Energielabel Numansdorp

Direct energielabel aanvragen

Zonder gedoe een energielabel aanvragen voor jouw woning in Numansdorp? Sinds een aantal jaren heeft elke woning een (voorlopig) energielabel gekregen. Dit label laat zien hoe energiezuinig jouw woning is en geeft praktische maatregelen om het energieverbruik te verlagen. Ben je van plan jouw woning te verkopen of verhuren? Dan is een definitief energielabel in Numansdorp verplicht. Op deze website communiceren wij actuele informatie over het aanvragen van een nieuw keurmerk. Bovendien is er ook een overzicht met plaatselijke energieadviseurs en bekijk je handige tips om jouw label te verbeteren.

 • Het energielabel geeft inzicht in de energiezuinigheid van een woning.
 • Sinds 2015 is het verplicht bij een transactiemoment (verkoop, verhuur en oplevering).
 • We delen het op in 7 categorieën: Energielabel A of B (heel zuinig) t/m F/G (heel onzuinig).
 • Tot 2020 was het mogelijk zelf een VEL (vereenvoudigd label) op te vragen. Er geldt sinds 2021 andere wetgeving.
 • Als woningeigenaar regel je eerst een afspraak met de energieadviseur in Numansdorp die jouw woning opneemt en op basis daarvan het label vaststelt.
 • Het informatielabel – inclusief mogelijke maatregelen om het energieverbruik te verlagen – kost (afhankelijk van het type woning) tussen de €145,00 & €400,00.

energielabel-a-uitleg

Goedkoop energielabel aanvragen in Numansdorp

Een energielabel biedt duidelijkheid over de actuele staat en de energieprestatie van een object. Alle Nederlanders met een huis kregen in 2015 automatisch een voorlopig energielabel. In de situatie waarbij je jouw huis wilt verhuren of verkopen, moet je het definitieve energielabel regelen. Met ingang van 2021 is er een nieuwe richtlijn waarmee wordt gewerkt (NTA8800). Je moet verplicht een officiële energieadviseur thuis laten komen. Deze energie-deskundige moet fysiek bij je thuis komen en doorloopt een lange lijst met punten. Door deze nieuwe methode zijn de kosten een stuk hoger. Onderstaand bekijk je hoe jij een voordelig energielabel in Numansdorp kunt regelen.

Energielabel aanvragen in 5 stappen

 1. Zoek een energiedeskundige

  Via het platform centraalregistertechniek.nl doorzoek je alle bekwame energieadviseurs die een energielabel mogen registreren. Voor relevante lokale resultaten gebruik je jouw postcode (3281) om een erkend deskundige in Numansdorp te vergelijken.

 2. Bereid je voor op de afspraak

  Selecteer een energiedeskundige en kies een dag en tijdstip. Bereid je goed voor: zorg dat je alle actuele gegevens van het huis kunt laten zien. Onder andere bouwtekeningen, EPC berekeningen en installatietechnische gegevens.

 3. Inventarisatie

  De erkend energiedeskundige zal bij je thuis langskomen om de kenmerken van je huis vast te stellen. Deze ronde duurt plusminus 2,5 uur.

 4. Het registreren van een label

  De EP-adviseur in Numansdorp kiest het label en verzorgt de inschrijving in het EP-Online platform.

 5. Inzicht in jouw label

  Wanneer alles achter de rug is krijg jij per mail een PDF van het label met daarbij de specificaties en concrete verbeterpunten. Je kunt het 10 jaar blijven gebruiken en kan je overhandigen bij de verkoop van de woning. Je kunt het ook bekijken in MijnOverheid.

Wil jij een particulier energielabel aanvragen?

Bekijk energieadviseurs en vind de laagste prijs

Gemiddelde kosten energielabel

De gemiddelde prijzen van een definitief energielabel bedragen zo ongeveer tussen de €190,00 & €400,00. In de bijgaande tabel bekijk je de geschatte kosten van een energielabel deskundige Numansdorp. Wil je een concrete prijs? Klik hier om alle (lokale) specialisten te bekijken. Check ook adviseurs in Heinenoord, Westmaas, Mijnsheerenland, Goudswaard en Piershil. De geschatte prijzen worden berekend middels de volgende onderdelen.

