Energielabel Lettele

Direct energielabel aanvragen

Wil je graag een energielabel aanvragen voor jouw woning in Lettele? Per 1 januari 2015 heeft elke woning een (voorlopig) energielabel gekregen. Het label vertelt hoe milieuvriendelijk een huis is en geeft praktische verbeterpunten om de woning duurzamer te laten worden. Ga je je huis verkopen? Dan is een definitief energielabel in Lettele verplicht. Op dit informatieplatform bieden wij uitgebreide informatie over het aanvragen van een nieuw label. In aanvulling daarop is er ook een overzicht met plaatselijke energieadviseurs en bieden wij concrete tips hoe jij jouw woning groener kunt maken.

 • Het energielabel laat zien hoe energiezuinig een huis is.
 • Het is een verplichting bij de verkoop, verhuur en oplevering van woningen en appartementen.
 • Er zijn 7 niveau’s: Energielabel A/B (laag verbruik) t/m F/G (rood, hoog verbruik).
 • Voorheen vroeg je het VEL (vereenvoudigd label) gewoon online aan. Helaas werkt dit nu iets anders.
 • Je dient nu eerst een afspraak te maken met een energieadviseur in Lettele die de woning inspecteert en een label opmaakt.
 • Het certificaat – inclusief mogelijke maatregelen om het energieverbruik te verlagen – kost gemiddeld tussen de €195,00 & €375,00.

energielabel-a-uitleg

Goedkoop energielabel aanvragen in Lettele

Zo’n energielabel laat zien hoe het gesteld is met het energieverbruik van een woning. Alle Nederlanders met een huis hebben in 2015 een voorlopig energielabel gekregen. In de situatie waarbij jij de woning gaat verhuren over verkopen, moet je het definitieve energielabel regelen. Per 2021 hanteert de overheid een nieuwe werkwijze die we ook wel kennen als NTA8800. Je moet om die reden een officiële energieadviseur uitnodigen. Deze energie-specialist huur je als het ware in en neemt de woning op. De tarieven zijn echter een stuk ongunstiger. In het gedeelte hieronder bekijk je hoe je zo’n voordelig energielabel in Lettele moet regelen.

In vijf stappen het energielabel aanvragen

 1. Informeer naar een energiedeskundige

  Door gebruik te maken van www.centraalregistertechniek.nl bekijk je de beschikbare bevoegde energieadviseurs die het energielabel mogen opmaken. Voor relevante lokale resultaten gebruik je jouw postcode (7434) om een erkend deskundige in Lettele op te vragen.

 2. Voorbereiding

  Klik op een energie-specialist en bel of mail voor een afspraak. Het is belangrijk dat je alle benodigde gegevens van het huis kunt laten zien. Onder andere bouwtekeningen, EPC-berekeningen, facturen of gegevens van de CV-installatie.

 3. Het onderzoek

  Zo’n erkend energiedeskundige komt fysiek bij je thuis en inspecteert de gehele woning. Je kunt bij deze rondgang aanwezig zijn.

 4. Label registratie

  De EP-adviseur in Lettele rekent alles door, bepaalt het label en zorgt ervoor dat alles wordt opgenomen in de EP-Online database.

 5. Nieuwe label opvragen

  Wanneer alles achter de rug is krijg je een digitaal document (PDF) van de energie index inclusief alle kenmerken en de aanbevolen energiebesparende maatregelen. Het label is 10 jaar geldig en moet je laten zien wanneer je de woning gaat verhuren of verkopen. Het is ook digitaal in te zien via de berichtenbox van de overheid.

Een particulier energielabel nodig?

Zoek naar energieadviseurs en vind de voordeligste aanbieder

Prijzen van een definitief energielabel

De tarieven van een definitief energielabel bedragen zo ongeveer tussen de €130,00 en €445,00. In het schema hieronder vind je de huidige kosten van een energielabel deskundige Lettele. Direct een offerte? Klik hier om de adviseurs met elkaar te vergelijken. Bekijk ook adviseurs in Schalkhaar, Diepenveen, Colmschate, Empe en Nijbroek. De offerte prijzen worden gecalculeerd a.d.h.v. meerdere aspecten.

