Energielabel Clinge

Direct energielabel aanvragen

Snel een voordelig een energielabel aanvragen voor jouw woning in Clinge? Sinds 1 januari 2015 heeft elke woning een (voorlopig) energielabel gekregen. Dit label toont hoe energiezuinig jouw huis is en toont handige suggesties om de woning duurzamer te laten worden. Ben je van plan jouw woning te verkopen of verhuren? In dat geval is een definitief energielabel in Clinge verplicht. Op dit informatieplatform lees je praktische informatie over het aanvragen van jouw certificaat. In aanvulling daarop is er ruimte om energieadviseurs te vergelijken en hebben wij tips om jouw woning te verduurzamen.

 • Het energielabel geeft een beeld van de energieprestatie van een woning.
 • Sinds 1 januari 2015 is het verplicht bij verkoop, verhuur, maar ook bij oplevering van een nieuwe woning.
 • Er zijn 7 categorieën: Energielabel A/B (groen label) t/m F en G (zeer hoog verbruik).
 • Voorheen kon je op basis van een aantal vragen zelf een VEL (vereenvoudigd label) aanvragen. Dit beleid is in 2021 gewijzigd.
 • Als woningeigenaar regel je eerst een afspraak met de energieadviseur in Clinge die het huis inspecteert en een label opmaakt.
 • Het keurmerk – inclusief opties om de woning zuiniger te maken – kost tussen de €180,00 en €405,00.

energielabel-a-uitleg

Goedkoop energielabel aanvragen in Clinge

Het energielabel vertelt iets over de mate waarin een huis energiezuinig is. Alle mensen met een woning hebben in 2015 een voorlopig energielabel gekregen. Indien je jouw woning gaat verkopen of verhuren, dan moet je een definitief energielabel kunnen overhandigen. Sinds 2021 is er een nieuw systeem wat door specialisten ook wel NTA8800 wordt genoemd. Je moet nu een gecertificeerde energieadviseur bij je thuis laten komen. Deze expert bezoekt jou op locatie en bekijkt precies hoe energiezuinig de woning is. De prijzen zijn om die reden ook flink hoger geworden. Hieronder vind je precies hoe je een voordelig energielabel in Clinge regelt.

Een particulier woning energielabel aanvragen in 5 stappen

 1. Zoek naar een energiedeskundige

  Op www.centraalregistertechniek.nl vergelijk je alle bevoegde energieadviseurs die een energielabel mogen vastleggen. Vul je postcode in (4567) om een erkend deskundige in Clinge op te vragen.

 2. Bereid je voor op de afspraak

  Selecteer een adviseur en maak een afspraak. De afspraak zal een stuk vloeiender verlopen wanneer je alle essentiële details van de woning kunt laten zien. Onder andere bouwtekeningen, EPC-berekeningen facturen van verbetermaatregelen.

 3. Bezoek op locatie

  Deze erkend energiedeskundige bezoekt jou op locatie en berekent precies hoeveel energie de woning gebruikt. De duur van het bezoek is ongeveer 2 uur.

 4. Het registreren van een label

  De EP-adviseur in Clinge stelt het label vast en legt deze vast in de EP-online database.

 5. Database met labels bekijken

  Na registratie krijg je een digitaal document (PDF) van het document met alle kenmerken en een rapport met adviespunten. Het document is na datum van afgifte 10 jaar geldig en kan je overhandigen aan een geïnteresseerde koper. Door middel van Mijn Overheid kun je de documentatie ook downloaden.

Wil jij een particulier energielabel aanvragen?

Doorzoek de energieadviseurs en vind de laagste prijs

De actuele kosten van een energielabel

De doorsnee tarieven voor een definitief energielabel schommelen tussen de €100,00 & €350,00. In de tabel die je hieronder ziet bekijk je de geschatte kosten van een energielabel deskundige Clinge. Direct een aanvraag doen? Klik hier om de adviseurs met elkaar te vergelijken. Vergelijk ook adviseurs in Heikant, Kapellebrug, Sint Jansteen, Westdorpe en Philippine. De geschatte kosten kunnen berekend worden d.m.v. velerlei onderdelen.

