Energielabel Jubbega

Direct energielabel aanvragen

Snel een voordelig een energielabel aanvragen voor jouw woning in Jubbega? Sinds een aantal jaren heeft iedere woning een energielabel toegewezen gekregen. Het label vertelt hoe energiezuinig jouw huis is en toont nuttige maatregelen om het energieverbruik te verlagen. Ga je op korte termijn verhuizen en jouw woning verkopen? Dan is een definitief energielabel in Jubbega verplicht. Op dit informatieplatform vind je alle benodigde info over het aanvragen van jouw label. Tevens kunnen verschillende energieadviseurs vergeleken worden en kan je aan de slag met een stappenplan om jouw woning energiezuiniger te maken.

 • Het energielabel geeft aan of een woning veel of weinig energie verbruikt.
 • Je moet het aantonen bij een transactiemoment (verkoop, verhuur en oplevering).
 • We delen het op in 7 labels: Energielabel A/B (maximaal zuinig) t/m F of G (vervuilend).
 • Vroeger kon je op basis van een aantal vragen zelf een VEL (vereenvoudigd label) aanvragen. De overheid heeft dit in 2021 geactualiseerd.
 • Je dient nu eerst een afspraak te maken met een energieadviseur in Jubbega die jouw woning opneemt en een label opmaakt.
 • Het keurmerk – inclusief concrete verbeterpunten – kost tegenwoordig tussen de €150,00 en €370,00.

energielabel-a-uitleg

Goedkoop energielabel aanvragen in Jubbega

Het energielabel geeft duidelijkheid aangaande de energieprestatie van een woning. Alle mensen met een woning verkregen in 2015 een voorlopig energielabel van de overheid. Indien je overgaat tot verkoop of verhuur van je woning, moet je het definitieve energielabel regelen. In 2021 is er een nieuwe methode waarop dit wordt vastgesteld (NTA8800). Je moet om die reden een bekwame energieadviseur laten langskomen. Deze energie-specialist komt langs en analyseert de actuele situatie op energiegebied. Het certificaat is nu wel een stuk duurder geworden. In het stappenplan hieronder vind je precies hoe jij zo’n voordelig energielabel in Jubbega kunt aanvragen.

Energielabel aanvragen in 5 stappen

 1. Zoek naar een energiedeskundige

  Op de website www.centraalregistertechniek.nl doorzoek je alle bevoegde energieadviseurs die een energielabel mogen registreren. Zoek op adresgegevens (8411) om een erkend deskundige in Jubbega op te vragen.

 2. Voorbereiding

  Tik op een van de aangesloten adviseurs en stem samen een geschikt moment af. Het is handig als je alle actuele details van de woning hebt. Waar vaak om gevraagd wordt zijn bouwtekeningen, EPC berekeningen en installatietechnische gegevens.

 3. Bezoek van de deskundige

  Deze erkend energiedeskundige komt thuis langs en berekent precies hoeveel energie de woning gebruikt. Trek er ongeveer 2 uur voor uit.

 4. Vaststellen van het label

  De EP-adviseur in Jubbega berekent de energieprestaties en verzorgt de inschrijving in het EP-Online platform.

 5. Je label opzoeken

  Nadat de adviseur bij je thuis is geweest ontvang je digitaal een PDF van het keurmerk met daarin uitleg en verbeterpunten van de woning. De geldigheidsduur van het label is 10 jaar en dien je over te dragen bij het opstellen van een verkoop- of huurcontract. Door middel van Mijn Overheid kun je de documentatie ook downloaden.

Meer informatie over een particulier energielabel?

Zoek naar energieadviseurs en vind de voordeligste aanbieder

De kosten van een energielabel

De tarieven van een definitief energielabel liggen vaak tussen de €145,00 & €385,00. In de vergelijker hieronder bekijk je de huidige tarieven van een energielabel deskundige Jubbega. Wil je dit direct regelen? Klik hier om aanbieders in jouw regio te vergelijken. Zoek ook adviseurs in Hemrik, Lippenhuizen, Terwispel, Tijnje en Luxwoude. De totale prijzen worden berekend middels velerlei factoren.

