Energielabel Lieren

Direct energielabel aanvragen

Snel een voordelig een energielabel aanvragen voor jouw woning in Lieren? Vanaf 1 januari 2015 heeft ieder huis een energielabel toegewezen gekregen. Het document geeft aan hoe milieuvriendelijk een huis is en toont concrete verbetermogelijkheden om de woning nog energiezuiniger te maken. Gaat jouw woning in de verkoop? In dat geval is een definitief energielabel in Lieren verplicht. Op ons energielabel-platform ontdek je actuele informatie over het berekenen, opvragen en aanvragen van het label. Bovendien kan je (regionale) energieadviseurs met elkaar vergelijken en kan je aan de slag met handige tips om jouw label te verbeteren.

 • Het energielabel geeft een beeld van de energieprestatie van een woning.
 • Het is verplicht bij verkoop, verhuur, maar ook bij oplevering van een nieuwe woning.
 • Er zijn 7 categorieën: Energielabel A & B (heel zuinig) t/m F/G (niet milieuvriendelijk).
 • Tot voor kort kon je op basis van een aantal vragen zelf een VEL (vereenvoudigd label) aanvragen. Vandaag de dag werkt het iets complexer.
 • Je dient nu eerst een afspraak te maken met een energieadviseur in Lieren die jouw huis helemaal doorneemt en het label vastlegt.
 • Het label – inclusief concrete verbeterpunten – kost tegenwoordig tussen de €185,00 en €405,00.

energielabel-a-uitleg

Goedkoop energielabel aanvragen in Lieren

Het energielabel geeft een indicatie van de actuele staat en de energieprestatie van een object. Alle mensen met een woning ontvingen in 2015 een voorlopig energielabel. Zodra je jouw woning gaat verkopen of verhuren, dan moet je een definitief energielabel kunnen overhandigen. Vanaf 2021 werkt men met een nieuwe bepalingsmethode dat wordt geclassificeerd als NTA8800. Je moet dus een vakbekwame energieadviseur uitnodigen. Deze adviseur moet fysiek bij je thuis komen en inspecteert de gehele woning. Door deze nieuwe methode zijn de kosten een stuk hoger. Hierna vind je precies hoe je een voordelig energielabel in Lieren kunt aanvragen.

Energielabel aanvragen in 5 stappen

 1. Zoek naar een energiedeskundige

  Op www.centraalregistertechniek.nl tref je alle officiële energieadviseurs die bevoegd zijn om een energielabel te registreren. Zoek op postcode (7364) om een erkend deskundige in Lieren op te vragen.

 2. Bereid je voor op de afspraak

  Kies een energie-specialist en stem samen een geschikt moment af. Zorg dat je alle relevante informatie van jouw huis paraat hebt. Je kunt denken aan bouwtekeningen, EPC berekeningen en installatietechnische gegevens.

 3. Bezoek en berekening

  Zo’n erkend energiedeskundige komt thuis langs om de inspectie van de woning te doen. Wij raden altijd aan om mee te lopen.

 4. Vaststellen van het label

  De EP-adviseur in Lieren bepaalt het uiteindelijke label en zorgt dat deze wordt verwerkt in de EP-online database.

 5. Het label via internet bekijken

  Nadat de calculatie is afgerond krijg je een digitaal document (PDF) van het label incl. de geconstateerde punten en concrete energiebesparende maatregelen. Je kunt het 10 jaar blijven gebruiken en moet je laten zien verkoop- of verhuur van de woning. Je kunt het ook te allen tijde opvragen via Mijn Overheid.

Meer informatie over een particulier energielabel?

Vind de beste energieadviseurs en profiteer van aantrekkelijke tarieven

Gemiddelde kosten energielabel

De tarieven van een definitief energielabel schommelen tussen de €105,00 en €405,00. In de vergelijker hieronder vind je de huidige kosten van een energielabel deskundige Lieren. Wil je dit direct regelen? Klik hier om de adviseurs met elkaar te vergelijken. Check ook adviseurs in Beekbergen, Hoenderloo, Radio Kootwijk, Hoog Soeren en Wenum Wiesel. De offerte prijzen kunnen berekend worden d.m.v. verscheidene onderdelen.

