Energielabel Zijdewind

Direct energielabel aanvragen

Gemakkelijk en snel een energielabel aanvragen voor jouw woning in Zijdewind? Per 1 januari 2015 moet elke woning een energielabel hebben. Dit certificaat indiceert hoe zuinig jouw woning is en toont gerichte maatregelen om de woning duurzamer te laten worden. Ga je je huis verkopen? Dan is een definitief energielabel in Zijdewind verplicht. Op ons energielabel-platform communiceren wij aanvullende info over de aanvraag van een nieuw label. Tevens is er ook een overzicht met plaatselijke energieadviseurs en lees je nuttige informatie hoe je jouw woning energiezuiniger kunt maken.

 • Het energielabel maakt duidelijk wat de huidige staat van de woning is.
 • Het is een verplichting bij het verhuren of verkopen van jouw huis.
 • Er zijn 7 labels: Energielabel A/B (zeer milieuvriendelijk) t/m F & G (erg onzuinig).
 • Tot 2020 regelde je een VEL (vereenvoudigd label) zelf via internet. Vandaag de dag werkt het iets complexer.
 • Jouw aanvraag loopt nu via een energieadviseur in Zijdewind die de kenmerken van de woning bekijkt en het label bepaalt.
 • Het keurmerk – inclusief een rapport met adviespunten – heeft een prijs van tussen de €155,00 & €395,00.

energielabel-a-uitleg

Goedkoop energielabel aanvragen in Zijdewind

Een energielabel biedt duidelijkheid over de hoeveelheid energie die nodig is om een woning te verwarmen. Alle woningbezitters verkregen in 2015 een voorlopig energielabel van de overheid. Indien je jouw woning gaat verkopen of verhuren, dan moet je een definitief energielabel hebben. Vanaf 2021 is er een nieuw systeem waarop dit wordt vastgesteld (NTA8800). Je moet daarom een gecertificeerde energieadviseur laten langskomen. Deze energie-deskundige bezoekt jou op locatie en analyseert de actuele situatie op energiegebied. Het certificaat is nu wel een stuk duurder geworden. In onderstaand gedeelte leggen wij uit hoe jij zo’n voordelig energielabel in Zijdewind regelt.

In 5 stappen een energielabel aanvragen voor je huis

 1. Vergelijk energiedeskundigen

  Op www.centraalregistertechniek.nl bekijk je alle deskundige energieadviseurs die een energielabel mogen registreren. Voor relevante lokale resultaten gebruik je jouw postcode (1736) om een erkend deskundige in Zijdewind te zoeken.

 2. Bereid je voor op de afspraak

  Tik op een deskundige en overleg een moment dat hij of zij kan langskomen. Het is belangrijk dat je alle actuele informatie van het gebouw beschikbaar hebt. Onder andere bouwtekeningen, EPC-berekeningen en bestekken.

 3. Inventarisatie

  Een erkend energiedeskundige komt thuis langs en kijkt hoeveel energie er nodig is om de woning te verwarmen. Hij of zij zal ongeveer 2 uur bezig zijn.

 4. Label registratie

  De EP-adviseur in Zijdewind maak zijn of haar berekening, bepaalt het label en voert de registratie door in de het EP-Online systeem.

 5. Inzicht in jouw label

  Nadat de calculatie is afgerond wordt er een PDF toegestuurd van het informatielabel met alle resultaten en de aanbevolen energiebesparende maatregelen. Het label is 10 jaar geldig en dien je te overhandigen wanneer je de woning gaat verhuren of verkopen. Het is ook in te zien (en te downloaden) via MijnOverheid.

Wil jij een particulier energielabel aanvragen?

Vergelijk energieadviseurs en vind de laagste prijs

De actuele kosten van een energielabel

De tarieven van een definitief energielabel variëren tussen de €175,00 & €360,00. In de vergelijker hieronder vind je de gemiddelde tarieven van een energielabel deskundige Zijdewind. Direct een offerte? Klik hier om de verschillende bedrijven met elkaar te vergelijken. Check ook adviseurs in t Veld, Oude Niedorp, Nieuwe Niedorp, Lutjewinkel en Winkel. De offerte prijzen kunnen berekend worden d.m.v. de volgende factoren.

