Energielabel Mookhoek

Direct energielabel aanvragen

Wil je een energielabel aanvragen voor jouw woning in Mookhoek? Vanaf 2015 is er een nieuw energielabel voor woningen gelanceerd. Het keurmerk toont hoe milieuvriendelijk een huis is en biedt gerichte mogelijkheden om het energieverbruik terug te dringen. Ben je van plan jouw woning te verkopen of verhuren? In dat geval is een definitief energielabel in Mookhoek verplicht. Op www.energielabelprijzen.nl tref je praktische informatie over hoe je het certificaat aanvraagt. Tevens bekijk je hier (lokale) energieadviseurs en kan je aan de slag met handige tips & tricks bij het verduurzamen van jouw woning.

 • Krijg inzicht in de energieprestaties van een woning met het energielabel.
 • Het is verplicht bij verkoop, verhuur, maar ook bij oplevering van een nieuwe woning.
 • Er zijn 7 niveau’s: Energielabel A of B (erg milieuvriendelijk) t/m F/G (niet milieuvriendelijk).
 • Tot 2020 vroeg je het VEL (vereenvoudigd label) gewoon online aan. Er geldt sinds 2021 andere wetgeving.
 • De woningeigenaar maakt een afspraak met de energieadviseur in Mookhoek die de woning inspecteert en een label opmaakt.
 • Het label – inclusief opties om de woning zuiniger te maken – kost tegenwoordig tussen de €170,00 & €405,00.

energielabel-a-uitleg

Goedkoop energielabel aanvragen in Mookhoek

Een energielabel biedt duidelijkheid over de actuele staat en de energieprestatie van een object. Alle huizen in Nederland hebben in 2015 een voorlopig energielabel van de overheid ontvangen. Zodra je jouw woning gaat verkopen of verhuren, moet je het definitieve energielabel regelen. Sedert 2021 hanteert de overheid een nieuwe werkwijze die we ook wel kennen als NTA8800. Je moet om die reden een officiële energieadviseur uitnodigen. Deze energie-vakman huur je als het ware in en kijkt hoeveel energie er nodig is om de woning te verwarmen. Het certificaat is nu wel een stuk duurder geworden. In het stappenplan hieronder leggen wij stap voor stap uit hoe jij een voordelig energielabel in Mookhoek moet aanvragen.

Snel en voordelig een energielabel aanvragen

 1. Vind een energiedeskundige

  Op www.centraalregistertechniek.nl bekijk je de beschikbare bekwame energieadviseurs die bevoegd zijn om een energielabel te registreren. Zoek op adresgegevens (3293) om een erkend deskundige in Mookhoek te traceren.

 2. Zorg voor goede voorbereiding

  Contacteer een specialist en stem samen een geschikt moment af. Bereid je goed voor: zorg dat je alle relevante gegevens van je woning paraat hebt. Voorbeelden zijn bouwtekeningen, EPC-berekeningen, het bestek, documentatie en facturen.

 3. Het onderzoek

  Deze erkend energiedeskundige komt fysiek bij je thuis om de kenmerken van je huis vast te stellen. Dit neemt ongeveer 2 uur in beslag.

 4. Vastleggen van het label

  De EP-adviseur in Mookhoek komt met een eindoordeel en zorgt ervoor dat alles wordt opgenomen in de EP-Online database.

 5. Het label via internet bekijken

  Wanneer alles achter de rug is sturen ze een PDF op van het document met alle resultaten en alle mogelijke maatregelen om het energieverbruik te verlagen. Het document heeft een geldigheidsduur van 10 jaar en kan je overhandigen bij het opstellen van een verkoop- of huurcontract. Je kunt het ook bekijken in MijnOverheid.

Een particulier energielabel nodig?

