Energielabel Haskerdijken

Direct energielabel aanvragen

Direct een betaalbaar energielabel aanvragen voor jouw woning in Haskerdijken? Vanaf 1 januari 2015 beschikt elke woning over een energielabel. Dit woninglabel toont hoe energiezuinig een woning is en geeft gerichte maatregelen om het energieverbruik te verlagen. Ben je van plan jouw woning te verkopen of verhuren? Dan is een definitief energielabel in Haskerdijken verplicht. Op onze vergelijkingssite vind je alle benodigde info over het aanvragen van een nieuw label. Ook is er ook een overzicht met plaatselijke energieadviseurs en vind je handige tips om jouw label te verbeteren.

 • Het energielabel helpt je om je huis zuiniger en comfortabeler te maken.
 • Het is noodzakelijk bij een woningoverdracht (bijvoorbeeld verkoop of verhuur).
 • We delen het op in 7 niveaus: Energielabel A & B (zeer milieuvriendelijk) t/m F/G (relatief hoog gebruik).
 • Tot voor kort kon men zelf online een VEL (vereenvoudigd label) bestellen. Dit beleid is in 2021 gewijzigd.
 • Je regelt dit tegenwoordig via een energieadviseur in Haskerdijken die jouw woning helemaal doorneemt en op basis daarvan het label vaststelt.
 • Het informatielabel – incl. verbetermogelijkheden – kost (afhankelijk van het type woning) tussen de €180,00 en €405,00.

energielabel-a-uitleg

Goedkoop energielabel aanvragen in Haskerdijken

Een energielabel biedt duidelijkheid over de energieprestatie van een woning. Alle Nederlanders met een huis ontvingen in 2015 een voorlopig energielabel. In de situatie waarbij het huis opnieuw wordt verkocht of verhuurt, is een definitief energielabel noodzakelijk. Vanaf 2021 is er een nieuwe richtlijn die we ook wel kennen als NTA8800. Daarom moet je een vakbekwame energieadviseur thuis uitnodigen. Deze energie-deskundige huur je als het ware in en kijkt hoe het gesteld is met de isolatie en duurzame verwarmingsbronnen. De prijzen zijn om die reden ook flink hoger geworden. Onderstaand leggen wij uit hoe jij het voordelig energielabel in Haskerdijken moet aanvragen.

Een energielabel voor je woning aanvragen in 5 stappen

 1. Bekijk alle energiedeskundigen

  Via centraalregistertechniek.nl vind je verschillende gecertificeerde energieadviseurs die het energielabel mogen bepalen. Vul je postcode in (8468) om een erkend deskundige in Haskerdijken te traceren.

 2. Bereid je voor op de afspraak

  Maak een keuze voor een van de aangesloten adviseurs en stem samen een geschikt moment af. Zorg dat je zoveel mogelijk informatie van de woning paraat hebt. Je kunt denken aan bouwtekeningen en EPC-berekeningen.

 3. Bezoek op locatie

  Een erkend energiedeskundige komt thuis bij je langs en kijkt hoe het gesteld is met de isolatie en duurzame verwarmingsbronnen. Het bezoek duurt ongeveer 2 uur.

 4. Label registratie

  De EP-adviseur in Haskerdijken berekent het label en verzorgt de inschrijving in het EP-Online platform.

 5. Je label opzoeken

  Als alle werkzaamheden zijn gedaan wordt er een PDF toegestuurd van het vastgestelde label met alle resultaten en suggesties om de woning te verduurzamen. Het label is 10 jaar geldig en moet jij kunnen tonen wanneer je de woning gaat verhuren of verkopen. Door middel van Mijn Overheid kun je de documentatie ook downloaden.

Heb jij een particulier energielabel nodig?