 1. Het type huis (vrijstaand, appartement, twee-onder-een kap, villa, tussenwoning).
 2. De tijd die de bouwinspecteur kwijt is.
 3. De kwaliteit van de basisinformatie (tekeningen en facturen van verbetermaatregelen).
 4. De energiecoach waar je mee in zee gaat.
Type woningWoonoppervlaktePrijzen
Klein appartement75 m2€ 175,00
Tussenwoning130 m2€ 204,00
2-onder-1-kap155 m2€ 271,00
Losse woning185 m2€ 361,00
Geschatte kosten woninglabel Numansdorp.

Bevoegde energieadviseurs in Numansdorp vergelijken

Snel en simpel zo’n definitief energielabel aanvragen? Om dit te regelen moet je een afspraak maken met een erkend deskundige energielabel Numansdorp. De juiste plek om een adviseur te vinden is centraalregisterTechniek.nl. Op deze pagina vind je een link naar het QBISnl register. Op deze plek doorzoek je gecertificeerde adviseurs (BRL9500). Om het proces in gang te zetten bekijk je in de lijst hieronder een overzicht met erkende specialisten waar je op een gebruiksvriendelijke manier een milieulabel kunt regelen voor gunstige prijzen.

Energieadvies Expertise Prijsindicatie Beoordeling Aanvragen
Energielabel Woning
Bedrijfspand
v.a. €349
beste keuze!

Mijn woning verbeteren

Heb jij een woning met een rood of oranje label, en wil jij graag iets doen aan de energieprestatie? Met de juiste energiebesparende maatregelen kan je vrijwel elke woning verduurzamen tot een label A/B/C huis. De basis is altijd een goede isolatie. Zodoende zorg je ervoor dat de warmte niet zomaar de woning uit kan. Pas als het huis goed geïsoleerd is leg je de nadruk op eigen energieopwekking. Lees hier ook meer informatie over Vereenvoudigd energielabel.

Tips: Via het overheidsinitiatief www.verbeteruwhuis.nl check je – nadat je de kenmerken van jouw woning hebt ingevuld – praktische verbeteropties voor een beter energielabel. Voer de check uit.

Het belang van een zuinig energielabel woning Numansdorp

 • Een energiezuinige woning en besparen op de energierekening.
 • Een optimaal leefklimaat: geen koude tocht in de buurt van de ramen.
 • Een woning met label A of B is goed voor het milieu.
 • Waarde van de woning stijgt.
 • Groene woningen krijgen een duurzaamheidskorting van de bank.
 • De overheid verstrekt verschillende subsidies voor het verbouwen van een huis.
 • De energiecoach in Numansdorp kan hier ook in adviseren.
EnergielabelBouwjaarPunten van aandacht
Label A2010 – 2024Met warmtepomp en zonnepanelen een energieneutrale woning.
Label B2001 – 2008Zonnepanelen en hybride warmtepomp.
Label C1987 – 2001Triple glas, een HR 107 combiketel en zonnepanelen.
Label D1974 – 1983Enkelglas vervangen voor dubbelglas of HR+ glas.
Label E1970 – 1977Enkel glas vervangen + isoleren en zonnepanelen.
Label F1947 – 1968Dak-, vloer- en muurisolatie en dubbelglas.
Label Gt/m 1934Vloer-, dak- en spouwmuurisolatie.

Snel het goedkoopste energielabel regelen?

