Energielabel Zandpol

Direct energielabel aanvragen

Snel een voordelig een energielabel aanvragen voor jouw woning in Zandpol? Sinds een aantal jaren is er een nieuw energielabel voor woningen gelanceerd. Het informatielabel indiceert hoe energiezuinig jouw huis is en biedt nuttige opties om de energierekening verder terug te dringen. Ga je je huis verkopen? Dan is een definitief energielabel in Zandpol verplicht. Op onze energielabel-vergelijker bieden wij alle benodigde informatie over het checken en aanvragen van het label. Verder is er ook een overzicht met plaatselijke energieadviseurs en bekijk je tips om jouw woning te verduurzamen.

 • Het energielabel maakt duidelijk wat de huidige staat van de woning is.
 • Sinds 1 januari 2015 is het verplicht bij een woningverkoop, verhuurcontract of een nieuwbouwproject.
 • Er zijn 7 categorieën: Energielabel A of B (groen label) t/m F of G (slecht voor het milieu).
 • Tot 2020 kon men zelf online een VEL (vereenvoudigd label) bestellen. De overheid heeft dit in 2021 geactualiseerd.
 • Je moet nu eerst contact opnemen met een energieadviseur in Zandpol die de kenmerken van de woning bekijkt en het label registreert.
 • Het label – inclusief concrete verbeterpunten – kost (afhankelijk van het type woning) tussen de €100,00 & €415,00.

energielabel-a-uitleg

Goedkoop energielabel aanvragen in Zandpol

Zo’n energielabel laat zien hoe het gesteld is met het energieverbruik van een woning. Alle huiseigenaren hebben in 2015 een voorlopig energielabel gekregen. In de situatie waarbij het huis opnieuw wordt verkocht of verhuurt, is een definitief energielabel noodzakelijk. Met ingang van 2021 werkt men met een nieuwe bepalingsmethode waarmee wordt gewerkt (NTA8800). Je moet nu een erkend deskundige energieadviseur thuis laten langskomen. Deze energie-specialist komt langs en bekijkt hoe milieuvriendelijk het huis is. Het certificaat is nu wel een stuk duurder geworden. In het gedeelte hieronder lees je hoe jij zo’n voordelig energielabel in Zandpol regelt.

Een energielabel voor je woning aanvragen in 5 stappen

 1. Vind een energiedeskundige

  Middels de database van centraalregistertechniek.nl vind je verschillende bevoegde energieadviseurs die een energielabel mogen vastleggen. Zoek op adresgegevens (7764) om een erkend deskundige in Zandpol op te vragen.

 2. Afspraak maken en voorbereiden

  Contacteer een energiedeskundige en probeer een afspraak in te plannen. Het is voor beide partijen waardevol wanneer je alle essentiële informatie van de woning paraat hebt. Onder andere bouwtekeningen, EPC berekeningen en installatietechnische gegevens.

 3. Bezoek en berekening

  Een erkend energiedeskundige bezoekt jou op locatie om de inspectie van de woning te doen. Trek er ongeveer 2 uur voor uit.

 4. Vaststellen van het label

  De EP-adviseur in Zandpol komt met een eindoordeel en voert deze ook in de database EP-online in.

 5. Het label via internet bekijken

  Na registratie sturen ze een PDF op van het informatielabel inclusief alle kenmerken en een rapport met adviespunten. Het document heeft een geldigheidsduur van 10 jaar en moet jij kunnen tonen verkoop- of verhuur van de woning. Via de online omgeving van de overheid (DigiD inlog noodzakelijk) is het ook op te vragen.

Particulier energielabel voor jouw woning aanvragen?

Vergelijk energieadviseurs en vind de laagste prijs

Gemiddelde kosten energielabel

De prijzen van een definitief energielabel bedragen zo ongeveer tussen de €190,00 en €430,00. In de tabel die je hieronder ziet bekijk je de huidige tarieven van een energielabel deskundige Zandpol. Wil je een concrete prijs? Klik hier om aanbieders in jouw regio te vergelijken. Of bekijk adviseurs in Schoonebeek, Stieltjeskanaal, Dalerveen, Wachtum en Dalerpeel. De offerte tarieven hangen af van velerlei onderdelen.

