Energielabel Ten Post

Direct energielabel aanvragen

Gemakkelijk en snel een energielabel aanvragen voor jouw woning in Ten Post? Per 1 januari 2015 heeft iedere woning een energielabel toegewezen gekregen. Dit certificaat vertelt hoe zuinig jouw woning is en toont handige suggesties om het energieverbruik te verlagen. Ben je van plan jouw woning te verkopen of verhuren? Dan is een definitief energielabel in Ten Post verplicht. Op deze website ontdek je aanvullende info over het aanvragen van jouw label. Ook is er ook een overzicht met plaatselijke energieadviseurs en kan je aan de slag met een stappenplan om jouw woning energiezuiniger te maken.

 • Krijg inzicht in de energieprestaties van een woning met het energielabel.
 • Je moet het aantonen bij een woningoverdracht (bijvoorbeeld verkoop of verhuur).
 • We delen het op in 7 niveaus: Energielabel A & B (zeer milieuvriendelijk) t/m F & G (niet duurzaam).
 • Vroeger kon je op basis van een aantal vragen zelf een VEL (vereenvoudigd label) aanvragen. Vanaf 2021 is er het e.e.a. gewijzigd.
 • Je moet nu een afspraak maken met de energieadviseur in Ten Post die jouw huis komt bekijken en een label opmaakt.
 • Het label – inclusief mogelijke maatregelen om het energieverbruik te verlagen – kost tegenwoordig tussen de €115,00 en €370,00.

energielabel-a-uitleg

Goedkoop energielabel aanvragen in Ten Post

Het energielabel vertelt iets over de actuele staat en de energieprestatie van een object. Alle woningbezitters hebben in 2015 een voorlopig energielabel gekregen. Als je jouw woning gaat verkopen of verhuren, dan moet je een definitief energielabel hebben. Sinds kort is er een nieuwe methode waarbinnen het label wordt opgesteld (NTA8800). Je moet dus een bevoegde energieadviseur bij je thuis laten komen. Deze energie-expert moet fysiek bij je thuis komen en neemt de woning op. De tarieven zijn echter een stuk ongunstiger. In het volgende overzicht vind je precies hoe je zo’n voordelig energielabel in Ten Post regelt.

In vijf stappen het energielabel aanvragen

 1. Vind een energiedeskundige

  Via centraalregistertechniek.nl bekijk je de beschikbare bevoegde energieadviseurs die het energielabel mogen opmaken. Vul je postcode in (9792) om een erkend deskundige in Ten Post te vergelijken.

 2. Voorbereiding

  Klik op een specialist en maak een afspraak. Bereid je goed voor: zorg dat je alle relevante informatie van de woning hebt. Denk aan bouwtekeningen, EPC-berekeningen facturen van verbetermaatregelen.

 3. Bezoek op locatie

  Een erkend energiedeskundige bezoekt jou op locatie en kijkt hoeveel energie er nodig is om de woning te verwarmen. Het is aan te raden hierbij aanwezig te zijn.

 4. Registratie van het label

  De EP-adviseur in Ten Post rekent alles door, bepaalt het label en zorgt dat deze wordt verwerkt in de EP-online database.

 5. Je label opzoeken

  Wanneer alles achter de rug is ontvang je digitaal een PDF van het certificaat inclusief een duidelijke onderbouwing en verbeterpunten van de woning. Je kunt het 10 jaar blijven gebruiken en kan je overhandigen bij de verkoop van de woning. Je kunt het ook te allen tijde opvragen via Mijn Overheid.

Particulier energielabel voor jouw woning aanvragen?

Doorzoek de energieadviseurs en regel het snel

Kosten van een energielabel

De totale investeringen voor een definitief energielabel variëren tussen de €180,00 – €435,00. In het bijgesloten overzicht vind je de gemiddelde tarieven van een energielabel deskundige Ten Post. Meteen een afspraak inplannen? Klik hier om de dienstverleners (in de regio) te vergelijken. Of bekijk adviseurs in Ten Boer, Zuidwolde, Adorp, Wetsinge en Winsum. De geschatte tarieven komen tot stand door de volgende variabelen.

