Energielabel Nieuwebrug

Direct energielabel aanvragen

Wil je een energielabel aanvragen voor jouw woning in Nieuwebrug? Vanaf 1 januari 2015 heeft iedere woning een energielabel toegewezen gekregen. Dit milieulabel indiceert hoe energiezuinig een woning is en toont nuttige suggesties om de energierekening verder terug te dringen. Gaat jouw woning in de verkoop? In dat geval is een definitief energielabel in Nieuwebrug verplicht. Op www.energielabelprijzen.nl bieden wij uitgebreide info over het opvragen, aanvragen of aanpassen van jouw certificaat. Ook kunnen verschillende energieadviseurs vergeleken worden en bieden wij concrete tips hoe jij jouw woning groener kunt maken.

 • De energielabels bieden inzicht in de energieprestatie van een gebouw.
 • Je moet het aantonen bij verkoop, verhuur, maar ook bij oplevering van een nieuwe woning.
 • Er zijn 7 klassen: Energielabel A & B (maximaal milieuvriendelijk) t/m F of G (relatief hoog gebruik).
 • De laatste jaren kon je zelf een VEL (vereenvoudigd label) aanvragen. Helaas werkt dit nu iets anders.
 • Je regelt dit tegenwoordig via een energieadviseur in Nieuwebrug die de kenmerken van de woning bekijkt en het label bepaalt.
 • Het label – inclusief mogelijke maatregelen om het energieverbruik te verlagen – kost (afhankelijk van het type woning) tussen de €170,00 & €355,00.

energielabel-a-uitleg

Goedkoop energielabel aanvragen in Nieuwebrug

Het energielabel geeft een indicatie van het energieverbruik van een woning. Alle huizen in Nederland kregen in 2015 automatisch een voorlopig energielabel. In de situatie waarbij het huis opnieuw wordt verkocht of verhuurt, is een definitief energielabel noodzakelijk. Sedert 2021 is er een nieuwe methode die we ook wel kennen als NTA8800. Daarom moet je een gecertificeerde energieadviseur verzoeken langs te komen. Deze energie-expert moet fysiek bij je thuis komen en doorloopt een lange lijst met punten. De prijzen zijn om die reden ook flink hoger geworden. Hieronder bekijk je hoe jij een voordelig energielabel in Nieuwebrug regelt.

Snel en voordelig een energielabel aanvragen

 1. Bekijk alle energiedeskundigen

  Op www.centraalregistertechniek.nl bekijk je alle bevoegde energieadviseurs die een energielabel mogen registreren. Voor relevante lokale resultaten gebruik je jouw postcode (8469) om een erkend deskundige in Nieuwebrug op te sporen.

 2. Voorbereiding op afspraak

  Contacteer een van de aangesloten adviseurs en plan een afspraak in. Zorg dat je alle relevante informatie van het gebouw beschikbaar hebt. Je kunt denken aan bouwtekeningen en EPC-berekeningen.

 3. De inspectie

  De erkend energiedeskundige komt langs op het afgesproken moment om de inspectie van de woning te doen. Je kunt bij deze rondgang aanwezig zijn.

 4. Registratie van het label

  De EP-adviseur in Nieuwebrug komt met een eindoordeel en zorgt ervoor dat alles wordt opgenomen in de EP-Online database.

 5. Inzicht in jouw label

  Na afloop van de inspectie ontvang je digitaal een PDF van het vastgestelde label met een uitgebreide samenvatting en de aanbevolen energiebesparende maatregelen. Het document is na datum van afgifte 10 jaar geldig en moet je laten zien verkoop- of verhuur van de woning. Je kunt het ook bekijken in MijnOverheid.

Meer informatie over een particulier energielabel?

