Energielabel Fluitenberg

Direct energielabel aanvragen

Zonder gedoe een energielabel aanvragen voor jouw woning in Fluitenberg? Per 1 januari 2015 heeft elke woning een (voorlopig) energielabel gekregen. Dit keurmerk indiceert hoe zuinig jouw woning is en biedt belangrijke verbeterpunten om de woning nog energiezuiniger te maken. Ben je van plan jouw woning te verkopen of verhuren? In dat geval is een definitief energielabel in Fluitenberg verplicht. Op deze website lees je alle benodigde informatie over het regelen en aanvragen van een keurmerk. Ook is er ruimte om energieadviseurs te vergelijken en lees je tips om jouw woning te verduurzamen.

 • Het energielabel laat zien hoe zuinig jouw woning is, en hoe je dit kunt verbeteren.
 • Je moet het aantonen bij een transactiemoment (verkoop, verhuur en oplevering).
 • We delen het op in 7 niveaus: Energielabel A of B (duurzaam) t/m F of G (vervuilend).
 • Vroeger kon je op basis van een aantal vragen zelf een VEL (vereenvoudigd label) aanvragen. Vanaf 2021 is er het e.e.a. gewijzigd.
 • Als woningeigenaar regel je eerst een afspraak met de energieadviseur in Fluitenberg die de hele woning bekijkt en het label vastlegt.
 • Het keurmerk – inclusief mogelijke maatregelen om het energieverbruik te verlagen – kost (afhankelijk van het type woning) tussen de €100,00 & €390,00.

energielabel-a-uitleg

Goedkoop energielabel aanvragen in Fluitenberg

Zo’n energielabel laat zien hoe het gesteld is met het energiegebruik van een woning of gebouw. Alle woningbezitters ontvingen in 2015 een voorlopig energielabel. Zodra jij de woning gaat verhuren over verkopen, dan moet je een definitief energielabel hebben. Sedert 2021 is er een nieuwe richtlijn waarmee wordt gewerkt (NTA8800). Je moet om die reden een vakbekwame energieadviseur langs laten komen. Deze expert komt bij je thuis bekijkt de aanwezige isolatie en de installaties. De tarieven zijn echter een stuk ongunstiger. Hierna leggen wij stap voor stap uit hoe jij een voordelig energielabel in Fluitenberg kunt aanvragen.

In 5 stappen een energielabel aanvragen

 1. Informeer naar een energiedeskundige

  Op www.centraalregistertechniek.nl vind je verschillende bekwame energieadviseurs die bevoegd zijn om een energielabel te registreren. Zoek op adresgegevens (7931) om een erkend deskundige in Fluitenberg te contacteren.

 2. Voorbereiding op afspraak

  Tik op een van de aangesloten adviseurs en probeer een afspraak in te plannen. Zorg dat je alle relevante details van het gebouw beschikbaar hebt. Met name bouwtekeningen en EPC-berekeningen.

 3. Bezoek en berekening

  Zo’n erkend energiedeskundige zal bij je thuis langskomen om de kenmerken van je huis vast te stellen. Hij of zij zal ongeveer 2 uur bezig zijn.

 4. Registratie van het label

  De EP-adviseur in Fluitenberg stelt het label vast en registreert deze in de database EP-Online.

 5. Online label inzien

  Nadat de calculatie is afgerond krijg je een digitaal document (PDF) van het document inclusief alle kenmerken en suggesties om de woning te verduurzamen. Het label is 10 jaar geldig en moet je laten zien op het moment dat je gaat verkopen. Het document wordt ook opgeslagen in je Mijn Overheid omgeving.

Particulier energielabel voor jouw woning aanvragen?

Doorzoek de energieadviseurs en maak gebruik van de aanbieding!

