Energielabel Usquert

Direct energielabel aanvragen

Wil je graag een energielabel aanvragen voor jouw woning in Usquert? Met ingang van 1 januari 2015 moet elke woning een energielabel hebben. Dit informatielabel geeft aan hoe energiezuinig een woning is en toont concrete verbetermogelijkheden om het te verduurzamen. Ben je van plan jouw woning te verkopen of verhuren? Dan is een definitief energielabel in Usquert verplicht. Op ons energielabel-platform lees je alle benodigde informatie over het checken en aanvragen van het keurmerk. Bovendien kan je hier energieadviseurs vergelijken en bekijk je nuttige informatie hoe je jouw woning energiezuiniger kunt maken.

 • Het energielabel geeft een beeld van de energieprestatie van een woning.
 • Het is een vereiste bij een woningoverdracht (bijvoorbeeld verkoop of verhuur).
 • We delen het op in 7 niveaus: Energielabel A of B (heel milieuvriendelijk) t/m F/G (erg onzuinig).
 • De afgelopen jaren was het mogelijk zelf een VEL (vereenvoudigd label) op te vragen. De regelgeving is in 2021 omgegooid.
 • Jouw aanvraag loopt nu via een energieadviseur in Usquert die de hele woning bekijkt en een label opmaakt.
 • Het label – inclusief mogelijke maatregelen om het energieverbruik te verlagen – kost (afhankelijk van het type woning) tussen de €125,00 en €370,00.

energielabel-a-uitleg

Goedkoop energielabel aanvragen in Usquert

Het energielabel geeft duidelijkheid aangaande de hoeveelheid energie die nodig is om een woning te verwarmen. Alle mensen met een woning kregen van de overheid in 2015 een voorlopig energielabel. Indien het huis opnieuw wordt verkocht of verhuurt, dan heb je een definitief energielabel nodig. Vanaf 2021 is er een nieuwe manier die we ook wel kennen als NTA8800. Daarom moet je een bevoegde energieadviseur thuis uitnodigen. Deze expert komt bij je thuis en doorloopt een lange lijst met punten. De kosten zijn daardoor een stuk hoger. In het gedeelte hieronder bieden wij informatie over hoe je het voordelig energielabel in Usquert aanvraagt.

Een energielabel voor je woning aanvragen in 5 stappen

 1. Kom in contact met een energiedeskundige

  Op www.centraalregistertechniek.nl bekijk je de beschikbare bevoegde energieadviseurs die een energielabel mogen vastleggen. Vul je postcode in (9988) om een erkend deskundige in Usquert op te sporen.

 2. Voorbereiding

  Ga vervolgens verder naar een energie-specialist en overleg een moment dat hij of zij kan langskomen. De afspraak zal een stuk vloeiender verlopen wanneer je alle essentiële gegevens van het gebouw beschikbaar hebt. Zoals bouwtekeningen en EPC-berekeningen.

 3. De inspectie

  Zo’n erkend energiedeskundige komt fysiek bij je thuis en neemt de woning op. Het is aan te raden hierbij aanwezig te zijn.

 4. Vastleggen van het label

  De EP-adviseur in Usquert bepaalt het uiteindelijke label en zorgt ervoor dat alles wordt opgenomen in de EP-Online database.

 5. Nieuwe label opvragen

  Nadat de adviseur bij je thuis is geweest sturen ze een PDF op van het vastgestelde label inclusief een duidelijke onderbouwing en verbeterpunten van de woning. Het label is 10 jaar geldig en dien je te overhandigen bij de verkoop van de woning. Het is ook in te zien (en te downloaden) via MijnOverheid.

Particulier energielabel voor jouw woning aanvragen?

Vind de beste energieadviseurs en maak gebruik van de aanbieding!