 1. Type en leeftijd huis (twee-onder-een kap, hoekwoning, tussenwoning, vrijstaand, appartement).
 2. De hoeveelheid uur die de bouwinspecteur nodig heeft.
 3. De kwaliteit van de basisinformatie (tekeningen of het bestek).
 4. De gekozen energiecoach en het bijbehorende tarief.
HuisGrootteGeschatte kosten
Appartement80 m2€ 163,00
Rijtjeswoning130 m2€ 213,00
Geschakeld huis140 m2€ 284,00
Villa190 m2€ 351,00
Prijzen woninglabel Ten Post.

De beste energieadviseurs in Ten Post vergelijken

Ook direct een definitief energielabel aanvragen? Om dit te realiseren moet je zoeken naar een erkend deskundige energielabel Ten Post. De officiële website om ervaren energiedeskundigen te vergelijken is www.centraalregisterTechniek.nl. Daar open je het QBISnl register. Daar staan alle namen en gegevens van erkend deskundige inspecteurs (BRL9500). Om snel iets af te spreken vind je in onze vergelijkingstabel verschillende (lokale) adviseurs waar je eenvoudig een afspraak kunt maken en waarbij u direct op de kosten let.

Energieadvies Expertise Prijsindicatie Beoordeling Aanvragen
Energielabel Woning
Bedrijfspand
v.a. €349
beste keuze!

In 4 stappen naar een energieneutrale woning

Gebruikt jouw woning veel gas en stroom, en wil jij graag iets doen aan de energieprestatie? Met het toepassen van energiebesparende maatregelen kan je feitelijk iedere woning transformeren naar een woning met label B. Het isoleren van een woning nemen we als uitgangspunt. Zo realiseer je een setting waarbij de warmte niet zomaar de woning uit kan. Op het moment dat de isolatie goed is ga je aan de slag met het opwekken van eigen energie. Op deze website lees je ook meer over Energielabel A / A++.

Tips: Via het platform https://www.verbeteruwhuis.nl ontdek je – nadat je de kenmerken van jouw woning hebt ingevuld – concrete verbeteropties voor een groen energielabel. Bekijk direct wat de mogelijkheden zijn.

De belangrijkste voordelen van een zuinig energielabel woning Ten Post

 • Een energiezuinig huis met een lagere energierekening.
 • Een prettige leefomgeving: geen tocht en kou bij de ramen.
 • Een label B- of A woning hoeft minder te stoken en stoot dus minder uit.
 • De woningwaarde stijgt bij A of B label.
 • Groene woningen krijgen een duurzaamheidskorting van de bank.
 • De overheid verstrekt allerlei subsidies voor de renovatie van een woning.
 • De energiecoach in Ten Post kan je daar ook alles over vertellen.
EnergielabelBouwjaarVerbeteropties
Label A2009 – 2023Investeer in nieuwe warmte-innovaties.
Label B1997 – 2008Het laten plaatsen van een warmtepomp en/of zonnepanelen.
Label C1984 – 2001Zonnepanelen, na-isolatie en driedubbel glas.
Label D1971 – 1982Laat een scan uitvoeren om isolatieproblemen op te lossen.
Label E1967 – 1975Grondig isoleren en leggen van zonnepanelen.
Label F1947 – 1967Isolatie van muur, dak, vloer en kruipruimte.
Label Gt/m 1932Grondige isolatie, dubbel glas + HR-ketel.

Het goedkoopste energielabel voor jouw huis?

