Energielabel Saaxumhuizen

Direct energielabel aanvragen

Gemakkelijk en snel een energielabel aanvragen voor jouw woning in Saaxumhuizen? Vanaf 2015 heeft elke woning een (voorlopig) energielabel gekregen. Dit milieulabel vertelt hoe zuinig jouw woning is en biedt gerichte opties om de energierekening verder terug te dringen. Ga je op korte termijn verhuizen en jouw woning verkopen? In dat geval is een definitief energielabel in Saaxumhuizen verplicht. Op dit informatieplatform lees je praktische informatie over het checken en aanvragen van het keurmerk. Tevens kan je hier energieadviseurs vergelijken en tref je hier handige tips om jouw label te verbeteren.

 • Het energielabel geeft een beeld van de energieprestatie van een woning.
 • Je moet het aantonen bij een transactiemoment (verkoop, verhuur en oplevering).
 • Er zijn 7 klassen: Energielabel A of B (zeer milieuvriendelijk) t/m F & G (niet milieuvriendelijk).
 • Tot eind 2020 regelde je een VEL (vereenvoudigd label) zelf via internet. De regering heeft de werkwijze aangepast.
 • Je dient nu eerst een afspraak te maken met een energieadviseur in Saaxumhuizen die jouw huis opneemt en het label vaststelt.
 • Het document – inclusief mogelijke maatregelen om het energieverbruik te verlagen – kost (afhankelijk van het type woning) tussen de €180,00 – €355,00.

energielabel-a-uitleg

Goedkoop energielabel aanvragen in Saaxumhuizen

Het energielabel geeft inzicht in de mate waarin een huis energiezuinig is. Alle huizen in Nederland verkregen in 2015 een voorlopig energielabel van de overheid. Zodra je jouw huis wilt verhuren of verkopen, dan moet je een definitief energielabel kunnen overhandigen. Vanaf 2021 is er een nieuwe methode waarbinnen het label wordt opgesteld (NTA8800). Je moet dus een gecertificeerde energieadviseur langs laten komen. Deze expert komt bij je thuis en bekijkt hoe milieuvriendelijk het huis is. De kosten zijn daardoor een stuk hoger. Hieronder leggen wij stap voor stap uit hoe je zo’n voordelig energielabel in Saaxumhuizen moet regelen.

Een energielabel voor je woning aanvragen in 5 stappen

 1. Zoek een energiedeskundige

  Middels de database van centraalregistertechniek.nl bekijk je de beschikbare erkend deskundige energieadviseurs die een energielabel mogen vastleggen. Zoek op adresgegevens (9957) om een erkend deskundige in Saaxumhuizen te zoeken.

 2. Zorg voor goede voorbereiding

  Ga vervolgens verder naar een specialist en overleg een moment dat hij of zij kan langskomen. De afspraak zal een stuk vloeiender verlopen wanneer je alle relevante details van de woning hebt. Bijvoorbeeld bouwtekeningen, EPC berekeningen en andere technische informatie.

 3. Bezoek van de deskundige

  De erkend energiedeskundige zal bij je thuis langskomen en analyseert de actuele situatie op energiegebied. Hieraan is hij ongeveer 1,5 tot 2,5 uur kwijt.

 4. Vaststellen van het label

  De EP-adviseur in Saaxumhuizen rekent alles door, bepaalt het label en voert de registratie door in de het EP-Online systeem.

 5. Online label inzien

  Als alle werkzaamheden zijn gedaan sturen ze een PDF op van het keurmerk met alle kenmerken en suggesties om de woning te verduurzamen. Het certificaat is maximaal 10 jaar geldig en dien je over te dragen aan een geïnteresseerde koper. Het is ook digitaal in te zien via de berichtenbox van de overheid.

Een particulier energielabel nodig?

Doorzoek de energieadviseurs en maak gebruik van de aanbieding!

