Energielabel Wehl

Direct energielabel aanvragen

Wil je een energielabel aanvragen voor jouw woning in Wehl? Per 1 januari 2015 heeft iedere woning een energielabel toegewezen gekregen. Het label vertelt hoe zuinig jouw woning is en biedt handige mogelijkheden om het energieverbruik te verlagen. Ga je jouw woning verkopen of verhuren? In dat geval is een definitief energielabel in Wehl verplicht. Op dit informatieplatform lees je nuttige info over het checken en aanvragen van het keurmerk. In aanvulling daarop is er ruimte om energieadviseurs te vergelijken en hebben wij een stappenplan om jouw woning energiezuiniger te maken.

 • Krijg inzicht in de energieprestaties van een woning met het energielabel.
 • Sinds 1 januari 2015 is het verplicht bij een woningoverdracht (bijvoorbeeld verkoop of verhuur).
 • Er zijn 7 labels: Energielabel A of B (zeer milieuvriendelijk) t/m F of G (niet milieuvriendelijk).
 • De afgelopen jaren was het mogelijk zelf een VEL (vereenvoudigd label) op te vragen. Dit beleid is in 2021 gewijzigd.
 • De woningeigenaar maakt een afspraak met de energieadviseur in Wehl die jouw huis helemaal doorneemt en het label bepaalt.
 • Het certificaat – inclusief een rapport met adviespunten – kost tussen de €105,00 en €395,00.

energielabel-a-uitleg

Goedkoop energielabel aanvragen in Wehl

Een energielabel biedt duidelijkheid over de hoeveelheid energie die nodig is om een woning te verwarmen. Alle Nederlanders met een huis verkregen in 2015 een voorlopig energielabel van de overheid. Zodra je jouw woning gaat verkopen of verhuren, dan is een definitief energielabel verplicht. In 2021 is er een nieuwe manier die we ook wel kennen als NTA8800. Je moet tegenwoordig een vakbekwame energieadviseur uitnodigen. Deze energie-deskundige zal thuis langskomen en kijkt hoe het gesteld is met de isolatie en duurzame verwarmingsbronnen. Het nadeel voor de consument is dat het veel duurder is. In onderstaand gedeelte bekijk je hoe je een voordelig energielabel in Wehl moet aanvragen.

Energielabel aanvragen in 5 stappen

 1. Vergelijk energiedeskundigen

  Middels de database van centraalregistertechniek.nl bekijk je de beschikbare bekwame energieadviseurs die een energielabel mogen registreren. Zoek op adresgegevens (7031) om een erkend deskundige in Wehl te vergelijken.

 2. Afspraak en voorbereiding

  Informeer bij een specialist en stem samen een geschikt moment af. Bereid je goed voor: zorg dat je alle actuele informatie van de woning kunt laten zien. Bijvoorbeeld bouwtekeningen, EPC berekeningen en installatietechnische gegevens.

 3. Bezoek van de deskundige

  Deze erkend energiedeskundige bezoekt jou op locatie en bekijkt precies hoe energiezuinig de woning is. Hieraan is hij ongeveer 1,5 tot 2,5 uur kwijt.

 4. Inschrijven van het label

  De EP-adviseur in Wehl maak zijn of haar berekening, bepaalt het label en zorgt ervoor dat alles wordt opgenomen in de EP-Online database.

 5. Online label inzien

  Wanneer alles achter de rug is krijg je een digitaal document (PDF) van het informatielabel incl. de geconstateerde punten en opties om de woning zuiniger te maken. Het document is na datum van afgifte 10 jaar geldig en kan je overhandigen in de situaties waarbij je gaat verhuren of verkopen. Het is ook in te zien (en te downloaden) via MijnOverheid.

Alles weten over een particulier energielabel?

