Energielabel Nijverdal

Direct energielabel aanvragen

Direct een betaalbaar energielabel aanvragen voor jouw woning in Nijverdal? Sinds 1 januari 2015 is er een nieuw energielabel voor woningen gelanceerd. Dit informatielabel geeft een indicatie van hoe milieuvriendelijk een huis is en biedt nuttige verbeterpunten om de woning nog energiezuiniger te maken. Ga je op korte termijn verhuizen en jouw woning verkopen? Dan is een definitief energielabel in Nijverdal verplicht. Op deze website lees je praktische info over het opvragen, aanvragen of aanpassen van jouw label. Ook kan je (regionale) energieadviseurs met elkaar vergelijken en bieden wij nuttige informatie hoe je jouw woning energiezuiniger kunt maken.

 • Het energielabel laat zien hoe energiezuinig een huis is.
 • Het is een vereiste bij een transactiemoment (verkoop, verhuur en oplevering).
 • Er zijn 7 labels: Energielabel A & B (erg zuinig) t/m F en G (zeer hoog verbruik).
 • Vroeger regelde je een VEL (vereenvoudigd label) zelf via internet. Sinds 2021 is daar verandering in gekomen.
 • Je moet nu een afspraak maken met de energieadviseur in Nijverdal die jouw woning opneemt en het label vaststelt.
 • Het informatielabel – inclusief mogelijke maatregelen om het energieverbruik te verlagen – kost je ongeveer tussen de €195,00 – €350,00.

energielabel-a-uitleg

Goedkoop energielabel aanvragen in Nijverdal

Een energielabel biedt duidelijkheid over de hoeveelheid energie die een woning gebruikt. Alle woningeigenaar hebben in 2015 een voorlopig energielabel van de overheid ontvangen. In de situatie waarbij jij de woning gaat verhuren over verkopen, dan moet je een definitief energielabel hebben. Vanaf 2021 is er een nieuwe rekenmethode waarmee wordt gewerkt (NTA8800). Je moet dus een bevoegde energieadviseur thuis laten komen. Deze expert komt bij je thuis en berekent de energieprestatie van de woning. Het certificaat is nu wel een stuk duurder geworden. In het gedeelte hieronder leggen wij uit hoe jij een voordelig energielabel in Nijverdal regelt.

In vijf stappen het energielabel aanvragen

 1. Vergelijk energiedeskundigen

  Op de website www.centraalregistertechniek.nl tref je alle gecertificeerde energieadviseurs die een energielabel mogen vaststellen. Het beste kun je een postcode gebruiken (7441) om een erkend deskundige in Nijverdal op te vragen.

 2. Bereid je voor op de afspraak

  Maak een keuze voor een energie-expert en maak een afspraak. Het is handig als je alle relevante details van de woning hebt. Waar vaak om gevraagd wordt zijn bouwtekeningen, EPC berekeningen en installatietechnische gegevens.

 3. Bezoek en berekening

  De erkend energiedeskundige bezoekt jou op locatie en analyseert de actuele situatie op energiegebied. De duur van het bezoek is ongeveer 2 uur.

 4. Label registratie

  De EP-adviseur in Nijverdal rekent alles door, bepaalt het label en zorgt ervoor dat alles wordt opgenomen in de EP-Online database.

 5. Het label via internet bekijken

  Na afloop van de inspectie ontvangt men per email een PDF van het certificaat met daarin uitleg en adviespunten. De geldigheidsduur van het label is 10 jaar en kan je overhandigen bij de verkoop van de woning. Je kunt het ook te allen tijde opvragen via Mijn Overheid.

Heb jij een particulier energielabel nodig?

Zoek naar energieadviseurs en bekijk de goedkoopste aanbieder

De actuele kosten van een energielabel

De totale investeringen voor een definitief energielabel komen uit tussen de €135,00 en €410,00. In de tabel die je hieronder ziet bekijk je de geschatte kosten van een energielabel deskundige Nijverdal. Meteen een afspraak inplannen? Klik hier om de dienstverleners (in de regio) te vergelijken. Zoek ook adviseurs in Steenenkamer, Bathmen, Okkenbroek, Lettele en Schalkhaar. De offerte prijzen komen tot stand door verschillende variabelen.