Bekijk energieadviseurs en vind de laagste prijs

Kosten van een energielabel

De doorsnee tarieven voor een definitief energielabel liggen tussen de €190,00 – €375,00. In de tabel die je hieronder ziet bekijk je de geschatte kosten van een energielabel deskundige Haskerdijken. Meteen een afspraak inplannen? Klik hier om de dienstverleners (in de regio) te vergelijken. Of bekijk adviseurs in Vegelinsoord, Nijehaske, Oudehaske, Sintjohannesga en Rotsterhaule. De offerte tarieven kunnen berekend worden d.m.v. de volgende aspecten.

 1. Soort woning (villa, tussenwoning, twee-onder-een kap, appartement, vrijstaand).
 2. Het aantal uur dat de bouwinspecteur bezig zal zijn.
 3. De informatie die voorhanden is (tekeningen en installatietechnische gegevens).
 4. De vestigingslocatie van de energiecoach.
Type woningWoonoppervlakteKosten
Klein appartement70 m2€ 182,00
Rijtjeshuis100 m2€ 224,00
Geschakelde woning150 m2€ 285,00
Villa185 m2€ 365,00
Gemiddelde kosten woninglabel Haskerdijken.

Erkend deskundige in Haskerdijken vergelijken

Snel en simpel het definitieve energielabel aanvragen? Daarvoor contacteer je een erkend deskundige energielabel Haskerdijken. De juiste plek om betrouwbare specialisten in te huren is www.centraalregisterTechniek.nl. Je kunt vanuit hier doorklikken naar het QBISnl register. Hier vind je bekwame specialisten (BRL9500). Voor een voordelige keuze bekijk je in de lijst hieronder een overzicht met erkende specialisten waar je gemakkelijk een certificaat kunt regelen tegen een normale prijs.

Energieadvies Expertise Prijsindicatie Beoordeling Aanvragen
Energielabel Woning
Bedrijfspand
v.a. €349
beste keuze!

Je woning verduurzamen in 4 stappen

Heeft je woning een slecht label, en wil jij besparen op de energiekosten door een betere energieprestatie? Middels de juiste energiebesparende maatregelen kan je feitelijk iedere woning verbouwen naar een groen label (A, B of C). Het aanbrengen van de juiste isolatie is het startpunt. Daarmee zorg je dat er geen warme (of koude) lucht kan ontsnappen. In de volgende stap wordt het pas interessant om te kijken naar energie die je zelf kunt opwekken met bijvoorbeeld zonnepanelen. Je kunt hier ook meer vinden over EPC (energieprestatiecertificaat).

Adviezen: Via de website van de overheid www.verbeteruwhuis.nl ontdek je – nadat je jouw woning hebt omschreven – praktische verbeteropties voor een beter energielabel. Check de potentiële besparing.

Het gemak van een zuinig energielabel woning Haskerdijken

 • Een zuinige woning en een structureel lage energierekening.
 • Een comfortabel leefklimaat: in de winter lekker warm en in de zomer lekker koel.
 • Een woning met label A of B draagt bij aan een beter milieu.
 • Waardevermeerdering van jouw huis.
 • Sommige banken verstrekken een rentekorting.
 • Je kunt profiteren van forse subsidies om een huis te verduurzamen.
 • De energiecoach in Haskerdijken kent precies de huidige wet- en regelgeving.
EnergielabelBouwjaarAandachtspunten
Label A2010 – 2024Warmtepomp/zonneboiler/zonnepanelen voor 100% energieneutraal.
Label B1997 – 2008Een warmtepomp en/of zonnepanelen.
Label C1986 – 2003Kies voor nieuw glas, installeer zonnepanelen en isoleer het dak.
Label D1975 – 1980Vervang het glas en probeer de leidingen te isoleren.
Label E1969 – 1974Enkel glas vervangen + isoleren en zonnepanelen.
Label F1950 – 1967Dubbel glas plaatsen en isoleren van de woning.
Label Gt/m 1941Isoleren en het plaatsen van dubbelglas.

Het goedkoopste energielabel voor jouw huis?

