Energielabel Winkel

Direct energielabel aanvragen

Wil je graag een energielabel aanvragen voor jouw woning in Winkel? Per 1 januari 2015 heeft elke woning een energielabel. Dit woninglabel vertelt hoe energiezuinig jouw huis is en biedt nuttige mogelijkheden om het energieverbruik te verlagen. Ga je je huis verkopen? In dat geval is een definitief energielabel in Winkel verplicht. Op deze website bieden wij uitgebreide info over het aanvragen van een nieuw certificaat. Ook is er ook een overzicht met plaatselijke energieadviseurs en tref je hier tips om jouw woning te verduurzamen.

 • De energielabels bieden inzicht in de energieprestatie van een gebouw.
 • Je moet het aantonen bij het verhuren of verkopen van jouw huis.
 • Er zijn 7 labels: Energielabel A of B (groen label) t/m F of G (niet milieuvriendelijk).
 • In het begin vroeg je het VEL (vereenvoudigd label) gewoon online aan. Helaas werkt dit nu iets anders.
 • Je dient nu eerst een afspraak te maken met een energieadviseur in Winkel die jouw woning opneemt en het label bepaalt.
 • Het label – inclusief een rapport met adviespunten – kost gemiddeld tussen de €135,00 en €440,00.

energielabel-a-uitleg

Goedkoop energielabel aanvragen in Winkel

Het energielabel geeft duidelijkheid aangaande de energieprestatie van een woning. Alle woningbezitters verkregen in 2015 een voorlopig energielabel van de overheid. Zodra je jouw huis wilt verhuren of verkopen, dan is een definitief energielabel verplicht. Sinds kort is er een nieuwe methode wat door specialisten ook wel NTA8800 wordt genoemd. Daarom moet je een erkend deskundige energieadviseur bij je thuis laten komen. Deze specialist zal thuis langskomen en berekent de energieprestatie van de woning. De kosten zijn daardoor een stuk hoger. Hieronder leggen wij uit hoe jij het voordelig energielabel in Winkel moet regelen.

In vijf stappen het energielabel aanvragen

 1. Vergelijk energiedeskundigen

  Via centraalregistertechniek.nl vind je verschillende officiële energieadviseurs die een energielabel mogen registreren. Vul je postcode in (1731) om een erkend deskundige in Winkel te vergelijken.

 2. Bereid je voor op de afspraak

  Ga vervolgens verder naar een van de aangesloten adviseurs en plan een afspraak in. Het is voor beide partijen waardevol wanneer je zoveel mogelijk informatie van het gebouw beschikbaar hebt. Bijvoorbeeld bouwtekeningen, EPC-berekeningen facturen van verbetermaatregelen.

 3. Bezoek en berekening

  Zo’n erkend energiedeskundige bezoekt jou op locatie en bekijkt hoe milieuvriendelijk het huis is. Het is aan te raden hierbij aanwezig te zijn.

 4. Label registratie

  De EP-adviseur in Winkel beslist uiteindelijk wat het label moet worden en verzorgt de inschrijving in het EP-Online platform.

 5. Het label via internet bekijken

  Na registratie wordt er een PDF toegestuurd van het certificaat met daarbij de specificaties en een rapport met adviespunten. Je kunt het 10 jaar blijven gebruiken en dien je te overhandigen wanneer je de woning gaat verhuren of verkopen. Het document wordt ook opgeslagen in je Mijn Overheid omgeving.

Particulier energielabel voor jouw woning aanvragen?

Bekijk energieadviseurs en vind de voordeligste aanbieder

Kosten definitief energielabel vergelijken

De kosten van een definitief energielabel schommelen tussen de €105,00 en €415,00. In het schema hieronder vind je de gemiddelde tarieven van een energielabel deskundige Winkel. Meteen aan de slag? Klik hier om de verschillende bedrijven met elkaar te vergelijken. Je vind hier ook adviseurs in Oudkarspel, Noord-Scharwoude, Zuid-Scharwoude, Broek op Langedijk en Aartswoud. De totale kosten wordt bepaald door velerlei zaken.

