Energielabel Haarle

Direct energielabel aanvragen

Wil je een energielabel aanvragen voor jouw woning in Haarle? Sinds een aantal jaren is er een nieuw energielabel voor woningen gelanceerd. Het keurmerk geeft een indicatie van hoe zuinig jouw woning is en toont concrete verbeterpunten om het energieverbruik terug te dringen. Gaat jouw woning in de verkoop? In dat geval is een definitief energielabel in Haarle verplicht. Op onze vergelijkingssite bieden wij praktische informatie over hoe je het label aanvraagt. In aanvulling daarop is er ruimte om energieadviseurs te vergelijken en lees je nuttige informatie hoe je jouw woning energiezuiniger kunt maken.

 • Het energielabel laat zien hoe energiezuinig een huis is.
 • Het is een verplichting bij een woningverkoop, verhuurcontract of een nieuwbouwproject.
 • Er zijn 7 klassen: Energielabel A & B (maximaal milieuvriendelijk) t/m F/G (slecht voor het milieu).
 • Vroeger kon je op basis van een aantal vragen zelf een VEL (vereenvoudigd label) aanvragen. Helaas werkt dit nu iets anders.
 • Jouw aanvraag loopt nu via een energieadviseur in Haarle die de kenmerken van de woning bekijkt en op basis daarvan het label vaststelt.
 • Het label – inclusief suggesties om de woning te verduurzamen – kost (afhankelijk van het type woning) tussen de €135,00 & €440,00.

energielabel-a-uitleg

Goedkoop energielabel aanvragen in Haarle

Het energielabel geeft duidelijkheid aangaande de energie(on)zuinigheid van een gebouw of woning. Alle mensen met een woning namen in 2015 een eerste voorlopige energielabel in ontvangst. In de situatie waarbij je overgaat tot verkoop of verhuur van je woning, dan moet je een definitief energielabel hebben. Met ingang van 2021 is er een nieuwe manier waarmee wordt gewerkt (NTA8800). Je moet nu een erkend deskundige energieadviseur bij je thuis laten komen. Deze expert bezoekt jou op locatie en doorloopt een lange lijst met punten. De kosten zijn daardoor een stuk hoger. In het volgende overzicht vind je precies hoe je het voordelig energielabel in Haarle aanvraagt.

In vijf stappen het energielabel aanvragen

 1. Vind een energiedeskundige

  Op www.centraalregistertechniek.nl tref je alle gecertificeerde energieadviseurs die het energielabel mogen opmaken. Neem als basis je postcode (7448) om een erkend deskundige in Haarle op te sporen.

 2. Afspraak en voorbereiding

  Klik door naar een energie-specialist en bel of mail voor een afspraak. Zorg dat je alle benodigde details van het huis kunt laten zien. Denk aan bouwtekeningen, EPC-berekeningen, het bestek, documentatie en facturen.

 3. De inspectie

  Zo’n erkend energiedeskundige komt thuis langs en berekent de energieprestatie van de woning. Hij of zij zal ongeveer 2 uur bezig zijn.

 4. Het registreren van een label

  De EP-adviseur in Haarle stelt het label vast en legt deze vast in de EP-online database.

 5. Inzicht in jouw label

  Na afloop van de inspectie sturen ze een PDF op van het vastgestelde label inclusief alle kenmerken en opties om de woning zuiniger te maken. Het document heeft een geldigheidsduur van 10 jaar en moet je ook aanbieden bij het opstellen van een verkoop- of huurcontract. Het document wordt ook opgeslagen in je Mijn Overheid omgeving.

Particulier energielabel voor jouw woning aanvragen?

Zoek naar energieadviseurs en profiteer van aantrekkelijke tarieven

Gemiddelde kosten energielabel

De doorsnee tarieven voor een definitief energielabel komen uit tussen de €155,00 en €405,00. In de bijgaande tabel tref je de huidige kosten van een energielabel deskundige Haarle. Wil je een concrete prijs? Klik hier om de verschillende bedrijven met elkaar te vergelijken. Zoek ook adviseurs in Nijverdal, Steenenkamer, Bathmen, Okkenbroek en Lettele. De uiteindelijke prijzen hangen af van verschillende variabelen.