Vind de goedkoopste aanbieder en regel het binnen 1 week

Woning isoleren

Isolatie is altijd de belangrijkste stap voor een energiezuinig huis. Met grondige isolatie voorkom je dat de warmte in huis naar buiten ontsnapt. Hiermee zullen de stookkosten verminderen en dat leidt tot een aangenaam en prettig klimaat. Waar je het beste kunt beginnen is vooral afhankelijk van hoe en waar de woning op dit moment geïsoleerd is. Het bouwjaar van de woning kan deels bepalen wat deze staat is. Buren, en zeker ook vorige bewoners, weten vaak ook meer. Een bouwtechnische keuring of thermografisch onderzoek met warmtescan toont plaatsen waar isolatie ontbreekt. In de lijst hieronder zoek je eenvoudig naar de te verwachten besparing in het geval van een eengezinswoning met een hoog rendement ketel.

Type isolatiePrijzenBesparing (gas)Besparing in €
Dakisolatie€3100 – €5000845 m3€566
Vloerisolatie€1500 – €3900305 m3€204
Spouwmuurisolatie€1200 – €2450940 m3€630
HR++ glas€1850 – €2550485 m3€324,95
Investering en opbrengsten bij isolatie van gemiddelde eengezinswoning (60m2).

Ventileren

Als de isolatie in huis voldoende is, is het belangrijk dat er gekeken wordt naar de opties voor frisse lucht. Ventilatie is bepalend voor een aangenaam klimaat in huis. Zuinig en slim ventileren betekent een gezond klimaat in huis, zonder heel erg veel warmteverlies.

 • Winddrukgeregelde roosters: Beperkt automatisch de luchttoevoer bij hogere windsnelheden.
 • Losse ventilatieunit: voor de ventilatie van aparte ruimtes.
 • Balansventilatie met warmteterugwinning: Alle ruimtes worden even goed geventileerd.
 • Ventilatiewarmtepomp i.p.v. ventilatiebox: maakt slim gebruik van warmte die aanwezig is in de ventilatielucht als duurzame warmtebron voor verwarming.

Woning gasloos verwarmen

De verwarming in een huis kost in de meeste huizen veel gas. Doorgaans wordt hiervoor een HR-ketel op gas gebruikt. Je kunt kiezen voor een meer innovatieve verwarmingsbron waardoor je nauwelijks tot geen gas meer nodig hebt. In de volgende lijst staan enkele van deze producten.

 • Innovatieve hoogrendementsketel: Efficiënter en sneller je huis verwarmen.
 • Een hybride warmtepomp: een warmtepompunit die ondersteunt wordt door de HR-ketel.
 • Een all-electric warmtepomp: 100% verwarmen op stroom (gasverbruik naar 0).
 • Zonneboiler: systeem met boiler en zonnecollectoren voor de CV en tapwater.
 • Infraroodpanelen: natuurlijke stralingswarmte in een specifieke ruimte.

Kies voor zonnepanelen

Zodra je jouw woning hebt geoptimaliseerd kan je de totale stroombehoefte berekenen. De benodigde energie kan je zelf opwekken door zonnepanelen te laten installeren. De nieuwste panelen kunnen wel 40 jaar mee en ze verdienen zich razendsnel terug, vaak al binnen 7 jaar.

 • Zonnepanelen wekken stroom op bij daglicht.
 • Een pv-systeem van 10 zonnepanelen kost zo’n €5300 en heb je terugverdiend binnen 8,5 jaar.
 • Elektriciteit dat je niet zelf gebruikt gaat terug naar het net (salderen). Over dit stukje stroom krijg je dezelfde prijs als waarvoor jij het bij de energieleverancier inkoopt.

energielabel-numansdorp-3281

Energielabels voor bedrijfspanden

Het is verplicht voor een kantoorpand om een energielabel te hebben in situaties van verkoop en verhuur van zakelijke panden (mits groter dan 50m2). De regel is van toepassing op alle utiliteitsgebouwen zoals een kantoorgebouw, onderwijsinstellingen, showrooms, en openbare panden zoals een stadion. Is het gebouw groter dan 100m2, en wordt minimaal 50% daarvan gebruikt als kantoorfunctie? In dat geval moet het gebouw met ingang van 2023 de beschikking hebben over energielabel C of hoger. Bovendien moeten ondernemingen in publieke gebouwen vanaf 250 m2 dat energielabel in het zicht ophangen, zoals in de ontvangsthal. Bekijk ook onze pagina met informatie over Snelste energielabel.