 1. Het soort huis (tussenwoning, villa, vrijstaand, appartement, hoekwoning).
 2. De benodigde tijd die de bouwinspecteur nodig heeft.
 3. De kwaliteit van de basisinformatie (tekeningen of het bestek).
 4. De vestigingslocatie van de energiecoach.
Categorie woningM2 woonruimteTarieven
Appartementje70 m2€ 166,00
Tussenwoning110 m2€ 210,00
Twee-onder-een kap150 m2€ 273,00
Vrijstaand190 m2€ 375,00
Kostenoverzicht woninglabel Winkel.

Deskundige energieadviseurs in Winkel vergelijken

Vandaag nog dit definitief energielabel aanvragen? Dan maak je een afspraak met een erkend deskundige energielabel Winkel. Het adres om ervaren energiedeskundigen te vergelijken is centraalregisterTechniek.nl. Daar vind je het QBISnl register. Hier vind je erkend deskundige adviseurs (BRL9500). Om snel iets af te spreken vind jij in onze vergelijker meerdere erkende bureaus waar je gemakkelijk een woninginspectie kunt aanvragen tegen een gunstige prijs.

Energieadvies Expertise Prijsindicatie Beoordeling Aanvragen
Energielabel Woning
Bedrijfspand
v.a. €349
beste keuze!

Duurzaam wonen in 4 heldere stappen

Heeft je woning een slecht label, en wil jij besparen op de energiekosten door een betere energieprestatie? Met het doorvoeren van slimme energiebesparende maatregelen kan je ook jouw woning omturnen tot een label A/B/C huis. In de regel begint men altijd met isoleren. Zodoende geef je jouw woning een warme jas en zorg je dat de woning niet onnodig warmte laat ontsnappen. Pas daarna ga je juist verder in op energie die je zelf kunt opwekken met bijvoorbeeld zonnepanelen. Je kunt hier ook aanvullende informatie vinden over Energielabel B.

Tip: Via de website van de overheid Verbeteruwhuis.nl check je – nadat je jouw woning hebt omschreven – gerichte verbeteropties voor een beter energielabel. Voer de check uit.

Het belang van een zuinig energielabel woning Winkel

 • Een milieuvriendelijke woning en maandelijks lagere energiekosten.
 • Een comfortabel klimaat in huis: het hele jaar een aangename temperatuur in huis.
 • Een B- of A woning hoeft minder te stoken en stoot dus minder uit.
 • De woningwaarde stijgt bij A of B label.
 • Aantrekkelijke korting op de hypotheekrente mogelijk.
 • Je kunt gebruik maken van verschillende subsidies voor het verduurzamen van jouw woning.
 • De energiecoach in Winkel kan hierin een adviserende rol spelen.
EnergielabelBouwjaarAandachtspunten
Label A2010 – 2024Warmtepomp/zonneboiler/zonnepanelen voor 100% energieneutraal.
Label B2001 – 2006Een warmtepomp en/of zonnepanelen laten installeren.
Label C1986 – 1999Spouwmuur isoleren en vloer- en dakisolatie verbeteren.
Label D1975 – 1980Het isoleren van cv leidingen.
Label E1965 – 1977Vloer- en spouwmuurisolatie, dubbel glas en zonnepanelen.
Label F1948 – 1970Isolatie met focus op vloer, dak en muur.
Label Gt/m 1933Vloer, dak en muren isoleren.

Het goedkoopste energielabel aanvragen?

