Energielabel Mijnsheerenland

Direct energielabel aanvragen

Wil je graag een energielabel aanvragen voor jouw woning in Mijnsheerenland? Vanaf 2015 heeft elke woning een energielabel. Dit keurmerk geeft aan hoeveel energie jouw woning verbruikt en biedt gerichte verbeterpunten om het energieverbruik te verlagen. Ga je op korte termijn verhuizen en jouw woning verkopen? Dan is een definitief energielabel in Mijnsheerenland verplicht. Op dit informatieplatform ontdek je alle benodigde info over het checken en aanvragen van het certificaat. Bovendien is er ruimte om energieadviseurs te vergelijken en hebben wij handige tips & tricks bij het verduurzamen van jouw woning.

 • Het energielabel helpt je om je huis zuiniger en comfortabeler te maken.
 • Het is verplicht bij het verhuren of verkopen van jouw huis.
 • We delen het op in 7 categorieën: Energielabel A & B (maximaal zuinig) t/m F en G (slecht voor het milieu).
 • Tot 2020 vroeg je het VEL (vereenvoudigd label) gewoon online aan. Vanaf 2021 is er het e.e.a. gewijzigd.
 • De woningeigenaar maakt een afspraak met de energieadviseur in Mijnsheerenland die jouw hele huis bekijkt en het label registreert.
 • Het informatielabel – inclusief opties om de woning zuiniger te maken – kost (afhankelijk van het type woning) tussen de €155,00 & €440,00.

energielabel-a-uitleg

Goedkoop energielabel aanvragen in Mijnsheerenland

Het energielabel geeft duidelijkheid aangaande het energieverbruik van een woning. Alle woningeigenaar namen in 2015 een eerste voorlopige energielabel in ontvangst. Op het moment dat jij de woning gaat verhuren over verkopen, is een definitief energielabel noodzakelijk. In 2021 is er een nieuwe manier waarbinnen het label wordt opgesteld (NTA8800). Je moet dus een vakbekwame energieadviseur langs laten komen. Deze specialist bezoekt jou op locatie en analyseert de actuele situatie op energiegebied. De prijzen zijn om die reden ook flink hoger geworden. In het stappenplan hieronder vind je precies hoe je het voordelig energielabel in Mijnsheerenland kunt aanvragen.

Energielabel aanvragen in 5 stappen

 1. Informeer naar een energiedeskundige

  Via centraalregistertechniek.nl vind je alle bevoegde energieadviseurs die het energielabel mogen opmaken. Vul je postcode in (3271) om een erkend deskundige in Mijnsheerenland te zoeken.

 2. Bereid je voor op de afspraak

  Klik op een adviseur en kies een dag en tijdstip. Bereid je goed voor: zorg dat je alle essentiële gegevens van het gebouw beschikbaar hebt. Voorbeelden zijn bouwtekeningen, EPC-berekeningen, het bestek, documentatie en facturen.

 3. Bezoek en berekening

  Een erkend energiedeskundige komt thuis bij je langs en doorloopt een lange lijst met punten. De duur van het bezoek is ongeveer 2 uur.

 4. Vaststellen van het label

  De EP-adviseur in Mijnsheerenland beslist uiteindelijk wat het label moet worden en verzorgt de inschrijving in het EP-Online platform.

 5. Online label inzien

  Als alle werkzaamheden zijn gedaan ontvangt men per email een PDF van het certificaat inclusief alle kenmerken en suggesties om de woning te verduurzamen. Het label is 10 jaar geldig en moet jij kunnen tonen in de situaties waarbij je gaat verhuren of verkopen. Door middel van Mijn Overheid kun je de documentatie ook downloaden.

Meer informatie over een particulier energielabel?

Check alle energieadviseurs en regel het snel

Kosten van een energielabel

De tarieven van een definitief energielabel liggen tussen de €125,00 en €400,00. In de tabel hieronder vind je de gemiddelde tarieven van een energielabel deskundige Mijnsheerenland. Meteen aan de slag? Klik hier om de verschillende bedrijven met elkaar te vergelijken. Check ook adviseurs in Goudswaard, Piershil, Nieuw-Beijerland, Oud-Beijerland en Den Bommel. De definitieve prijzen worden gecalculeerd a.d.h.v. de volgende variabelen.