Vergelijk alle adviseurs en vraag snel jouw energielabel aan

Woningisolatie

Isolatie is altijd de basis van een energiezuinig huis. Dankzij goede isolatie verhinder je dat de warmte weer kan ontsnappen. Daardoor worden de stookkosten een stuk gunstiger en realiseer je meer wooncomfort. Waar je moet starten is vooral afhankelijk van de Rd-, Rc en lambdawaarde. Het jaar waarin het huis is gebouwd zegt veel over de eventueel aanwezige isolatie. Je kunt ook navraag doen bij vorige bewoners of mensen uit de straat. Een bouwtechnische keuring of speciale warmtescan laat zien of en waar een woning warmte verliest. In het schema hierna vind je de gemiddelde besparingen voor een gemiddelde eengezinswoning met een hr ketel.

Type isolatieInvesteringBesparing (gas)Besparing p/jaar
Dakisolatie€3700 – €53001080 m3€713
Vloerisolatie€1500 – €3300245 m3€162
Spouwmuurisolatie€1200 – €2100845 m3€558
HR++ glas€1600 – €2650410 m3€270,6
Tarieven en besparingen bij isolatie van gemiddelde eengezinswoning (60m2).

Ventileren

Wanneer je huis een goede isolatie heeft, moet je er zorg voor dragen dat er gekeken wordt naar de opties voor frisse lucht. Ventilatie is bepalend voor een aangenaam leefklimaat. Zuinig en slim ventileren wil zeggen een gezonde leefomgeving waarbij er constant frisse lucht wordt aangevoerd en er energie uit de vervuilde lucht wordt gehaald.

 • Winddrukgeregelde roosters: wordt door winddruk nauwer of zelfs helemaal gesloten.
 • Losse ventilatieunit: voor de ventilatie van aparte ruimtes.
 • Balansventilatie met warmte-terugwin-unit: d.m.v. de mechanische ventilatie worden alle ruimtes even goed geventileerd.
 • Ventilatiewarmtepomp met HR:ketel: gebruikt de warmte uit de ventilatielucht om je huis te verwarmen.

CV-ketel vervangen voor duurzaam alternatief

De centrale verwarming is voor veel mensen een kostenpost. Veel woning beschikken nog over een gasketel. Je kunt kijken naar een zuinig systeem die het mogelijk maakt om zonder gas te verwarmen. Hieronder vind je de belangrijkste voorbeelden.

 • Innovatieve hoogrendementsketel: Efficiënter en sneller je huis verwarmen.
 • Een hybride warmtepomp: duurzaam je woning verwarmen met minder gas.
 • Een all-electric warmtepomp: geen ketel meer, uitsluitend een stand-alone pompsysteem.
 • Zonneboiler: gebruikt energie van de zon om warm tapwater te maken.
 • Infraroodpanelen: geeft direct warmte af voor een aantal m2.

Zonnepanelen plaatsen

Zodra je jouw woning hebt geoptimaliseerd kan je de totale stroombehoefte berekenen. De benodigde stroom kan je op een duurzame manier opwekken door zonnepanelen te laten installeren. Ze gaan ontzettend lang mee (tot wel 30 jaar) en ze verdienen zich razendsnel terug, vaak al binnen 7 jaar.

 • Zonnepanelen vangen zonlicht op en zetten dat om in schone energie.
 • Een zonnepanelen set met 10 panelen kost zo’n €4300 en verdien je snel terug, vaak al binnen 8 jaar.
 • Elektriciteit dat je niet zelf gebruikt kan je terugleveren aan de energieleverancier (salderen). Hierover ontvang je dezelfde prijs als waarvoor jij het bij de energieleverancier inkoopt.

energielabel-ten-post-9792

Alles wat je moet weten over een zakelijk energielabel

Een geldig energielabel voor je bedrijf is nodig in situaties van verkoop en verhuur van zakelijke panden (mits groter dan 50m2). De regel is van toepassing op alle utiliteitsgebouwen zoals kantoren, zwembaden, winkelcentra, en openbare panden zoals stations. Is het pand 100m2 of groter, en dient ten minste 50% als kantoorruimtes? Dan moet het pand per 2023 ten minste energielabel C hebben. Ook moeten (overheids)organisaties die hun vestiging in een publiek toegankelijke ruimte hebben met een ruimte van minimaal 250 m2 het label duidelijk zichtbaar ophangen, zoals in de ontvangsthal. Bekijk ook onze pagina met informatie over Energielabel F.