Vergelijk de experts en vraag snel jouw energielabel aan

Isoleren

Isolatie is de belangrijkste voorwaarde voor een label A of B woning. Door goede isolatie van spouwmuur, dak en kruipruimte verhinder je dat gewonnen warmte weer kan ontsnappen. Hierdoor bespaar je op de maandelijkse stookkosten en realiseer je een aangenaam leefklimaat. Waar je moet beginnen ligt aan de huidige mate van isolatie. Het bouwjaar geef inzicht in de vermoedelijke staat. Vraag ook de vorige bewoners en/of buren. Een bouwtechnische keuring of thermografisch onderzoek met warmtescan toont plaatsen waar isolatie ontbreekt. In de lijst hieronder doorzoek je de potentiële besparing bij een normale eengezinswoning met een hoogrendementsketel.

Type isolatieInvesteringGasbesparing (jaar)Besparing p/jaar
Dakisolatie€3800 – €55001185 m3€830
Vloerisolatie€1100 – €3000315 m3€221
Spouwmuurisolatie€1300 – €2500965 m3€676
HR++ glas€1900 – €2550475 m3€332,5
Kosten en opbrengsten bij isolatie van kleine woning (60 m2 vloeroppervlakte).

Ventileren

Zodra je beschikt over een goed geïsoleerde woning, moet de focus liggen op het feit dat er gekeken wordt naar de opties voor frisse lucht. Ventilatie is cruciaal voor een gezond binnenklimaat. Slim en zuinig ventileren wil zeggen een gezond klimaat in huis zonder dat je veel energie verliest.

 • Zelfregelend rooster: Bij veel wind wordt de luchttoevoer automatisch beperkt.
 • Losse ventilatieunit: voor de ventilatie van aparte ruimtes.
 • Balansventilatie met warmte terugwin unit: systeem dat evenveel lucht aan- als afvoert.
 • (Hybride) ventilatiewarmtepomp i.p.v. ventilatiebox: benut slim de warmte uit de ventilatielucht en past dit toe op de verwarming.

Woning gasloos verwarmen

Het aansturen van de radiatoren en/of vloerverwarming vergt veel energie, met name gas. In de praktijk gaat dit vaak nog met gasgestookte HR-ketels. Kies voor een duurzaam alternatief om je woning warm te stoken zonder gas. In onderstaande lijst vind je een aantal systemen.

 • Moderne HR-combiketel: Stil, compact, veilig en werkt erg efficiënt.
 • Een hybride warmtepomp: werkt op stroom en koppel je aan de CV-ketel.
 • Een all-electric warmtepomp: met name interessant bij woningen die erg goed geïsoleerd zijn.
 • Zonneboiler: maakt gebruik van zonne-energie voor het bereiden van warm water.
 • Infraroodpanelen: geeft direct warmte af voor een aantal m2.

Zonnepanelen aanschaffen

Op het moment dat je de nodige maatregelen hebt getroffen weet je in grote lijnen hoeveel stroom er nodig is. De stroom die je nu nodig hebt kan je op een duurzame manier opwekken door een set met zonnepanelen te laten plaatsen. Zonnepanelen gaan met gemak 25 jaar mee en na gemiddeld 7 jaar zijn ze terugverdiend.

 • Zonnepanelen wekken stroom op bij daglicht.
 • Een set met 10 zonnepanelen kost om en nabij de €4300 en heeft een verrassend korte terugverdientijd van gemiddeld 7 jaar.
 • De stroom die over is en je niet verbruikt kan je automatisch aan het net terugleveren (salderen). Hierover krijg je dezelfde prijs als waarvoor je normaal de stroom inkoopt.

energielabel-haskerdijken-8468

Goedkoop energielabel voor een bedrijfspand aanvragen

Een actueel en definitief energielabel voor het kantoor is noodzakelijk bij verhuur, verkoop en oplevering van een bedrijfspand met een oppervlakte vanaf 50m2. De verplichting geldt voor de utiliteitsgebouwen zoals een kantoor, universiteiten, winkelcentrums, en publiek toegankelijke gebouwen zoals verpleeghuizen. Heeft het pand meer dan 100 m2 gebruiksoppervlakte, en is daarvan meer dan 50% toegeschreven als kantoorfunctie? In dit scenario moet het pand per 2023 beschikken over een energielabel C. Ook moeten organisaties (bijvoorbeeld ziekenhuizen of supermarkten) die werkzaam zijn in publieke ruimtes van minimaal 250 m2 het energielabel duidelijk zichtbaar ophangen, zoals in de wachtruimtes / ingang. Op deze website vind je ook alles over Online energielabel aanvragen.