Kosten definitief energielabel vergelijken

De doorsnee tarieven voor een definitief energielabel variëren tussen de €155,00 & €420,00. In de tabel hieronder vind je de huidige kosten van een energielabel deskundige Saaxumhuizen. Meteen aan de slag? Klik hier om de verschillende bedrijven met elkaar te vergelijken. Je vind hier ook adviseurs in Den Andel, Rasquert, Tinallinge, Baflo en Borgsweer. De offerte tarieven komen tot stand door velerlei factoren.

 1. Type en leeftijd woning (tussenwoning, appartement, twee-onder-een kap, hoekwoning, villa).
 2. Het aantal uren dat de bouwinspecteur nodig heeft.
 3. De informatie die voorhanden is (tekeningen of het bestek).
 4. De vestigingslocatie van de energiecoach.
WoningM2 woonruimtePrijzen
Klein appartement70 m2€ 160,00
Rijtjeshuis100 m2€ 200,00
Hoekwoning165 m2€ 288,00
Vrijstaand180 m2€ 362,00
Gemiddelde kosten woninglabel Saaxumhuizen.

De beste energieadviseurs in Saaxumhuizen vergelijken

Deze week dit definitief energielabel aanvragen? Om dit te regelen moet je een afspraak maken met een erkend deskundige energielabel Saaxumhuizen. Het portaal om een energieadviseur te zoeken is https://www.centraalregistertechniek.nl. Hier vind je een verwijzing naar het QBISnl register. Hier vergelijk je bekwame specialisten (BRL9500). Om gebruik te maken van een aanbieding doorzoek je hieronder een overzicht met erkende specialisten waar je simpel en snel een certificaat kunt regelen tegen een scherpe prijs.

Energieadvies Expertise Prijsindicatie Beoordeling Aanvragen
Energielabel Woning
Bedrijfspand
v.a. €349
beste keuze!

In 4 stappen een duurzame woning

Heb je een ongunstig energielabel, en wil jij graag iets doen aan de energieprestatie? Aan de hand van energiebesparende maatregelen kan je feitelijk iedere woning updaten naar een woning met label B. Aan de basis staat altijd isoleren. Daarmee zorg je ervoor dat de gewonnen warmte niet zomaar de woning verlaat. Pas daarna ga je aan de slag met energie die je zelf kunt opwekken met bijvoorbeeld zonnepanelen. Je leest hier ook alle informatie over Vereenvoudigd energielabel (VEL).

Belangrijk: Via de website van de overheid www.verbeteruwhuis.nl ontdek je – nadat je wat vragen hebt beantwoord – verbeteropties voor een gunstiger energielabel. Achterhaal de mogelijke besparingen.

6 voordelen van een zuinig energielabel woning Saaxumhuizen

 • Een milieuvriendelijke woning en maandelijks lagere energiekosten.
 • Verhoogt het comfort van de woning: geen last van koudeval en/of tocht.
 • Een energielabel A of B woning hoeft minder te stoken en stoot dus minder uit.
 • De waarde van jouw woning neemt toe.
 • Vaak krijg je extra korting op de hypotheekrente.
 • Je kunt profiteren van veel subsidies als je kiest voor isolatie en andere duurzame verwarmingsbronnen.
 • De energiecoach in Saaxumhuizen kan je hierbij helpen.
EnergielabelBouwjaarAanpassingen
Label A2013 – 2022Nul-op-de-meter dankzij zonnepanelen en warmtepomp.
Label B2001 – 2007Investeren in een all-electric of hybride warmtepomp of zonnepanelen.
Label C1987 – 2000Isolatie van ramen (HR+++ glas) en zonnepanelen.
Label D1975 – 1981Vervang het glas en probeer de leidingen te isoleren.
Label E1967 – 1975Dubbelglas, zonnepanelen en isoleren.
Label F1949 – 1966Isolatie van muur, dak, vloer en kruipruimte.
Label Gt/m 1945Een moderne HR-ketel en isoleren.

Snel het goedkoopste energielabel regelen?

