Energielabel Nieuwlande

Direct energielabel aanvragen

Wil je een energielabel aanvragen voor jouw woning in Nieuwlande? Met ingang van 1 januari 2015 heeft elk huis in Nederland een (voorlopig) energielabel. Het label geeft een indicatie van hoe energiezuinig een woning is en toont belangrijke mogelijkheden om het energieverbruik terug te dringen. Gaat jouw woning in de verkoop? Dan is een definitief energielabel in Nieuwlande verplicht. Op www.energielabelprijzen.nl lees je actuele info over hoe je het keurmerk aanvraagt. Bovendien kan je hier energieadviseurs vergelijken en tref je hier concrete tips hoe jij jouw woning groener kunt maken.

 • Het energielabel geeft aan of een woning veel of weinig energie verbruikt.
 • Je moet het kunnen overhandigen bij een woningverkoop, verhuurcontract of een nieuwbouwproject.
 • Er zijn 7 klassen: Energielabel A & B (zeer milieuvriendelijk) t/m F of G (niet duurzaam).
 • Tot 2020 kon men zelf online een VEL (vereenvoudigd label) bestellen. De regering heeft de werkwijze aangepast.
 • Je dient nu eerst een afspraak te maken met een energieadviseur in Nieuwlande die de woning inspecteert en op basis daarvan het label vaststelt.
 • Het certificaat – inclusief een rapport met adviespunten – kost (afhankelijk van het type woning) tussen de €100,00 & €390,00.

energielabel-a-uitleg

Goedkoop energielabel aanvragen in Nieuwlande

Het energielabel geeft duidelijkheid aangaande het energieverbruik van een woning. Alle Nederlanders met een huis kregen in 2015 automatisch een voorlopig energielabel. Zodra het huis opnieuw wordt verkocht of verhuurt, dan moet je een definitief energielabel hebben. Vanaf 2021 hanteert de overheid een nieuwe werkwijze die we ook wel kennen als NTA8800. Je moet verplicht een officiële energieadviseur uitnodigen. Deze adviseur komt bij je thuis en berekent precies hoeveel energie de woning gebruikt. De tarieven zijn echter een stuk ongunstiger. Hierna leggen wij uit hoe jij een voordelig energielabel in Nieuwlande aanvraagt.

Stappenplan: energielabel aanvragen

 1. Vergelijk energiedeskundigen

  Op de website www.centraalregistertechniek.nl tref je alle bevoegde energieadviseurs die het energielabel mogen opmaken. Vul je postcode in (7918) om een erkend deskundige in Nieuwlande te vergelijken.

 2. Voorbereiding

  Maak een keuze voor een energie-expert en maak een afspraak. Zorg dat je alle actuele gegevens van het huis kunt laten zien. Zoals bouwtekeningen, EPC-berekeningen, het bestek, documentatie en facturen.

 3. Inventarisatie

  Een erkend energiedeskundige komt thuis langs en neemt de woning op. Je kunt bij deze rondgang aanwezig zijn.

 4. Label registratie

  De EP-adviseur in Nieuwlande beslist uiteindelijk wat het label moet worden en voert deze ook in de database EP-online in.

 5. Nieuwe label opvragen

  Nadat de adviseur bij je thuis is geweest wordt er een PDF toegestuurd van het document met een toelichting en adviespunten. Het label is 10 jaar geldig en dien je over te dragen wanneer je de woning gaat verhuren of verkopen. Je kunt het ook bekijken in MijnOverheid.

Meer informatie over een particulier energielabel?

Check alle energieadviseurs en vind de voordeligste aanbieder

De kosten van een energielabel

De kosten van een definitief energielabel variëren tussen de €140,00 – €370,00. In de onderstaande tabel tref je de huidige kosten van een energielabel deskundige Nieuwlande. Direct een offerte? Klik hier om de dienstverleners (in de regio) te vergelijken. Bekijk ook adviseurs in Geesbrug, Elim, Alteveer, Noordscheschut en Nieuweroord. De offerte tarieven worden gecalculeerd a.d.h.v. de volgende aspecten.

