Energielabel Puttershoek

Direct energielabel aanvragen

Snel en voordelig een energielabel aanvragen voor jouw woning in Puttershoek? Vanaf 1 januari 2015 beschikt elke woning over een energielabel. Dit certificaat geeft een indicatie van hoe energiezuinig jouw woning is en toont concrete mogelijkheden om de woning nog energiezuiniger te maken. Ga je jouw woning verkopen of verhuren? Dan is een definitief energielabel in Puttershoek verplicht. Op ons energielabel-platform communiceren wij alle benodigde info over het aanvragen van een nieuw certificaat. Verder kunnen verschillende energieadviseurs vergeleken worden en tref je hier handige tips om jouw label te verbeteren.

 • Het energielabel geeft een beeld van de energieprestatie van een woning.
 • Het is een verplichting bij het verhuren of verkopen van jouw huis.
 • Er zijn 7 categorieën: Energielabel A of B (zeer zuinig) t/m F en G (rood, hoog verbruik).
 • In het begin kon je zelf een VEL (vereenvoudigd label) aanvragen. De overheid heeft dit in 2021 geactualiseerd.
 • Je plant een afspraak met een energieadviseur in Puttershoek die de hele woning bekijkt en het label registreert.
 • Het label – inclusief mogelijke maatregelen om het energieverbruik te verlagen – heeft een prijs van tussen de €175,00 en €410,00.

energielabel-a-uitleg

Goedkoop energielabel aanvragen in Puttershoek

Een energielabel biedt duidelijkheid over de mate waarin een huis energiezuinig is. Alle Nederlanders met een huis verkregen in 2015 een voorlopig energielabel van de overheid. Op het moment dat het huis opnieuw wordt verkocht of verhuurt, dan moet je een definitief energielabel hebben. Vanaf 2021 is er een nieuwe richtlijn die we ook wel kennen als NTA8800. Je moet daarom een bevoegde energieadviseur uitnodigen. Deze deskundige komt bij je thuis en kijkt hoe het gesteld is met de isolatie en duurzame verwarmingsbronnen. Door deze nieuwe methode zijn de kosten een stuk hoger. Hierna bekijk je hoe je een voordelig energielabel in Puttershoek moet aanvragen.

In vijf stappen het energielabel aanvragen

 1. Kom in contact met een energiedeskundige

  Via het platform centraalregistertechniek.nl tref je alle gecertificeerde energieadviseurs die bevoegd zijn om een energielabel te registreren. Neem als basis je postcode (3297) om een erkend deskundige in Puttershoek te vergelijken.

 2. Afspraak en voorbereiding

  Informeer bij een van de aangesloten adviseurs en overleg een moment dat hij of zij kan langskomen. Het is voor beide partijen waardevol wanneer je alle benodigde informatie van het huis kunt laten zien. Zoals bouwtekeningen, EPC-berekeningen facturen van verbetermaatregelen.

 3. De inspectie

  Zo’n erkend energiedeskundige bezoekt jou op locatie en berekent de energieprestatie van de woning. Dit neemt ongeveer 2 uur in beslag.

 4. Het registreren van een label

  De EP-adviseur in Puttershoek beslist uiteindelijk wat het label moet worden en registreert deze in de database EP-Online.

 5. Database met labels bekijken

  Nadat de adviseur bij je thuis is geweest ontvangt men per email een PDF van het label met daarin uitleg en concrete verbeterpunten. De geldigheidsduur van het label is 10 jaar en moet je laten zien aan een geïnteresseerde koper. Via de online omgeving van de overheid (DigiD inlog noodzakelijk) is het ook op te vragen.

Snel en eenvoudig een particulier energielabel regelen?

Vind de beste energieadviseurs en maak gebruik van de aanbieding!

