Energielabel Teuge

Direct energielabel aanvragen

Snel en voordelig een energielabel aanvragen voor jouw woning in Teuge? Sinds een aantal jaren heeft elke woning een energielabel. Het keurmerk vertelt hoe energiezuinig een woning is en geeft belangrijke verbeterpunten om het nog zuiniger te maken. Ben je van plan jouw woning te verkopen of verhuren? Dan is een definitief energielabel in Teuge verplicht. Op Energielabelprijzen.nl lees je aanvullende informatie over het aanvragen van jouw certificaat. Verder is er ruimte om energieadviseurs te vergelijken en bekijk je nuttige informatie hoe je jouw woning energiezuiniger kunt maken.

 • Met een energielabel wordt het duidelijk hoe energiezuinig een huis is.
 • Het is noodzakelijk bij een transactiemoment (verkoop, verhuur en oplevering).
 • We delen het op in 7 klassen: Energielabel A & B (erg zuinig) t/m F en G (erg onzuinig).
 • Tot eind 2020 kon je op basis van een aantal vragen zelf een VEL (vereenvoudigd label) aanvragen. In 2021 zijn deze regels veranderd.
 • Als woningeigenaar regel je eerst een afspraak met de energieadviseur in Teuge die het huis inspecteert en het label vaststelt.
 • Het certificaat – incl. verbetermogelijkheden – heeft een prijs van tussen de €140,00 en €390,00.

energielabel-a-uitleg

Goedkoop energielabel aanvragen in Teuge

Het energielabel vertelt iets over de mate waarin een huis energiezuinig is. Alle mensen met een woning kregen van de overheid in 2015 een voorlopig energielabel. Op het moment dat jij de woning gaat verhuren over verkopen, dan heb je een definitief energielabel nodig. Per 2021 is er een nieuwe richtlijn waarop dit wordt vastgesteld (NTA8800). Je moet verplicht een gecertificeerde energieadviseur thuis laten langskomen. Deze energie-vakman komt bij je thuis en berekent de energieprestatie van de woning. Door deze nieuwe methode zijn de kosten een stuk hoger. Onderstaand lees je hoe jij het voordelig energielabel in Teuge kunt aanvragen.

Een particulier woning energielabel aanvragen in 5 stappen

 1. Zoek een energiedeskundige

  Door gebruik te maken van www.centraalregistertechniek.nl bekijk je alle gecertificeerde energieadviseurs die een energielabel mogen registreren. Vul je postcode in (7395) om een erkend deskundige in Teuge te zoeken.

 2. Voorbereiding

  Klik door naar een adviseur en plan een afspraak in. Zorg dat je alle actuele gegevens van de woning kunt laten zien. Bijvoorbeeld bouwtekeningen en EPC-berekeningen.

 3. Het onderzoek

  Deze erkend energiedeskundige komt thuis langs en doorloopt een lange lijst met punten. Trek er ongeveer 2 uur voor uit.

 4. Registratie van het label

  De EP-adviseur in Teuge rekent alles door, bepaalt het label en zorgt dat deze wordt verwerkt in de EP-online database.

 5. Je label opzoeken

  Nadat de adviseur bij je thuis is geweest wordt er een PDF toegestuurd van het label incl. de geconstateerde punten en opties om de woning zuiniger te maken. Het document heeft een geldigheidsduur van 10 jaar en dien je over te dragen verkoop- of verhuur van de woning. Je kunt het ook bekijken in MijnOverheid.

Meer informatie over een particulier energielabel?

Vergelijk energieadviseurs en maak gebruik van de aanbieding!

De actuele kosten van een energielabel

De onkosten voor een definitief energielabel bedragen zo ongeveer tussen de €120,00 – €360,00. In het overzicht hieronder bekijk je de geschatte kosten van een energielabel deskundige Teuge. Wil je dit direct regelen? Klik hier om aanbieders in jouw regio te vergelijken. Bekijk ook adviseurs in Twello, Wilp, Voorst, Klarenbeek en Loenen. De definitieve prijzen kunnen berekend worden d.m.v. een aantal aspecten.