De kosten van een energielabel

De kosten van een definitief energielabel bedragen zo ongeveer tussen de €100,00 & €360,00. In het overzicht hieronder vind je de gemiddelde tarieven van een energielabel deskundige Fluitenberg. Wil je een concrete prijs? Klik hier om de adviseurs met elkaar te vergelijken. Vergelijk ook adviseurs in Nieuwlande, Hollandscheveld, Kerkenveld, Linde en Nieuwlande. De offerte kosten worden gecalculeerd a.d.h.v. de volgende aspecten.

 1. Het type huis (tussenwoning, hoekwoning, twee-onder-een kap, villa, appartement).
 2. De tijd die de bouwinspecteur kwijt is.
 3. De beschikbare documentatie (tekeningen en facturen van renovaties).
 4. De uiteindelijk energiecoach die het werk gaat doen.
Type woningWoonoppervlaktePrijsindicatie
Appartementje60 m2€ 180,00
Rijtjeshuis100 m2€ 214,00
Geschakeld huis165 m2€ 276,00
Villa180 m2€ 357,00
Prijzen woninglabel Fluitenberg.

Gecertificeerde energieadviseurs in Fluitenberg vergelijken

Binnenkort een definitief energielabel aanvragen? In dat geval moet je een afspraak maken met een erkend deskundige energielabel Fluitenberg. Het platform om betrouwbare specialisten in te huren is centraalregisterTechniek.nl. Hier vind je in een link naar het QBISnl register. In deze database doorzoek je bekwame experts (BRL9500). Om het proces in gang te zetten vind je in onze vergelijkingstabel meerdere erkende bureaus waar je op een gebruiksvriendelijke manier een woninginspectie kunt aanvragen zonder al te veel kosten.

Energieadvies Expertise Prijsindicatie Beoordeling Aanvragen
Energielabel Woning
Bedrijfspand
v.a. €349
beste keuze!

Tips voor een lager energieverbruik

Heeft jouw huis een hoog energieverbruik, en wil je de energieprestatie graag verbeteren? Door te kiezen voor energiebesparende maatregelen kan je vrijwel elke woning verbeteren tot een label A/B/C woning. Start altijd met de juiste isolatie. Op die manier zorg je ervoor dat de woning niet onnodig warmte laat ontsnappen. Bij de fase daaropvolgend wordt het pas interessant om te kijken naar zelf energie opwekken met een warmtepomp of zonnepanelen. Lees hier ook meer informatie over Energielabel recreatiewoning.

Tip: Via het overheidsinitiatief Verbeteruwhuis.nl check je – nadat je jouw woning hebt omschreven – duidelijke verbeteropties voor een beter energielabel. Bezoek de website en doe de check.

Het gemak van een zuinig energielabel woning Fluitenberg

 • Een “groene” woning en besparen op de maandelijkse energielasten.
 • Een comfortabele leefomgeving: geen tocht of kou rondom de ramen.
 • Een woning met label A of B beperkt de CO-2 uitstoot.
 • De waarde van jouw woning neemt toe.
 • Rentekorting (duurzaamheidskorting) bij de bank.
 • Er gelden gunstige subsidies voor het verbouwen van een huis.
 • De energiecoach in Fluitenberg kent precies de huidige wet- en regelgeving.
EnergielabelBouwjaarOptimalisaties
Label A2014 – 2024Nul-op-de-meter dankzij zonnepanelen en warmtepomp.
Label B2001 – 2006Met zonnepanelen en warmtepomp naar label A.
Label C1988 – 2001HR 107 combiketel, zonnepanelen en HR++ glas.
Label D1975 – 1984Laat warmtescan doen voor laatste isolatie kansen.
Label E1967 – 1976Vooral dubbelglas, isolatie en zonnepanelen.
Label F1949 – 1969Enkel glas vervangen + isoleren.
Label Gt/m 1927Isoleren en het plaatsen van dubbelglas.

Het goedkoopste energielabel voor jouw huis?