 1. Het type woning (vrijstaand, appartement, hoekwoning, tussenwoning, twee-onder-een kap).
 2. De tijd (in uren) die de bouwinspecteur bezig is.
 3. De kwaliteit van de basisinformatie (tekeningen en andere technische informatie).
 4. De energiecoach waar je mee in zee gaat.
WoningAantal m2Geschatte kosten
Appartement75 m2€ 178,00
Rijtjeswoning125 m2€ 201,00
Geschakelde woning160 m2€ 277,00
Villa175 m2€ 364,00
Kostenoverzicht woninglabel Zandpol.

De beste energieadviseurs in Zandpol vergelijken

Goedkoop en snel een definitief energielabel aanvragen? Hiervoor contacteer je een erkend deskundige energielabel Zandpol. Het portaal om betrouwbare specialisten in te huren is centraalregisterTechniek.nl. Hier vind je in een link naar het QBISnl register. Op deze plek tref je deskundige experts (BRL9500). Voor een voordelige keuze vind je in onze vergelijkingstabel een aantal uitgelichte adviseurs waar je verrassend eenvoudig een woninginspectie kunt aanvragen en waarbij u direct op de kosten let.

Energieadvies Expertise Prijsindicatie Beoordeling Aanvragen
Energielabel Woning
Bedrijfspand
v.a. €349
beste keuze!

Duurzamer wonen in 4 stappen

Heb jij een woning met een rood of oranje label, en wil jij besparen op de energiekosten door een betere energieprestatie? Met het toepassen van energiebesparende maatregelen kan je vrijwel elke woning verduurzamen tot een woning met label B. Het isoleren van een woning nemen we als uitgangspunt. Op die manier kan je garanderen dat de warmte niet zomaar de woning uit kan. Op het moment dat de isolatie goed is verleggen we de focus op de mogelijkheden voor energieopwekking. Je leest hier ook alle informatie over Energieadviseur.

Tip: Op de onafhankelijke website Verbeteruwhuis.nl check je – nadat je de vragenlijst hebt ingevuld – gerichte verbeteropties voor een groen energielabel. Achterhaal de mogelijke besparingen.

Het belang van een zuinig energielabel woning Zandpol

 • Een zuinige woning en flink besparen op de energiekosten.
 • Een gezonde leefomgeving: in de winter lekker warm en in de zomer lekker koel.
 • Het woninglabel A of B stoot minder CO-2 uit.
 • Waarde van de woning stijgt.
 • Steeds vaker recht op korting op de hypotheekrente.
 • De overheid verstrekt allerlei subsidies wanneer je er voor kiest om je woning te verduurzamen.
 • De energiecoach in Zandpol is de juiste persoon om je hier bij te helpen.
EnergielabelBouwjaarOptimalisaties
Label A2009 – 2024All-electric warmtepomp voor nul-op-de-meter.
Label B1998 – 2007Vaak zijn zonnepanelen en warmtepomp genoeg voor label A.
Label C1983 – 2000Isolatie van ramen (HR+++ glas) en zonnepanelen.
Label D1972 – 1984Thermografische scan om isolatie te optimaliseren.
Label E1970 – 1975Isoleren van de gehele woning plus zonnepanelen.
Label F1951 – 1970Vloer, dak en muren isoleren.
Label Gt/m 1943Dak-, vloer- en muurisolatie en dubbelglas.

Eenvoudig het goedkoopste energielabel regelen?