 1. Het soort huis (villa, hoekwoning, vrijstaand, tussenwoning, appartement).
 2. De tijd (in uren) die de bouwinspecteur bezig is.
 3. De reeds aanwezige details van de woning (tekeningen en andere technische informatie).
 4. Het werkgebied & locatie van de energiecoach.
Type woningGrootteKostprijs
Studio/Appartement55 m2€ 173,00
Tussenwoning120 m2€ 209,00
Geschakeld huis165 m2€ 294,00
Villa195 m2€ 351,00
Actuele kosten woninglabel Teuge.

De beste energieadviseurs in Teuge vergelijken

Vandaag nog het definitieve energielabel aanvragen? Hiervoor maak je een afspraak met een erkend deskundige energielabel Teuge. Het adres om ervaren energiedeskundigen te vergelijken is https://www.centraalregistertechniek.nl. Hier vind je een verwijzing naar het QBISnl register. Hierin kom je in contact met gecertificeerde deskundigen (BRL9500). Om het proces in gang te zetten doorzoek je hieronder een aantal betrouwbare partijen waar je direct een woninglabel kunt aanvragen voor een scherp tarief.

Energieadvies Expertise Prijsindicatie Beoordeling Aanvragen
Energielabel Woning
Bedrijfspand
v.a. €349
beste keuze!

In 4 stappen naar een energieneutrale woning

Gebruikt jouw woning veel energie, en wil je de maandelijkse lasten verlagen door de energieprestatie te verbeteren?Met het toepassen van energiebesparende maatregelen kan men praktisch elk huis vergroenen tot een “groen” label (A, B of C). Aan de basis staat altijd isoleren. Zodoende realiseer je een setting waarbij het in de winter lekker warm blijft, en in de zomer heerlijk koel. Pas daarna ga je juist verder in op het opwekken van eigen energie. Je kunt hier ook aanvullende informatie vinden over Online energielabel aanvragen.

Noot: Op de onafhankelijke website www.verbeteruwhuis.nl ontdek je – nadat je jouw woning hebt omschreven – praktische verbeteropties voor een beter energielabel. Doe hier de check.

Voordelen van een zuinig energielabel woning Teuge

 • Een zuinig huis met een lage energierekening.
 • Een comfortabele leefomgeving: geen tocht en kou bij de ramen.
 • Een energielabel A of B woning stoot minder CO-2 uit.
 • Hogere waarde van jouw huis.
 • Sommige hypotheekverstrekkers bieden een duurzaamheidskorting.
 • Je kunt gebruik maken van allerlei subsidies als je investeert in duurzame maatregelen.
 • De energiecoach in Teuge kan je hierbij helpen.
EnergielabelBouwjaarVerbeteropties
Label A2014 – 2024Een 100% energieneutrale woning zonder gas.
Label B1997 – 2009Een warmtepomp en/of zonnepanelen.
Label C1985 – 2004Isolatie van ramen (HR+++ glas) en zonnepanelen.
Label D1972 – 1982Thermografische scan om isolatie te optimaliseren.
Label E1969 – 1975Dak-, gevel-, vloer- en glasisolatie en zonnepanelen.
Label F1948 – 1969Grondige isolatie, dubbel glas + HR-ketel.
Label Gt/m 1929Nieuwe ketel en isoleren.

Het goedkoopste energielabel voor jouw huis?