Vind de beste energieadviseurs en vind de voordeligste aanbieder

Kosten definitief energielabel vergelijken

De prijzen van een definitief energielabel bedragen zo ongeveer tussen de €190,00 – €375,00. In het bijgesloten overzicht bekijk je de geschatte kosten van een energielabel deskundige Nieuwebrug. Meteen aan de slag? Klik hier om de beschikbare (regionale) experts te vergelijken. Of bekijk adviseurs in Haskerdijken, Vegelinsoord, Nijehaske, Oudehaske en Sintjohannesga. De definitieve kosten kunnen berekend worden d.m.v. velerlei factoren.

 1. Type woning (hoekwoning, twee-onder-een kap, vrijstaand, villa, appartement).
 2. Het aantal uren dat de bouwinspecteur nodig heeft.
 3. De hoeveelheid informatie die er is (tekeningen en andere technische informatie).
 4. De energiecoach die jij kiest.
WoningWoonoppervlakteOnkosten
Appartementje75 m2€ 160,00
Rijtjeswoning120 m2€ 217,00
Hoekwoning150 m2€ 279,00
Losse woning180 m2€ 367,00
Actuele kosten woninglabel Nieuwebrug.

De beste energieadviseurs in Nieuwebrug vergelijken

Ook direct je definitief energielabel aanvragen? Hiervoor ga jij snel op zoek naar een erkend deskundige energielabel Nieuwebrug. Het platform om betrouwbare specialisten in te huren is https://www.centraalregistertechniek.nl. Je kunt vanuit hier doorklikken naar het QBISnl register. Hier kom je in contact met bevoegde inspecteurs (BRL9500). Om de eerste stap te zetten doorzoek je hieronder een aantal uitgelichte adviseurs waar je zonder gedoe een woninginspectie kunt aanvragen tegen een scherpe prijs.

Energieadvies Expertise Prijsindicatie Beoordeling Aanvragen
Energielabel Woning
Bedrijfspand
v.a. €349
beste keuze!

Duurzaam wonen in 4 heldere stappen

Heb jij een woning met een rood of oranje label, en wil je de energieprestatie graag verbeteren? Met de juiste energiebesparende maatregelen kan je feitelijk iedere woning updaten naar een huis met label A of B. Aan de basis staat altijd isoleren. Op die manier geef je jouw woning een warme jas en zorg je dat het in de winter lekker warm blijft, en in de zomer heerlijk koel. Op het moment dat de isolatie goed is kijk je pas naar zelf energie opwekken met een warmtepomp of zonnepanelen. Of klik door voor meer informatie over Boete energielabel.

Advies: Via het overheidsinitiatief Verbeteruwhuis.nl zie je – nadat je wat vragen hebt beantwoord – duidelijke verbeteropties voor een beter energielabel. Achterhaal de mogelijke besparingen.

Het gemak van een zuinig energielabel woning Nieuwebrug

 • Een zuinige woning en besparen op de energierekening.
 • Een gezond binnenklimaat: een lekker warm huis zonder tocht en kou.
 • Een huis met het milieulabel A of B is goed voor het klimaat want stoot minder CO2 uit.
 • De waarde van jouw woning neemt toe.
 • Aantrekkelijke korting op de hypotheekrente mogelijk.
 • Er bestaan aantrekkelijke subsidies op het moment dat je jouw huis verduurzaamt.
 • De energiecoach in Nieuwebrug kan je hierbij helpen.
EnergielabelBouwjaarVerbeterpunten
Label A2009 – 2024Zelfvoorzienende woning met zonnepanelen en warmtepomp.
Label B2000 – 2004Zonnepanelen, zonneboiler of (hybride) warmtepomp.
Label C1984 – 1999Leg de nadruk op muurisolatie en laat zonnepanelen leggen.
Label D1976 – 1983Kijk of je de thermische schil van het huis kunt verbeteren.
Label E1966 – 1979Vloer- en spouwmuurisolatie, dubbel glas en zonnepanelen.
Label F1947 – 1969Nieuwe ketel en isoleren.
Label Gt/m 1934Dak-, vloer-, bodem-, en muurisolatie.

Snel het goedkoopste energielabel regelen?