 • Bij het het officiële verkoopmoment van een zakelijke ruimte is dit energielabel een dossierstuk.
 • Op dit moment geldt deze verplichting voor bedrijfspanden, overheidsgebouwen, winkels en horeca.
 • Voor productiehallen en loodsen is hierop een uitzondering van toepassing.
 • Bedrijfsgebouwen die groter zijn dan 100 m2 (en waar minimaal 50% als kantoor wordt gebruikt) moeten in 2023 een milieulabel C of beter hebben.
 • In grote openbare gebouwen met een oppervlakte van meer dan 250 m² hoort het label zichtbaar te zijn voor bezoekers.

Veelgestelde vragen woninglabel

Hoe werkt een energielabel?
Het energielabel geeft inzicht in het energieverbruik van een woning. Hoe minder fossiele energie de woning gebruikt, hoe gunstiger het woninglabel. De zogenaamde energie-index loopt van energielabel A/B (maximaal zuinig) tot F en G (ontzettend onzuinig).

Is voor iedereen een energielabel verplicht?
Ja, in de situatie waarin je het huis gaat verkopen of verhuren moet jij duidelijk kunnen maken welk energielabel het huis toegekend is. Dit moet ook in de verkoop- of verhuuradvertentie (makelaar) staan. Kan je geen geldig label aantonen, dan riskeer je als verkoper/verhuurder een boete van €170.

Hoe werkt het aanvragen van het label?
Hiervoor moet je een deskundige energiedeskundige in Numansdorp bij je thuis laten komen. Op de website Qbis.nl zijn alle energiespecialisten te vergelijken. Een specialist zal thuis langskomen en zal het huis volledig inspecteren. De deskundige komt met een eindoordeel en verzorgt de inschrijving in het EP-Online platform. Je ontvangt het document als PDF en je kunt het vinden in Mijn Overheid (gemeente Hoeksche Waard).

Hoe wordt mijn energielabel vastgesteld?
Een expert bekijkt het jaar waarin het gebouw is neergezet, het type woning, m2 woonoppervlakte en belangrijke aspecten zoals type glas, mate van isolatie, de aanwezige ventilatie opties en verwarmingssystemen en of er energie-efficiënte warmtebronnen aanwezig zijn zoals zonnepanelen of een warmtepomp. Middels deze documentatie kan uitgerekend worden hoeveel gas en elektriciteit nodig is voor verwarming, warm water, ventilatie en koeling van het object en in hoeverre het huis in staat is zichzelf van stroom te voorzien. Op basis hiervan wordt de labelletter definitief vastgesteld.

Wat is de prijs van het energielabel?
De tarieven van je energielabel bedragen zo ongeveer tussen de €175,00 & €385,00. De investering wordt bepaald door het woonoppervlakte, de benodigde tijd die de energieadviseur nodig heeft en de reeds aanwezige details van de woning (tekeningen en facturen van verbetermaatregelen). Een goedkoop energielabel aanvragen particulier Numansdorp kan je goedkoper doen door enkele adviesbedrijven onder elkaar te zetten die hun dienst aanbieden in de provincie Zuid-Holland.

Via welke website kan ik mijn huidige energielabel opvragen?
Om jouw huidige label in te zien ga je naar de overheidswebsite energielabel.nl. Selecteer of het een koop- of huurwoning is en vul jouw postcode (3281) en het huisnummer in de betreffende velden in. Je ziet vervolgens direct welk label je hebt. Goed om te weten: krijg je een voorlopig energielabel op je scherm? Dit is geen formeel label en kan je niet gebruiken als je jouw woning gaat verkopen. Bij verkoop moet je deze dus eerst veranderen in een definitief woninglabel. Vind gelijk alle benodigde info: energielabel huis Numansdorp opvragen.

Plaats een reactie