 1. De grootte van de woning (vrijstaand, twee-onder-een kap, tussenwoning, appartement, hoekwoning).
 2. De hoeveelheid arbeid (in uren) die de bouwinspecteur denkt nodig te hebben.
 3. De kwaliteit van de basisinformatie (tekeningen en facturen van renovaties).
 4. De uiteindelijk energiecoach die het werk gaat doen.
Categorie woningWoonoppervlakteKosten
Studio/Appartement80 m2€ 160,00
Tussenwoning105 m2€ 209,00
Hoekwoning140 m2€ 277,00
Losse woning175 m2€ 355,00
Actuele kosten woninglabel Lieren.

Deskundige energieadviseurs in Lieren vergelijken

Makkelijk en voordelig een definitief energielabel aanvragen? Op dat moment maak je een afspraak met een erkend deskundige energielabel Lieren. De website om ervaren energiedeskundigen te vergelijken is www.centraalregistertechniek.nl. Daar vind je het QBISnl register. Op deze plek vind je gecertificeerde experts (BRL9500). Om de eerste stap te zetten vind je in onze vergelijkingstabel verschillende (lokale) adviseurs waar je eenvoudig een milieulabel kunt regelen en waarbij u direct op de kosten let.

Energieadvies Expertise Prijsindicatie Beoordeling Aanvragen
Energielabel Woning
Bedrijfspand
v.a. €349
beste keuze!

Naar label-B woning in 4 stappen

Gebruikt jouw woning veel gas en stroom, en wil je de energieprestatie graag verbeteren? Met het toepassen van energiebesparende maatregelen kan je feitelijk iedere woning optimaliseren naar een groen label (A, B of C). Het isoleren van een woning nemen we als uitgangspunt. Zo is het zeker dat de gewonnen warmte niet zomaar de woning verlaat. In de volgende stap ga je juist verder in op het zelf energie opwekken. Lees hier ook meer informatie over Voorlopig energielabel.

Let op: Via de website van de overheid www.verbeteruwhuis.nl kan je zien – na het doorgeven van de gegevens van jouw woning – verbeteropties voor een beter energielabel. Check de potentiële besparing.

6 voordelen van een zuinig energielabel woning Lieren

 • Een “groene” woning en flink besparen op de energiekosten.
 • Een aangenaam klimaat in huis: geen tocht en kou bij de ramen.
 • Een B- of A woning stoot minder CO-2 uit.
 • De waarde van het huis neemt toe.
 • Aantrekkelijke korting op de hypotheekrente mogelijk.
 • De overheid verstrekt zeer aantrekkelijke subsidies om een gebouw duurzaam te maken.
 • De energiecoach in Lieren kent precies de huidige wet- en regelgeving.
EnergielabelBouwjaarVerbeterpunten
Label A2012 – 2024Blijf op de hoogte van de actuele ontwikkelingen.
Label B2001 – 2007Plaatsen van zonnepanelen en/of een warmtepomp.
Label C1983 – 1999Triple glas, zonnepanelen + evt. spouwmuurisolatie
Label D1974 – 1983Laat warmtescan doen voor laatste isolatie kansen.
Label E1967 – 1978Plaatsen van zonnepanelen en isolatie.
Label F1947 – 1969Spouwmuur-, dak- en vloerisolatie.
Label Gt/m 1943Dak-, vloer- en muurisolatie en dubbelglas.

Het goedkoopste energielabel voor jouw woning?

Vergelijk de experts en vraag het nog deze week aan

Isoleren

Isolatie is van onschatbare waarde voor een duurzame woning. Door goede isolatie van vloeren, muren en dak voorkom je dat de gerealiseerde warmte de woning ontglipt. Dankzij isolatie bespaar je op de maandelijkse stookkosten en krijg je een comfortabel binnenklimaat. Welke onderdelen je als eerste moet isoleren is vooral afhankelijk van hoe en waar de woning op dit moment geïsoleerd is. Het bouwjaar van het huis geeft een aardige indicatie. Je kunt ook informeren bij andere woningen in de buurt. Een bouwtechnische keuring of speciale warmtescan laat zien of en waar een woning warmte verliest. In de tabel hieronder spot je de doorsnee besparing voor een doorsnee woning met een hr combiketel.