Vergelijk experts en regel direct de aanvraag van jouw woninglabel

Woning isoleren

Isolatie is altijd de belangrijkste stap voor een energiezuinig huis. Met grondige isolatie verhinder je dat gewonnen warmte naar buiten gaat. Op die manier gaan de stookkosten direct omlaag en dat leidt tot een comfortabel leefklimaat. Waar je als eerste moet beginnen hangt af van de huidige isolatietoepassingen in huis. Het jaar waarin de woning is neergezet is vaak een goede indicator hiervoor. Bekijk ook bouwtekeningen en informeer bij de vorige bewoners. Een bouwtechnische keuring of speciale warmtescan toont hoe het zit met het warmteverlies van je woning. In de lijst hieronder bieden wij de gemiddelde besparingen bij een normale eengezinswoning met een normale hr combiketel.

Type isolatieTarievenBesparing GasEnergiebesparing
Dakisolatie€3400 – €55001005 m3€653
Vloerisolatie€2000 – €3700250 m3€163
Spouwmuurisolatie€1450 – €2300740 m3€481
HR++ glas€1850 – €2550505 m3€328,25
Kosten en opbrengsten bij isolatie van gemiddelde eengezinswoning (60m2).

Ventileren

Zodra de isolatie in huis voldoende is, moet je zorgen dat frisse lucht via meerdere kanten de woning in kan komen. Ventilatie is cruciaal voor een comfortabel klimaat in huis. Slim en zuinig ventileren wil zeggen een prettig leefklimaat zonder dat je veel energie verliest.

 • Zelfregelende roosters: roosters in de ramen of kozijnen reageren op de winddruk.
 • Losse ventilatieunit: slimme keuze bij woningen met natuurlijke ventilatie.
 • Balansventilatie met warmteterugwinning: Alle ruimtes worden even goed geventileerd.
 • Ventilatiewarmtepomp in combinatie met HR-ketel: maakt gebruik van de warme ventilatielucht om je huis te verwarmen.

CV-ketel zonder gas?

Het aansturen van de radiatoren en/of vloerverwarming kost veel energie (vooral veel gas). In de meeste huizen vinden we nog een gasgestookte ketel. Kies voor een duurzaam alternatief waardoor je nauwelijks tot geen gas meer nodig hebt. In de lijst hieronder vind je een aantal systemen.

 • Innovatieve hoogrendementsketel: Efficiënter en sneller je huis verwarmen.
 • Een hybride warmtepomp: duurzaam je woning verwarmen met minder gas.
 • Een all-electric warmtepomp: met dit systeem heb je helemaal geen gas meer nodig.
 • Zonneboiler: zet zonlicht om in warmte voor warm tapwater.
 • Infraroodpanelen: een comfortabele warmte zonder energieverlies.

Zonnepanelen op je dak

Wanneer je de nodige maatregelen hebt getroffen kan je uitrekenen hoeveel kwH-stroom je nodig hebt. De stroom die je nu nodig hebt kan je zelf opwekken door zonnepanelen te laten leggen. De huidige panelen gaan gemakkelijk 30 jaar of langer mee en de geschatte terugverdientijd is maar 7 jaar.

 • Zonnepanelen vangen zonne-energie op en zetten deze om in stroom.
 • Een systeem van 10 zonnepanelen is er al vanaf €4800 en heeft een verrassend korte terugverdientijd van gemiddeld 8 jaar.
 • De kWh stroom die je niet gebruikt lever je terug aan het elektriciteitsnet (salderen). Voor dit stukje ontvang je hetzelfde tarief als je betaalt aan jouw leverancier.

energielabel-winkel-1731

Energielabel voor je bedrijfspand regelen

Het is verplicht voor een kantoorpand om een energielabel te hebben bij verkoop, verhuur en oplevering van zakelijke panden (mits groter dan 50m2). Deze regel is relevant voor alle utiliteitsgebouwen zoals kantoorruimtes, sporthallen, retailpanden, en publiek toegankelijke gebouwen zoals stadions. Beschikt het gebouw over meer dan 100 m2 ruimte, en is 50% of meer van deze ruimte geschikt als kantoorruimtes? In die situaties moet het pand vanaf 2023 minimaal een energielabel C hebben. Verder moeten organisaties (bijvoorbeeld ziekenhuizen of supermarkten) die werkzaam zijn in publieke ruimtes met een ruimte van minimaal 250 m2 het label zo ophangen dat iedereen dit kan zien, zoals bij de ingang of welkomstruimtes. Op deze website lees je ook alles over Energielabel G.

