Energielabel Halle

Direct energielabel aanvragen

Wil je een energielabel aanvragen voor jouw woning in Halle? Met ingang van 1 januari 2015 heeft ieder huis een energielabel toegewezen gekregen. Dit woninglabel geeft aan hoe energiezuinig jouw woning is en biedt gerichte opties om het te verduurzamen. Ga je jouw woning verkopen of verhuren? In dat geval is een definitief energielabel in Halle verplicht. Op onze vergelijkingssite lees je aanvullende info over het aanvragen van een nieuw keurmerk. Tevens kan je hier energieadviseurs vergelijken en tref je hier handige tips om jouw label te verbeteren.

 • Het energielabel laat zien hoe energiezuinig een huis is.
 • Het is noodzakelijk bij de verkoop, verhuur en oplevering van woningen en appartementen.
 • Er zijn 7 categorieën: Energielabel A/B (duurzaam) t/m F/G (erg onzuinig).
 • Tot eind 2020 vroeg je het VEL (vereenvoudigd label) gewoon online aan. De regelgeving is in 2021 omgegooid.
 • Als woningeigenaar regel je eerst een afspraak met de energieadviseur in Halle die jouw huis opneemt en het label vaststelt.
 • Het label – inclusief concrete verbeterpunten – kost (afhankelijk van het type woning) tussen de €160,00 & €355,00.

energielabel-a-uitleg

Goedkoop energielabel aanvragen in Halle

Het energielabel geeft een indicatie van de actuele staat en de energieprestatie van een object. Alle huiseigenaren namen in 2015 een eerste voorlopige energielabel in ontvangst. Op het moment dat jij jouw huis wilt verkopen of verhuren, moet je het definitieve energielabel regelen. Vanaf 2021 is er een nieuwe richtlijn waarop dit wordt vastgesteld (NTA8800). Je moet om die reden een vakbekwame energieadviseur laten langskomen. Deze energie-specialist moet fysiek bij je thuis komen en analyseert de actuele situatie op energiegebied. De tarieven zijn echter een stuk ongunstiger. Hierna check je hoe jij een voordelig energielabel in Halle kunt regelen.

In 5 stappen een energielabel aanvragen voor je huis

 1. Kom in contact met een energiedeskundige

  Via centraalregistertechniek.nl tref je alle officiële energieadviseurs die het energielabel mogen opmaken. Vul je postcode in (7025) om een erkend deskundige in Halle te vergelijken.

 2. Voorbereiding op afspraak

  Maak een keuze voor een specialist en overleg een moment dat hij of zij kan langskomen. Bereid je goed voor: zorg dat je alle benodigde informatie van je woning paraat hebt. Je kunt denken aan bouwtekeningen, EPC berekeningen en andere technische informatie.

 3. Het onderzoek

  De erkend energiedeskundige komt thuis bij je langs om de inspectie van de woning te doen. Deze ronde duurt plusminus 2,5 uur.

 4. Het registreren van een label

  De EP-adviseur in Halle kiest het label en voert de registratie door in de het EP-Online systeem.

 5. Je label opzoeken

  Na registratie ontvangt men per email een PDF van het vastgestelde label inclusief een duidelijke onderbouwing en adviespunten. Je kunt het 10 jaar blijven gebruiken en kan je overhandigen verkoop- of verhuur van de woning. Door middel van Mijn Overheid kun je de documentatie ook downloaden.

Meer informatie over een particulier energielabel?

Zoek naar energieadviseurs en profiteer van aantrekkelijke tarieven

Prijzen van een definitief energielabel

De onkosten voor een definitief energielabel bedragen zo ongeveer tussen de €165,00 – €440,00. In de bijgaande tabel bekijk je de geschatte kosten van een energielabel deskundige Halle. Direct een aanvraag doen? Klik hier om direct de (lokale) aanbieders te bekijken. Vergelijk ook adviseurs in Zelhem, Gaanderen, Hummelo, Laag-Keppel en Hoog-Keppel. De kosten kunnen berekend worden d.m.v. velerlei aspecten.

 1. Categorie woning (villa, vrijstaand, appartement, tussenwoning, twee-onder-een kap).
 2. Het aantal uren dat de bouwinspecteur nodig heeft.
 3. De kwaliteit van de basisinformatie (tekeningen en EPC-berekeningen).
 4. De energiecoach waar je mee in zee gaat.
Type woningOppervlakteKostprijs
Appartementje65 m2€ 171,00
Tussenwoning120 m2€ 211,00
Geschakeld huis140 m2€ 289,00
Losse woning185 m2€ 369,00
Kostenoverzicht woninglabel Halle.

Energieadviseurs in Halle vergelijken

Vandaag nog dit definitief energielabel aanvragen? Dan moet je een afspraak maken met een erkend deskundige energielabel Halle. De officiële website om een energieadviseur te zoeken is https://www.centraalregistertechniek.nl. Hier vind je een verwijzing naar het QBISnl register. Daar staan alle namen en gegevens van deskundige deskundigen (BRL9500). Voor een voordelige keuze vind jij in onze vergelijker een aantal betrouwbare partijen waar je vrij eenvoudig een woninglabel kunt aanvragen voor gunstige prijzen.