Kosten definitief energielabel vergelijken

De totale investeringen voor een definitief energielabel variëren tussen de €105,00 – €390,00. In het bijgesloten overzicht tref je de huidige kosten van een energielabel deskundige Puttershoek. Wil je een concrete prijs? Klik hier om direct de (lokale) aanbieders te bekijken. Je vind hier ook adviseurs in s-Gravendeel, Mookhoek, Strijensas, Strijen en Klaaswaal. De offerte prijzen wordt bepaald door verschillende factoren.

 1. Hoe groot het huis is (hoekwoning, vrijstaand, appartement, villa, twee-onder-een kap).
 2. Hoeveel tijd de bouwinspecteur nodig denkt te hebben.
 3. De beschikbare documentatie (tekeningen en facturen van verbetermaatregelen).
 4. De vestigingslocatie van de energiecoach.
Categorie huisOppervlakteTarieven
Appartementje75 m2€ 174,00
Rijtjeswoning105 m2€ 209,00
2-onder-1-kap140 m2€ 271,00
Vrijstaand180 m2€ 352,00
Prijzen woninglabel Puttershoek.

Bevoegde energieadviseurs in Puttershoek vergelijken

Goedkoop en snel dit definitief energielabel aanvragen? Daarvoor heb je nodig een erkend deskundige energielabel Puttershoek. De juiste plek om een energieadviseur te zoeken is https://www.centraalregistertechniek.nl. Op deze pagina vind je een link naar het QBISnl register. Op deze plek staan alle namen en gegevens van gecertificeerde experts (BRL9500). Voor jouw gemak doorzoek je hieronder een aantal betrouwbare partijen waar je vrij eenvoudig een label kunt regelen tegen een scherpe prijs.

Energieadvies Expertise Prijsindicatie Beoordeling Aanvragen
Energielabel Woning
Bedrijfspand
v.a. €349
beste keuze!

Duurzaam (ver)bouwen in 4 stappen

Gebruikt jouw woning veel gas en stroom, en wil jij besparen op de energiekosten door een betere energieprestatie? Middels de juiste energiebesparende maatregelen kan je vrijwel elke woning updaten naar een label-B huis. In de regel begint men altijd met isoleren. Daarmee weet je zeker dat er geen warme (of koude) lucht kan ontsnappen. Bij de stappen daarna leg je de nadruk op het opwekken van eigen energie. Je kunt hier ook meer vinden over Energielabel hypotheek.

Advies: Op de onafhankelijke website Verbeteruwhuis.nl bekijk je – nadat je de vragenlijst hebt ingevuld – handige verbeteropties voor een groen energielabel. Bekijk direct hoe jij je huis kunt verbeteren.

Bekijk de voordelen van een zuinig energielabel woning Puttershoek

 • Een duurzame woning en flink besparen op de energiekosten.
 • Een aangenaam wooncomfort: geen last van koudeval en/of tocht.
 • Een energielabel A of B woning draagt bij aan een beter milieu.
 • Hogere waarde van jouw huis.
 • Vaak krijg je extra korting op de hypotheekrente.
 • Er bestaan diverse subsidies voor het verbouwen van een huis.
 • De energiecoach in Puttershoek kan je daar ook alles over vertellen.
EnergielabelBouwjaarAandachtspunten
Label A2013 – 2024Nul-op-de-meter dankzij zonnepanelen en warmtepomp.
Label B1999 – 2009Een warmtepomp en/of zonnepanelen.
Label C1983 – 2004HR-glas op woon- en slaapkamer.
Label D1973 – 1984Laat warmtescan doen voor laatste isolatie kansen.
Label E1966 – 1975Dubbelglas, zonnepanelen en isoleren.
Label F1950 – 1965Isoleren van de gehele woning.
Label Gt/m 1929Dak-, gevel-, vloer- en glasisolatie.

Het goedkoopste energielabel aanvragen?