Vergelijk alle adviseurs en ontvang nog deze week jouw label

Isoleer je woning

Isolatie is altijd de belangrijkste stap voor een woning met een laag verbruik. Door goede isolatie van muren, bodem en/of dak voorkom je dat de warmte in de woning naar buiten ontsnapt. Op die manier ben je minder kwijt aan stookkosten en heb je een aangenaam leefklimaat. Waar je als eerste moet beginnen heeft te maken met de RC-waardes van de woning. Het bouwjaar van de woning is vaak een goede indicator hiervoor. Informeer ook altijd bij de vorige bewoners hierover. Een bouwtechnische keuring of warmtescan laat de warmtelekken van uw woning zien. Onderstaand bieden wij de te verwachten besparing bij een kleinere eengezinswoning (60 m2) met een normale hr combiketel.

Soort isolatiePrijsBesparing (gas)Besparing p/jaar
Dakisolatie€3000 – €60001180 m3€802
Vloerisolatie€1300 – €3900295 m3€201
Spouwmuurisolatie€1150 – €2250885 m3€602
HR++ glas€2000 – €2700330 m3€224,4
Kosten en opbrengsten bij isolatie van gemiddelde eengezinswoning (60m2).

Ventileren

Wanneer je beschikt over een goed geïsoleerde woning, moet je er zorg voor dragen dat frisse lucht via meerdere kanten de woning in kan komen. Ventilatie is van wezenlijk belang voor een aangenaam klimaat in huis. Zuinig en slim ventileren wil zeggen een gezond wooncomfort waarbij er warmte uit de vervuilde lucht wordt teruggewonnen.

 • Winddrukgeregelde roosters: Beperkt automatisch de luchttoevoer bij hogere windsnelheden.
 • Losse ventilatieunit: afzonderlijke ruimte doelgericht ventileren.
 • Balansventilatie met WTW-unit: een gesloten ventilatiesysteem dat bestaat uit een ventilator en een warmte terugwin unit (WTW).
 • Ventilatiewarmtepomp met HR:ketel: is in staat om warmte aan ventilatielucht te onttrekken en gebruikt de warmte eigenlijk opnieuw.

CV-ketel zonder gas?

Een huis verwarmen is een kostbare aangelegenheid. Veel woning beschikken nog over een gasketel. Je kunt kijken naar een zuinig systeem die het mogelijk maakt om zonder gas te verwarmen. Onderstaand staan enkele van deze producten.

 • Nieuwe HR107 ketel: Bespaart meer dan 10% op het gasverbruik.
 • Een hybride warmtepomp: combinatie van een cv-ketel met een warmtepomp.
 • Een all-electric warmtepomp: met name interessant bij woningen die erg goed geïsoleerd zijn.
 • Zonneboiler: op een duurzame manier warm tapwater opwekken.
 • Infraroodpanelen: een sfeervol paneel dat werkt d.m.v. stralingswarmte.

Zonnepanelen op je dak

Nadat je aanpassingen hebt doorgevoerd kan je uitrekenen hoeveel kwH-stroom je nodig hebt. De stroom die je nu nodig hebt kan je op een duurzame manier genereren met behulp van zonnepanelen op je dak. Ze gaan ontzettend lang mee (tot wel 30 jaar) en de geschatte terugverdientijd is maar 7 jaar.

 • Zonnepanelen vangen zonne-energie op en zetten deze om in stroom.
 • Een systeem van 10 zonnepanelen is er al vanaf €5300 en heeft een verrassend korte terugverdientijd van gemiddeld 8 jaar.
 • De elektriciteit die je niet gebruikt kan je terugleveren aan de energieleverancier (salderen). Over dit stukje stroom ontvang je hetzelfde tarief als waarvoor jij stroom afneemt.

energielabel-zandpol-7764

Energielabel voor bedrijfspand aanvragen

Een geldig energielabel voor kantoren is verplicht in situaties van verkoop en verhuur van bedrijfspanden van 50m2 of groter. Deze regelgeving geldt voor de utiliteitsgebouwen zoals kantoorgebouwen, universiteitsgebouwen, winkels, en publieke panden zoals een bibliotheek. Is het gebouw groter dan 100m2, en dient ten minste 50% als kantoorfunctie? Dan moet het gebouw met ingang van 2023 ten minste energielabel C hebben. Verder moeten o.a. musea, banken en ziekenhuizen die actief zijn in openbare gebouwen vanaf 250 m2 dit energielabel zichtbaar tonen, bijvoorbeeld bij de ingang. Bekijk ook informatie over Energielabel voor woningen.