Energieadvies Expertise Prijsindicatie Beoordeling Aanvragen
Energielabel Woning
Bedrijfspand
v.a. €349
beste keuze!

Tips voor een lager energieverbruik

Gebruikt jouw huis veel energie, en wil jij graag iets doen aan de energieprestatie? Middels de juiste energiebesparende maatregelen kan je vrijwel elke woning updaten naar een huis met label A of B. Aan de basis staat altijd isoleren. Daarmee zorg je dat de woning niet onnodig warmte laat ontsnappen. In het vervolgtraject ga je juist verder in op de mogelijkheden voor energieopwekking. Je leest hier ook alle informatie over Vereenvoudigd energielabel.

Let op: Via het platform https://www.verbeteruwhuis.nl kan je zien – na het beantwoorden van wat vragen – duidelijke verbeteropties voor een beter energielabel. Bezoek de website en doe de check.

Het gemak van een zuinig energielabel woning Halle

 • Een “groene” woning met een lagere energierekening.
 • Een aangenaam binnenklimaat: het hele jaar een aangename temperatuur in huis.
 • Een woning met label B of A is goed voor het klimaat want stoot minder CO2 uit.
 • Huizen met een groen label zijn meer waard.
 • Soms recht op een duurzaamheidskorting bij de bank.
 • De overheid verstrekt meerdere subsidies voor het verbouwen van een huis.
 • De energiecoach in Halle kan hierin een adviserende rol spelen.
EnergielabelBouwjaarAandachtspunten
Label A2010 – 2024All-electric warmtepomp voor nul-op-de-meter.
Label B2002 – 2005Een warmtepomp en/of zonnepanelen.
Label C1986 – 2001driedubbel of HR+++ glas met zonnepanelen.
Label D1974 – 1985Investeren in een HR107 combiketel.
Label E1965 – 1975Dak-, vloer- en muurisolatie, dubbel glas en zonnepanelen.
Label F1946 – 1965Enkel glas vervangen + isoleren.
Label Gt/m 1942Grondige isolatie, dubbel glas + HR-ketel.

Het goedkoopste energielabel voor jouw huis?

Bekijk alle aanbieders en regel het binnen een paar dagen

Isoleren

Isolatie is altijd de belangrijkste stap voor een zuinig en comfortabel huis. Door goede isolatie van muren, bodem en/of dak verhinder je dat de gerealiseerde warmte verloren gaat. Dankzij isolatie gaan je stookkosten direct omlaag en heb je een gezonde leefomgeving. Waar je moet starten is afhankelijk van de huidige staat van de woning. Het bouwjaar van het huis geef inzicht in de vermoedelijke staat. Bekijk ook bouwtekeningen en informeer bij de vorige bewoners. Een bouwtechnische keuring of het maken van warmtebeelden laat zien waar het aan isolatie ontbreekt. In onderstaand schema check je de potentiële besparing bij een eengezinswoning met 60 m2 vloeroppervlak met een hoog rendement ketel.

IsolatieOnkostenBesparing GasBesparing p/jaar
Dakisolatie€3000 – €50001120 m3€784
Vloerisolatie€2000 – €3800425 m3€298
Spouwmuurisolatie€1250 – €2000870 m3€609
HR++ glas€1850 – €3000535 m3€374,5
De totale kosten en opbrengsten bij isolatie van gemiddelde eengezinswoning (60m2).

Ventileren

Zodra de isolatie in huis voldoende is, moet de focus liggen op het feit dat er gekeken wordt naar de opties voor frisse lucht. Ventilatie is noodzakelijk voor een comfortabele leefomgeving. Slim en zuinig ventileren betekent een prettige leefomgeving waarbij er constant frisse lucht wordt aangevoerd en er energie uit de vervuilde lucht wordt gehaald.

 • Zelfregelende roosters: Reageren slim op de wind en passen daar luchttoevoer op aan.
 • Lokale ventilatie-unit: voor de ventilatie van aparte ruimtes.
 • Balansventilatie met warmteterugwinning: d.m.v. de mechanische ventilatie worden alle ruimtes even goed geventileerd.
 • Ventilatiewarmtepomp in combinatie met HR-ketel: profiteert van warmte uit de ventilatielucht om je huis te verwarmen.

Woning gasloos verwarmen

De verwarming in een huis is een kostbare aangelegenheid. Veel woning beschikken nog over een gasketel. Kies voor een duurzaam alternatief om je woning warm te stoken zonder gas. Onderstaand bieden we een aantal suggesties.

 • Innovatieve hoogrendementsketel: Efficiënter en sneller je huis verwarmen.
 • Een hybride warmtepomp: eenvoudig te installeren systeem in hybride setting met de CV.
 • Een all-electric warmtepomp: met dit systeem heb je helemaal geen gas meer nodig.
 • Zonneboiler: maakt gebruik van zonne-energie voor het bereiden van warm water.
 • Infraroodpanelen: uitstekend geschikt om een ruimte plaatselijk te verwarmen.