 1. Het type huis (hoekwoning, appartement, twee-onder-een kap, villa, vrijstaand).
 2. De benodigde tijd die de bouwinspecteur nodig heeft.
 3. De reeds aanwezige details van de woning (tekeningen, het bestek, documentatie en facturen).
 4. Het werkgebied & locatie van de energiecoach.
HuisM2 woonruimteTariefschatting
Klein appartement65 m2€ 177,00
Rijtjeswoning120 m2€ 205,00
Geschakeld huis160 m2€ 271,00
Losse woning185 m2€ 374,00
Kostenoverzicht woninglabel Mijnsheerenland.

De beste energieadviseurs in Mijnsheerenland vergelijken

Ook direct je definitief energielabel aanvragen? Hiervoor ga jij snel op zoek naar een erkend deskundige energielabel Mijnsheerenland. Het adres om betrouwbare specialisten in te huren is www.centraalregistertechniek.nl. Je kunt vanuit hier doorklikken naar het QBISnl register. Hier vind je bevoegde inspecteurs (BRL9500). Om de eerste stap te zetten vind jij in onze vergelijker een aantal betrouwbare partijen waar je gemakkelijk een woninglabel kunt aanvragen tegen een gunstige prijs.

Energieadvies Expertise Prijsindicatie Beoordeling Aanvragen
Energielabel Woning
Bedrijfspand
v.a. €349
beste keuze!

In 4 stappen naar een energieneutrale woning

Heb jij een label E, F of G woning, en wil jij graag verduurzamen en daarmee de energieprestatie verbeteren? Door gebruik te maken van energiebesparende maatregelen kan men praktisch elk huis transformeren naar een label A/B/C woning. Het aanbrengen van de juiste isolatie is het startpunt. Zo kan je garanderen dat de warmte niet zomaar de woning uit kan. Bij de stappen daarna wordt het pas interessant om te kijken naar de mogelijkheden voor energieopwekking. Op deze website lees je ook meer over Voorlopig energielabel.

Advies: Via het overheidsinitiatief Verbeteruwhuis.nl ontdek je – nadat je de vragenlijst hebt ingevuld – praktische verbeteropties voor een groen energielabel. Voer de check uit.

Voordelen van een zuinig energielabel woning Mijnsheerenland

 • Een duurzame woning en maandelijks lagere energiekosten.
 • Een comfortabele leefomgeving: in de winter lekker warm en in de zomer lekker koel.
 • Een woning met label A of B is goed voor het milieu.
 • Woningwaarde stijgt tot wel 20%.
 • Mogelijk een duurzaamheidskorting bij je hypotheek.
 • Je kunt profiteren van veel subsidies om een huis milieuvriendelijker te maken.
 • De energiecoach in Mijnsheerenland kan je daar ook alles over vertellen.
EnergielabelBouwjaarVerbeteropties
Label A2012 – 2022Nul-op-de-meter dankzij zonnepanelen en warmtepomp.
Label B2001 – 2008Zonnepanelen en hybride warmtepomp.
Label C1988 – 1999Zonnepanelen, na-isolatie en driedubbel glas.
Label D1971 – 1984Naïsoleren van vloer, gevel en dak.
Label E1970 – 1979Vooral dubbelglas, isolatie en zonnepanelen.
Label F1949 – 1966Dak-, gevel-, en vloerisolatie.
Label Gt/m 1930Nieuwe ketel en isoleren.

Eenvoudig het goedkoopste energielabel regelen?

