4. De energiecoach of adviseur die je kiest.
WoningtypeWoonruimte (m2)Prijzen
Studio/Appartement60 m2€ 169,00
Rijtjeswoning100 m2€ 225,00
Geschakelde woning140 m2€ 292,00
Vrijstaand185 m2€ 372,00
Actuele kosten woninglabel Klarenbeek.

De beste energieadviseurs in Klarenbeek vergelijken

Wil jij snel een definitief energielabel aanvragen? Om dit te realiseren moet je zoeken naar een erkend deskundige energielabel Klarenbeek. Het portaal om deze vakmannen te treffen is www.centraalregistertechniek.nl. Daar vind je het QBISnl register. Op deze plek vergelijk je officiële adviseurs (BRL9500). Om het proces in gang te zetten vind je in onze vergelijkingstabel een aantal betrouwbare partijen waar je verrassend eenvoudig een milieulabel kunt regelen voor gunstige prijzen.

Energieadvies Expertise Prijsindicatie Beoordeling Aanvragen
Energielabel Woning
Bedrijfspand
v.a. €349
beste keuze!

In 4 stappen naar een energieneutrale woning

Woon jij in een milieu-onvriendelijk huis, en wil je de maandelijkse lasten verlagen door de energieprestatie te verbeteren?Met het toepassen van energiebesparende maatregelen kan men praktisch elk huis updaten naar een label-B huis. Het aanbrengen van de juiste isolatie is het startpunt. Op die manier geef je jouw woning een warme jas en zorg je dat de gewonnen warmte niet zomaar de woning verlaat. In het vervolgtraject ga je aan de slag met de opties voor energie opwekken. Lees hier ook meer informatie over Boete energielabel.

Belangrijk: Via het platform https://www.verbeteruwhuis.nl check je – nadat je de vragenlijst hebt ingevuld – handige verbeteropties voor een gunstiger energielabel. Voer de check uit.

6 voordelen van een zuinig energielabel woning Klarenbeek

 • Een energiezuinig huis met een lage energierekening.
 • Een optimaal wooncomfort: in de winter lekker warm en in de zomer lekker koel.
 • Een huis met het milieulabel A of B hoeft minder te stoken en stoot dus minder uit.
 • Waardevermeerdering van jouw huis.
 • Sommige banken verstrekken een rentekorting.
 • Er bestaan zeer aantrekkelijke subsidies op het moment dat je jouw huis verduurzaamt.
 • De energiecoach in Klarenbeek kan hier ook in adviseren.
EnergielabelBouwjaarAandachtspunten
Label A2014 – 2024Voornamelijk bijhouden / onderhouden van de systemen.
Label B1998 – 2007Zelf stroom opwekken met zonnepanelen + warmtepomp.
Label C1983 – 2003Laat een zonneboiler plaatsen indien je daar ruimte voor hebt.
Label D1971 – 1983Optimaliseer de thermische schil van de woning.
Label E1969 – 1978Dubbel glas plaatsen en isoleren plus zonnepanelen.
Label F1946 – 1965Kruipruimte, muren, dak en vloer isoleren.
Label Gt/m 1928Grondige isolatie, dubbel glas + HR-ketel.

Het goedkoopste energielabel voor jouw huis?

Bekijk de aangesloten adviseurs en regel het binnen 1 week

Isolatie van je woning

Isolatie is de belangrijkste voorwaarde voor een energiezuinige woning. Met grondige isolatie verhinder je dat warme lucht de woning ontglipt. Hiermee ben je minder kwijt aan stookkosten en heb je een comfortabel leefklimaat. Welke onderdelen je als eerste moet isoleren is vooral afhankelijk van wat er nu allemaal al aan isolatie is gedaan. Het bouwjaar van het huis is vaak een goede indicator hiervoor. Vraag ook de vorige bewoners en/of buren. Een bouwtechnische keuring of speciale warmtescan toont plaatsen waar isolatie ontbreekt. In het schema hierna check je de mogelijke besparingen bij een normale eengezinswoning met een hr combiketel.

Manier van isolerenKostenBesparing GasEnergiebesparing
Dakisolatie€4000 – €50001130 m3€735
Vloerisolatie€1400 – €3900240 m3€156
Spouwmuurisolatie€1300 – €2200715 m3€465
HR++ glas€1800 – €2900520 m3€338
Kosten en baten bij het isoleren van een doorsnee- eengezinswoning.

Ventileren

Op het moment dat jouw woning goed geïsoleerd is, moet je zorgen dat de luchtstromen in het pand worden verbeterd. Ventilatie is noodzakelijk voor een aangenaam klimaat in huis. Slim en zuinig ventileren houdt in een gezond wooncomfort waarbij er warmte uit de vervuilde lucht wordt teruggewonnen.

 • Winddrukgeregelde roosters: Bij winddruk wordt de luchttoevoer automatisch beperkt.
 • Lokale ventilatie-unit: goedkope oplossing om 1 ruimte te ventileren.
 • Balansventilatie met warmte terugwin unit: warmt de koude lucht die binnenkomt op met de warmte van de afgevoerde lucht.
 • Ventilatiewarmtepomp als vervanging van je ventilatiebox: profiteert van warmte uit de ventilatielucht en verwarmt de CV-ketel voor.

Gasgestookte CV-ketel vervangen

Het aansturen van de radiatoren en/of vloerverwarming vraagt veel energie (en geld). In de meeste huizen vinden we nog een gasgestookte ketel. Je kunt kiezen voor een meer innovatieve verwarmingsbron waardoor je nauwelijks tot geen gas meer nodig hebt. In de volgende opsomming vind je een aantal systemen.