Vind de beste energieadviseurs en bekijk de goedkoopste aanbieder

Gemiddelde kosten energielabel

De kosten van een definitief energielabel liggen tussen de €195,00 – €385,00. In de onderstaande tabel tref je de huidige kosten van een energielabel deskundige Wehl. Direct een offerte? Klik hier om de beschikbare (regionale) experts te vergelijken. Check ook adviseurs in Halle, Zelhem, Gaanderen, Hummelo en Laag-Keppel. De totale kosten worden berekend middels velerlei factoren.

 1. Het type woning (villa, appartement, tussenwoning, vrijstaand, hoekwoning).
 2. De hoeveelheid uur die de bouwinspecteur nodig heeft.
 3. De informatie die voorhanden is (tekeningen en andere technische informatie).
 4. De energiecoach waar je mee in zee gaat.
HuisM2 woonruimteKosten
Appartementje50 m2€ 180,00
Rijtjeswoning130 m2€ 200,00
Geschakeld huis150 m2€ 293,00
Losse woning180 m2€ 362,00
Prijzen woninglabel Wehl.

Bekwame energieadviseurs in Wehl vergelijken

Ook direct zo’n definitief energielabel aanvragen? Op dat moment contacteer je een erkend deskundige energielabel Wehl. De officiële website om een adviseur te vinden is www.centraalregisterTechniek.nl. Daar kan je klikken op de link naar het QBISnl register. Op deze plek vind je bevoegde vakmannen (BRL9500). Om de eerste stap te zetten tref je in de tabel hieronder meerdere erkende bureaus waar je simpel en snel een afspraak kunt maken tegen een normale prijs.

Energieadvies Expertise Prijsindicatie Beoordeling Aanvragen
Energielabel Woning
Bedrijfspand
v.a. €349
beste keuze!

Stappenplan voor duurzaam en energiezuinig huis

Gebruikt jouw woning veel gas en stroom, en wil jij graag lagere energielasten en de energieprestatie verbeteren? Met slimme energiebesparende maatregelen kan je ook jouw woning omtoveren naareen huis met label A of B. Start altijd met de juiste isolatie. Zodoende kan je garanderen dat de warmte niet zomaar de woning uit kan. Pas als het huis goed geïsoleerd is kijk je pas naar zelf energie opwekken met een warmtepomp of zonnepanelen. Je leest hier ook alle informatie over Energie-Index.

Adviezen: Op de informatieve website Verbeteruwhuis.nl bekijk je – na het beantwoorden van wat vragen – gerichte verbeteropties voor een gunstiger energielabel. Bekijk direct wat de mogelijkheden zijn.

Het belang van een zuinig energielabel woning Wehl

 • Een energiezuinige woning met een lagere energierekening.
 • Een optimaal wooncomfort: geen last van koudeval en/of tocht.
 • Een energielabel A of B woning is goed voor het milieu.
 • De waarde van jouw woning neemt toe.
 • In sommige gevallen biedt de bank een rentekorting.
 • Je kunt gebruik maken van royale subsidies om een huis milieuvriendelijker te maken.
 • De energiecoach in Wehl kent precies de huidige wet- en regelgeving.
EnergielabelBouwjaarOptimalisaties
Label A2010 – 2024Stap volledig van het gas af en warmteopslag.
Label B2002 – 2009Zonnepanelen, zonneboiler of (hybride) warmtepomp.
Label C1986 – 2004Extra isolatie toepassen en zonnepanelen leggen.
Label D1972 – 1984Vervang de CV ketel door een duurzame variant.
Label E1965 – 1975Dak-, gevel-, en vloerisolatie met zonnepanelen.
Label F1947 – 1967Isoleren van vloer, (spouw)muur en dak.
Label Gt/m 1926Spouwmuur-, dak- en vloerisolatie.

Het goedkoopste energielabel aanvragen?