 • Bij overdracht of oplevering van een kantoorgebouw is zo’n energielabel een vereiste.
 • Deze wetgeving is van toepassing voor bedrijfspanden en ruimtes met een oppervlak van meer dan 50 m2.
 • Voor opslagruimtes en loodsen gelden andere regels.
 • Bedrijfsgebouwen groter dan 100m2 (en waar minimaal 50% als kantoor wordt gebruikt) moeten vanaf 2023 een milieulabel C of beter hebben.
 • In grotere openbare ruimtes met een oppervlakte van meer dan 250 m² moet elke bezoeker dit label kunnen inzien bij de ingang.

FAQ met veelgestelde vragen over het woninglabel

Wat houdt het energielabel in?
Het energielabel zegt iets over de mate waarin een huis energiezuinig is. Hoe efficiënter de woning verwarmd wordt, hoe positiever het woninglabel uitvalt. De zogenaamde energie-index loopt van energielabel A of B (heel zuinig) en loopt op tot label G (niet milieuvriendelijk).

Is voor iedereen een energielabel verplicht?
Ja, als jij een woning gaat verkopen of verhuren dan moet je laten zien wat het definitieve energielabel is. Deze gegevens moeten vermeld worden in de advertenties (makelaar). Kan je geen geldig label aantonen, dan riskeer je een boete van €170,00.

Hoe kan ik een label voor mijn woning aanvragen?
Daarvoor moet je een deskundige energiedeskundige in Zandpol thuis laten komen. Aan de hand van QBIS.nl zijn deze energiespecialisten te bekijken. De inspecteur moet fysiek bij je thuis komen en berekent precies hoeveel energie de woning gebruikt. De adviseur beslist uiteindelijk wat het label moet worden en zorgt ervoor dat alles wordt opgenomen in de EP-Online database. Je ontvangt het document als PDF en middels Mijn Overheid kun je het later downloaden (gemeente Emmen).

Hoe wordt een definitief energielabel vastgesteld?
De vakman onderzoekt het bouwjaar, het type gebouw, grootte van de woning en belangrijke aspecten zoals type glas, de isolatiewerkzaamheden, de centrale verwarming en ventilatie voorzieningen en of er energie-efficiënte warmtebronnen aanwezig zijn zoals zonnepanelen of een warmtepomp. Met deze details kan uitgerekend worden hoeveel gas en stroom benodigd is voor het verwarmen en koelen van jouw huis en hoeveel van deze energie uit hernieuwbare bronnen komt. Hierna wordt het vastgestelde labelletter in de database ingeschreven.

Wat is het tarief van een energielabel?
De onkosten van het energielabel schommelen tussen de €170,00 – €375,00. De investering wordt bepaald door de grootte van de woning, de tijd die de adviseur nodig heeft en de reeds aanwezige details van de woning (tekeningen en EPC-berekeningen). Een goedkoop energielabel aanvragen particulier Zandpol is het voordeligst te realiseren door verschillende aanbieders onder elkaar te zetten die werken binnen de provincie Drenthe.

Mijn energielabel opvragen, hoe doe ik dat?
Om jouw huidige label in te zien ga je naar energielabel.nl van de overheid. Kies huur- of koopwoning en voer jouw postcode (7764) en het huisnummer in de zoekbalk in. Je krijgt nu gelijk het huidige label plus de vervaldatum te zien. Kijk uit: laat het systeem een voorlopig energielabel zien? Dit is slechts een inschatting en geen formeel document en is dus ook niet toegestaan om te gebruiken. Bij verkoop moet je deze dus eerst veranderen in een definitief label. Krijgt direct inzicht: energielabel huis Zandpol opvragen.

Plaats een reactie