 1. Soort woning (twee-onder-een kap, appartement, hoekwoning, villa, vrijstaand).
 2. Het aantal uren dat de bouwinspecteur nodig heeft.
 3. De beschikbare documentatie (tekeningen, het bestek, documentatie en facturen).
 4. Het werkgebied & locatie van de energiecoach.
HuisM2 woonoppervlaktePrijsindicatie
Appartement60 m2€ 168,00
Rijtjeshuis105 m2€ 207,00
Geschakelde woning155 m2€ 288,00
Vrijstaand180 m2€ 374,00
Gemiddelde kosten woninglabel Nieuwlande.

Erkend deskundige in Nieuwlande vergelijken

Vandaag nog zo’n definitief energielabel aanvragen? Dan maak je een afspraak met een erkend deskundige energielabel Nieuwlande. Het adres om betrouwbare specialisten in te huren is centraalregisterTechniek.nl. Daar vind je het QBISnl register. Daar doorzoek je gecertificeerde specialisten (BRL9500). Om het proces in gang te zetten doorzoek je hieronder meerdere erkende bureaus waar je gemakkelijk een afspraak kunt maken tegen een scherpe prijs.

Energieadvies Expertise Prijsindicatie Beoordeling Aanvragen
Energielabel Woning
Bedrijfspand
v.a. €349
beste keuze!

In 4 stappen een duurzame woning

Heb je een ongunstig energielabel, en wil jij graag iets doen aan de energieprestatie? Door gebruik te maken van energiebesparende maatregelen kan je ook jouw woning updaten naar een label A/B/C woning. Start altijd met de juiste isolatie. Zo weet je zeker dat zo min mogelijk warmte verloren gaat. Bij de stappen daarna kijk je pas naar eigen energieopwekking. Je kunt hier ook meer vinden over Energielabel C.

Adviezen: Via het platform Verbeteruwhuis.nl ontdek je – na het doorgeven van de gegevens van jouw woning – praktische verbeteropties voor een beter energielabel. Voer de check uit.

De belangrijkste voordelen van een zuinig energielabel woning Nieuwlande

 • Een zuinig huis met een lage energierekening.
 • Een comfortabel leefklimaat: minder tocht en kou rond het raam.
 • Een B- of A woning is goed voor het klimaat want stoot minder CO2 uit.
 • Waarde van de woning stijgt.
 • Sommige banken verstrekken een rentekorting.
 • Er gelden veel subsidies voor het verbouwen van een huis.
 • De energiecoach in Nieuwlande kent precies de huidige wet- en regelgeving.
EnergielabelBouwjaarVerbeteropties
Label A2009 – 2024All-electric warmtepomp voor nul-op-de-meter.
Label B1998 – 2007Een warmtepomp en/of zonnepanelen laten installeren.
Label C1987 – 2002Focus op muurisolatie en verbeteringen aan het dak.
Label D1975 – 1984Het isoleren van cv leidingen.
Label E1970 – 1976HR-ketel, isolatie en zonnepanelen.
Label F1946 – 1968Grondige isolatie, dubbel glas + HR-ketel.
Label Gt/m 1928Isolatie van vloer, dak en muren.

Het goedkoopste energielabel aanvragen?

Vergelijk aanbieders en regel het binnen 1 week

Woning isoleren

Isolatie vormt het belangrijkste onderdeel van een zuinige woning. Door goede isolatie van vloeren, muren en dak verhinder je dat de warmte in jouw woning naar buiten gaat. Zo gaan je stookkosten direct omlaag en geniet je van een comfortabele leefomgeving. Waar je moet starten met isoleren is vooral afhankelijk van de huidige staat van de woning. Het jaar waarin het huis is gebouwd geeft een aardige indicatie. Buren, en zeker ook vorige bewoners, weten vaak ook meer. Een bouwtechnische keuring of het maken van warmtebeelden toont hoe het zit met het warmteverlies van je woning. In ons overzicht hieronder vind je de besparingen die mogelijk gerealiseerd kan worden bij een eengezinswoning met 60 m2 vloeroppervlak met een hoog rendement ketel.