 1. Type en leeftijd woning (vrijstaand, tussenwoning, hoekwoning, twee-onder-een kap, appartement).
 2. Het aantal uur dat de bouwinspecteur bezig zal zijn.
 3. De hoeveelheid informatie die er is (tekeningen en facturen van renovaties).
 4. De gekozen energiecoach en het bijbehorende tarief.
WoningtypeGrootteGeschatte kosten
Klein appartement70 m2€ 175,00
Rijtjeshuis100 m2€ 219,00
Hoekwoning160 m2€ 275,00
Villa175 m2€ 375,00
Prijzen woninglabel Haarle.

Bekwame energieadviseurs in Haarle vergelijken

Binnenkort dit definitief energielabel aanvragen? Om dit te regelen maak je een afspraak met een erkend deskundige energielabel Haarle. Het platform om een adviseur te vinden is www.centraalregistertechniek.nl. Daar open je het QBISnl register. In het register staan alle namen en gegevens van bekwame deskundigen (BRL9500). Om gebruik te maken van een aanbieding vind je in onze vergelijkingstabel een overzicht met erkende specialisten waar je zonder gedoe een woninglabel kunt aanvragen tegen een normale prijs.

Energieadvies Expertise Prijsindicatie Beoordeling Aanvragen
Energielabel Woning
Bedrijfspand
v.a. €349
beste keuze!

Mijn woning verbeteren

Gebruikt jouw woning veel energie, en wil jij graag de energieprestatie van de woning verbeteren? Met een focus op energiebesparende maatregelen kan je ook jouw huis omturnen tot een “groen” label (A, B of C). Het aanbrengen van de juiste isolatie is het startpunt. Daarmee geef je jouw woning een warme jas en zorg je dat de gewonnen warmte niet zomaar de woning verlaat. Bij de fase daaropvolgend ga je juist verder in op de mogelijkheden voor energieopwekking. Of klik door voor meer informatie over D energielabel.

Tip: Via het overheidsinitiatief https://www.verbeteruwhuis.nl kan je zien – nadat je de vragenlijst hebt ingevuld – duidelijke verbeteropties voor een gunstiger energielabel. Check de potentiële besparing.

Het gemak van een zuinig energielabel woning Haarle

 • Een energiezuinig huis met een lage energierekening.
 • Verhoogt het comfort van de woning: geen tocht meer bij de ramen.
 • Een B- of A woning is goed voor het klimaat want stoot minder CO2 uit.
 • De waarde van het huis neemt toe.
 • Sommige hypotheekverstrekkers bieden een duurzaamheidskorting.
 • Er bestaan royale subsidies voor de renovatie van een woning.
 • De energiecoach in Haarle kan hierin een adviserende rol spelen.
EnergielabelBouwjaarOptimalisaties
Label A2009 – 2024All-electric warmtepomp voor nul-op-de-meter.
Label B1999 – 2005Een (hybride) warmtepomp of zonnepanelen laten leggen.
Label C1984 – 2000Triple glas, een HR 107 combiketel en zonnepanelen.
Label D1974 – 1983De cv ketel vervangen voor een combiketel.
Label E1967 – 1975Woningisolatie en zonnepanelen plaatsen.
Label F1947 – 1970Isolatie van muur, dak, vloer en kruipruimte.
Label Gt/m 1925Vloer, dak en muren isoleren.

Het goedkoopste energielabel aanvragen?