Vind de goedkoopste aanbieder en regel het binnen 1 week

Isoleer je woning

Isolatie is van onschatbare waarde voor een label A of B woning. Door alle onderdelen van je huis goed te isoleren verhinder je dat de warmte in huis naar buiten ontsnapt. Op die manier gaan je stookkosten direct omlaag en profiteer je van een comfortabel wooncomfort. Waar je moet beginnen heeft te maken met de manier waarop je huis nu is geïsoleerd. De leeftijd van de woning geef inzicht in de vermoedelijke staat. Eventueel kun je dit ook aan buurtgenoten vragen. Een bouwtechnische keuring of warmtescan toont duidelijk aan waar er warmte de woning verlaat. In het schema hierna bieden wij de te verwachten besparing bij een kleinere eengezinswoning (60 m2) met een normale hr combiketel.

Soort isolatiePrijsBesparing gas (jaar)Besparing (€/jaar)
Dakisolatie€4000 – €60001125 m3€799
Vloerisolatie€1800 – €3200430 m3€305
Spouwmuurisolatie€1100 – €2450875 m3€621
HR++ glas€1500 – €2500325 m3€230,75
Kosten en baten bij het isoleren van een doorsnee- eengezinswoning.

Ventileren

In de situatie waarbij jouw woning goed geïsoleerd is, moet de focus liggen op het feit dat de luchtstromen in het pand worden verbeterd. Ventilatie is cruciaal voor een aangenaam leefklimaat. Zuinig en slim ventileren wil zeggen een prettige leefomgeving zonder veel energieverlies.

 • Zelfregelende roosters: rooster in ramen of deuren zorgen voor schone lucht.
 • Losse ventilatieunit: optimale efficiënte ventilatie van een enkele ruimte.
 • Balansventilatie met warmte-terugwin-unit: volledig automatische aan- en afzuiging van de lucht.
 • (Hybride) ventilatiewarmtepomp i.p.v. ventilatiebox: maakt slim gebruik van warmte die aanwezig is in de ventilatielucht en gebruikt de warmte eigenlijk opnieuw.

Woning gasloos verwarmen

De verwarming in een huis is voor veel mensen een kostenpost. Veel woning beschikken nog over een gasketel. Kies voor een duurzaam alternatief die nauwelijks of helemaal geen gas gebruikt. Onderstaand bieden we een aantal suggesties.

 • Nieuwe HR107 ketel: Iets duurder in aanschaf maar veel efficiënter.
 • Een hybride warmtepomp: combinatie van een cv-ketel met een warmtepomp.
 • Een all-electric warmtepomp: met dit systeem heb je helemaal geen gas meer nodig.
 • Zonneboiler: gesloten systeem waarbij zonnecollectoren het water verwarmen.
 • Infraroodpanelen: een sfeervol paneel dat werkt d.m.v. stralingswarmte.

Zonnepanelen op je dak

Op het moment dat je jouw woning hebt geïsoleerd en voorzien hebt van een nieuwe HR-ketel of warmtepomp weet je in grote lijnen hoeveel stroom er nodig is. De benodigde energie kan je helemaal zelf opwekken door zonnepanelen te laten installeren. Ze gaan met gemak 30 jaar of langer mee en je hebt ze vaak binnen 7 jaar terugverdiend.

 • Zonnepanelen vangen zonnestralen op en zetten dit om naar gelijkstroom.
 • Een compleet pakket met 10 zonnepanelen koop je vanaf €5100 en heeft een terugverdientijd van ongeveer 7,5 jaar.
 • Stroom die je niet verbruikt gaat terug naar het net (salderen). Voor dit stukje ontvang je hetzelfde tarief als waartegen je de energie afneemt.

energielabel-wehl-7031

Informatie over zakelijke energielabels voor bedrijven

Je dient te beschikken over een energielabel voor een kantoor op het moment van overdracht (koop/huur) van een bedrijfspand met een oppervlakte vanaf 50m2. Deze noodzaak geldt voor de utiliteitsgebouwen zoals een kantoor, zwembaden, warenhuizen, en publiek toegankelijke panden zoals verpleeghuizen. Beschikt het gebouw over meer dan 100 m2 ruimte, en is 50% of meer van deze ruimte geschikt als kantoorfunctie? In dat geval moet het pand vanaf 2023 wettelijk gezien beschikken over energielabel C. Tevens moeten ondernemingen die actief zijn in openbare gebouwen met een ruimte van minimaal 250 m2 het label zo ophangen dat iedereen dit kan zien, zoals in de ontvangsthal. Lees ook meer over Energieadviseur.