 • Bij overdracht of oplevering van een kantoorgebouw is een energielabel verplicht.
 • Op dit moment geldt deze verplichting voor bedrijfspanden, winkels, kantoren en horeca gebouwen.
 • Voor industriële bedrijfspanden gelden andere regels.
 • Bedrijfsgebouwen die groter zijn dan 100 m2 (waar meer dan de helft wordt gebruikt als kantoor) moeten vanaf 2023 minimaal de beschikking hebben over milieulabel C.
 • In openbare gebouwen van minimaal 250 m2 moet elke bezoeker dit label kunnen inzien bij de ingang.

Veelgestelde vragen over het woninglabel

Wat doet een energielabel?
Het energielabel vertelt iets over de hoeveelheid energie die een woning gebruikt. Hoe minder je hoeft te stoken, des te groener je woninglabel. De energie-index loopt van energielabel A/B (zeer milieuvriendelijk) en gaat verder tot F en G (zeer hoog verbruik).

Moet mijn huis verplicht een energielabel?
Ja, als je jouw huis verhuurt of verkoopt moet jij duidelijk kunnen maken welk energielabel de woning heeft. Je moet het ook meenemen in de advertentie (makelaar). Is er geen label bekend, dan kun je geconfronteerd worden met een boete van €170,00.

Hoe kan ik zelf een label aanvragen?
Daarvoor moet je een erkend deskundige energiedeskundige in Ten Post bij je thuis laten komen voor een inspectie. Via qbis.nl kan je een energiespecialist zoeken. Een vakman zal thuis langskomen en analyseert de actuele situatie op energiegebied. De adviseur kiest het label en voert de registratie door in de het EP-Online systeem. Je krijgt een email met alle documenten en in Mijn Overheid is het zelf te downloaden (gemeente Groningen).

Hoe komt mijn energielabel tot stand?
De specialist inspecteert de bouwperiode, het soort woning, woonoppervlakte en andere eigenschappen als soort glas, het soort isolatie, de aanwezige ventilatie opties en verwarmingssystemen en de aanwezige systemen voor energieopwekking (zonnecellen / warmtepomp). Middels deze documentatie wordt vastgesteld wat de totale energiebehoefte is voor het opwarmen en koelen van het huis en welk deel uit hernieuwbare bronnen komt. Tenslotte krijg je van de expert de labelletter te horen.

Wat zijn de huidige kosten van een energielabel?
De onkosten van een energielabel liggen vaak tussen de €160,00 en €405,00. De definitieve prijs is afhankelijk van de grootte van de woning, hoeveel uur de expert er mee bezig is en de beschikbare documentatie (tekeningen, facturen of gegevens van de CV-installatie). Een goedkoop energielabel aanvragen particulier Ten Post kan je doen door lokale adviseurs onder elkaar te zetten die hun dienst aanbieden in en rondom de provincie Groningen.

Ik wil mijn energielabel opvragen, hoe werkt dat?
Daarvoor surf je naar het platform energielabel.nl. Kies huur- of koopwoning en vul jouw postcode (9792) en het huisnummer in. Je ziet vervolgens direct welk label je hebt. Kijk uit: krijg je een voorlopig energielabel te zien? Dit is geen formeel label en is dus niet bruikbaar voor verkoop of verhuur. Je moet het dus eerst laten omvormen naar een definitief huislabel. Krijgt direct inzicht: energielabel huis Ten Post opvragen.

Plaats een reactie