Isolatie keuzePrijzenBesparing gas (jaar)Besparing p/jaar
Dakisolatie€3700 – €53001095 m3€723
Vloerisolatie€1900 – €3100415 m3€274
Spouwmuurisolatie€1000 – €2100920 m3€607
HR++ glas€1500 – €2650435 m3€287,1
Kosten en opbrengsten bij isolatie van kleine woning (60 m2 vloeroppervlakte).

Ventileren

Als je huis een goede isolatie heeft, is het noodzakelijk dat de luchtstromen in het pand worden verbeterd. Ventilatie is van wezenlijk belang voor een gezond binnenklimaat. Slim en zuinig ventileren betekent een prettig binnenklimaat waarbij er warmte uit de vervuilde lucht wordt teruggewonnen.

 • Zelfregelende roosters: wordt door winddruk nauwer of zelfs helemaal gesloten.
 • Losse ventilatieunit: optimale efficiënte ventilatie van een enkele ruimte.
 • Balansventilatie met warmte-terugwin-unit: win warmte uit de woning terug door het opnieuw in de woning te blazen.
 • Ventilatiewarmtepomp in combinatie met HR-ketel: is in staat om warmte aan ventilatielucht te onttrekken en verwarmt de CV-ketel voor.

Alternatieven van de CV-ketel

Een huis verwarmen vergt veel energie, met name gas. Dit gaat vaak nog met een gasgestookte HR-ketel. Je kunt kiezen voor een meer innovatieve verwarmingsbron waarmee je geen of nauwelijks gas nodig hebt om een huis op te warmen. Onderstaand vind je een aantal systemen.

 • Een nieuwe moderne HR-ketel: is efficiënter en verbruikt veel minder gas.
 • Een hybride warmtepomp: verwarmingssysteem dat samenwerkt met de normale gas cv-ketel.
 • Een all-electric warmtepomp: haalt energie uit de lucht, bodem of water en kan de woning verwarmen.
 • Zonneboiler: zorgt op een duurzame manier voor warm tapwater.
 • Infraroodpanelen: zorgen voor gerichte verwarming, ideaal in bijv. de badkamer.

Stroom opwekken met zonnepanelen

Als je de optimalisatiepunten voor jouw woning hebt aangepakt kan je de totale stroombehoefte berekenen. De benodigde stroom kan je zelf opwekken door zonnepanelen te laten leggen. De nieuwste panelen kunnen wel 40 jaar mee en ze verdienen zich razendsnel terug, vaak al binnen 7 jaar.

 • Zonnepanelen vangen zonlicht op en zetten het om in stroom.
 • Een volledige set met 10 zonnepanelen kost zo’n €4900 en verdien je snel terug, vaak al binnen 6 jaar.
 • De opgewekte stroom die je niet verbruikt lever je terug aan het elektriciteitsnet (salderen). Hierover ontvang je hetzelfde tarief als waarvoor jij het hebt ingekocht.

energielabel-nieuwlande-7918

Snel een energielabel voor bedrijfspand aanvragen

Een geldig energielabel voor kantoren is verplicht bij verhuur, verkoop en oplevering van bedrijfspanden van 50m2 of groter. De regel is opgesteld voor utiliteitsgebouwen als kantoren, onderwijsgebouwen, hotels, en openbare panden zoals ziekenhuizen. Betreft het een pand groter dan 100m2, en dient ten minste 50% als kantoorfunctie? Op dat moment is het plicht dat deze gebouwen in 2023 de beschikking hebben over energielabel C of hoger. Verder moeten bedrijven en organisaties die gehuisvest zijn in grote publieke gebouwen vanaf 250 m2 het label zo ophangen dat iedereen dit kan zien, zoals in de ontvangsthal. Je kunt hier ook meer lezen over Energielabel recreatiewoning.