 1. Categorie woning (hoekwoning, villa, vrijstaand, tussenwoning, twee-onder-een kap).
 2. Het aantal uur dat de bouwinspecteur bezig zal zijn.
 3. De informatie die voorhanden is (tekeningen en EPC-berekeningen).
 4. De energiecoach waar je mee in zee gaat.
WoningtypeWoonruimte (m2)Geschatte kosten
Klein appartement80 m2€ 162,00
Rijtjeswoning120 m2€ 204,00
Twee-onder-een kap145 m2€ 292,00
Villa175 m2€ 368,00
Kostenoverzicht woninglabel Jubbega.

Deskundige energieadviseurs in Jubbega vergelijken

Snel en simpel dit definitief energielabel aanvragen? In dat geval heb je nodig een erkend deskundige energielabel Jubbega. Het portaal om betrouwbare specialisten in te huren is www.centraalregistertechniek.nl. Daar tref je het QBISnl register. Daar vergelijk je gecertificeerde inspecteurs (BRL9500). Om gebruik te maken van een aanbieding tref je in de tabel hieronder een aantal uitgelichte adviseurs waar je simpel en snel een afspraak kunt maken voor gunstige prijzen.

Energieadvies Expertise Prijsindicatie Beoordeling Aanvragen
Energielabel Woning
Bedrijfspand
v.a. €349
beste keuze!

In 4 stappen een duurzame woning

Woon jij in een milieu-onvriendelijk huis, en wil je de maandelijkse lasten verlagen door de energieprestatie te verbeteren?Met het doorvoeren van slimme energiebesparende maatregelen kan jij elk gebouw verbouwen naar een groen label (A, B of C). In de regel begint men altijd met isoleren. Op die manier kan je garanderen dat zo min mogelijk warmte verloren gaat. Pas als het huis goed geïsoleerd is ga je aan de slag met de opties voor energie opwekken. Lees hier ook meer informatie over F energielabel.

Noot: Via het overheidsinitiatief Verbeteruwhuis.nl controleer je – na het beantwoorden van wat vragen – praktische verbeteropties voor een groen energielabel. Voer de check uit.

6 voordelen van een zuinig energielabel woning Jubbega

 • Een energiezuinige woning en flink besparen op de energiekosten.
 • Een prettig leefklimaat: geen last van koudeval en/of tocht.
 • Een label B- of A woning is goed voor het milieu.
 • De woningwaarde stijgt bij A of B label.
 • Steeds vaker recht op korting op de hypotheekrente.
 • Er gelden royale subsidies wanneer je aan de slag gaat met isolatie of zonnepanelen.
 • De energiecoach in Jubbega kan je hierbij helpen.
EnergielabelBouwjaarVerbeteropties
Label A2013 – 2024Volledig elektrische warmtepomp + zonnepanelen plaatsen.
Label B1998 – 2007Met zonnepanelen en warmtepomp naar label A.
Label C1984 – 2002Zonnepanelen, triple glas, HR107 combiketel.
Label D1972 – 1985Kies voor een grondige isolatie van de vloeren.
Label E1966 – 1979Enkel glas vervangen + isoleren en zonnepanelen.
Label F1947 – 1966Isoleren en het plaatsen van dubbelglas.
Label Gt/m 1941Isoleren en het plaatsen van dubbelglas.

Zoek je het goedkoopste energielabel?