Vergelijk energieadviseurs en bekijk de goedkoopste aanbieder

Gemiddelde kosten energielabel

De kosten van een definitief energielabel liggen vaak tussen de €195,00 – €370,00. In de vergelijker hieronder vind je de huidige kosten van een energielabel deskundige Mookhoek. Wil je dit direct regelen? Klik hier om aanbieders in jouw regio te vergelijken. Vergelijk ook adviseurs in Strijensas, Strijen, Klaaswaal, Zuid-Beijerland en Numansdorp. De offerte tarieven worden berekend middels een aantal factoren.

 1. Hoe groot het huis is (twee-onder-een kap, villa, appartement, hoekwoning, tussenwoning).
 2. De hoeveelheid uur die de bouwinspecteur nodig heeft.
 3. De beschikbare documentatie (tekeningen en facturen van verbetermaatregelen).
 4. De energiecoach waar je mee in zee gaat.
WoningtypeGroottePrijsindicatie
Appartement80 m2€ 183,00
Tussenwoning100 m2€ 223,00
Geschakeld huis165 m2€ 290,00
Vrijstaand185 m2€ 372,00
Prijzen woninglabel Mookhoek.

Bekwame energieadviseurs in Mookhoek vergelijken

Eenvoudig en snel een definitief energielabel aanvragen? Op dat moment ga jij snel op zoek naar een erkend deskundige energielabel Mookhoek. De officiële website om ervaren energiedeskundigen te vergelijken is www.centraalregistertechniek.nl. Daar kan je klikken op de link naar het QBISnl register. In deze database vind je erkend deskundige adviseurs (BRL9500). Voor jouw gemak doorzoek je hieronder een aantal betrouwbare partijen waar je verrassend eenvoudig een woninglabel kunt aanvragen voor een aantrekkelijk tarieven.

Energieadvies Expertise Prijsindicatie Beoordeling Aanvragen
Energielabel Woning
Bedrijfspand
v.a. €349
beste keuze!

Mijn woning verbeteren in 4 stappen

Heb je een ongunstig energielabel, en wordt het tijd om duurzamer te leven en de energieprestatie te verbeteren? Met een focus op energiebesparende maatregelen kan je ook jouw huis verduurzamen tot een “groen” label (A, B of C). Het isoleren van een woning nemen we als uitgangspunt. Hierdoor realiseer je een setting waarbij het in de winter lekker warm blijft, en in de zomer heerlijk koel. Pas daarna ga je aan de slag met eigen energieopwekking. Je kunt hier ook aanvullende informatie vinden over Snelste energielabel.

Advies: Via de website van de overheid www.verbeteruwhuis.nl zie je – nadat je de vragenlijst hebt ingevuld – concrete verbeteropties voor een beter energielabel. Check de potentiële besparing.

Het belang van een zuinig energielabel woning Mookhoek

 • Een zuinige woning en maandelijks lagere energiekosten.
 • Een comfortabel wooncomfort: geen tocht of kou rondom de ramen.
 • Een B- of A woning beperkt de CO-2 uitstoot.
 • Flinke toename van de woningwaarde.
 • Mogelijk een duurzaamheidskorting bij je hypotheek.
 • Er bestaan meerdere subsidies op het moment dat je jouw huis verduurzaamt.
 • De energiecoach in Mookhoek kan je hierbij helpen.
EnergielabelBouwjaarAandachtspunten
Label A2010 – 2024Stap volledig van het gas af en warmteopslag.
Label B2002 – 2006Zonnepanelen, zonneboiler of (hybride) warmtepomp.
Label C1985 – 2001Triple glas op woon- en slaapkamer + zonnepanelen.
Label D1972 – 1985Het isoleren van cv leidingen.
Label E1967 – 1979Dubbelglas, zonnepanelen en isoleren.
Label F1951 – 1968Dak-, vloer-, bodem-, en muurisolatie.
Label Gt/m 1931Isoleren van de (spouw) muren, dak en vloer.

Het goedkoopste energielabel voor jouw huis?