Bekijk de aangesloten adviseurs en ontvang nog deze week jouw label

Isoleer je woning

Isolatie is altijd de basis van een zuinig huis. Met grondige isolatie verhinder je dat de warmte zomaar verdwijnt. Met isolatie gaan de stookkosten direct omlaag en heb je ook een aangenaam leefklimaat. Waar je moet starten met isoleren hangt af van de huidige mate van isolatie. Het jaar waarin de woning is neergezet geef inzicht in de vermoedelijke staat. Je kunt ook informeren bij andere woningen in de buurt. Een bouwtechnische keuring of warmtescan toont hoe het zit met het warmteverlies van je woning. In onderstaand schema bekijk je de doorsnee besparing voor een doorsnee woning met een hoogrendementsketel.

Manier van isolerenOnkostenGasbesparingEnergiebesparing
Dakisolatie€3000 – €6000805 m3€564
Vloerisolatie€1500 – €3000320 m3€224
Spouwmuurisolatie€1500 – €2250795 m3€557
HR++ glas€1650 – €2950385 m3€269,5
Tarieven en besparingen bij isolatie eengezinswoning (60 m2).

Ventileren

Indien je huis een goede isolatie heeft, moet je zorgen dat er ook genoeg frisse lucht in huis is. Ventilatie is belangrijk voor een aangename leefomgeving. Slim en zuinig ventileren wil zeggen een gezond wooncomfort waarbij er constant frisse lucht wordt aangevoerd en er energie uit de vervuilde lucht wordt gehaald.

 • Zelfregelende ventilatieroosters: meer of minder lucht in de woning door middel van roosters.
 • Losse ventilatieunit: optimale efficiënte ventilatie van een enkele ruimte.
 • Balansventilatie met WTW-unit: volledig automatische aan- en afzuiging van de lucht.
 • Ventilatiewarmtepomp in combinatie met HR-ketel: onttrekt warmte aan de ventilatielucht om je huis te verwarmen.

Woning gasloos verwarmen

Het verwarmen van een woning kost veel energie (vooral veel gas). In de meeste huizen vinden we nog een gasgestookte ketel. Je kunt kiezen voor een meer innovatieve verwarmingsbron waarmee je geen of nauwelijks gas nodig hebt om een huis op te warmen. Onderstaand vind je de belangrijkste voorbeelden.

 • Moderne HR-combiketel: Compact, stil, veilig en zuinig.
 • Een hybride warmtepomp: een combinatie van je HR-ketel en een warmtepomp.
 • Een all-electric warmtepomp: werkt volledig op stroom waardoor de CV-ketel de deur uit kan.
 • Zonneboiler: zet energie van de zon om in warm water.
 • Infraroodpanelen: comfortabele lokale stralingswarmte die prettig aanvoelt.

Investeer in zonnepanelen

Zodra je de nodige maatregelen hebt getroffen kan je een inschatting maken van de benodigde hoeveelheid stroom. Deze energie kan je helemaal zelf opwekken door te investeren in zonnepanelen. De huidige panelen gaan gemakkelijk 30 jaar of langer mee en na gemiddeld 7 jaar zijn ze terugverdiend.

 • Zonnepanelen zetten zonne-energie om in elektriciteit.
 • Een set met 10 zonnepanelen kost om en nabij de €5100 en verdien je snel terug, vaak al binnen 8 jaar.
 • De ongebruikte stroom kan je terugleveren aan de energieleverancier (salderen). Voor deze zonnestroom ontvang je hetzelfde tarief als je zou betalen bij de energieleverancier.

energielabel-haarle-7448

Energielabels voor bedrijfspanden

Het is verplicht voor een kantoorpand om een energielabel te hebben bij verhuur, verkoop en oplevering van een bedrijfsgebouw van minimaal 50m2. Deze regelgeving is relevant voor alle utiliteitsgebouwen zoals een kantoor, sporthallen, winkelcentra, en openbare gebouwen zoals een station. Is het pand 100m2 of groter, en wordt 50% of meer gebruikt als kantoorgebouw? Op dat moment is het plicht dat deze gebouwen in 2023 de beschikking hebben over energielabel C of hoger. Tevens moeten (overheids)organisaties in publieke gebouwen van minimaal 250 m2 het label duidelijk zichtbaar ophangen, zoals bij de ingang of welkomstruimtes. Op deze website vind je ook alles over Energielabel voor bedrijfspand.