Kies voor zonnepanelen

Wanneer je de optimalisatiepunten voor jouw woning hebt aangepakt kan je uitrekenen hoeveel kwH-stroom je nodig hebt. De totale stroom kan je zelf opwekken door zonnepanelen te laten installeren. Ze hebben een lange levensduur (25- 30 jaar) en je verdient ze al binnen 6 – 8 jaar helemaal terug.

 • Zonnepanelen vangen daglicht op en zetten dat om in elektriciteit.
 • Een systeem van 10 zonnepanelen kost om en nabij de €4400 en heeft een verrassend korte terugverdientijd van gemiddeld 8 jaar.
 • De elektriciteit die je niet gebruikt kan je automatisch aan het net terugleveren (salderen). Voor dit stukje ontvang je hetzelfde tarief als waarvoor je normaal de stroom inkoopt.

energielabel-halle-7025

Snel een energielabel voor bedrijfspand aanvragen

Een actueel en definitief energielabel voor het kantoor is noodzakelijk bij verkoop, verhuur en oplevering van bedrijfspanden van 50m2 of groter. De verplichting geldt voor de utiliteitsgebouwen zoals kantoorruimtes, sportfaciliteiten, winkelcentrums, en openbare panden zoals een station. Is het pand 100m2 of groter, en wordt 50% of meer gebruikt als kantoor? In die situaties moet het gebouw met ingang van 2023 de beschikking hebben over energielabel C of hoger. Daarnaast moeten o.a. musea, banken en ziekenhuizen die actief zijn in openbare gebouwen van meer dan 250 m2 dit energielabel zichtbaar tonen, bijvoorbeeld bij de receptie of ingang. Lees ook meer over Snelste energielabel.

 • Bij verkoop, verhuur of oplevering van een kantoorpand is zo’n energielabel een vereiste.
 • Dit geldt voor vrijwel alle bedrijfspanden, winkels, kantoren en horeca gebouwen.
 • Voor productiehallen en loodsen geldt er een ontheffing.
 • Bedrijfsgebouwen met 100 m2 aan functionele ruimte (waarbij meer dan 50% als kantoor wordt gebruikt) moeten in 2023 ingeschreven staan met een milieulabel C.
 • In publieke panden met een ruimte van minimaal 250 m2 hoort het label zichtbaar te zijn voor bezoekers.

Lees de veelgestelde vragen (FAQ) over het woninglabel

Wat betekent een energielabel?
Het energielabel geeft inzicht in de actuele staat en de energieprestatie van een object. Hoe minder CO-2 de woning uitstoot, hoe groener het label. De energie-index loopt van energielabel A/B (zuinig) en gaat verder tot F / G (rood, hoog verbruik).

Heeft elke woning een energielabel verplichting?
Ja, in de situatie waarin je het huis in de verkoop of verhuur gaat zetten moet je inzicht bieden in wat het label is van jouw huis is. De verkoop/verhuur advertenties (makelaar) moeten dit ook bevatten. Kan je geen geldig label aantonen, dan riskeer je een boete van €170,00.

Hoe vraag je een label aan?
Voor een erkend label moet je een bevoegde energiedeskundige in Halle uitnodigen. Op de website Qbis.nl vergelijk je eenvoudig meerdere energiespecialisten. Een deskundige zal thuis langskomen en bekijkt precies hoe energiezuinig de woning is. De deskundige berekent het label en voert de registratie door in de het EP-Online systeem. De definitieve berekeningen ontvang je per mail en eventueel kun je het ook online (Mijn Overheid) inzien (gemeente Bronckhorst).

Hoe komt mijn energielabel tot stand?
De vakman onderzoekt het bouwjaar van het huis, het soort huis, m2 woonoppervlakte en andere aspecten als kozijnen (hout/kunststof) + ramen, mate van isolatie, de aanwezige ventilatie opties en verwarmingssystemen en of het huis een warmtepomp of zonnepanelen heeft. Met deze complete analyse wordt gecalculeerd hoeveel gas en elektriciteit nodig is voor het opwarmen en koelen van het object en voor welk % de woning zelfvoorzienend is. Op basis hiervan zal de adviseur het labelletter definitief vaststellen en inschrijven.

Wat zijn de kosten van een energielabel?
De kosten van het energielabel liggen tussen de €115,00 – €410,00. De investering wordt berekend a.d.h.v. het woonoppervlakte, het aantal uur dat de adviseur bezig zal zijn en de reeds aanwezige details van de woning (tekeningen en andere technische informatie). Een goedkoop energielabel aanvragen particulier Halle is over het algemeen gunstiger door verscheidene energieadviseur onder elkaar te zetten die actief zijn binnen de provincie Gelderland.

Via welke website kan ik mijn huidige energielabel opvragen?
Om dit te bekijken ga je naar www.energielabel.nl. Kies huur- of koopwoning en voer de postcode (7025) en huisnummer in. Je krijgt nu het label van jouw woning te zien. Let op: is het een voorlopig energielabel? Dit is geen geldig document en is dus ook niet toegestaan om te gebruiken. Je moet het dus eerst laten omvormen naar een definitief milieulabel. Wacht niet langer: energielabel huis Halle opvragen.

Plaats een reactie