Vergelijk de experts en vraag snel jouw energielabel aan

Isoleren

Isolatie vormt het belangrijkste onderdeel van een woning met een laag verbruik. Met grondige isolatie verhinder je dat gewonnen warmte naar buiten gaat. Dankzij isolatie zullen de stookkosten verminderen en geniet je van een comfortabel wooncomfort. Welke onderdelen je als eerste moet isoleren hangt af van wat er nu allemaal al aan isolatie is gedaan. Het jaar waarin de woning is neergezet is vaak een goede indicator hiervoor. Vraag ook de vorige bewoners en/of buren. Een bouwtechnische keuring of een thermografische inspectie laat zien of en waar een woning warmte verliest. In onderstaand schema doorzoek je de doorsnee besparing voor een gemiddelde eengezinswoning met een standaard hr combiketel.

Isolatie keuzePrijzenGasbesparing (jaar)Energiebesparing
Dakisolatie€4000 – €5800830 m3€531
Vloerisolatie€1600 – €3200290 m3€186
Spouwmuurisolatie€1250 – €2150925 m3€592
HR++ glas€1650 – €2850470 m3€300,8
Kosten en opbrengsten bij isolatie van gemiddelde eengezinswoning (60m2).

Ventileren

Als het huis al reeds correct geïsoleerd is, moet de focus liggen op het feit dat er ook genoeg frisse lucht in huis is. Ventilatie is bepalend voor een comfortabel binnenklimaat. Zuinig en slim ventileren houdt in een prettig wooncomfort, zonder al te veel warme te verliezen.

 • Zelfregelend rooster: roosters in de ramen of kozijnen reageren op de winddruk.
 • Losse ventilatieunit: afzonderlijke ruimte doelgericht ventileren.
 • Balansventilatie met WTW-unit: warmt koude lucht van buiten op met de warmte van de afgevoerde lucht.
 • Ventilatiewarmtepomp i.p.v. ventilatiebox: benut slim de warmte uit de ventilatielucht en kan hiervoor een huis verwarmen.

Gasgestookte CV-ketel vervangen

De verwarming in een huis vraagt veel energie (en geld). In de praktijk gaat dit vaak nog met gasgestookte HR-ketels. Je kunt kiezen voor een duurzame oplossing die nauwelijks of helemaal geen gas gebruikt. In de volgende lijst vind je een aantal systemen.

 • Een nieuwe moderne HR-ketel: Zuinig maar ook stil, compact en veilig.
 • Een hybride warmtepomp: een duurzame lucht-warmtepomp met CV-ketel ondersteuning.
 • Een all-electric warmtepomp: werkt volledig op stroom waardoor de CV-ketel de deur uit kan.
 • Zonneboiler: op een duurzame manier warm tapwater opwekken.
 • Infraroodpanelen: uitstekend geschikt om een ruimte plaatselijk te verwarmen.

Stroom opwekken met zonnepanelen

Zodra je de verbeteropties voor jouw woning hebt geïmplementeerd weet je wat jouw nieuwe stroomverbruik is. De stroom die je nu nodig hebt kan je zelf genereren door zonnepanelen te laten leggen. Ze hebben een levensduur van 25 jaar of langer en ze verdienen zich razendsnel terug, vaak al binnen 7 jaar.

 • Zonnepanelen vangen zonne-energie op en zetten deze om in stroom.
 • Een systeem van 10 zonnepanelen kost om en nabij de €5300 en heeft een verrassend korte terugverdientijd van gemiddeld 8 jaar.
 • De stroom die over is en je niet verbruikt kan je automatisch aan het net terugleveren (salderen). Voor dit stukje krijg je dezelfde prijs als waarvoor jij het bij de energieleverancier inkoopt.

energielabel-mijnsheerenland-3271

Snel een energielabel voor bedrijfspand aanvragen

Het is verplicht voor een kantoorpand om een energielabel te hebben wanneer er een verkoop- of verhuurcontract wordt opgesteld van bedrijfspanden van 50m2 of groter. De verplichting is relevant voor alle utiliteitsgebouwen zoals een kantoorgebouw, zwembaden, warenhuizen, en publieke gebouwen zoals een bibliotheek. Gaat het om een pand groter dan 100m2, en is daarvan meer dan 50% toegeschreven als kantoorfunctie? In dit scenario moet het gebouw met ingang van 2023 beschikken over een energielabel C. Daarbij moeten bedrijven en organisaties die gevestigd zijn in publieke gebouwen met een ruimte van minimaal 250 m2 dat energielabel in het zicht ophangen, bijvoorbeeld naast de receptie. Je kunt hier ook meer lezen over Bouwkundig rapport.