 1. Hoe groot het huis is (appartement, twee-onder-een kap, vrijstaand, villa, tussenwoning).
 2. Het aantal uren dat de bouwinspecteur nodig heeft.
 3. De beschikbare documentatie (tekeningen of het bestek).
 4. De energiecoach of adviseur die je kiest.
HuisM2 woonruimtePrijzen
Appartement70 m2€ 180,00
Rijtjeshuis115 m2€ 216,00
Geschakeld huis140 m2€ 278,00
Losse woning180 m2€ 355,00
Geschatte kosten woninglabel Lettele.

Bevoegde energieadviseurs in Lettele vergelijken

Binnenkort dit definitief energielabel aanvragen? Dan ga jij snel op zoek naar een erkend deskundige energielabel Lettele. Het adres om betrouwbare specialisten in te huren is www.centraalregisterTechniek.nl. Je kunt vanuit hier doorklikken naar het QBISnl register. Hier kom je in contact met gecertificeerde experts (BRL9500). Voor een voordelige keuze tref je in de tabel hieronder een aantal betrouwbare partijen waar je eenvoudig een woninginspectie kunt aanvragen voor een scherp tarief.

Energieadvies Expertise Prijsindicatie Beoordeling Aanvragen
Energielabel Woning
Bedrijfspand
v.a. €349
beste keuze!

Je huis duurzamer maken in 4 stappen

Heeft je woning een slecht label, en wil jij graag iets doen aan de energieprestatie? Door middel van energiebesparende maatregelen kan men praktisch elk huis omtoveren naareen “groen” label (A, B of C). De basis is altijd een goede isolatie. Daarmee realiseer je een setting waarbij de warmte niet zomaar de woning uit kan. Op het moment dat de isolatie goed is ga je juist verder in op energie die je zelf kunt opwekken met bijvoorbeeld zonnepanelen. Lees hier ook meer informatie over Energielabel opvragen.

Noot: Via het platform Verbeteruwhuis.nl kan je zien – nadat je de kenmerken van jouw woning hebt ingevuld – duidelijke verbeteropties voor een gunstiger energielabel. Achterhaal de mogelijke besparingen.

De belangrijkste voordelen van een zuinig energielabel woning Lettele

 • Een energiezuinige woning en besparen op de maandelijkse energielasten.
 • Een comfortabel binnenklimaat: het hele jaar door een aangename temperatuur in huis.
 • Een woning met label B of A draagt bij aan een beter milieu.
 • Hogere waarde van jouw huis.
 • Rentekorting (duurzaamheidskorting) bij de bank.
 • De overheid verstrekt verscheidene subsidies wanneer je investeert in een groener label.
 • De energiecoach in Lettele kan hierin een adviserende rol spelen.
EnergielabelBouwjaarPunten van aandacht
Label A2011 – 2024Verduurzaam onzuinige apparaten en kiest voor een WTW.
Label B2001 – 2006Een (hybride) warmtepomp of zonnepanelen laten leggen.
Label C1984 – 2002Zonnepanelen, na-isolatie en driedubbel glas.
Label D1976 – 1980Vervang het glas en probeer de leidingen te isoleren.
Label E1965 – 1978HR-ketel, isolatie en zonnepanelen.
Label F1948 – 1967Vooral dubbelglas en isolatie.
Label Gt/m 1944Een moderne HR-ketel en isoleren.

Zoek je het goedkoopste energielabel?