Vergelijk aanbieders en vraag snel jouw energielabel aan

Isoleer je woning

Alleen met de juiste isolatie realiseer je een zuinig huis. Door goede isolatie van muren, bodem en/of dak voorkom je dat de warmte in huis weer kan ontsnappen. Op die manier ben je minder kwijt aan stookkosten en profiteer je van een gezond wooncomfort. Waar je moet starten is vooral afhankelijk van de huidige staat van de woning. Het bouwjaar zegt veel over de eventueel aanwezige isolatie. Vraag ook wat de vorige eigenaar heeft gedaan. Een bouwtechnische keuring of een thermografische inspectie toont plaatsen waar isolatie ontbreekt. In het schema hierna vind je de te verwachten besparing bij een kleinere eengezinswoning (60 m2) met een hoog rendement ketel.

Soort isolatieOnkostenBesparing GasBesparing in €
Dakisolatie€3200 – €57001035 m3€745
Vloerisolatie€1200 – €3800405 m3€292
Spouwmuurisolatie€1000 – €2200920 m3€662
HR++ glas€1750 – €2500340 m3€244,8
Tarieven en besparingen van het isoleren van een gemiddelde eengezinswoning.

Ventileren

Indien je huis een goede isolatie heeft, is het belangrijk dat de luchtstromen in het pand worden verbeterd. Ventilatie is belangrijk voor een comfortabel leefklimaat. Zuinig en slim ventileren houdt in een gezond leefklimaat waarbij er constant frisse lucht wordt aangevoerd en er energie uit de vervuilde lucht wordt gehaald.

 • Winddrukgeregelde roosters: open roosters in de ramen maken natuurlijke ventilatie mogelijk.
 • Losse ventilatieunit: afzonderlijke ruimte doelgericht ventileren.
 • Balansventilatie met WTW: warmt koude lucht van buiten op met de warmte van de afgevoerde lucht.
 • Ventilatiewarmtepomp i.c.m. CV/HR ketel: profiteert van warmte uit de ventilatielucht voor de verwarming en warm water.

Alternatieven van de CV-ketel

Het verwarmen van de woning is voor veel mensen een kostenpost. Doorgaans wordt hiervoor een HR-ketel op gas gebruikt. Je kunt kijken naar een zuinig systeem die nauwelijks of helemaal geen gas gebruikt. In de volgende opsomming vind je een aantal systemen.

 • Innovatieve hoogrendementsketel: Stil, compact, veilig en werkt erg efficiënt.
 • Een hybride warmtepomp: betaalbaar systeem op de CV-ketel te ondersteunen.
 • Een all-electric warmtepomp: het hele huis verwarmen met stroom (stand-alone warmtepomp).
 • Zonneboiler: gebruikt energie van de zon om warm tapwater te maken.
 • Infraroodpanelen: comfortabele lokale stralingswarmte die prettig aanvoelt.

Investeer in zonnepanelen

Nadat je aanpassingen hebt doorgevoerd kan je de totale stroombehoefte berekenen. Deze energie kan je op een duurzame manier genereren door een set met zonnepanelen te laten plaatsen. De nieuwste panelen kunnen wel 40 jaar mee en je verdient ze al binnen 6 – 8 jaar helemaal terug.

 • Zonnepanelen vangen zonne-energie op en zetten deze om in stroom.
 • Een systeem van 10 zonnepanelen kost gemiddeld €5400 en heb je terugverdiend binnen 6 jaar.
 • De kWh stroom die je niet gebruikt gaat naar het net (salderen). Voor dit stukje ontvang je hetzelfde tarief als waarvoor jij het hebt ingekocht.

energielabel-saaxumhuizen-9957

Hoe zit het met een energielabel voor bedrijven?