Kosten van een energielabel

De doorsnee tarieven voor een definitief energielabel variëren tussen de €165,00 & €425,00. In de tabel hieronder bekijk je de geschatte kosten van een energielabel deskundige Usquert. Meteen aan de slag? Klik hier om alle (lokale) specialisten te bekijken. Zoek ook adviseurs in Zijldijk, Oldenzijl, Oosternieland, Oudeschip en Roodeschool. De totale prijzen kunnen berekend worden d.m.v. meerdere aspecten.

 1. Het soort huis (vrijstaand, tussenwoning, hoekwoning, villa, twee-onder-een kap).
 2. De tijd die de bouwinspecteur kwijt is.
 3. Vooraf verkregen inzicht in het huis (tekeningen en facturen van renovaties).
 4. De gekozen energiecoach en het bijbehorende tarief.
Type woningWoonoppervlaktePrijsindicatie
Appartementje70 m2€ 179,00
Tussenwoning125 m2€ 215,00
2-onder-1-kap150 m2€ 285,00
Villa175 m2€ 357,00
Actuele kosten woninglabel Usquert.

Bekwame energieadviseurs in Usquert vergelijken

Wil jij snel het definitieve energielabel aanvragen? Om dit te regelen maak je een afspraak met een erkend deskundige energielabel Usquert. Het adres om een energieadviseur te zoeken is centraalregisterTechniek.nl. Hier vind je een verwijzing naar het QBISnl register. Daar staan alle namen en gegevens van bekwame adviseurs (BRL9500). Voor een voordelige keuze check je in het overzicht hierna meerdere erkende bureaus waar je verrassend eenvoudig een milieulabel kunt regelen voor een aantrekkelijk tarieven.

Energieadvies Expertise Prijsindicatie Beoordeling Aanvragen
Energielabel Woning
Bedrijfspand
v.a. €349
beste keuze!

In 4 stappen een duurzame woning

Heb jij een woning met een rood of oranje label, en wil jij graag verduurzamen en daarmee de energieprestatie verbeteren? Met slimme energiebesparende maatregelen kan jij elk gebouw verbouwen naar een “groen” label (A, B of C). Het isoleren van een woning nemen we als uitgangspunt. Hierdoor weet je zeker dat er geen warme (of koude) lucht kan ontsnappen. Op het moment dat de isolatie goed is kijk je pas naar de mogelijkheden voor energieopwekking. Je leest hier ook alle informatie over Energieprestatiecertificaat.

Tip: Op de informatieve website www.verbeteruwhuis.nl kan je zien – nadat je de vragenlijst hebt ingevuld – verbeteropties voor een gunstiger energielabel. Achterhaal de mogelijke besparingen.

Het gemak van een zuinig energielabel woning Usquert

 • Een energiezuinige woning en besparen op de energierekening.
 • Een optimaal klimaat in huis: een lekker warm huis zonder tocht en kou.
 • Een woning met label A of B stoot minder CO-2 uit.
 • De woning is interessanter op de woningmarkt.
 • Aantrekkelijke korting op de hypotheekrente mogelijk.
 • Je kunt gebruik maken van meerdere subsidies om een huis te verduurzamen.
 • De energiecoach in Usquert kan hierin een adviserende rol spelen.
EnergielabelBouwjaarAandachtspunten
Label A2009 – 2022Een 100% energieneutrale woning zonder gas.
Label B2000 – 2007Zelf stroom opwekken met zonnepanelen + warmtepomp.
Label C1983 – 2004Kies voor nieuw glas, installeer zonnepanelen en isoleer het dak.
Label D1974 – 1984Het isoleren van cv leidingen.
Label E1970 – 1975Dak-, vloer- en muurisolatie, dubbel glas en zonnepanelen.
Label F1950 – 1966Vloer, dak en muren isoleren.
Label Gt/m 1927Spouwmuur-, dak- en vloerisolatie.

Het goedkoopste energielabel aanvragen?