Isolatie optiesInvesteringBesparing gas (m3)Besparing p/jaar
Dakisolatie€3400 – €50001120 m3€829
Vloerisolatie€1600 – €3300430 m3€318
Spouwmuurisolatie€1500 – €2400705 m3€522
HR++ glas€1800 – €2850510 m3€377,4
Kosten en opbrengsten bij isolatie van gemiddelde eengezinswoning (60m2).

Ventileren

Op het moment dat de isolatie in huis voldoende is, moet je er zorg voor dragen dat er gekeken wordt naar de opties voor frisse lucht. Ventilatie is cruciaal voor een gezond binnenklimaat. Slim en zuinig ventileren betekent een optimaal leefklimaat waarbij er constant frisse lucht wordt aangevoerd en er energie uit de vervuilde lucht wordt gehaald.

 • Zelfregelende roosters: Reageren slim op de wind en passen daar luchttoevoer op aan.
 • Lokale ventilatie-unit: regelt de ventilatie in één ruimte.
 • Balansventilatie met warmte terugwin unit: warmt de koude lucht die binnenkomt op met de warmte van de afgevoerde lucht.
 • (Hybride) ventilatiewarmtepomp i.p.v. ventilatiebox: maakt slim gebruik van warmte die aanwezig is in de ventilatielucht en past dit toe op de verwarming.

Woning gasloos verwarmen

De centrale verwarming vraagt veel energie (en geld). Dit gaat vaak nog met een gasgestookte HR-ketel. Je kunt kiezen voor een duurzame oplossing waarmee je geen of nauwelijks gas nodig hebt om een huis op te warmen. In de lijst hieronder bekijk je de meeste populaire optie.

 • Innovatieve hoogrendementsketel: Goedkoper en sneller je huis stoken.
 • Een hybride warmtepomp: een mooi tussenoplossing voor duurzamer verwarmen.
 • Een all-electric warmtepomp: met name interessant bij woningen die erg goed geïsoleerd zijn.
 • Zonneboiler: systeem met boiler en zonnecollectoren voor de CV en tapwater.
 • Infraroodpanelen: zorgen voor gerichte verwarming, ideaal in bijv. de badkamer.

Zonnepanelen installeren

Wanneer je jouw woning hebt geïsoleerd en voorzien hebt van een nieuwe HR-ketel of warmtepomp weet je in grote lijnen hoeveel stroom er nodig is. De stroom die je nu nodig hebt kan je helemaal zelf genereren met behulp van zonnepanelen op je dak. Ze hebben een lange levensduur (25- 30 jaar) en ze verdienen zich razendsnel terug, vaak al binnen 7 jaar.

 • Zonnepanelen vangen zonne-energie op en zetten deze om in stroom.
 • Een zonnepanelen set met 10 panelen is er al vanaf €5100 en verdien je terug in gemiddeld 7 jaar.
 • Elektriciteit dat je niet zelf gebruikt lever je terug aan het elektriciteitsnet (salderen). Voor dit stukje krijg je hetzelfde tarief als waarvoor je normaal de stroom inkoopt.

energielabel-lieren-7364

Alles wat je moet weten over een zakelijk energielabel

Het is verplicht voor een kantoorpand om een energielabel te hebben bij oplevering, maar ook bij verhuur/verkoop van een bedrijfsgebouw van minimaal 50m2. Deze regelgeving is relevant voor alle utiliteitsgebouwen zoals een kantoor, onderwijsinstellingen, horeca, en publiek toegankelijke gebouwen zoals gemeentehuizen. Is het pand 100m2 of groter, en wordt dit voor ten minste 50% ingezet als kantoorfunctie? Op dat moment moet het gebouw begin 2023 minimaal een energielabel C hebben. Daarnaast moeten organisaties zoals winkels, banken of hotels die hun vestiging in een publiek toegankelijke ruimte hebben vanaf 250 m2 het energielabel actief en transparant delen, bijvoorbeeld bij de toegangspoort. Op deze website vind je ook alles over Bouwkundige keuring.