Vergelijk de experts en regel direct de aanvraag van jouw woninglabel

Woningisolatie

Isolatie is met afstand de belangrijkste factor voor een duurzame woning. Door goede isolatie van muren, bodem en/of dak voorkom je dat gewonnen warmte je huis weer verlaat. Daardoor gaan je stookkosten direct omlaag en dat leidt tot een comfortabel klimaat in huis. Waar je moet starten met isoleren heeft te maken met de huidige mate van isolatie. Het bouwjaar van de woning kan deels bepalen wat deze staat is. Buren, en zeker ook vorige bewoners, weten vaak ook meer. Een bouwtechnische keuring of het maken van warmtebeelden laat zien waar het aan isolatie ontbreekt. In de tabel hieronder doorzoek je de mogelijke besparingen voor een gemiddelde eengezinswoning met een hoog rendement ketel.

Soort isolatieOnkostenBesparing (gas)Energiebesparing
Dakisolatie€3000 – €5200880 m3€651
Vloerisolatie€1800 – €3300340 m3€252
Spouwmuurisolatie€1000 – €2050975 m3€722
HR++ glas€1600 – €2600520 m3€384,8
Tarieven en besparingen bij isolatiewerkzaamheden van een standaard huis.

Ventileren

Als je beschikt over een goed geïsoleerde woning, is het noodzakelijk dat er voldoende frisse lucht in de woning komt. Ventilatie is essentieel voor een aangenaam klimaat in huis. Zuinig en slim ventileren wil zeggen een optimaal wooncomfort waarbij de warmte uit de vervuilde, afgezogen lucht, wordt teruggewonnen.

 • Zelfregelend rooster: roosters in de ramen of kozijnen reageren op de winddruk.
 • Lokale ventilatie-unit: voor de ventilatie van aparte ruimtes.
 • Balansventilatie met warmte terugwin unit: een systeem van mechanische ventilatie waarbij de hoeveelheid aangevoerde verse lucht volledig in balans is.
 • Ventilatiewarmtepomp i.p.v. ventilatiebox: gebruikt de warmte uit de ventilatielucht en gebruikt de warmte eigenlijk opnieuw.

Gasgestookte CV-ketel vervangen

Het aansturen van de radiatoren en/of vloerverwarming kost veel energie (vooral veel gas). In de praktijk gaat dit vaak nog met gasgestookte HR-ketels. Kies voor een duurzaam alternatief waardoor je nauwelijks tot geen gas meer nodig hebt. In de lijst hieronder bekijk je de meeste populaire optie.

 • Een nieuwe moderne HR-ketel: Compact, stil, veilig en zuinig.
 • Een hybride warmtepomp: betaalbaar systeem op de CV-ketel te ondersteunen.
 • Een all-electric warmtepomp: haalt energie uit de lucht, bodem of water en kan de woning verwarmen.
 • Zonneboiler: op een duurzame manier warm tapwater opwekken.
 • Infraroodpanelen: zorgen voor gerichte verwarming, ideaal in bijv. de badkamer.

Zonnepanelen aanschaffen

Zodra je de optimalisatiepunten voor jouw woning hebt aangepakt kan je uitrekenen hoeveel kwH-stroom je nodig hebt. De stroom die je nu nodig hebt kan je zelf genereren door zonnepanelen te laten installeren. De nieuwste panelen kunnen wel 40 jaar mee en ze verdienen zich razendsnel terug, vaak al binnen 7 jaar.

 • Zonnepanelen vangen zonlicht op en zetten dat om in energie.
 • Een volledige set met 10 zonnepanelen koop je vanaf €4300 en verdien je terug in 6,5 jaar.
 • De ongebruikte stroom kan je automatisch aan het net terugleveren (salderen). Daarvoor krijg je hetzelfde tarief als waartegen je de energie afneemt.

energielabel-puttershoek-3297

Energielabel bedrijfspanden en gebouwen

Het is verplicht voor een kantoorpand om een energielabel te hebben op het moment van overdracht (koop/huur) van een bedrijfsgebouw van minimaal 50m2. Deze verordening geldt voor de utiliteitsgebouwen zoals een kantoor, sportfaciliteiten, horecagelegenheden, en openbare gebouwen zoals een gemeentehuis. Is het object meer dan 100m2 groot qua oppervlakte, en wordt dit voor ten minste 50% ingezet als kantoorfunctie? Op dat moment moet het pand per 2023 de beschikking hebben over energielabel C of hoger. Verder moeten o.a. musea, banken en ziekenhuizen die gehuisvest zijn in grote publieke gebouwen vanaf 250 m2 dit energielabel zichtbaar tonen, bijvoorbeeld naast de receptie. Lees ook meer over Energielabel A / A++.