Bekijk alle aanbieders en vraag snel jouw energielabel aan

Isolatie van je woning

Isolatie is altijd de basis van een zuinig en comfortabel huis. Dankzij goede isolatie vermijd je dat de warmte naar buiten gaat. Met isolatie gaan je stookkosten direct omlaag en realiseer je een comfortabele leefomgeving. Welke onderdelen je als eerste moet isoleren wordt bepaald door de Rd-, Rc en lambdawaarde. Het bouwjaar van het huis zegt veel over de eventueel aanwezige isolatie. Vraag ook wat de vorige eigenaar heeft gedaan. Een bouwtechnische keuring of thermografisch onderzoek met warmtescan kan de probleempunten goed blootleggen. In onderstaand schema vind je de potentiële besparing voor een doorsnee woning met een normale hr combiketel.

Soort isolatieKostenGasbesparing (jaar)Besparing (€/jaar)
Dakisolatie€3200 – €60001190 m3€845
Vloerisolatie€1700 – €3700320 m3€227
Spouwmuurisolatie€1000 – €2350970 m3€689
HR++ glas€1850 – €2750480 m3€340,8
Tarieven en besparingen bij isolatie eengezinswoning (60 m2).

Ventileren

Zodra je huis een goede isolatie heeft, is het noodzakelijk dat frisse lucht via meerdere kanten de woning in kan komen. Ventilatie is essentieel voor een comfortabel binnenklimaat. Zuinig en slim ventileren wil zeggen een gezond binnenklimaat, zonder al te veel warme te verliezen.

 • Zelfregelende roosters: Reageren slim op de wind en passen daar luchttoevoer op aan.
 • Losse ventilatieunit: voor de ventilatie van aparte ruimtes.
 • Balansventilatie met warmte-terugwin-unit: volledig automatische aan- en afzuiging van de lucht.
 • Ventilatiewarmtepomp i.p.v. ventilatiebox: wint warmte terug uit ventilatielucht als duurzame warmtebron voor verwarming.

Alternatief voor CV-ketel

De verwarming in een huis kost het meeste energie. De meeste woningen hebben nog een HR-ketel op gas. Overweeg een groen alternatief die bijna geen of zelfs helemaal geen gas nodig heeft. Onderstaand kun je verschillende voorbeelden vinden.

 • Een nieuwe moderne HR-ketel: is efficiënter en verbruikt veel minder gas.
 • Een hybride warmtepomp: duurzaam je woning verwarmen met minder gas.
 • Een all-electric warmtepomp: een stand-alone systeem dat volledig op stroom werk.
 • Zonneboiler: zet energie van de zon om in warm water.
 • Infraroodpanelen: uitstekend geschikt om een ruimte plaatselijk te verwarmen.

Investeer in zonnepanelen

Op het moment dat je de nodige isolatiewerkzaamheden hebt getroffen en een nieuwe ketel of warmtepomp hebt geplaatst weet je wat jouw nieuwe stroomverbruik is. De stroom die je nu nodig hebt kan je schoon en duurzaam opwekken door zonnepanelen te laten leggen. De huidige panelen gaan gemakkelijk 30 jaar of langer mee en je hebt ze vaak binnen 7 jaar terugverdiend.

 • Zonnepanelen vangen het licht op en zetten dit om in elektrische energie.
 • Een volledige set met 10 zonnepanelen kost zo’n €4700 en verdien je terug in 8,5 jaar.
 • De kWh stroom die je niet gebruikt lever je terug aan het elektriciteitsnet (salderen). Voor dit stukje ontvang je dezelfde prijs als jij betaalt aan de leverancier, je streept het dus tegen elkaar weg.

energielabel-nieuwebrug-8469

Energielabel voor bedrijfspanden

Elke kantoorpand moet een energielabel kunnen overleggen bij verkoop, verhuur en oplevering van zakelijke panden (mits groter dan 50m2). Deze verordening is in het leven geroepen voor utiliteitsgebouwen als kantoorruimtes, onderwijspanden, cafés, en publieke panden zoals ziekenhuizen. Heeft het pand meer dan 100 m2 gebruiksoppervlakte, en is daarvan meer dan 50% toegeschreven als kantoor? In die situaties moet het pand vanaf 2023 minimaal energielabel C hebben. Bovendien moeten bedrijven in publieke gebouwen vanaf 250 m2 het energielabel actief en transparant delen, zoals in de ontvangsthal. Je kunt hier ook meer lezen over Voordeligste energielabel.