 • Bij oplevering of verhuur/verkoop van kantoorpanden is dit energielabel een dossierstuk.
 • Op dit moment geldt deze verplichting voor bedrijfspanden, ziekenhuizen, overheidsgebouwen en winkels.
 • Voor schuren en garages is dit niet van toepassing.
 • Bedrijfsgebouwen met vloeroppervlaktes van 100 m2 of meer (minimaal 50% als kantoor) moeten vanaf 2023 beschikken over een milieulabel C of hoger.
 • In publieke (bedrijfs)ruimtes met een oppervlakte van meer dan 250 m² moet elke bezoeker dit label kunnen inzien bij de ingang.

FAQ met veelgestelde vragen over het woninglabel

Hoe werkt een energielabel?
Het energielabel geeft inzicht in hoe energiezuinig een woning is. Hoe minder fossiele energie de woning gebruikt, hoe groener het label. De energie-index kent 7 stappen: van energielabel A/B (duurzaam) en gaat door tot F of G (heel onzuinig).

Is het energielabel verplicht?
Ja, in de situatie waarin je het huis verkoopt of verhuurt dan moet je kunnen aantonen wat de erkende deskundige van de woning vond. De verkoop/verhuur advertenties (makelaar) moeten dit ook bevatten. Is er geen label bekend, dan riskeer je een boete van €170,00.

Hoe moet ik een label aanvragen?
Voor een erkend label moet je een bekwame energiedeskundige in Haarle vragen bij je thuis te komen voor een onderzoek. Aan de hand van QBIS.nl bekijk je snel de energiespecialisten in de buurt. Een deskundige moet fysiek bij je thuis komen en inspecteert de gehele woning. Deze expert komt met een eindoordeel en verzorgt de inschrijving in het EP-Online platform. Je krijgt een email met alle documenten en via Mijn Overheid kan jij het later ook weer opvragen (gemeente Hellendoorn).

Hoe wordt mijn energielabel vastgesteld?
Een expert onderzoekt de bouwperiode, het type woning, grootte van de woning en andere aspecten als wat voor glas er in de ramen zit, de toegepaste isolatie, type CV-ketel en ventilatiesysteem en of er zonnepanelen of een warmtepomp aanwezig zijn. Met deze details kan uitgerekend worden wat de benodigde energie capaciteit is voor verwarming, warm water, ventilatie en koeling van jouw woning en welk percentage zelf opgewekt wordt. Op basis hiervan krijg je van de expert de labelletter te horen.

Hoe duur is een energielabel?
De tarieven van een energielabel schommelen tussen de €115,00 & €390,00. De totale kostprijs ligt aan type woning, het uurtarief en het aantal benodigde uren van de adviseur en de hoeveelheid informatie die er is (tekeningen en EPC-berekeningen). Een goedkoop energielabel aanvragen particulier Haarle kan jij doorgaans het meest voordelig doen door lokale energiebedrijven te gaan vergelijken die werkzaam zijn binnen de provincie Overijssel.

Hoe kan ik snel mijn huidige energielabel opvragen?
Om dit te bekijken kan je het beste gaan naar de overheidswebsite energielabel.nl. Kies het type woning en voer de postcode (7448) en het huisnummer in de betreffende velden in. Je krijgt nu gelijk het huidige label plus de vervaldatum te zien. Waarschuwing: laat het systeem een voorlopig energielabel zien? Dit is geen officieel document en kan je niet gebruiken als je jouw woning gaat verkopen. Bij verkoop moet je deze dus eerst veranderen in een definitief woninglabel. Krijgt direct inzicht: energielabel huis Haarle opvragen.

Plaats een reactie