 • Bij verkoop, verhuur of oplevering van een bedrijfspand moet je een officieel energielabel overleggen.
 • Deze regels worden toegepast bij bedrijfspanden en ruimtes met een oppervlak van meer dan 50 m2.
 • Voor industriële bedrijfsruimten gelden andere regels.
 • Bedrijfsgebouwen met een oppervlakte van meer dan 100m2 (minimaal 50% als kantoor) moeten per 2023 ten minste milieulabel C hebben.
 • In publieke panden van meer dan 250 m2 moet elke bezoeker dit label kunnen inzien bij de ingang.

Vaak gestelde vragen (FAQ) over woninglabels

Wat is een energielabel?
Het energielabel vertelt iets over het energieverbruik van een woning. Hoe efficiënter de woning verwarmd wordt, hoe hoger de score op het woninglabel. De energie-index kent 7 stappen: van energielabel A & B (groen label) tot en met F of G (ontzettend onzuinig).

Heeft elke woning een energielabel verplichting?
Ja, als je jouw huis verkoopt of verhuurt dan moet je laten zien wat de erkende deskundige van de woning vond. Je moet het ook meenemen in de advertentie (makelaar). Ontbreekt het label, dan kun je een boete van €170 krijgen.

Op welke wijze kan ik een label aanvragen?
Voor een definitief label moet je een erkend deskundige energiedeskundige in Lieren vragen bij je thuis te komen voor een onderzoek. Via het platform Qbis.nl zijn alle energiespecialisten te vergelijken. Een expert bezoekt jou op locatie en analyseert de actuele situatie op energiegebied. Deze persoon kiest het label en zorgt dat deze wordt verwerkt in de EP-online database. De definitieve berekeningen ontvang je per mail en in Mijn Overheid is het zelf te downloaden (gemeente Apeldoorn).

Op welke manier wordt het energielabel bepaald?
Een adviseur houdt rekening met het bouwjaar van het huis, het soort huis, de grootte en overige onderdelen als kozijnen (hout/kunststof) + ramen, de toegepaste isolatie, de centrale verwarming en ventilatie voorzieningen en of er bijvoorbeeld duurzame energie wordt gebruikt middels zonnepanelen of een warmtepomp. D.m.v. van deze gegevens wordt vastgesteld hoeveel energie er wordt gebruikt voor warm tapwater en verwarming en ventilatie van een gebouw en welk percentage zelf opgewekt wordt. Hierna wordt het vastgestelde labelletter in de database ingeschreven.

Wat zijn de huidige kosten van een energielabel?
De kosten van je energielabel schommelen tussen de €110,00 en €410,00. De verwachte prijs wordt bepaald door de omvang van de woning, de benodigde tijd die de energieadviseur nodig heeft en de kwaliteit van de basisinformatie (tekeningen, het bestek, documentatie en facturen). Een goedkoop energielabel aanvragen particulier Lieren kan je goedkoper doen door een aantal energie-inspecteurs te gaan vergelijken die hun dienst aanbieden in en rondom de provincie Gelderland.

Via welke website kan ik mijn huidige energielabel opvragen?
Om dit in te zien ga je naar www.energielabel.nl. Kies voor huur/koopwoning en vul de postcode (7364) en huisnummer plus eventueel toevoeging in. Je krijgt nu meteen te zien welk label je hebt. Let op: wordt er een voorlopig energielabel getoond? Dit is geen formeel label en kan je niet gebruiken als je jouw woning gaat verkopen. Je moet het voorlopige label veranderen in een definitief woninglabel. Bekijk het direct online: energielabel huis Lieren opvragen.

Plaats een reactie