 • Innovatieve hoogrendementsketel: zeer zuinig en efficiënt.
 • Een hybride warmtepomp: uitstekende tussenstap naar een vol-elektrisch huis.
 • Een all-electric warmtepomp: een stand-alone systeem dat volledig op stroom werk.
 • Zonneboiler: zet zonlicht om in warmte voor warm tapwater.
 • Infraroodpanelen: zorgen voor gerichte verwarming, ideaal in bijv. de badkamer.

Zonnepanelen op het dak

Als je de nodige maatregelen hebt getroffen kan je uitrekenen hoeveel kwH-stroom je nodig hebt. Deze stroom kan je helemaal zelf genereren door te investeren in zonnepanelen. Ze gaan ontzettend lang mee (tot wel 30 jaar) en je verdient ze al binnen 6 – 8 jaar helemaal terug.

 • Zonnepanelen wekken stroom op vanuit zonne-energie.
 • Een systeem van 10 zonnepanelen kost zo’n €5200 en verdien je terug in gemiddeld 8 jaar.
 • Elektriciteit dat je niet zelf gebruikt kan je terugleveren aan de energieleverancier (salderen). Hiervoor ontvang je hetzelfde tarief als waarvoor je normaal de stroom inkoopt.

energielabel-klarenbeek-7381

Voordelig energielabel voor bedrijfspandHet is verplicht voor een kantoorpand om een energielabel te hebben op het moment van overdracht (koop/huur) van een zakelijk pand (indien groter dan 50 m2). De regelgeving is relevant voor alle utiliteitsgebouwen zoals een kantoorgebouw, universiteitsgebouwen, retailpanden, en publiek toegankelijke gebouwen zoals een ziekenhuis. Gaat het om een pand groter dan 100m2, en wordt 50% of meer gebruikt als kantoorruimte? In die situaties moeten deze panden per 2023 minimaal energielabel C hebben. Tevens moeten bedrijven die gehuisvest zijn in grote publieke gebouwen vanaf 250 m2 het energielabel actief en transparant delen, bijvoorbeeld bij de receptie of ingang. Bekijk ook informatie over Voordeligste energielabel.

 • Bij het het officiële verkoopmoment van een bedrijfsruimte is zo’n energielabel een vereiste.
 • Deze regels worden toegepast bij bedrijfspanden, overheidsgebouwen, winkels en horeca.
 • Voor industriële bedrijfspanden is er een uitzondering gemaakt.
 • Bedrijfsgebouwen met 100 m2 aan functionele ruimte (waarbij meer dan 50% als kantoor wordt gebruikt) moeten wettelijk gezien vanaf 2023 beschikken over een milieulabel C of hoger.
 • In grotere publieke ruimtes met een ruimte van minimaal 250 m2 hoort het label zichtbaar te zijn voor bezoekers.

Veelgestelde vragen woninglabel

Wat houdt het energielabel in?
Een energielabel biedt duidelijkheid over de energie(on)zuinigheid van een gebouw of woning. Hoe minder energie benodigd is, des te hoger het woninglabel. Deze energie-index begint bij energielabel A/B (duurzaam) en gaat verder tot de rode labels F en G (hoog verbruik).

Is het energielabel verplicht?
Ja, als je jouw huis wilt verkopen of verhuren dan moet je laten zien wat de erkende deskundige van de woning vond. Het dient ook in de advertentie/website van de makelaar getoond te worden. Doe je dit niet, dan kan jij mogelijk een boete van €170 verwachten.

Hoe vraag je een label aan?
Voor een erkend label moet je een bekwame energiedeskundige in Klarenbeek laten komen. Door gebruik te maken van Qbis.nl bekijk je snel de energiespecialisten in de buurt. Deze adviseur komt langs en neemt de woning op. De adviseur berekent het label en verzorgt de inschrijving in het EP-Online platform. Je krijgt een email met alle documenten en middels Mijn Overheid kun je het later downloaden (gemeente Apeldoorn).

Op welke manier wordt het energielabel bepaald?
De deskundige checkt het bouwjaar, het type huis, oppervlakte en ook naar specifieke zaken als HR ++ glas en kozijnen, de toegepaste isolatie, type CV-ketel en ventilatiesysteem en of het huis een warmtepomp of zonnepanelen heeft. Op basis daarvan wordt opgesteld wat de benodigde energie capaciteit is voor het verwarmen en koelen van de woning en wat het aandeel van duurzame energie is. Tenslotte zal de benodigde labelletter met je gedeeld worden.

Wat is het tarief van een energielabel?
De tarieven van een energielabel variëren tussen de €105,00 en €425,00. De totale kostprijs heeft te maken met het type woning, het aantal uur dat de adviseur bezig zal zijn en de beschikbare documentatie (tekeningen, facturen of gegevens van de CV-installatie). Een goedkoop energielabel aanvragen particulier Klarenbeek kan je goedkoper doen door diverse energiedeskundigen te vergelijken die opereren binnen de provincie Gelderland.

Hoe kan ik mijn huidige energielabel opvragen?
Hiervoor check je de website www.energielabel.nl. Selecteer je type woning en voer de postcode (7381) plus het huisnummer in. Het huidige label wordt nu meteen weergegeven. Opmerking: wordt er een voorlopig energielabel getoond? Dit is geen officieel document en kan je dus ook niet gebruiken bij een woningoverdracht. Je moet deze altijd omzetten naar een definitief milieulabel. Krijgt direct inzicht: energielabel huis Klarenbeek opvragen.

Plaats een reactie