 1. Het type huis (hoekwoning, tussenwoning, twee-onder-een kap, appartement, vrijstaand).
 2. De tijd (in uren) die de bouwinspecteur bezig is.
 3. De kwaliteit van de basisinformatie (tekeningen en EPC-berekeningen).
 4. De energiecoach die jij kiest.
Categorie woningOppervlakteKosten
Studio/Appartement60 m2€ 179,00
Tussenwoning115 m2€ 210,00
Hoekwoning160 m2€ 282,00
Losse woning195 m2€ 366,00
Kostenoverzicht woninglabel Clinge.

Alle energieadviseurs in Clinge vergelijken

Snel en simpel zo’n definitief energielabel aanvragen? Hiervoor heb je nodig een erkend deskundige energielabel Clinge. Het platform om ervaren energiedeskundigen te vergelijken is https://www.centraalregistertechniek.nl. Daar tref je het QBISnl register. Hierin vergelijk je officiële inspecteurs (BRL9500). Om het proces in gang te zetten vind jij in onze vergelijker diverse (landelijke) experts waar je eenvoudig een label kunt regelen tegen een relatief voordelige prijs.

Energieadvies Expertise Prijsindicatie Beoordeling Aanvragen
Energielabel Woning
Bedrijfspand
v.a. €349
beste keuze!

Mijn woning verbeteren

Woon jij in een milieu-onvriendelijk huis, en wordt het tijd om duurzamer te leven en de energieprestatie te verbeteren? Met het doorvoeren van slimme energiebesparende maatregelen kan je ook jouw woning verbouwen naar een “groen” label (A, B of C). In de regel begint men altijd met isoleren. Daardoor realiseer je een setting waarbij de warmte niet zomaar de woning uit kan. In het vervolgtraject ga je juist verder in op het zelf energie opwekken. Lees hier ook meer informatie over E energielabel.

Belangrijk: Via het platform https://www.verbeteruwhuis.nl kan je zien – na het doorgeven van de gegevens van jouw woning – verbeteropties voor een beter energielabel. Bezoek de website en doe de check.

Het belang van een zuinig energielabel woning Clinge

 • Een zuinig huis met een lagere energierekening.
 • Een optimaal klimaat in huis: in de winter lekker warm en in de zomer lekker koel.
 • Een label B- of A woning stoot minder CO-2 uit.
 • Waarde van de woning stijgt.
 • Soms recht op een duurzaamheidskorting bij de bank.
 • De regering biedt gunstige subsidies als je investeert in duurzame maatregelen.
 • De energiecoach in Clinge kent precies de huidige wet- en regelgeving.
EnergielabelBouwjaarOptimalisaties
Label A2010 – 2024Zet de laatste puntjes op de i: loop alle apparaten na.
Label B1999 – 2006Investeren in een all-electric of hybride warmtepomp of zonnepanelen.
Label C1984 – 2002Zonnepanelen, na-isolatie en driedubbel glas.
Label D1976 – 1985Probeer te beginnen met een goede vloerisolatie.
Label E1969 – 1978Woningisolatie en zonnepanelen plaatsen.
Label F1950 – 1969Dubbel glas plaatsen en isoleren van de woning.
Label Gt/m 1944Een moderne HR-ketel en isoleren.

Het goedkoopste energielabel voor jouw huis?