Vergelijk adviseurs en vraag snel jouw energielabel aan

Isoleren

Isolatie is altijd de basis van een duurzame woning. Door alle onderdelen van je huis goed te isoleren voorkom je dat warme lucht naar buiten gaat. Op die manier bespaar je op de maandelijkse stookkosten en heb je ook een aangename warme woning. Waar je moet beginnen heeft te maken met de huidige mate van isolatie. Het bouwjaar zegt vaak al veel over de mate van isolatie. Eventueel kun je dit ook aan buurtgenoten vragen. Een bouwtechnische keuring of thermografisch onderzoek laat de warmtelekken van uw woning zien. Hieronder krijg je inzicht in de mogelijke besparing voor een doorsnee woning met een hoogrendementsketel.

IsolatiePrijzenBesparing GasKostenbesparing
Dakisolatie€3600 – €54001120 m3€795
Vloerisolatie€1700 – €3300240 m3€170
Spouwmuurisolatie€1050 – €2500945 m3€671
HR++ glas€1850 – €2600460 m3€326,6
Tarieven en besparingen bij het isoleren van een doorsnee- eengezinswoning.

Ventileren

In de situatie waarbij het huis al reeds correct geïsoleerd is, moet je er zorg voor dragen dat de luchtstromen in het pand worden verbeterd. Ventilatie is bepalend voor een comfortabel binnenklimaat. Zuinig en slim ventileren wil zeggen een gezond leefklimaat, zonder al te veel warme te verliezen.

 • Zelfregelende roosters: constant ventilatievolume zonder tochtvorming.
 • Losse ventilatieunit: regelt de ventilatie in één ruimte.
 • Balansventilatie met warmte-terugwin-unit: een gesloten ventilatiesysteem dat bestaat uit een ventilator en een warmte terugwin unit (WTW).
 • Ventilatiewarmtepomp als vervanging van je ventilatiebox: onttrekt warmte aan de ventilatielucht en kan hiervoor een huis verwarmen.

Alternatief voor CV-ketel

Het verwarmen van een woning vraagt veel energie (en geld). De meeste woningen hebben nog een HR-ketel op gas. Je kunt kiezen voor een schoner alternatief die bijna geen of zelfs helemaal geen gas nodig heeft. In de volgende opsomming vind je een aantal systemen.

 • Een nieuwe moderne HR-ketel: Compact, stil, veilig en zuinig.
 • Een hybride warmtepomp: een duurzame lucht-warmtepomp met CV-ketel ondersteuning.
 • Een all-electric warmtepomp: haalt energie uit de lucht, bodem of het grondwater en maakt hier warmte van.
 • Zonneboiler: zet zonlicht om in warmte voor warm tapwater.
 • Infraroodpanelen: aangename warmte, beperkt luchtcirculatie.

Zonnepanelen op het dak

Nadat je jouw woning hebt geïsoleerd en voorzien hebt van een nieuwe HR-ketel of warmtepomp kan je uitrekenen hoeveel kwH-stroom je nodig hebt. Deze energie kan je zelf opwekken door zonnepanelen te laten installeren. Ze gaan ontzettend lang mee (tot wel 30 jaar) en de geschatte terugverdientijd is maar 7 jaar.

 • Zonnepanelen wekken stroom op vanuit zonne-energie.
 • Een pv-systeem van 10 zonnepanelen is beschikbaar vanaf €4900 en verdien je snel terug, vaak al binnen 8 jaar.
 • De kWh stroom die je niet gebruikt kan je terugleveren aan de energieleverancier (salderen). Hiervoor krijg je dezelfde prijs als waarvoor je kWh inkoopt.

energielabel-fluitenberg-7931

Aanvraag indienen energielabel voor bedrijfspand

Elke kantoorpand moet een energielabel kunnen overleggen bij verkoop, verhuur en oplevering van een bedrijfspand met een oppervlakte vanaf 50m2. De noodzaak is opgesteld voor utiliteitsgebouwen als kantoren, zwembaden, winkels, en publiek toegankelijke panden zoals stations. Beschikt het gebouw over meer dan 100 m2 ruimte, en wordt minimaal 50% daarvan gebruikt als kantoor? In dit scenario moet het gebouw begin 2023 de beschikking hebben over energielabel C of hoger. Verder moeten organisaties (bijvoorbeeld ziekenhuizen of supermarkten) in publieke gebouwen met een ruimte van minimaal 250 m2 het label duidelijk zichtbaar ophangen, zoals in de ontvangsthal. Op deze website vind je ook alles over Energielabel geldigheid.