 • Bij verkoop, verhuur of oplevering van een kantoorgebouw moet je verplicht een energielabel hebben.
 • Dit is noodzakelijk voor alle bedrijfspanden met een gebruiksoppervlakte van 50 m2.
 • Voor bedrijfshallen en opslagruimtes is hierop een uitzondering van toepassing.
 • Bedrijfsgebouwen met 100 m2 aan functionele ruimte (waar meer dan de helft wordt gebruikt als kantoor) moeten per 2023 een milieulabel C of beter hebben.
 • In grotere openbare ruimtes vanaf 250 m2 moet dit label duidelijk in het zicht worden opgehangen.

Veelgestelde vragen over het woninglabel

Wat is het energielabel voor woningen?
Het energielabels biedt inzicht in hoe energiezuinig een huis is. Hoe minder CO-2 de woning uitstoot, des te groener je woninglabel. De energie-index loopt van energielabel A & B (erg zuinig) en loopt op tot F en G (erg onzuinig).

Heb ik verplicht een energielabel nodig?
Ja, in de situatie waarin je het huis wilt verkopen of verhuren moet je inzicht bieden in welk energielabel de woning heeft. Je moet het ook meenemen in de advertentie (makelaar). Heb je geen geldig label, dan kun je een boete van €170 krijgen.

Hoe kan ik zelf een label aanvragen?
Voor dit document moet je een deskundige energiedeskundige in Nieuwebrug thuis laten langskomen voor een onderzoek. Op www.Qbis.nl doorzoek je alle energiespecialisten. Deze inspecteur komt bij je thuis en inspecteert de gehele woning. Deze specialist berekent het label en verzorgt de inschrijving in het EP-Online platform. De dossierstukken krijg je per mail en je kunt het vinden in Mijn Overheid (gemeente Heerenveen).

Hoe wordt mijn energielabel vastgesteld?
De specialist bekijkt het jaar waarin het gebouw is neergezet, het soort woning, woonoppervlakte en belangrijke aspecten zoals ramen en kozijnen, het soort isolatie, de aanwezige ventilatie opties en verwarmingssystemen en of er ook energie wordt gewonnen met een warmtepomp of zonnepanelen. Op basis daarvan wordt gecalculeerd wat de benodigde energie capaciteit is voor het opwarmen en koelen van jouw huis en wat het aandeel van duurzame energie is. Vervolgens zal de benodigde labelletter met je gedeeld worden.

Wat zijn de huidige kosten van een energielabel?
De tarieven van het energielabel variëren tussen de €155,00 – €370,00. De totale kostprijs heeft te maken met de omvang van de woning, de tijd die de adviseur nodig heeft en de documentatie die je paraat hebt (tekeningen en facturen van verbetermaatregelen). Een goedkoop energielabel aanvragen particulier Nieuwebrug kan je doen door enkele energieadviseur te benaderen die actief zijn in de provincie Friesland.

Hoe kan ik mijn huidige energielabel opvragen?
Om dit te bekijken surf je naar het platform energielabel.nl. Kies huur- of koopwoning en voer jouw postcode (8469) en huisnummer in. Je krijgt nu meteen te zien welk label je hebt. Let op: krijg je een voorlopig energielabel op je scherm? Dit is geen formeel label en is dus ook niet toegestaan om te gebruiken. Bij verkoop moet je deze dus eerst veranderen in een definitief label. Zoek het snel uit: energielabel huis Nieuwebrug opvragen.

Plaats een reactie