 1. Hoe groot het huis is (vrijstaand, twee-onder-een kap, tussenwoning, villa, appartement).
 2. De tijd (in uren) die de bouwinspecteur bezig is.
 3. De beschikbare documentatie (tekeningen en installatietechnische gegevens).
 4. De gekozen energiecoach en het bijbehorende tarief.
Categorie huisAantal m2Geschatte kosten
Klein appartement55 m2€ 165,00
Tussenwoning110 m2€ 218,00
2-onder-1-kap155 m2€ 282,00
Losse woning195 m2€ 368,00
Actuele kosten woninglabel Nijverdal.

Gecertificeerde energieadviseurs in Nijverdal vergelijken

Snel en simpel zo’n definitief energielabel aanvragen? Op dat moment maak je een afspraak met een erkend deskundige energielabel Nijverdal. De officiële website om ervaren energiedeskundigen te vergelijken is centraalregisterTechniek.nl. Daar tref je het QBISnl register. Op deze plek staan alle namen en gegevens van officiële inspecteurs (BRL9500). Om het proces in gang te zetten check je in het overzicht hierna diverse (landelijke) experts waar je eenvoudig een woninglabel kunt aanvragen tegen een relatief voordelige prijs.

Energieadvies Expertise Prijsindicatie Beoordeling Aanvragen
Energielabel Woning
Bedrijfspand
v.a. €349
beste keuze!

Duurzaam wonen in 4 heldere stappen

Gebruikt jouw huis veel energie, en wil jij besparen op de energiekosten door een betere energieprestatie? Met een focus op energiebesparende maatregelen kan je vrijwel elke woning optimaliseren naar een label A/B/C woning. In de regel begint men altijd met isoleren. Op die manier zorg je ervoor dat het in de winter lekker warm blijft, en in de zomer heerlijk koel. Bij de fase daaropvolgend wordt het pas interessant om te kijken naar de mogelijkheden voor energieopwekking. Lees hier ook meer informatie over C energielabel.

Advies: Via het overheidsinitiatief https://www.verbeteruwhuis.nl kan je zien – na het beantwoorden van wat vragen – concrete verbeteropties voor een beter energielabel. Check de potentiële besparing.

Het gemak van een zuinig energielabel woning Nijverdal

 • Een energiezuinige woning met een lage energierekening.
 • Een prettige leefomgeving: in de winter lekker warm en in de zomer lekker koel.
 • Een huis met het milieulabel A of B is goed voor het klimaat want stoot minder CO2 uit.
 • Flinke toename van de woningwaarde.
 • Lagere hypotheekrente mogelijk.
 • Er gelden veel subsidies voor het verbouwen van een huis.
 • De energiecoach in Nijverdal kan je daar ook alles over vertellen.
EnergielabelBouwjaarVerbeteropties
Label A2014 – 2024Voornamelijk bijhouden / onderhouden van de systemen.
Label B2002 – 2009Zonnepanelen, zonneboiler of (hybride) warmtepomp.
Label C1985 – 1999Isoleren van de ramen (HR++ glas) en evt. warmtepomp + zonnepanelen
Label D1975 – 1983De cv ketel vervangen voor een combiketel.
Label E1968 – 1978Dak-, gevel-, vloer- en glasisolatie en zonnepanelen.
Label F1947 – 1968Isoleren en verwarmingsketel vervangen.
Label Gt/m 1944Grondige isolatie, dubbel glas + HR-ketel.

Zoek je het goedkoopste energielabel?