 • Bij officiële transactiemomenten van zakelijke gebouwen is een energielabel noodzakelijk.
 • Deze verplichting geldt bij bedrijfspanden met een gebruiksoppervlakte van 50 m2.
 • Voor industriële bedrijfspanden geldt andere wetgeving.
 • Bedrijfsgebouwen met een oppervlakte van meer dan 100m2 (met minimaal 50% als kantoorfunctie) moeten per 2023 ten minste milieulabel C hebben.
 • In publieke (bedrijfs)ruimtes van meer dan 250 m2 moet het label zichtbaar zijn opgehangen voor bezoekers.

FAQ – Veelgestelde vragen over het woninglabel

Wat is een energielabel?
Het energielabel geeft een indicatie van de hoeveelheid energie die een woning gebruikt. Hoe minder je hoeft te stoken, hoe beter het woninglabel is. De energie-index kent 7 stappen: van energielabel A/B (erg zuinig) tot F en G (slecht voor het milieu).

Moet mijn huis verplicht een energielabel?
Ja, wanneer jij het huis verhuurt of verkoopt dan moet je laten zien welk energielabel de woning heeft. Het dient ook in de advertentie/website van de makelaar getoond te worden. Is er geen label bekend, dan is een boete van €170 niet uitgesloten.

Hoe werkt het aanvragen van het label?
Voor een erkend label moet je een officiële energiedeskundige in Haskerdijken thuis laten langskomen voor een onderzoek. Door gebruik te maken van Qbis.nl vergelijk je eenvoudig meerdere energiespecialisten. Deze deskundige komt langs en bekijkt de huidige staat van de woning. Hij of zij komt met een eindoordeel en verzorgt de inschrijving in het EP-Online platform. De dossierstukken krijg je per mail en daarnaast is het op te vragen via Mijn Overheid (gemeente Heerenveen).

Welke factoren bepalen mijn energielabel?
Een inspecteur kijkt naar het bouwjaar van het gebouw, het type gebouw, de grootte en andere aspecten als HR ++ glas en kozijnen, de manieren van isoleren, op welke manier de woning wordt verwarmd en geventileerd en of er energie-efficiënte warmtebronnen aanwezig zijn zoals zonnepanelen of een warmtepomp. Met deze complete analyse wordt vastgesteld wat de benodigde energie capaciteit is voor de centrale verwarming van woonunit en welk percentage zelf opgewekt wordt. Vervolgens krijg je van de expert de labelletter te horen.

Hoe duur is een energielabel?
De prijzen van je energielabel liggen vaak tussen de €160,00 en €445,00. De verwachte prijs hangt af van het type woning, de tijd die de adviseur nodig heeft en de informatie die voorhanden is (tekeningen, het bestek, documentatie en facturen). Een goedkoop energielabel aanvragen particulier Haskerdijken kun jij het beste doen door velerlei energie-inspecteurs te contacteren die werkzaam zijn rondom de provincie Friesland.

Hoe kan ik mijn huidige energielabel opvragen?
Om jouw huidige label in te zien kan je het beste gaan naar de website www.energielabel.nl. Kies het type woning en vul de postcode (8468) en het huisnummer in de betreffende velden in. Je krijgt nu gelijk het huidige label plus de vervaldatum te zien. Kijk uit: krijg je een voorlopig energielabel op je scherm? Dit telt niet als officieel woninglabel en is dus ook niet toegestaan om te gebruiken. Je moet dit dus eerst aanpassen naar een definitieve status. Vind gelijk alle benodigde info: energielabel huis Haskerdijken opvragen.

Plaats een reactie