Bekijk de aangesloten adviseurs en regel het nog deze week

Isolatie van je woning

Isolatie is altijd de belangrijkste stap voor een duurzame woning. Door goede isolatie van muren, bodem en/of dak verhinder je dat de warmte in huis weer kan ontsnappen. Daardoor dalen de stookkosten in de winter en realiseer je een optimaal wooncomfort. Waar je het beste kunt beginnen heeft te maken met de huidige mate van isolatie. Het bouwjaar van het huis kan deels bepalen wat deze staat is. Je kunt ook informeren bij andere woningen in de buurt. Een bouwtechnische keuring of warmtescan laat zien of en waar een woning warmte verliest. In de lijst hieronder vind je de gemiddelde besparingen bij een kleinere eengezinswoning (60 m2) met een hoogrendementsketel.

Isolatie keuzeKostenGasbesparing (jaar)Besparing in €
Dakisolatie€4000 – €50001185 m3€770
Vloerisolatie€2000 – €3000295 m3€192
Spouwmuurisolatie€1450 – €2200770 m3€501
HR++ glas€1950 – €2700360 m3€234
Onkosten en opbrengsten bij isolatie van kleine woning (60 m2 vloeroppervlakte).

Ventileren

Als een gebouw al volledig is geïsoleerd, is het noodzakelijk dat de luchtstromen in het pand worden verbeterd. Ventilatie is essentieel voor een comfortabel wooncomfort. Zuinig en slim ventileren betekent een prettig leefklimaat waarbij er constant frisse lucht wordt aangevoerd en er energie uit de vervuilde lucht wordt gehaald.

 • Winddrukgeregelde roosters: door middel van roosters altijd voldoende frisse lucht.
 • Lokale ventilatie-unit: regelt de ventilatie in één ruimte.
 • Balansventilatie met warmte terugwin unit: win warmte uit de woning terug door het opnieuw in de woning te blazen.
 • (Hybride) ventilatiewarmtepomp i.p.v. ventilatiebox: maakt gebruik van de warme ventilatielucht en ondersteunt zodoende de CV-ketel.

CV-ketel vervangen

Een huis verwarmen vraagt veel energie (en geld). De meeste woningen hebben nog een HR-ketel op gas. Je kunt kiezen voor een duurzame oplossing die nauwelijks of helemaal geen gas gebruikt. In de lijst hieronder bieden we een aantal suggesties.

 • Innovatieve hoogrendementsketel: Bespaart meer dan 10% op het gasverbruik.
 • Een hybride warmtepomp: een duurzame lucht-warmtepomp met CV-ketel ondersteuning.
 • Een all-electric warmtepomp: met name interessant bij woningen die erg goed geïsoleerd zijn.
 • Zonneboiler: gebruikt energie van de zon om warm tapwater te maken.
 • Infraroodpanelen: uitstekend geschikt om een ruimte plaatselijk te verwarmen.

Zonnepanelen installeren

Zodra je de nodige isolatiewerkzaamheden hebt getroffen en een nieuwe ketel of warmtepomp hebt geplaatst weet je ongeveer hoeveel stroom je nodig hebt. Deze stroom kan je helemaal zelf opwekken met zonnepanelen op het dak. De nieuwste panelen kunnen wel 40 jaar mee en ze verdienen zich razendsnel terug, vaak al binnen 7 jaar.

 • Zonnepanelen vangen zonlicht op en zetten het om in stroom.
 • Een pv-systeem van 10 zonnepanelen is beschikbaar vanaf €4300 en heeft een terugverdientijd van ongeveer 8 jaar.
 • Stroom die je niet verbruikt lever je automatisch terug, dit heet ook wel salderen. Over dit stukje stroom krijg je hetzelfde tarief als waartegen je de energie afneemt.

energielabel-lettele-7434

Energielabel voor bedrijfspanden

Elk kantoor heeft een energielabel nodig in situaties van verkoop en verhuur van zakelijke panden (mits groter dan 50m2). De verplichting is relevant voor alle utiliteitsgebouwen zoals kantoorgebouwen, zwembaden, retailpanden, en publieke gebouwen zoals bibliotheken. Is het object meer dan 100m2 groot qua oppervlakte, en wordt 50% of meer gebruikt als kantoorruimtes? In dat kader is het plicht dat deze gebouwen in 2023 ten minste energielabel C hebben. Daarbij moeten (overheids)organisaties die hun vestiging in een publiek toegankelijke ruimte hebben van 250m2 of groter het label duidelijk zichtbaar ophangen, bijvoorbeeld bij de receptie of ingang. Op deze website vind je ook alles over D energielabel.