Bekijk alle adviseurs en regel direct de aanvraag van jouw woninglabel

Isoleren van de woning

Isolatie is de belangrijkste voorwaarde voor een duurzame woning. Dankzij goede isolatie vermijd je dat de warmte in jouw woning je huis weer verlaat. Hiermee bespaar je op de maandelijkse stookkosten en realiseer je een optimale leefomgeving. Waar je moet starten met isoleren heeft te maken met de actuele isolatie die is toegepast. Het jaar waarin de woning is neergezet zegt veel over de eventueel aanwezige isolatie. Buren, en zeker ook vorige bewoners, weten vaak ook meer. Een bouwtechnische keuring of thermografisch onderzoek toont plaatsen waar isolatie ontbreekt. Hieronder check je de gemiddelde besparingen voor een gemiddelde eengezinswoning met een hoog rendement ketel.

Isolatie keuzePrijzenBesparing GasBesparing (€/jaar)
Dakisolatie€4000 – €60001000 m3€660
Vloerisolatie€1500 – €3300330 m3€218
Spouwmuurisolatie€1350 – €2150780 m3€515
HR++ glas€1650 – €2500505 m3€333,3
Kosten en jaarlijkse opbrengsten bij isolatie van gemiddelde eengezinswoning (60m2).

Ventileren

Op het moment dat je beschikt over een goed geïsoleerde woning, is het noodzakelijk dat er ook genoeg frisse lucht in huis is. Ventilatie is van wezenlijk belang voor een gezond binnenklimaat. Slim en zuinig ventileren houdt in een optimaal klimaat in huis, zonder heel erg veel warmteverlies.

 • Zelfregelende roosters: open roosters in de ramen maken natuurlijke ventilatie mogelijk.
 • Losse ventilatieunit: slimme keuze bij woningen met natuurlijke ventilatie.
 • Balansventilatie met warmte-terugwin-unit: volledig automatische aan- en afzuiging van de lucht.
 • Ventilatiewarmtepomp als vervanging van je ventilatiebox: onttrekt warmte aan de ventilatielucht voor de verwarming en warm water.

Alternatief voor CV-ketel

Het verwarmen van een woning is een kostbare aangelegenheid. Dit gaat vaak nog met een gasgestookte HR-ketel. Kies voor een duurzaam alternatief die nauwelijks of helemaal geen gas gebruikt. In de lijst hieronder bieden we een aantal suggesties.

 • Moderne HR-combiketel: Stil, compact, veilig en werkt erg efficiënt.
 • Een hybride warmtepomp: een mooi tussenoplossing voor duurzamer verwarmen.
 • Een all-electric warmtepomp: een stand-alone systeem dat volledig op stroom werk.
 • Zonneboiler: zet energie van de zon om in warm water.
 • Infraroodpanelen: geeft direct warmte af voor een aantal m2.

Zonnepanelen op je dak

Als je jouw woning hebt geïsoleerd en voorzien hebt van een nieuwe HR-ketel of warmtepomp kan je uitrekenen hoeveel kwH-stroom je nodig hebt. De benodigde energie kan je op een duurzame manier genereren met zonnepanelen op het dak. De nieuwste panelen kunnen wel 40 jaar mee en ze verdienen zich razendsnel terug, vaak al binnen 7 jaar.

 • Zonnepanelen wekken op basis van zonlicht elektriciteit op.
 • Een compleet pakket met 10 zonnepanelen is er al vanaf €4800 en heeft een verrassend korte terugverdientijd van gemiddeld 8,5 jaar.
 • De ongebruikte stroom gaat terug naar het net (salderen). Voor deze zonnestroom krijg je hetzelfde tarief als je zou betalen bij de energieleverancier.

energielabel-jubbega-8411

Informatie over zakelijke energielabels voor bedrijven

Het is verplicht voor een kantoorpand om een energielabel te hebben bij verkoop, verhuur en oplevering van een bedrijfspand met een oppervlakte vanaf 50m2. Deze noodzaak is relevant voor alle utiliteitsgebouwen zoals een kantoorgebouw, zwembaden, winkelcentrums, en openbare panden zoals gemeentehuizen. Heeft het pand meer dan 100 m2 gebruiksoppervlakte, en is daarvan meer dan 50% toegeschreven als kantoorgebouw? In dit scenario moeten deze panden per 2023 beschikken over een energielabel C. Daarbij moeten winkels en bedrijven die hun vestiging in een publiek toegankelijke ruimte hebben van minimaal 250 m2 het label zo ophangen dat iedereen dit kan zien, bijvoorbeeld bij de toegangspoort. Je kunt hier ook meer lezen over Energiemaatschappijen.