Bekijk alle specialisten en regel direct de aanvraag van jouw woninglabel

Isoleren

Isolatie is de belangrijkste voorwaarde voor een energiezuinige woning. Dankzij goede isolatie vermijd je dat de warmte weer kan ontsnappen. Hierdoor gaan je stookkosten direct omlaag en profiteer je van een prettiger leefklimaat. Welke onderdelen je als eerste moet isoleren heeft te maken met de RC-waardes van de woning. Het bouwjaar van het huis geef inzicht in de vermoedelijke staat. Je kunt ook navraag doen bij vorige bewoners of mensen uit de straat. Een bouwtechnische keuring of thermografisch onderzoek laat zien waar isolatie zinvol is. In het schema hierna bieden wij de gemiddelde besparingen voor een doorsnee woning met een hoog rendement ketel.

Soort isolatieKostenBesparing GasBesparing
Dakisolatie€3400 – €56001150 m3€794
Vloerisolatie€1600 – €3400260 m3€179
Spouwmuurisolatie€1400 – €2100735 m3€507
HR++ glas€2000 – €2600325 m3€224,25
Tarieven en besparingen van het isoleren van een gemiddelde eengezinswoning.

Ventileren

Als een gebouw al volledig is geïsoleerd, is het noodzakelijk dat de luchtstromen in het pand worden verbeterd. Ventilatie is cruciaal voor een comfortabel wooncomfort. Slim en zuinig ventileren houdt in een gezond wooncomfort waarbij er warmte uit de vervuilde lucht wordt teruggewonnen.

 • Zelfregelende ventilatieroosters: Reageren slim op de wind en passen daar luchttoevoer op aan.
 • Lokale ventilatie-unit: afzonderlijke ruimte doelgericht ventileren.
 • Balansventilatie met warmteterugwinning: systeem dat evenveel lucht aan- als afvoert.
 • Ventilatiewarmtepomp i.c.m. CV/HR ketel: onttrekt warmte aan de ventilatielucht en gebruikt de warmte eigenlijk opnieuw.

CV-ketel vervangen voor duurzaam alternatief

De centrale verwarming kost het meeste energie. In de meeste huizen vinden we nog een gasgestookte ketel. Je kunt kiezen voor een meer innovatieve verwarmingsbron die nauwelijks of helemaal geen gas gebruikt. In onderstaande lijst vind je de belangrijkste voorbeelden.

 • Een nieuwe moderne HR-ketel: Bespaart meer dan 10% op het gasverbruik.
 • Een hybride warmtepomp: werkt op stroom en koppel je aan de CV-ketel.
 • Een all-electric warmtepomp: werkt volledig op stroom waardoor de CV-ketel de deur uit kan.
 • Zonneboiler: op een duurzame manier warm tapwater opwekken.
 • Infraroodpanelen: comfortabele lokale stralingswarmte die prettig aanvoelt.

Zonnepanelen plaatsen

Op het moment dat je jouw woning hebt geoptimaliseerd kan je de totale stroombehoefte berekenen. Deze stroom kan je op een duurzame manier opwekken door zonnepanelen te laten installeren. Ze gaan met gemak 30 jaar of langer mee en je hebt ze vaak binnen 7 jaar terugverdiend.

 • Zonnepanelen vangen zonlicht op en zetten dat om in energie.
 • Een set met 10 zonnepanelen kost gemiddeld €5500 en heb je terugverdiend binnen 8,5 jaar.
 • De ongebruikte stroom lever je terug aan het elektriciteitsnet (salderen). Daarvoor krijg je hetzelfde tarief als je betaalt aan jouw leverancier.

energielabel-teuge-7395

Aanvraag indienen energielabel voor bedrijfspand

Elk kantoor heeft een energielabel nodig bij verkoop, verhuur en oplevering van een bedrijfspand met een oppervlakte vanaf 50m2. De regel is opgesteld voor utiliteitsgebouwen als kantoren, sporthallen, showrooms, en openbare panden zoals een ziekenhuis. Is het object meer dan 100m2 groot qua oppervlakte, en wordt minimaal 50% daarvan gebruikt als kantoorplekken? In die situaties moet het pand per 2023 wettelijk gezien beschikken over energielabel C. Daarbij moeten bedrijven en organisaties die gevestigd zijn in publieke gebouwen met een ruimte van minimaal 250 m2 het energielabel actief en transparant delen, zoals in de wachtruimtes / ingang. Bekijk ook onze pagina met informatie over Energielabel aanpassen.