Vergelijk adviseurs en ontvang nog deze week jouw label

Isoleren van de woning

Isolatie is altijd de basis van een label A of B woning. Door goede isolatie van vloeren, muren en dak vermijd je dat de warmte in jouw woning je huis weer verlaat. Dankzij isolatie gaan je stookkosten direct omlaag en krijg je een aangenaam wooncomfort. Waar je moet beginnen is afhankelijk van de huidige staat van de woning. Het jaar waarin de woning is neergezet zegt vaak al veel over de mate van isolatie. Tip: vraag ook de vorige bewoners wat er eventueel gebeurd is. Een bouwtechnische keuring of thermografisch onderzoek laat de warmtelekken van uw woning zien. Onderstaand tref je de potentiële besparing in het geval van een eengezinswoning met een hoog rendement ketel.

Manier van isolerenOnkostenBesparing (gas)Besparing (€/jaar)
Dakisolatie€3800 – €5400870 m3€626
Vloerisolatie€1300 – €3900330 m3€238
Spouwmuurisolatie€1250 – €2400965 m3€695
HR++ glas€1700 – €2700510 m3€367,2
De totale kosten en opbrengsten bij isolatie van gemiddelde eengezinswoning (60m2).

Ventileren

Als een gebouw al volledig is geïsoleerd, is het aan te raden dat er gekeken wordt naar de opties voor frisse lucht. Ventilatie is van wezenlijk belang voor een comfortabele leefomgeving. Slim en zuinig ventileren wil zeggen een optimale leefomgeving, waarbij er slechts weinig warmteverlies plaatsvindt.

 • Zelfregelende roosters: roosters in de ramen of kozijnen reageren op de winddruk.
 • Losse ventilatieunit: voor de ventilatie van aparte ruimtes.
 • Balansventilatie met warmte-terugwin-unit: een gesloten ventilatiesysteem dat bestaat uit een ventilator en een warmte terugwin unit (WTW).
 • Ventilatiewarmtepomp i.c.m. CV/HR ketel: is in staat om warmte aan ventilatielucht te onttrekken om je huis te verwarmen.

CV-ketel vervangen

De verwarming in een huis vergt jaarlijks heel wat gas. Doorgaans wordt hiervoor een HR-ketel op gas gebruikt. Je kunt kijken naar een zuinig systeem waarmee je geen of nauwelijks gas nodig hebt om een huis op te warmen. Hieronder kun je verschillende voorbeelden vinden.

 • Moderne HR-combiketel: zeer zuinig en efficiënt.
 • Een hybride warmtepomp: werkt op stroom en koppel je aan de CV-ketel.
 • Een all-electric warmtepomp: geen ketel meer, uitsluitend een stand-alone pompsysteem.
 • Zonneboiler: zet zonlicht om in warmte voor warm tapwater.
 • Infraroodpanelen: een sfeervol paneel dat werkt d.m.v. stralingswarmte.

Zonnepanelen op je dak

Nadat je jouw woning hebt geoptimaliseerd weet je ongeveer hoeveel stroom je nodig hebt. De benodigde stroom kan je zelf genereren door zonnepanelen te laten installeren. Ze hebben een lange levensduur (25- 30 jaar) en je hebt ze vaak binnen 7 jaar terugverdiend.

 • Zonnepanelen wekken stroom op bij daglicht.
 • Een compleet pakket met 10 zonnepanelen kost zo’n €4000 en heeft een verrassend korte terugverdientijd van gemiddeld 8 jaar.
 • De stroom die over is en je niet verbruikt gaat naar het net (salderen). Voor deze zonnestroom krijg je hetzelfde tarief als waarvoor je normaal de stroom inkoopt.

energielabel-mookhoek-3293

Aanvraag indienen energielabel voor bedrijfspand

Je dient te beschikken over een energielabel voor een kantoor op het moment van overdracht (koop/huur) van een bedrijfspand met een oppervlakte vanaf 50m2. Deze verplichting richt zich op alle soorten utiliteitsgebouwen zoals kantoorruimtes, sporthallen, horecagelegenheden, en openbare gebouwen zoals een ziekenhuis. Is het gebouw groter dan 100m2, en is daarvan meer dan 50% toegeschreven als kantoorfunctie? In die situaties moet het gebouw met ingang van 2023 ten minste energielabel C hebben. Bovendien moeten ondernemingen die gevestigd zijn in publieke gebouwen van meer dan 250 m2 dat energielabel in het zicht ophangen, zoals bij de ingang of welkomstruimtes. Lees ook meer over Energielabel check.