 • Bij overdracht of oplevering van een kantoorpand is zo’n energielabel een vereiste.
 • Deze regels worden toegepast bij bedrijfspanden en ruimtes met een oppervlak van meer dan 50 m2.
 • Voor opslagruimtes en loodsen geldt andere wetgeving.
 • Bedrijfsgebouwen met een oppervlakte van meer dan 100m2 (waarbij meer dan 50% als kantoor wordt gebruikt) moeten wettelijk gezien vanaf 2023 ingeschreven staan met een milieulabel C.
 • In publieke panden van meer dan 250 m2 moet het label goed zichtbaar zijn voor bezoekers.

Veelgestelde vragen over het woninglabel

Wat betekent een energielabel?
Het energielabel geeft inzicht in de mate waarin een huis energiezuinig is. Hoe minder je hoeft te stoken, hoe groener het label. De energie-index loopt van energielabel A of B (heel milieuvriendelijk) en gaat door tot F / G (niet milieuvriendelijk).

Heeft elke woning een energielabel verplichting?
Ja, als jij een woning gaat verkopen of verhuren moet je aan kunnen tonen wat de erkende deskundige van de woning vond. Dit moet ook in de verkoopadvertentie staan. Is het definitieve label niet aantoonbaar, dan kun je een boete van €170 krijgen.

Hoe moet ik een label aanvragen?
Voor een officieel label moet je een bevoegde energiedeskundige in Jubbega bij je thuis laten komen voor een inspectie. Via het platform QBIS.nl zijn alle energiespecialisten te vergelijken. Deze adviseur zal thuis langskomen en berekent de energieprestatie van de woning. Hij of zij berekent het label en legt deze vast in de EP-online database. Je ontvangt het document als PDF en via Mijn Overheid kan jij het later ook weer opvragen (gemeente Heerenveen).

Wat bepaalt mijn energielabel?
Een expert houdt rekening met het bouwjaar van het huis, het soort woning, grootte van de woning en overige onderdelen als wat voor glas er in de ramen zit, hoe de woning geïsoleerd is, de ventilatie en verwarming oplossingen in het gebouw en of er bijvoorbeeld duurzame energie wordt gebruikt middels zonnepanelen of een warmtepomp. Middels deze documentatie kan uitgerekend worden hoeveel gas en elektriciteit nodig is voor de centrale verwarming van de woning en in hoeverre het huis in staat is zichzelf van stroom te voorzien. Tenslotte wordt het vastgestelde labelletter in de database ingeschreven.

Wat zijn de huidige kosten van een energielabel?
De tarieven van je energielabel variëren tussen de €125,00 & €400,00. De prijsindicatie ligt aan type woning, de tijd die de adviseur nodig heeft en de kwaliteit van de basisinformatie (tekeningen en EPC-berekeningen). Een goedkoop energielabel aanvragen particulier Jubbega kun jij het beste doen door verscheidene adviseurs te contacteren die hun dienst aanbieden rondom de provincie Friesland.

Mijn energielabel opvragen, hoe doe ik dat?
Om jouw huidige score te bekijken kan je het beste gaan naar energielabel.nl van de overheid. Selecteer je type woning en vul de postcode (8411) en het huisnummer in de betreffende velden in. Je krijgt nu gelijk het huidige label plus de vervaldatum te zien. Goed om te weten: is het een voorlopig energielabel? Dit is geen formeel label en wordt dus ook niet geaccepteerd bij een verkoop of verhuur. Je moet dit dus eerst aanpassen naar een definitief huislabel. Bekijk het direct online: energielabel huis Jubbega opvragen.

Plaats een reactie