 • Bij verkoop, verhuur of oplevering van zakelijke panden moet je een geregistreerd energielabel kunnen overleggen.
 • Dit geldt voor vrijwel alle bedrijfspanden met een gebruiksoppervlakte van 50 m2.
 • Voor bedrijfshallen en opslagruimtes is er een uitzondering gemaakt.
 • Bedrijfsgebouwen met 100 m2 aan functionele ruimte (met minimaal 50% als kantoorfunctie) moeten vanaf 2023 beschikken over een milieulabel C of hoger.
 • In openbare gebouwen van 250m2 of groter moet het label bovendien zichtbaar zijn voor bezoekers.

De meest gestelde vragen (FAQ) over het woninglabel

Wat betekent een energielabel?
Het energielabel vertelt iets over de actuele staat en de energieprestatie van een object. Hoe efficiënter de woning verwarmd wordt, hoe aantrekkelijker het woninglabel wordt. Deze energie-index begint bij energielabel A & B (zeer milieuvriendelijk) en loopt op tot F en G (hoog verbruik).

Is het energielabel verplicht?
Ja, als je jouw huis zal gaan verhuren of verkopen moet je inzicht bieden in wat de erkende deskundige van de woning vond. Je moet het ook meenemen in de advertentie (makelaar). Is er geen geregistreerd label, dan riskeer je een boete van €170,00.

Hoe is het label aan te vragen?
Voor een officieel label moet je een vakbekwame energiedeskundige in Winkel uitnodigen. Op de website QBIS.nl zijn alle energiespecialisten te vergelijken. De inspecteur bezoekt jou op locatie en berekent precies hoeveel energie de woning gebruikt. De deskundige berekent de energieprestaties en voert deze ook in de database EP-online in. Ze versturen dit documenten via de mail en via Mijn Overheid kan jij het later ook weer opvragen (gemeente Hollands Kroon).

Op welke manier wordt het energielabel bepaald?
De expert analyseert het bouwjaar van de woning, woningtype, m2 woonruimte en andere aspecten als ramen en kozijnen, hoe goed de woning geïsoleerd is, op welke manier de woning wordt verwarmd en geventileerd en de investeringen in warmte en energieopwekking (WTW, zonnepanelen etc). Op basis van deze gegevens kan uitgerekend worden hoeveel gas en stroom benodigd is voor het leveren van warm water en de verwarming van de woning en in hoeverre de woning deze benodigde energie zelf opwekt. Daarna zal de definitieve labelletter verstrekt worden.

Wat betaal ik voor een energielabel?
De prijzen van een energielabel variëren tussen de €180,00 & €425,00. De totale kostprijs hangt af van het woonoppervlakte, het aantal uur dat de adviseur bezig zal zijn en de beschikbare documentatie (tekeningen of het bestek). Een goedkoop energielabel aanvragen particulier Winkel doe je door enkele energieadviseur te benaderen die diensten leveren in de provincie Noord-Holland.

Hoe werkt het opvragen van mijn huidige energielabel?
Daarvoor surf je naar energielabel.nl van de overheid. Geef aan om wat voor type woning het gaat en vul de postcode (1731) en huisnummer in. Je krijgt nu het label van jouw woning te zien. Kijk uit: is het een voorlopig energielabel? Dit is geen formeel label en mag je dus niet bij een woning overdracht gebruiken. Je zult het dus eerst moeten omzetten naar een definitief label. Zoek het snel uit: energielabel huis Winkel opvragen.

Plaats een reactie