 • Bij verkoop, verhuur of oplevering van een bedrijfsruimte ben je verplicht om een geldig energielabel te tonen.
 • Dit geldt voor vrijwel alle bedrijfspanden, ziekenhuizen, overheidsgebouwen en winkels.
 • Voor industriële bedrijfspanden geldt er een ontheffing.
 • Bedrijfsgebouwen met 100 m2 aan functionele ruimte (waar 50% of meer gebruikt wordt als kantoor) moeten per 2023 beschikken over een milieulabel C of hoger.
 • In grotere openbare ruimtes van 250m2 of groter hoort het label zichtbaar te zijn voor bezoekers.

FAQ met veelgestelde vragen over het woninglabel

Wat is een energielabel?
Het energielabel zegt iets over de mate waarin een huis energiezuinig is. Hoe minder fossiele energie de woning gebruikt, hoe positiever het woninglabel uitvalt. De energie-index loopt van energielabel A/B (erg zuinig) tot en met G (minder energiezuinig).

Is het aanvragen van een energielabel verplicht?
Ja, als je een gebouw verkoopt of verhuurt moet je aan kunnen tonen welk energielabel de woning heeft. Dit dient ook te worden meegenomen in de advertenties (makelaar). Beschik je niet over een label, dan is een boete van €170 niet uitgesloten.

Hoe kan ik het label aanvragen?
Voor een erkend label moet je een deskundige energiedeskundige in Mookhoek vragen bij je thuis te komen voor een onderzoek. Door gebruik te maken van Qbis.nl doorzoek je alle energiespecialisten. Deze adviseur bezoekt jou op locatie en loopt alle onderdelen van het huis na. De deskundige rekent alles door, bepaalt het label en voert deze ook in de database EP-online in. Je ontvangt het document als PDF en je kunt het vinden in Mijn Overheid (gemeente Hoeksche Waard).

Hoe wordt mijn energielabel vastgesteld?
Een expert controleert het bouwjaar, het soort huis, oppervlakte en andere aspecten als type glas, type isolatie, op welke manier de woning wordt verwarmd en geventileerd en of er zonnepanelen of een warmtepomp aanwezig zijn. Op basis van deze gegevens kan worden berekend hoeveel energie nodig is voor het leveren van warm water en de verwarming van het huis en in hoeverre de woning deze benodigde energie zelf opwekt. Daarna wordt het vastgestelde labelletter in de database ingeschreven.

Hoe duur is een energielabel?
De tarieven van het energielabel liggen vaak tussen de €125,00 & €405,00. De investering wordt berekend a.d.h.v. het woonoppervlakte, de benodigde tijd die de energieadviseur nodig heeft en de documentatie die je paraat hebt (tekeningen, facturen of gegevens van de CV-installatie). Een goedkoop energielabel aanvragen particulier Mookhoek is het voordeligst te realiseren door velerlei adviseurs naast elkaar te zetten die hun werkgebied hebben liggen in en rondom de provincie Zuid-Holland.

Via welke website kan ik mijn huidige energielabel opvragen?
Daarvoor bezoek je de overheidswebsite energielabel.nl. Kies het type woning en vul de postcode (3293) en het huisnummer in de zoekbalk in. Je krijgt nu gelijk het huidige label plus de vervaldatum te zien. Waarschuwing: wordt er een voorlopig energielabel getoond? Dit is geen officiële status en is dus niet bruikbaar voor verkoop of verhuur. Je moet dit dus eerst aanpassen naar een definitief milieulabel. Vind gelijk alle benodigde info: energielabel huis Mookhoek opvragen.

Plaats een reactie