 1. Het type huis (vrijstaand, hoekwoning, appartement, tussenwoning, villa).
 2. De tijd (in uren) die de bouwinspecteur bezig is.
 3. De hoeveelheid informatie die er is (tekeningen en andere technische informatie).
 4. De energiecoach waar je mee in zee gaat.
HuisWoonruimte (m2)Tariefschatting
Appartementje75 m2€ 166,00
Rijtjeswoning100 m2€ 203,00
Geschakelde woning145 m2€ 287,00
Losse woning185 m2€ 368,00
Geschatte kosten woninglabel Zijdewind.

Officiële energieadviseurs in Zijdewind vergelijken

Deze week zo’n definitief energielabel aanvragen? Daarvoor heb je nodig een erkend deskundige energielabel Zijdewind. Het platform om ervaren energiedeskundigen te vergelijken is www.centraalregistertechniek.nl. Daar kan je klikken op de link naar het QBISnl register. Hier vind je gecertificeerde vakmannen (BRL9500). Om de eerste stap te zetten vind jij in onze vergelijker diverse (landelijke) experts waar je op een gebruiksvriendelijke manier een certificaat kunt regelen tegen een normale prijs.

Energieadvies Expertise Prijsindicatie Beoordeling Aanvragen
Energielabel Woning
Bedrijfspand
v.a. €349
beste keuze!

In 4 stappen een duurzame woning

Heb je een ongunstig energielabel, en wil jij graag verduurzamen en daarmee de energieprestatie verbeteren? Met het toepassen van energiebesparende maatregelen kan je feitelijk iedere woning transformeren naar een “groen” label (A, B of C). Het isoleren van een woning nemen we als uitgangspunt. Zodoende zorg je dat de warmte niet zomaar de woning uit kan. Bij de fase daaropvolgend leg je de nadruk op de opties voor energie opwekken. Je kunt hier ook aanvullende informatie vinden over Energielabel G.

Tip: Via het platform Verbeteruwhuis.nl bekijk je – nadat je jouw woning hebt omschreven – praktische verbeteropties voor een beter energielabel. Bezoek de website en doe de check.

6 voordelen van een zuinig energielabel woning Zijdewind

 • Een duurzame woning en maandelijks lagere energiekosten.
 • Verbetert het comfort in huis: kieren en tocht worden voorkomen.
 • Een woning met label A of B draagt bij aan een beter milieu.
 • Waarde van de woning stijgt.
 • Rentekorting (duurzaamheidskorting) bij de bank.
 • De regering biedt verschillende subsidies om een gebouw duurzaam te maken.
 • De energiecoach in Zijdewind kan je daar ook alles over vertellen.
EnergielabelBouwjaarOptimalisaties
Label A2013 – 2022Voornamelijk bijhouden / onderhouden van de systemen.
Label B2001 – 2008Duurzaam de woning verwarmen met een warmtepomp.
Label C1985 – 2004Isoleren van de ramen (HR++ glas) en evt. warmtepomp + zonnepanelen
Label D1975 – 1980Vervang de CV ketel door een duurzame variant.
Label E1967 – 1976Plaatsen van zonnepanelen en isolatie.
Label F1949 – 1968Kruipruimte, muren, dak en vloer isoleren.
Label Gt/m 1931Vloer- en spouwmuurisolatie en dubbelglas.

Snel het goedkoopste energielabel regelen?