Vergelijk de experts en regel het nog deze week

Isoleren van de woning

Isolatie is met afstand de belangrijkste factor voor een duurzame woning. Door goede isolatie van vloeren, muren en dak voorkom je dat de warmte naar buiten ontsnapt. Daardoor bespaar je op de maandelijkse stookkosten en heb je ook een comfortabele leefomgeving. Waar je moet starten is vooral afhankelijk van de manier waarop je huis nu is geïsoleerd. Het jaar waarin de woning is neergezet geeft een aardige indicatie. Vraag ook de vorige bewoners en/of buren. Een bouwtechnische keuring of het maken van warmtebeelden toont duidelijk aan waar er warmte de woning verlaat. In ons overzicht hieronder check je de gemiddelde besparingen voor een gemiddelde eengezinswoning met een hr ketel.

Manier van isolerenKostenGasbesparingEnergiebesparing
Dakisolatie€3700 – €5400800 m3€552
Vloerisolatie€1200 – €3400315 m3€217
Spouwmuurisolatie€1400 – €2400790 m3€545
HR++ glas€1850 – €2650380 m3€262,2
Kosten en jaarlijkse opbrengsten bij het isoleren van een doorsnee- eengezinswoning.

Ventileren

Zodra het huis al reeds correct geïsoleerd is, moet je zorgen dat er voldoende frisse lucht in de woning komt. Ventilatie is essentieel voor een comfortabel klimaat in huis. Slim en zuinig ventileren wil zeggen een prettig klimaat in huis, zonder heel erg veel warmteverlies.

 • Zelfregelende roosters: door middel van roosters altijd voldoende frisse lucht.
 • Lokale ventilatie-unit: optimale efficiënte ventilatie van een enkele ruimte.
 • Balansventilatie met warmte terugwin unit: een systeem van mechanische ventilatie waarbij de hoeveelheid aangevoerde verse lucht volledig in balans is.
 • Ventilatiewarmtepomp als vervanging van je ventilatiebox: wint warmte terug uit ventilatielucht en ondersteunt zodoende de CV-ketel.

Woning gasloos verwarmen

Het verwarmen van de woning vergt veel energie, met name gas. Veel woning beschikken nog over een gasketel. Overweeg een groen alternatief die nauwelijks of helemaal geen gas gebruikt. Onderstaand vind je een aantal systemen.

 • Een nieuwe moderne HR-ketel: Efficiënter en sneller je huis verwarmen.
 • Een hybride warmtepomp: een combinatie van je HR-ketel en een warmtepomp.
 • Een all-electric warmtepomp: een stand-alone systeem dat volledig op stroom werk.
 • Zonneboiler: de zonnecollectoren op het dak zijn aangesloten op een gesloten leidingsysteem.
 • Infraroodpanelen: ideaal als extra bijverwarming in een schuur of studeerkamer.

Voordelen zonnepanelen

Wanneer je de optimalisatiepunten voor jouw woning hebt aangepakt weet je ongeveer hoeveel stroom je nodig hebt. De stroom die je nu nodig hebt kan je helemaal zelf genereren met zonnepanelen op het dak. Ze gaan ontzettend lang mee (tot wel 30 jaar) en na gemiddeld 7 jaar zijn ze terugverdiend.

 • Zonnepanelen vangen zonnestralen op en zetten dit om naar gelijkstroom.
 • Een set met 10 zonnepanelen kost zo’n €5000 en heeft een terugverdientijd van ongeveer 6,5 jaar.
 • Stroom die je niet verbruikt lever je terug aan het elektriciteitsnet (salderen). Hierover ontvang je dezelfde prijs als je zou betalen bij de energieleverancier.

energielabel-nijverdal-7441

Aanvraag indienen energielabel voor bedrijfspand

Een actueel en definitief energielabel voor het kantoor is noodzakelijk bij verkoop, verhuur en oplevering van een zakelijk pand (indien groter dan 50 m2). Deze regel is van toepassing op alle utiliteitsgebouwen zoals een kantoorgebouw, zwembaden, cafés, en openbare panden zoals een ziekenhuis. Is het gebouw groter dan 100m2, en dient ten minste 50% als kantoor? Dan moet het pand per 2023 minimaal een energielabel C hebben. Bovendien moeten organisaties (bijvoorbeeld ziekenhuizen of supermarkten) die actief zijn in openbare gebouwen met een ruimte van minimaal 250 m2 het label duidelijk zichtbaar ophangen, bijvoorbeeld naast de receptie. Op deze website vind je ook alles over Energielabel vakantiehuis.