 • Bij het het officiële verkoopmoment van een kantoorpand moet je een geregistreerd energielabel kunnen overleggen.
 • Deze verplichting geldt bij bedrijfspanden en publiek toegankelijke ruimtes van 50 m2 en groter.
 • Voor industriële bedrijfsruimten is dit niet van toepassing.
 • Bedrijfsgebouwen met 100 m2 aan functionele ruimte (minimaal 50% als kantoor) moeten vanaf 2023 ingeschreven staan met een milieulabel C.
 • In publieke (bedrijfs)ruimtes van meer dan 250 m2 moet het label zichtbaar zijn opgehangen voor bezoekers.

FAQ – Veelgestelde vragen over het woninglabel

Wat is een energielabel?
Een energielabel biedt duidelijkheid over de actuele staat en de energieprestatie van een object. Hoe efficiënter de woning verwarmd wordt, hoe beter het woninglabel van je huis is. De zogenaamde energie-index loopt van energielabel A/B (laag verbruik) en gaat verder tot de rode labels F en G (heel onzuinig).

Moet ik verplicht een energielabel hebben?
Ja, in de situatie waarin je het huis zal gaan verhuren of verkopen dan moet je aantonen wat de huidige energie staat van de woning is. Deze details moet je ook tonen in de advertenties (makelaar). Is er geen label bekend, dan kan je een boete van tenminste €170 krijgen.

Hoe kan ik het label aanvragen?
Voor een erkend label moet je een gecertificeerde energiedeskundige in Mijnsheerenland bij je thuis laten komen. Via het platform Qbis.nl vind je de beschikbare energiespecialisten. Deze specialist komt bij je thuis en bekijk de gehele woning. Deze expert stelt het label vast en zorgt ervoor dat alles wordt opgenomen in de EP-Online database. Ze versturen dit documenten via de mail en in Mijn Overheid is het zelf te downloaden (gemeente Hoeksche Waard).

Wat bepaalt mijn energielabel?
De inspecteur checkt het jaar waarin het gebouw is neergezet, het soort gebouw, het aantal m2 woonoppervlakte en andere aspecten als soort glas, hoe de woning geïsoleerd is, de ventilatie en verwarming oplossingen in het gebouw en of er ook energie wordt gewonnen met een warmtepomp of zonnepanelen. Middels deze documentatie kan uitgerekend worden hoeveel gas en stroom benodigd is voor warm tapwater en verwarming en ventilatie van het object en in hoeverre de woning deze benodigde energie zelf opwekt. Uiteindelijk krijg je van de expert de labelletter te horen.

Welke tarieven worden gevraagd voor een energielabel?
De tarieven van een energielabel liggen tussen de €190,00 en €425,00. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door het woonoppervlakte, het aantal uur dat de adviseur bezig zal zijn en de reeds aanwezige details van de woning (tekeningen en andere technische informatie). Een goedkoop energielabel aanvragen particulier Mijnsheerenland kan je doen door velerlei aanbieders onder elkaar te zetten die actief zijn in de provincie Zuid-Holland.

Hoe kan ik mijn huidige energielabel opvragen?
Om jouw huidige score te bekijken bezoek je energielabel.nl van de overheid. Kies huur- of koopwoning en voer jouw postcode (3271) en huisnummer in. Je krijgt nu het label van jouw woning te zien. Belangrijk: laat het systeem een voorlopig energielabel zien? Dit is geen officieel document en kan je dus ook niet gebruiken bij een woningoverdracht. Je zult het dus eerst moeten omzetten naar een definitief label. Bekijk het direct online: energielabel huis Mijnsheerenland opvragen.

Plaats een reactie