 • Bij verkoop, verhuur of oplevering van een bedrijfsruimte is dit energielabel een dossierstuk.
 • Dit is noodzakelijk voor alle bedrijfspanden, overheidsgebouwen, winkels en horeca.
 • Voor bedrijfshallen en opslagruimtes is hierop een uitzondering van toepassing.
 • Bedrijfsgebouwen die groter zijn dan 100 m2 (met minimaal 50% als kantoorfunctie) moeten per 2023 verplicht milieulabel C hebben.
 • In openbare panden van 250m2 of groter hoort het label zichtbaar te zijn voor bezoekers.

Vaak gestelde vragen (FAQ) over woninglabels

Wat houdt het energielabel in?
Het energielabel geeft een indicatie van de hoeveelheid energie die nodig is om een woning te verwarmen. Hoe minder je hoeft te stoken, hoe beter het woninglabel van je huis is. De zogenaamde energie-index loopt van energielabel A of B (laag verbruik) en loopt op tot F / G (hoog verbruik).

Heeft elke woning een energielabel verplichting?
Ja, als je een gebouw zal gaan verhuren of verkopen dan moet je laten zien welk energielabel de woning heeft. Dit moet ook in de verkoopadvertentie staan. Heb je geen geldig label, dan is een boete van €170 niet uitgesloten.

Hoe moet ik een label aanvragen?
Voor een officieel label moet je een gecertificeerde energiedeskundige in Lettele laten langskomen. Via het platform Qbis.nl vind je de beschikbare energiespecialisten. De inspecteur komt bij je thuis bekijkt de aanwezige isolatie en de installaties. Deze persoon beslist uiteindelijk wat het label moet worden en voert de registratie door in de het EP-Online systeem. Je ontvangt digitaal alle dossiers en daarnaast is het op te vragen via Mijn Overheid (gemeente Deventer).

Welke factoren bepalen mijn energielabel?
De specialist bekijkt het bouwjaar van het gebouw, het soort huis, woonoppervlakte en andere eigenschappen als wat voor glas er in de ramen zit, de beschikbare isolatie, type CV-ketel en ventilatiesysteem en of er bijvoorbeeld duurzame energie wordt gebruikt middels zonnepanelen of een warmtepomp. Aan de hand van deze inspectie wordt opgesteld wat de totale energiebehoefte is voor het leveren van warm water en de verwarming van het appartement en in welke mate de woning dit zelf uit hernieuwbare bronnen haalt. Uiteindelijk wordt het vastgestelde labelletter in de database ingeschreven.

Welke tarieven worden gevraagd voor een energielabel?
De kosten van het energielabel liggen vaak tussen de €120,00 & €450,00. De investering is afhankelijk van type woning, hoeveel uur de expert er mee bezig is en de beschikbare documentatie (tekeningen en andere technische informatie). Een goedkoop energielabel aanvragen particulier Lettele kan jij doorgaans het meest voordelig doen door verschillende adviesbedrijven te gaan vergelijken die opereren in en rondom de provincie Overijssel.

Ik wil mijn energielabel opvragen, hoe werkt dat?
Daarvoor ga je naar Energielabel.nl. Selecteer je type woning en vul de postcode (7434) en huisnummer plus eventueel toevoeging in. Je krijgt nu gelijk het huidige label plus de vervaldatum te zien. Waarschuwing: is het een voorlopig energielabel? Dit is geen officiële status en wordt dus ook niet geaccepteerd bij een verkoop of verhuur. Je moet het dus eerst laten omvormen naar een definitief milieulabel. Vind gelijk alle benodigde info: energielabel huis Lettele opvragen.

Plaats een reactie