 • Bij overdracht of oplevering van een kantoorpand ben je verplicht om een geldig energielabel te tonen.
 • Deze regels worden toegepast bij bedrijfspanden, overheidsgebouwen, winkels en horeca.
 • Voor schuren en garages is hierop een uitzondering van toepassing.
 • Bedrijfsgebouwen groter dan 100m2 (waarbij meer dan 50% als kantoor wordt gebruikt) moeten vanaf 2023 een milieulabel C of beter hebben.
 • In publieke panden vanaf 250 m2 hoort het label zichtbaar te zijn voor bezoekers.

Lees de veelgestelde vragen (FAQ) over het woninglabel

Wat doet een energielabel?
Het energielabel geeft een indicatie van het energieverbruik van een woning. Hoe minder energie benodigd is, des te groener je woninglabel. De energie-index kent 7 stappen: van energielabel A & B (heel milieuvriendelijk) en loopt op tot F of G (erg onzuinig).

Moet ik verplicht een energielabel hebben?
Ja, als je een gebouw verhuurt of verkoopt dan moet je aantonen wat de erkende deskundige van de woning vond. Je moet het ook meenemen in de advertentie (makelaar). Heb je geen geldig label, dan kun je een boete van €170 krijgen.

Hoe vraag ik voor mijn huis een label aan?
Daarvoor moet je een officiële energiedeskundige in Fluitenberg bij je thuis laten komen. Op de website QBIS.nl vind je de beschikbare energiespecialisten. Een adviseur komt langs en berekent de energieprestatie van de woning. Deze expert bepaalt het uiteindelijke label en voert deze ook in de database EP-online in. De dossierstukken krijg je per mail en in Mijn Overheid is het zelf te downloaden (gemeente Hoogeveen).

Wat bepaalt mijn energielabel?
Een deskundige inspecteert de leeftijd van de woning, het soort gebouw, de grootte en belangrijke aspecten zoals kozijnen (hout/kunststof) + ramen, de isolatiewerkzaamheden, de aanwezige ventilatie opties en verwarmingssystemen en of er zonnepanelen of een warmtepomp aanwezig zijn. Aan de hand van deze inspectie wordt opgesteld wat de totale energiebehoefte is voor het verwarmen en koelen van het object en in hoeverre het huis in staat is zichzelf van stroom te voorzien. Daarna zal de definitieve labelletter verstrekt worden.

Wat zijn de kosten van een energielabel?
De prijzen van je energielabel liggen tussen de €200,00 – €350,00. De uiteindelijke prijs ligt aan de omvang van de woning, het aantal uren dat de adviseur nodig heeft en de kwaliteit van de basisinformatie (tekeningen en EPC-berekeningen). Een goedkoop energielabel aanvragen particulier Fluitenberg doe je door meerdere energieadviseur te contacteren die hun werkgebied hebben liggen in de provincie Drenthe.

Ik wil mijn energielabel opvragen, hoe werkt dat?
Daarvoor ga je naar het platform energielabel.nl. Kies voor huur/koopwoning en vul de postcode (7931) en het huisnummer in de zoekbalk in. Je krijgt nu gelijk het huidige label plus de vervaldatum te zien. Belangrijk: krijg je een voorlopig energielabel te zien? Dit is geen formeel label en wordt dus ook niet geaccepteerd bij een verkoop of verhuur. Je zult het dus eerst moeten omzetten naar een definitief label. Ga direct aan de slag: energielabel huis Fluitenberg opvragen.

Plaats een reactie