 • Bij oplevering of verhuur/verkoop van een zakelijke ruimte is dit energielabel een dossierstuk.
 • Deze regels worden toegepast bij bedrijfspanden en ruimtes met een oppervlak van meer dan 50 m2.
 • Voor loodsen en productiehallen is hierop een uitzondering van toepassing.
 • Bedrijfsgebouwen die groter zijn dan 100 m2 (en waar minimaal 50% als kantoor wordt gebruikt) moeten wettelijk gezien vanaf 2023 beschikken over een milieulabel C of hoger.
 • In grotere openbare ruimtes van 250m2 of groter moet dit label duidelijk in het zicht worden opgehangen.

FAQ met veelgestelde vragen over het woninglabel

Wat betekent een energielabel?
Het energielabel vertelt iets over de hoeveelheid energie die een woning gebruikt. Hoe minder energie benodigd is, des te hoger het woninglabel. De energie-index loopt van energielabel A/B (maximaal zuinig) tot de slechtste label F/G (heel onzuinig).

Heeft elke woning een energielabel verplichting?
Ja, als jij een woning zal gaan verhuren of verkopen moet jij duidelijk kunnen maken wat de huidige energie staat van de woning is. De verkoop/verhuur advertenties (makelaar) moeten dit ook bevatten. Is er geen geregistreerd label, dan riskeer je als verkoper/verhuurder een boete van €170.

Hoe is het label aan te vragen?
Daarvoor moet je een vakbekwame energiedeskundige in Nijverdal thuis laten komen. Middels QBIS.nl zijn deze energiespecialisten te bekijken. Een deskundige komt bij je thuis en analyseert de actuele situatie op energiegebied. Deze specialist stelt het label vast en zorgt dat deze wordt verwerkt in de EP-online database. Je ontvangt het document als PDF en daarnaast is het op te vragen via Mijn Overheid (gemeente Hellendoorn).

Hoe wordt mijn energielabel vastgesteld?
Een inspecteur onderzoekt de bouwperiode, het soort woning, m2 woonoppervlakte en overige onderdelen als kozijnen (hout/kunststof) + ramen, type isolatie, de manier waarop het huis verwarmd en geventileerd wordt en of het huis een warmtepomp of zonnepanelen heeft. Met deze complete analyse wordt gecalculeerd hoeveel gas en stroom benodigd is voor het leveren van warm water en de verwarming van een gebouw en wat het aandeel van duurzame energie is. Uiteindelijk wordt het vastgestelde labelletter in de database ingeschreven.

Wat is de prijs van het energielabel?
De prijzen van het energielabel komen uit tussen de €165,00 en €355,00. De prijsindicatie ligt aan het type woning, het aantal uren dat de adviseur nodig heeft en de informatie die voorhanden is (tekeningen of het bestek). Een goedkoop energielabel aanvragen particulier Nijverdal kan jij doorgaans het meest voordelig doen door verscheidene adviesbedrijven te benaderen die actief zijn in en rondom de provincie Overijssel.

Hoe kan ik snel mijn huidige energielabel opvragen?
Om jouw huidige label in te zien check je energielabel.nl van de overheid. Selecteer of het een koop- of huurwoning is en voer de postcode (7441) en het huisnummer in. Het systeem laat direct het huidige label zien. Goed om te weten: betreft het een voorlopig energielabel? Dit is geen geldig document en kan je dus niet gebruiken. Je moet het dus eerst laten omvormen naar een definitief milieulabel. Ga direct aan de slag: energielabel huis Nijverdal opvragen.

Plaats een reactie