 • Bij officiële transactiemomenten van een kantoorpand is zo’n energielabel een vereiste.
 • Dit geldt voor vrijwel alle bedrijfspanden en ruimtes met een oppervlak van meer dan 50 m2.
 • Voor bedrijfshallen en opslagruimtes geldt er een ontheffing.
 • Bedrijfsgebouwen die groter zijn dan 100 m2 (waar meer dan de helft wordt gebruikt als kantoor) moeten vanaf 2023 beschikken over een milieulabel C of hoger.
 • In openbare gebouwen van 250m2 of groter moet het label zichtbaar zijn opgehangen voor bezoekers.

Lees de veelgestelde vragen (FAQ) over het woninglabel

Wat is het energielabel voor woningen?
Het energielabel geeft een beeld van het energiegebruik van een woning of gebouw. Hoe minder energie er nodig is voor het verwarmen van de woning, hoe aantrekkelijker het woninglabel wordt. De energie-index loopt van energielabel A of B (maximaal milieuvriendelijk) en gaat door tot de slechtste label F/G (ontzettend onzuinig).

Is voor iedereen een energielabel verplicht?
Ja, als jij een woning wilt verkopen of verhuren moet je aan kunnen tonen wat het definitieve energielabel is. Deze details moet je ook tonen in de advertenties (makelaar). Is er geen geregistreerd label, dan riskeer je als verkoper/verhuurder een boete van €170.

Hoe vraag ik voor mijn huis een label aan?
Voor dit document moet je een deskundige energiedeskundige in Teuge bij je thuis laten komen. Door gebruik te maken van QBIS.nl kom je gemakkelijk in contact met lokale energiespecialisten. Deze expert komt bij je thuis en bekijkt hoe milieuvriendelijk het huis is. De deskundige berekent het label en zorgt dat deze wordt verwerkt in de EP-online database. Je ontvangt digitaal alle dossiers en daarnaast is het op te vragen via Mijn Overheid (gemeente Voorst).

Op welke manier wordt het energielabel bepaald?
De expert onderzoekt het bouwjaar van het gebouw, het type gebouw, het aantal m2 woonoppervlakte en belangrijke aspecten zoals kozijnen (hout/kunststof) + ramen, het soort isolatie, de aanwezige ventilatie opties en verwarmingssystemen en of er zonnepanelen of een warmtepomp aanwezig zijn. D.m.v. van deze gegevens kan uitgerekend worden hoeveel energie nodig is voor de centrale verwarming van de woning en in hoeverre de woning deze benodigde energie zelf opwekt. Tenslotte zal de definitieve labelletter verstrekt worden.

Wat is de prijs van het energielabel?
De onkosten van het energielabel komen uit tussen de €170,00 & €380,00. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door het type woning, hoeveel tijd de adviseur nodig denkt te hebben en de documentatie die je paraat hebt (tekeningen en facturen van renovaties). Een goedkoop energielabel aanvragen particulier Teuge doe je door lokale adviesbedrijven onder elkaar te zetten die actief zijn in de provincie Gelderland.

Via welke website kan ik mijn huidige energielabel opvragen?
Om dit in te zien surf je naar Energielabel.nl. Kies voor huur/koopwoning en vul de postcode (7395) en het huisnummer in de betreffende velden in. Je krijgt nu het label van jouw woning te zien. Kijk uit: krijg je een voorlopig energielabel op je scherm? Dit is geen officieel document en kan je niet gebruiken als je jouw woning gaat verkopen. Je moet het voorlopige label veranderen in een definitief label. Bekijk het direct online: energielabel huis Teuge opvragen.

Plaats een reactie