Vergelijk adviseurs en regel direct de aanvraag van jouw woninglabel

Isoleren van de woning

Isolatie is van onschatbare waarde voor een milieuvriendelijke woning. Door goede isolatie van vloeren, muren en dak vermijd je dat de gerealiseerde warmte de woning ontglipt. Met isolatie zullen de stookkosten verminderen en heb je ook een comfortabele leefomgeving. Waar je moet beginnen heeft te maken met wat er nu allemaal al aan isolatie is gedaan. Het jaar waarin het huis is gebouwd is vaak een goede indicator hiervoor. Bekijk ook bouwtekeningen en informeer bij de vorige bewoners. Een bouwtechnische keuring of warmtescan toont duidelijk aan waar er warmte de woning verlaat. In de lijst hieronder bekijk je de mogelijke besparing bij een kleinere eengezinswoning (60 m2) met een hr ketel.

IsolatiePrijsBesparing gas (jaar)Energiebesparing
Dakisolatie€3400 – €59001030 m3€721
Vloerisolatie€1500 – €3700275 m3€193
Spouwmuurisolatie€1100 – €2050765 m3€536
HR++ glas€2000 – €2750530 m3€371
Investering en opbrengsten bij het isoleren van een gemiddelde woning.

Ventileren

Als jouw woning goed geïsoleerd is, is het aan te raden dat frisse lucht via meerdere kanten de woning in kan komen. Ventilatie is cruciaal voor een aangenaam wooncomfort. Zuinig en slim ventileren wil zeggen een optimaal klimaat in huis zonder dat je veel energie verliest.

 • Zelfregelend rooster: Reageren slim op de wind en passen daar luchttoevoer op aan.
 • Lokale ventilatie-unit: voor de ventilatie van aparte ruimtes.
 • Balansventilatie met warmte-terugwin-unit: geen last meer van koude luchtstromen door de WTW unit.
 • Ventilatiewarmtepomp i.p.v. ventilatiebox: is in staat om warmte aan ventilatielucht te onttrekken en past dit toe op de verwarming.

Woning gasloos verwarmen

Het verwarmen van de woning is voor veel mensen een kostenpost. Doorgaans wordt hiervoor een HR-ketel op gas gebruikt. Je kunt kiezen voor een schoner alternatief waarmee je geen of nauwelijks gas nodig hebt om een huis op te warmen. Onderstaand vind je de belangrijkste voorbeelden.

 • Een nieuwe moderne HR-ketel: Zuinig maar ook stil, compact en veilig.
 • Een hybride warmtepomp: combinatie van een cv-ketel met een warmtepomp.
 • Een all-electric warmtepomp: een stand-alone product dat de woning verwarmt op elektriciteit.
 • Zonneboiler: de zonnecollectoren op het dak zijn aangesloten op een gesloten leidingsysteem.
 • Infraroodpanelen: natuurlijke stralingswarmte in een specifieke ruimte.

Zonnepanelen installeren

Als je de nodige maatregelen hebt getroffen kan je een inschatting maken van de benodigde hoeveelheid stroom. De totale stroom kan je op een duurzame manier genereren met behulp van zonnepanelen op je dak. Ze gaan ontzettend lang mee (tot wel 30 jaar) en de geschatte terugverdientijd is maar 7 jaar.

 • Zonnepanelen vangen daglicht op en zetten dat om in elektriciteit.
 • Een pv-systeem van 10 zonnepanelen is er al vanaf €4800 en heeft een verrassend korte terugverdientijd van gemiddeld 6,5 jaar.
 • De elektriciteit die je niet gebruikt kan je terugleveren aan de energieleverancier (salderen). Hierover krijg je dezelfde prijs als waarvoor jij het hebt ingekocht.

energielabel-zijdewind-1736

Energielabel voor bedrijven

Je dient te beschikken over een energielabel voor een kantoor wanneer er een verkoop- of verhuurcontract wordt opgesteld van een zakelijk pand (indien groter dan 50 m2). Deze regelgeving is van toepassing op alle utiliteitsgebouwen zoals kantoren, onderwijsgebouwen, hotels, en publieke gebouwen zoals stadions. Gaat het om een pand groter dan 100m2, en wordt minimaal 50% daarvan gebruikt als kantoorgebouw? In die situaties moet het pand vanaf 2023 wettelijk gezien beschikken over energielabel C. Ook moeten o.a. musea, banken en ziekenhuizen die actief zijn in openbare gebouwen van meer dan 250 m2 het energielabel duidelijk zichtbaar ophangen, zoals bij de ingang of welkomstruimtes. Bekijk ook onze pagina met informatie over Energielabel verplicht.