Vergelijk aanbieders en vraag snel jouw energielabel aan

Woning isoleren

Isolatie is altijd de basis van een woning met een laag verbruik. Dankzij goede isolatie voorkom je dat gewonnen warmte naar buiten gaat. Hierdoor bespaar je op de maandelijkse stookkosten en geniet je van een prettig klimaat in huis. Waar je het beste kunt beginnen is afhankelijk van hoe en waar de woning op dit moment geïsoleerd is. De leeftijd van de woning kan deels bepalen wat deze staat is. Je kunt ook informeren bij andere woningen in de buurt. Een bouwtechnische keuring of thermografisch onderzoek met warmtescan toont duidelijk aan waar er warmte de woning verlaat. In het schema hierna tref je de mogelijke besparingen bij een eengezinswoning met 60 m2 vloeroppervlak met een hr ketel.

Type isolatieInvesteringBesparing (gas)Besparing (€/jaar)
Dakisolatie€3300 – €5600970 m3€689
Vloerisolatie€1700 – €3500245 m3€174
Spouwmuurisolatie€1300 – €2100855 m3€607
HR++ glas€1750 – €2800535 m3€379,85
Investering en opbrengsten bij isolatie van gemiddelde eengezinswoning (60m2).

Ventileren

In de situatie waarbij je huis een goede isolatie heeft, is het aan te raden dat er gekeken wordt naar de opties voor frisse lucht. Ventilatie is noodzakelijk voor een comfortabel wooncomfort. Slim en zuinig ventileren wil zeggen een gezonde leefomgeving waarbij er constant frisse lucht wordt aangevoerd en er energie uit de vervuilde lucht wordt gehaald.

 • Zelfregelend rooster: rooster in ramen of deuren zorgen voor schone lucht.
 • Lokale ventilatie-unit: optimale efficiënte ventilatie van een enkele ruimte.
 • Balansventilatie met warmte terugwin unit: een systeem dat lucht aanvoer en afvoert waarbij de warmte wordt behouden.
 • (Hybride) ventilatiewarmtepomp i.p.v. ventilatiebox: benut slim de warmte uit de ventilatielucht om je huis te verwarmen.

CV-ketel zonder gas?

Het aansturen van de radiatoren en/of vloerverwarming vergt veel energie, met name gas. Doorgaans wordt hiervoor een HR-ketel op gas gebruikt. Kies voor een duurzaam alternatief om je woning warm te stoken zonder gas. In de volgende lijst kun je verschillende voorbeelden vinden.

 • Moderne HR-combiketel: een veel hoger rendement dan traditionele CV-ketels.
 • Een hybride warmtepomp: perfecte tussenstap op weg naar een energieneutrale woning.
 • Een all-electric warmtepomp: haalt energie uit de lucht, bodem of water en kan de woning verwarmen.
 • Zonneboiler: gebruikt energie van de zon om warm tapwater te maken.
 • Infraroodpanelen: zorgen voor gerichte verwarming, ideaal in bijv. de badkamer.

Kies voor zonnepanelen

Nadat je de nodige isolatiewerkzaamheden hebt getroffen en een nieuwe ketel of warmtepomp hebt geplaatst kan je de totale stroombehoefte berekenen. Deze energie kan je zelf opwekken door een set met zonnepanelen te laten plaatsen. Ze hebben een levensduur van 25 jaar of langer en je hebt ze vaak binnen 7 jaar terugverdiend.

 • Zonnepanelen wekken stroom op bij daglicht.
 • Een volledige set met 10 zonnepanelen kost om en nabij de €5500 en heeft een verrassend korte terugverdientijd van gemiddeld 7 jaar.
 • De ongebruikte stroom kan je automatisch aan het net terugleveren (salderen). Over dit stukje stroom ontvang je dezelfde prijs als waarvoor jij het bij de energieleverancier inkoopt.

energielabel-clinge-4567

Aanvraag indienen energielabel voor bedrijfspand

Je dient te beschikken over een energielabel voor een kantoor wanneer er een verkoop- of verhuurcontract wordt opgesteld van bedrijfspanden van 50m2 of groter. De verordening is relevant voor alle utiliteitsgebouwen zoals een kantoor, sportfaciliteiten, winkelcentrums, en openbare gebouwen zoals verpleeghuizen. Is het object meer dan 100m2 groot qua oppervlakte, en is daarvan meer dan 50% toegeschreven als kantoor? In dit scenario is het plicht dat deze gebouwen in 2023 minimaal een energielabel C hebben. Tevens moeten bedrijven die gehuisvest zijn in grote publieke gebouwen van 250m2 of groter dit energielabel zichtbaar tonen, zoals in de ontvangsthal. Lees ook meer over Besparen op energie.