 • Bij verkoop, verhuur of oplevering van kantoorpanden is zo’n energielabel een vereiste.
 • Deze regels worden toegepast bij bedrijfspanden, ziekenhuizen, overheidsgebouwen en winkels.
 • Voor productiehallen en loodsen geldt er een ontheffing.
 • Bedrijfsgebouwen groter dan 100m2 (waar meer dan de helft wordt gebruikt als kantoor) moeten wettelijk gezien vanaf 2023 minimaal de beschikking hebben over milieulabel C.
 • In openbare (bedrijfs)ruimtes vanaf 250 m2 hoort het label zichtbaar te zijn voor bezoekers.

Meer informatie over het woninglabel in onze FAQ

Wat is het energielabel voor woningen?
Het energielabel geeft een beeld van de energie(on)zuinigheid van een gebouw of woning. Hoe minder energie benodigd is, hoe beter het woninglabel is. De zogenaamde energie-index loopt van energielabel A & B (zeer zuinig) tot en met G (hoog energieverbruik).

Moet mijn huis verplicht een energielabel?
Ja, op het moment je een woning in de verkoop of verhuur gaat zetten dan moet je kunnen aantonen wat de erkende deskundige van de woning vond. Het dient ook in de advertentie/website van de makelaar getoond te worden. Is er geen label bekend, dan is een boete van €170 niet uitgesloten.

Op welke wijze kan ik een label aanvragen?
Voor een erkend label moet je een vakbekwame energiedeskundige in Wehl langs laten komen. Op www.Qbis.nl vergelijk je eenvoudig meerdere energiespecialisten. Een deskundige komt bij je thuis en berekent precies hoeveel energie de woning gebruikt. Hij of zij stelt het label vast en voert de registratie door in de het EP-Online systeem. De dossierstukken krijg je per mail en in Mijn Overheid is het zelf te downloaden (gemeente Doetinchem).

Wat bepaalt mijn energielabel?
Een specialist analyseert het jaar waarin het huis is gebouwd, het type gebouw, m2 woonruimte en ook naar specifieke zaken als ramen en kozijnen, hoe de woning geïsoleerd is, de aanwezige ventilatie opties en verwarmingssystemen en de aanwezige systemen voor energieopwekking (zonnecellen / warmtepomp). Met deze complete analyse kan uitgerekend worden hoeveel energie nodig is voor de centrale verwarming van de woning en in welke mate de woning dit zelf uit hernieuwbare bronnen haalt. Daarna zal de benodigde labelletter met je gedeeld worden.

Wat kost een energielabel?
De prijzen van het energielabel liggen vaak tussen de €180,00 – €405,00. De investering is afhankelijk van type woning, het aantal uur dat de adviseur bezig zal zijn en de hoeveelheid informatie die er is (tekeningen of het bestek). Een goedkoop energielabel aanvragen particulier Wehl kan je goedkoper doen door verschillende energie-inspecteurs te benaderen die hun dienst aanbieden in de provincie Gelderland.

Ik wil mijn energielabel opvragen, hoe werkt dat?
Om dit in te zien bezoek je energielabel.nl van de overheid. Kies huur- of koopwoning en vul jouw postcode (7031) plus het huisnummer in. Je ziet nu meteen het label en de geldigheid. Opmerking: betreft het een voorlopig energielabel? Dit is geen formeel label en kan je dus niet gebruiken. Je moet deze altijd omzetten naar een definitief label. Ga direct aan de slag: energielabel huis Wehl opvragen.

Plaats een reactie