 • Bij overdracht of oplevering van kantoorpanden ben je verplicht om een geldig energielabel te tonen.
 • Dit is noodzakelijk voor alle bedrijfspanden en ruimtes met een oppervlak van meer dan 50 m2.
 • Voor industriële bedrijfspanden geldt er op dit moment geen verplichting.
 • Bedrijfsgebouwen met 100 m2 aan functionele ruimte (minimaal 50% als kantoor) moeten vanaf 2023 minimaal de beschikking hebben over milieulabel C.
 • In openbare gebouwen van minimaal 250 m2 moet het label zichtbaar zijn opgehangen voor bezoekers.

Veelgestelde vragen (FAQ) m.b.t. het woninglabel

Wat is een energielabel?
Het energielabel geeft inzicht in de actuele staat en de energieprestatie van een object. Hoe minder energie benodigd is, hoe aantrekkelijker het woninglabel wordt. De energie-index start bij energielabel A & B (maximaal milieuvriendelijk) tot en met G (hoog energieverbruik).

Moet mijn huis verplicht een energielabel?
Ja, wanneer jij het huis in de verkoop of verhuur gaat zetten dan moet je laten zien wat de huidige energie staat van de woning is. Deze gegevens moeten vermeld worden in de advertenties (makelaar). Kan je geen geldig label aantonen, dan kun je geconfronteerd worden met een boete van €170,00.

Hoe vraag ik voor mijn huis een label aan?
Voor een officieel label moet je een deskundige energiedeskundige in Zijdewind bij je thuis laten komen voor een inspectie. Aan de hand van QBIS.nl kom je gemakkelijk in contact met lokale energiespecialisten. De specialist zal thuis langskomen en inspecteert de gehele woning. De adviseur komt met een eindoordeel en voert de registratie door in de het EP-Online systeem. Je krijgt een email met alle documenten en daarnaast is het op te vragen via Mijn Overheid (gemeente Hollands Kroon).

Hoe komt mijn energielabel tot stand?
Een deskundige bekijkt het bouwjaar, het soort woning, oppervlakte en overige onderdelen als HR ++ glas en kozijnen, de beschikbare isolatie, type CV-ketel en ventilatiesysteem en de investeringen in warmte en energieopwekking (WTW, zonnepanelen etc). D.m.v. van deze gegevens berekent de deskundige hoeveel energie nodig is voor het verwarmen en koelen van de woning en in welke mate de woning dit zelf uit hernieuwbare bronnen haalt. Uiteindelijk krijg je van de expert de labelletter te horen.

Wat zijn de huidige kosten van een energielabel?
De tarieven van je energielabel liggen tussen de €170,00 & €435,00. De investering wordt bepaald door type woning, de benodigde tijd die de energieadviseur nodig heeft en de documentatie die je paraat hebt (tekeningen of het bestek). Een goedkoop energielabel aanvragen particulier Zijdewind is over het algemeen gunstiger door lokale adviesbedrijven onder elkaar te zetten die hun dienst aanbieden in en rondom de provincie Noord-Holland.

Hoe werkt het opvragen van mijn huidige energielabel?
Daarvoor ga je naar de overheidswebsite energielabel.nl. Selecteer je type woning en vul jouw postcode (1736) en het huisnummer in. De website toont direct het huidige label. Opmerking: krijg je een voorlopig energielabel op je scherm? Dit is geen officieel document en is dus ook niet toegestaan om te gebruiken. Je moet deze altijd omzetten naar een definitief huislabel. Bekijk het direct online: energielabel huis Zijdewind opvragen.

Plaats een reactie