 • Bij de notariële overdracht van een zakelijke ruimte ben je verplicht om een geldig energielabel te tonen.
 • Op dit moment geldt deze verplichting voor bedrijfspanden, winkels, kantoren en horeca gebouwen.
 • Voor schuren en garages geldt andere wetgeving.
 • Bedrijfsgebouwen die groter zijn dan 100 m2 (minimaal 50% als kantoor) moeten per 2023 een milieulabel C of beter hebben.
 • In openbare panden met een ruimte van minimaal 250 m2 moet het label goed zichtbaar zijn voor bezoekers.

Meer informatie over het woninglabel in onze FAQ

Wat doet een energielabel?
Het energielabel zegt iets over hoe energiezuinig een woning is. Hoe minder CO-2 de woning uitstoot, hoe beter het woninglabel is. De energie-index loopt van energielabel A of B (heel milieuvriendelijk) tot de slechtste label F/G (hoog energieverbruik).

Heb ik verplicht een energielabel nodig?
Ja, als je jouw huis verkoopt of verhuurt moet jij duidelijk kunnen maken wat het label is van jouw huis is. Deze details moet je ook tonen in de advertenties (makelaar). Ontbreekt het label, dan kun je een boete van €170 krijgen.

Hoe vraag ik voor mijn huis een label aan?
Voor een erkend label moet je een vakbekwame energiedeskundige in Clinge laten komen. Door middel van QBIS.nl vergelijk je eenvoudig meerdere energiespecialisten. Een expert moet fysiek bij je thuis komen en bekijk de gehele woning. Deze persoon bepaalt het uiteindelijke label en voert de registratie door in de het EP-Online systeem. Je ontvangt het document als PDF en eventueel kun je het ook online (Mijn Overheid) inzien (gemeente Hulst).

Hoe komt mijn energielabel tot stand?
Een deskundige controleert de leeftijd van de woning, woningtype, de grootte en ook naar specifieke zaken als soort glas, mate van isolatie, de centrale verwarming en ventilatie voorzieningen en de investeringen in warmte en energieopwekking (WTW, zonnepanelen etc). Middels deze documentatie wordt vastgesteld hoeveel gas en elektriciteit nodig is voor verwarming, warm water, ventilatie en koeling van het appartement en in hoeverre de woning deze benodigde energie zelf opwekt. Vervolgens zal de benodigde labelletter met je gedeeld worden.

Wat zijn de kosten van een energielabel?
De onkosten van je energielabel komen uit tussen de €100,00 & €385,00. De totale kostprijs is afhankelijk van de omvang van de woning, de hoeveelheid uren die de expert bezig is en de reeds aanwezige details van de woning (tekeningen, het bestek, documentatie en facturen). Een goedkoop energielabel aanvragen particulier Clinge kan jij doorgaans het meest voordelig doen door verscheidene aanbieders te benaderen die actief zijn in en rondom de provincie Zeeland.

Hoe kan ik snel mijn huidige energielabel opvragen?
Om jouw huidige score te bekijken check je de website www.energielabel.nl. Kies het type woning en voer de postcode (4567) plus het huisnummer in. Je krijgt nu het label van jouw woning te zien. Let op: is het een voorlopig energielabel? Dit telt niet als officieel woninglabel en kan je dus niet gebruiken. Bij verkoop moet je deze dus eerst veranderen in een definitieve status. Vind gelijk alle benodigde info: energielabel huis Clinge opvragen.

Plaats een reactie