 • Bij de notariële overdracht van een zakelijke ruimte is zo’n energielabel een vereiste.
 • Dit is noodzakelijk voor alle bedrijfspanden, winkels, kantoren en horeca gebouwen.
 • Voor opslagruimtes en loodsen is er een uitzondering gemaakt.
 • Bedrijfsgebouwen groter dan 100m2 (en waar minimaal 50% als kantoor wordt gebruikt) moeten wettelijk gezien vanaf 2023 beschikken over een milieulabel C of hoger.
 • In publieke panden van meer dan 250 m2 moet dit label duidelijk in het zicht worden opgehangen.

Meer informatie over het woninglabel in onze FAQ

Wat betekent een energielabel?
Het energielabel laat zien hoe energiezuinig een huis is.de mate waarin een huis energiezuinig is. Hoe minder energie er nodig is voor het verwarmen van de woning, des te hoger het woninglabel. De energie-index kent 7 stappen: van energielabel A of B (duurzaam) en gaat door tot G (ontzettend onzuinig).

Heeft elke woning een energielabel verplichting?
Ja, op het moment je een woning zal gaan verhuren of verkopen moet je aan kunnen tonen welk energielabel de woning heeft. Je moet het ook meenemen in de advertentie (makelaar). Ontbreekt het label, dan is een boete van €170 niet uitgesloten.

Hoe vraag ik voor mijn huis een label aan?
Voor dit document moet je een vakbekwame energiedeskundige in Nieuwlande bij je thuis laten komen. Op www.Qbis.nl zijn deze energiespecialisten te bekijken. De vakman moet fysiek bij je thuis komen en bekijkt precies hoe energiezuinig de woning is. De adviseur berekent het label en legt deze vast in de EP-online database. Je ontvangt het document als PDF en je kunt het vinden in Mijn Overheid (gemeente Hoogeveen).

Wat bepaalt mijn energielabel?
De inspecteur analyseert het jaar waarin het huis is gebouwd, het type gebouw, m2 woonoppervlakte en overige onderdelen als ramen en kozijnen, de isolatiewerkzaamheden, de aanwezige ventilatie opties en verwarmingssystemen en of het huis een warmtepomp of zonnepanelen heeft. Aan de hand van deze inspectie kan uitgerekend worden hoeveel gas en elektriciteit nodig is voor het opwarmen en koelen van de woning en in hoeverre het huis in staat is zichzelf van stroom te voorzien. Daarna zal de adviseur het labelletter definitief vaststellen en inschrijven.

Welke tarieven worden gevraagd voor een energielabel?
De tarieven van een energielabel variëren tussen de €145,00 & €375,00. De uiteindelijke prijs is afhankelijk van het type woning, het aantal uren dat de adviseur nodig heeft en de reeds aanwezige details van de woning (tekeningen en EPC-berekeningen). Een goedkoop energielabel aanvragen particulier Nieuwlande kan jij doorgaans het meest voordelig doen door een aantal energiebedrijven te benaderen die hun werkgebied hebben liggen in en rondom de provincie Drenthe.

Hoe werkt het opvragen van mijn huidige energielabel?
Daarvoor kan je het beste gaan naar www.energielabel.nl. Selecteer je type woning en vul de postcode (7918) en het huisnummer in. Je krijgt nu meteen te zien welk label je hebt. Kijk uit: wordt er een voorlopig energielabel getoond? Dit telt niet als officieel woninglabel en wordt dus ook niet geaccepteerd bij een verkoop of verhuur. Je moet het dus eerst laten omvormen naar een definitieve status. Zoek het snel uit: energielabel huis Nieuwlande opvragen.

Plaats een reactie