Bekijk de aangesloten adviseurs en vraag het nog deze week aan

Woningisolatie

Alleen met de juiste isolatie realiseer je een zuinige woning. Door alle onderdelen van je huis goed te isoleren vermijd je dat warme lucht naar buiten ontsnapt. Met isolatie zullen de stookkosten verminderen en heb je een gezonde leefomgeving. Waar je als eerste moet beginnen is vooral afhankelijk van de huidige isolatiewaarden. Het jaar waarin het huis is gebouwd geef inzicht in de vermoedelijke staat. Vraag ook de vorige bewoners en/of buren. Een bouwtechnische keuring of het maken van warmtebeelden toont duidelijk aan waar er warmte de woning verlaat. In onderstaand schema tref je de potentiële besparing voor een gemiddelde eengezinswoning met een hr combiketel.

IsolatieKostenGasbesparing (jaar)Energiebesparing
Dakisolatie€3300 – €53001165 m3€757
Vloerisolatie€1500 – €4000355 m3€231
Spouwmuurisolatie€1400 – €2300765 m3€497
HR++ glas€1550 – €2500470 m3€305,5
Tarieven en besparingen bij het isoleren van een gemiddelde woning.

Ventileren

Als het huis al reeds correct geïsoleerd is, is het noodzakelijk dat frisse lucht via meerdere kanten de woning in kan komen. Ventilatie is noodzakelijk voor een aangename leefomgeving. Slim en zuinig ventileren wil zeggen een prettig klimaat in huis waarbij de warmte uit de vervuilde, afgezogen lucht, wordt teruggewonnen.

 • Zelfregelend rooster: Bij winddruk wordt de luchttoevoer automatisch beperkt.
 • Lokale ventilatie-unit: goedkope oplossing om 1 ruimte te ventileren.
 • Balansventilatie met warmteterugwinning: Alle ruimtes worden even goed geventileerd.
 • Ventilatiewarmtepomp i.c.m. CV/HR ketel: onttrekt warmte aan de ventilatielucht en kan hiervoor een huis verwarmen.

CV-ketel zonder gas?

De centrale verwarming kost veel energie (vooral veel gas). In de meeste huizen vinden we nog een gasgestookte ketel. Je kunt kijken naar een zuinig systeem waardoor je nauwelijks tot geen gas meer nodig hebt. Hieronder bekijk je de meeste populaire optie.

 • Moderne HR-combiketel: zeer zuinig en efficiënt.
 • Een hybride warmtepomp: een combinatie van je HR-ketel en een warmtepomp.
 • Een all-electric warmtepomp: haalt energie uit de lucht, bodem of het grondwater en maakt hier warmte van.
 • Zonneboiler: de zonnecollectoren op het dak zijn aangesloten op een gesloten leidingsysteem.
 • Infraroodpanelen: zorgen voor gerichte verwarming, ideaal in bijv. de badkamer.

Kies voor zonnepanelen

Zodra je jouw woning hebt geïsoleerd en voorzien hebt van een nieuwe HR-ketel of warmtepomp weet je wat jouw nieuwe stroomverbruik is. De benodigde stroom kan je zelf opwekken door zonnepanelen te laten leggen. Ze gaan ontzettend lang mee (tot wel 30 jaar) en je hebt ze vaak binnen 7 jaar terugverdiend.

 • Zonnepanelen vangen het licht op en zetten dit om in elektrische energie.
 • Een compleet pakket met 10 zonnepanelen is beschikbaar vanaf €4900 en verdien je terug in gemiddeld 6,5 jaar.
 • Stroom die je niet verbruikt gaat naar het net (salderen). Hierover ontvang je dezelfde prijs als waarvoor je kWh inkoopt.

energielabel-usquert-9988

Energielabels voor bedrijfspanden

Een geldig energielabel voor kantoren is verplicht wanneer er een verkoop- of verhuurcontract wordt opgesteld van een zakelijk pand (indien groter dan 50 m2). De verordening is in het leven geroepen voor utiliteitsgebouwen als een kantoorgebouw, universiteitsgebouwen, warenhuizen, en publieke panden zoals ziekenhuizen. Is het object meer dan 100m2 groot qua oppervlakte, en wordt minimaal 50% daarvan gebruikt als kantoorgebouw? In dat geval moeten deze panden per 2023 de beschikking hebben over energielabel C of hoger. Tevens moeten organisaties die gehuisvest zijn in grote publieke gebouwen vanaf 250 m2 het label duidelijk zichtbaar ophangen, zoals bij de ingang of welkomstruimtes. Bekijk ook informatie over Energielabel aanvragen.