 • Bij het het officiële verkoopmoment van een bedrijfspand is dit energielabel een dossierstuk.
 • Deze verplichting geldt bij bedrijfspanden, winkels, kantoren en horeca gebouwen.
 • Voor schuren en garages gelden andere regels.
 • Bedrijfsgebouwen die groter zijn dan 100 m2 (waar meer dan de helft wordt gebruikt als kantoor) moeten binnenkort (2023) ten minste milieulabel C hebben.
 • In publieke (bedrijfs)ruimtes met een ruimte van minimaal 250 m2 hoort het label zichtbaar te zijn voor bezoekers.

Lees de veelgestelde vragen (FAQ) over het woninglabel

Wat is het energielabel voor woningen?
Het energielabel geeft een beeld van de hoeveelheid energie die nodig is om een woning te verwarmen. Hoe minder CO-2 de woning uitstoot, hoe aantrekkelijker het woninglabel wordt. De energie-index loopt van energielabel A & B (laag verbruik) tot en met F / G (zeer onzuinig).

Heb ik verplicht een energielabel nodig?
Ja, op het moment je een woning in de verkoop of verhuur wil doen dan moet je laten zien wat het definitieve energielabel is. Het dient ook in de advertentie/website van de makelaar getoond te worden. Is er geen label bekend, dan riskeer je als verkoper/verhuurder een boete van €170.

Hoe is het label aan te vragen?
Voor dit document moet je een deskundige energiedeskundige in Puttershoek bij je thuis laten komen voor een inspectie. Aan de hand van QBIS.nl vergelijk je eenvoudig meerdere energiespecialisten. Deze specialist komt bij je thuis en bekijkt hoe milieuvriendelijk het huis is. De deskundige kiest het label en registreert deze in de database EP-Online. De definitieve berekeningen ontvang je per mail en in Mijn Overheid is het zelf te downloaden (gemeente Hoeksche Waard).

Welke factoren bepalen mijn energielabel?
Een vakman inspecteert de bouwperiode, het type huis, m2 woonoppervlakte en andere aspecten als soort glas, de manieren van isoleren, de aanwezige ventilatie opties en verwarmingssystemen en de aanwezige systemen voor energieopwekking (zonnecellen / warmtepomp). Middels deze documentatie wordt gecalculeerd hoeveel gas en elektriciteit nodig is voor het verwarmen en koelen van een gebouw en welk percentage zelf opgewekt wordt. Vervolgens zal de definitieve labelletter verstrekt worden.

Wat is het tarief van een energielabel?
De kosten van het energielabel bedragen zo ongeveer tussen de €140,00 & €440,00. De investering is afhankelijk van de omvang van de woning, de benodigde tijd die de energieadviseur nodig heeft en de beschikbare documentatie (tekeningen of het bestek). Een goedkoop energielabel aanvragen particulier Puttershoek is over het algemeen gunstiger door verschillende aanbieders te gaan vergelijken die hun werkgebied hebben liggen binnen de provincie Zuid-Holland.

Ik wil mijn energielabel opvragen, hoe werkt dat?
Om jouw huidige score te bekijken kan je een kijkje nemen op energielabel.nl van de overheid. Kies huur- of koopwoning en voer de postcode (3297) en huisnummer in. Je krijgt nu het label van jouw woning te zien. Opmerking: krijg je een voorlopig energielabel op je scherm? Dit telt niet als officieel woninglabel en is dus ook niet toegestaan om te gebruiken. Je moet dit dus eerst aanpassen naar een definitief label. Bekijk het direct online: energielabel huis Puttershoek opvragen.

Plaats een reactie