Elk kantoor heeft een energielabel nodig in situaties van verkoop en verhuur van een bedrijfsgebouw van minimaal 50m2. De noodzaak richt zich op alle soorten utiliteitsgebouwen zoals een kantoor, sportfaciliteiten, pensions, en publieke gebouwen zoals verpleeghuizen. Gaat het om een pand groter dan 100m2, en is 50% of meer van deze ruimte geschikt als kantoorruimte? In die situaties moet het gebouw begin 2023 ten minste energielabel C hebben. Daarnaast moeten ondernemingen in publieke gebouwen met een ruimte van minimaal 250 m2 dat energielabel in het zicht ophangen, zoals in de wachtruimtes / ingang. Op deze website vind je ook alles over Snel energielabel aanvragen.

 • Bij het het officiële verkoopmoment van een kantoorgebouw is een energielabel verplicht.
 • Deze wetgeving is van toepassing voor bedrijfspanden met een gebruiksoppervlakte van 50 m2.
 • Voor productiehallen en loodsen geldt andere wetgeving.
 • Bedrijfsgebouwen die groter zijn dan 100 m2 (waar 50% of meer gebruikt wordt als kantoor) moeten vanaf 2023 ten minste milieulabel C hebben.
 • In grotere openbare ruimtes vanaf 250 m2 moet elke bezoeker dit label kunnen inzien bij de ingang.

FAQ – Veelgestelde vragen over het woninglabel

Hoe werkt een energielabel?
Het energielabel laat zien hoe energiezuinig een huis is.het energieverbruik van een woning. Hoe minder energie benodigd is, hoe hoger de score op het woninglabel. Deze energie-index begint bij energielabel A/B (heel milieuvriendelijk) en loopt op tot de slechtste label F/G (rood, hoog verbruik).

Heb ik verplicht een energielabel nodig?
Ja, als jij een woning verkoopt of verhuurt moet je inzicht bieden in welk energielabel het huis toegekend is. Dit moet ook in de verkoop- of verhuuradvertentie (makelaar) staan. Doe je dit niet, dan riskeer je een boete van €170,00.

Hoe is het label aan te vragen?
Voor een definitief label moet je een officiële energiedeskundige in Saaxumhuizen thuis laten langskomen voor een onderzoek. Door gebruik te maken van QBIS.nl vind je de beschikbare energiespecialisten. Een expert moet fysiek bij je thuis komen bekijkt de aanwezige isolatie en de installaties. Deze expert berekent het label en registreert deze in de database EP-Online. Je ontvangt het document als PDF en eventueel kun je het ook online (Mijn Overheid) inzien (gemeente Het Hogeland).

Hoe komt mijn energielabel tot stand?
De specialist kijkt naar het bouwjaar van het huis, het soort woning, de grootte en ook naar specifieke zaken als type glas, mate van isolatie, de aanwezige ventilatie opties en verwarmingssystemen en de aanwezige systemen voor energieopwekking (zonnecellen / warmtepomp). Met deze complete analyse kan worden berekend hoeveel energie er wordt gebruikt voor het verwarmen en koelen van jouw huis en in hoeverre het huis in staat is zichzelf van stroom te voorzien. Tenslotte zal de benodigde labelletter met je gedeeld worden.

Wat kost een energielabel?
De prijzen van je energielabel komen uit tussen de €170,00 & €435,00. De uiteindelijke prijs wordt berekend a.d.h.v. het woonoppervlakte, hoeveel uur de expert er mee bezig is en de documentatie die je paraat hebt (tekeningen, het bestek, documentatie en facturen). Een goedkoop energielabel aanvragen particulier Saaxumhuizen is het voordeligst te realiseren door verschillende leveranciers onder elkaar te zetten die actief zijn in de provincie Groningen.

Via welke website kan ik mijn huidige energielabel opvragen?
Om dit in te zien surf je naar de website www.energielabel.nl. Kies het type woning en vul de postcode (9957) en het huisnummer in. De website toont direct het huidige label. Belangrijk: is het een voorlopig energielabel? Dit is geen officieel document en is dus niet bruikbaar voor verkoop of verhuur. Bij verkoop moet je deze dus eerst veranderen in een definitief label. Bekijk het direct online: energielabel huis Saaxumhuizen opvragen.

Plaats een reactie