 • Bij het het officiële verkoopmoment van een bedrijfspand is zo’n energielabel een vereiste.
 • Deze regels worden toegepast bij bedrijfspanden met een gebruiksoppervlakte van 50 m2.
 • Voor loodsen en productiehallen geldt andere wetgeving.
 • Bedrijfsgebouwen met vloeroppervlaktes van 100 m2 of meer (en waar minimaal 50% als kantoor wordt gebruikt) moeten binnenkort (2023) verplicht milieulabel C hebben.
 • In grote publieke gebouwen vanaf 250 m2 moet het label goed zichtbaar zijn voor bezoekers.

De meest gestelde vragen (FAQ) over het woninglabel

Wat doet een energielabel?
Het energielabel geeft inzicht in de mate waarin een huis energiezuinig is. Hoe minder fossiele energie de woning gebruikt, hoe beter het woninglabel is. De zogenaamde energie-index loopt van energielabel A & B (heel zuinig) en kan oplopen tot label G (hoog energieverbruik).

Is het aanvragen van een energielabel verplicht?
Ja, als je jouw huis gaat verkopen of verhuren moet je inzicht bieden in wat het definitieve energielabel is. Dit dient ook te worden meegenomen in de advertenties (makelaar). Heb je geen geldig label, dan is een boete van €170 niet uitgesloten.

Hoe moet ik een label aanvragen?
Voor een definitief label moet je een bevoegde energiedeskundige in Usquert thuis laten langskomen voor een onderzoek. Middels de database van Qbis.nl kom je gemakkelijk in contact met lokale energiespecialisten. Deze specialist komt bij je thuis en doorloopt een lange lijst met punten. Deze expert berekent het label en voert de registratie door in de het EP-Online systeem. Je ontvangt digitaal alle dossiers en eventueel kun je het ook online (Mijn Overheid) inzien (gemeente Het Hogeland).

Hoe komt mijn energielabel tot stand?
De inspecteur analyseert de leeftijd van de woning, het soort huis, grootte van de woning en andere aspecten als soort glas, hoe goed de woning geïsoleerd is, de aanwezige ventilatie opties en verwarmingssystemen en de aanwezige systemen voor energieopwekking (zonnecellen / warmtepomp). Met deze complete analyse wordt vastgesteld hoeveel energie nodig is voor het leveren van warm water en de verwarming van woonunit en hoeveel stroom er zelf wordt opgewekt uit duurzame bronnen. Uiteindelijk zal de benodigde labelletter met je gedeeld worden.

Wat zijn de kosten van een energielabel?
De kosten van een energielabel schommelen tussen de €140,00 – €420,00. De prijsindicatie is afhankelijk van het type woning, het aantal uren dat de adviseur nodig heeft en de reeds aanwezige details van de woning (tekeningen, het bestek, documentatie en facturen). Een goedkoop energielabel aanvragen particulier Usquert is het voordeligst te realiseren door veel adviesbedrijven te vergelijken die hun werkgebied hebben liggen in en rondom de provincie Groningen.

Ik wil mijn energielabel opvragen, hoe werkt dat?
Om dit te bekijken check je www.energielabel.nl. Kies het type woning en voer jouw postcode (9988) en het huisnummer in de betreffende velden in. Je ziet nu meteen het label en de geldigheid. Belangrijk: krijg je een voorlopig energielabel te zien? Dit telt niet als officieel woninglabel en kan je dus ook niet gebruiken bij een woningoverdracht. Je moet deze altijd omzetten naar een definitief huislabel. Wacht niet langer: energielabel huis Usquert opvragen.

Plaats een reactie