Energielabel Oude Wetering

Direct energielabel aanvragen

Wil je graag een energielabel aanvragen voor jouw woning in Oude Wetering? Vanaf 1 januari 2015 heeft iedere woning een energielabel toegewezen gekregen. Het informatielabel laat zien hoe zuinig jouw woning is en geeft concrete verbetermogelijkheden om de woning nog energiezuiniger te maken. Ben je van plan jouw woning te verkopen of verhuren? In dat geval is een definitief energielabel in Oude Wetering verplicht. Op www.energielabelprijzen.nl communiceren wij alle benodigde informatie over het regelen en aanvragen van een keurmerk. Ook kunnen verschillende energieadviseurs vergeleken worden en vind je handige tips & tricks bij het verduurzamen van jouw woning.

 • Het energielabel geeft inzicht in de energiezuinigheid van een woning.
 • Het is noodzakelijk bij de verkoop, verhuur en oplevering van woningen en appartementen.
 • Er zijn 7 klassen: Energielabel A & B (groen label) t/m F/G (hoog verbruik).
 • Voorheen regelde je een VEL (vereenvoudigd label) zelf via internet. Helaas werkt dit nu iets anders.
 • Je plant een afspraak met een energieadviseur in Oude Wetering die het huis inspecteert en op basis daarvan het label vaststelt.
 • Het certificaat – inclusief mogelijke maatregelen om het energieverbruik te verlagen – heeft een prijs van tussen de €185,00 en €410,00.

energielabel-a-uitleg

Goedkoop energielabel aanvragen in Oude Wetering

Het energielabel vertelt iets over de actuele staat en de energieprestatie van een object. Alle huizen in Nederland namen in 2015 een eerste voorlopige energielabel in ontvangst. Op het moment dat je jouw woning gaat verkopen of verhuren, dan moet je een definitief energielabel kunnen overhandigen. Per 2021 is er een nieuwe richtlijn wat door specialisten ook wel NTA8800 wordt genoemd. Je moet om die reden een deskundige energieadviseur thuis uitnodigen. Deze vakman komt langs bekijkt de aanwezige isolatie en de installaties. De tarieven zijn echter een stuk ongunstiger. In onderstaand gedeelte bieden wij informatie over hoe je zo’n voordelig energielabel in Oude Wetering kunt regelen.

In 5 stappen een energielabel aanvragen voor je huis

 1. Bekijk alle energiedeskundigen

  Op de website www.centraalregistertechniek.nl vergelijk je alle bekwame energieadviseurs die het energielabel mogen opmaken. Het beste kun je een postcode gebruiken (2377) om een erkend deskundige in Oude Wetering op te vragen.

 2. Voorbereiding op afspraak

  Klik op een adviseur en probeer een afspraak in te plannen. Het is voor beide partijen waardevol wanneer je zoveel mogelijk gegevens van het gebouw beschikbaar hebt. Zoals bouwtekeningen en facturen van renovaties of eerdere EPC-berekeningen.

 3. Inventarisatie

  Deze erkend energiedeskundige komt thuis langs en bekijkt de aanwezige isolatie en de installaties. De duur van het bezoek is ongeveer 2 uur.

 4. Het registreren van een label

  De EP-adviseur in Oude Wetering rekent alles door, bepaalt het label en verzorgt de inschrijving in het EP-Online platform.

 5. Nieuwe label opvragen

  Na registratie sturen ze een PDF op van het keurmerk inclusief een duidelijke onderbouwing en concrete energiebesparende maatregelen. Het certificaat is maximaal 10 jaar geldig en dien je over te dragen verkoop- of verhuur van de woning. Je kunt het ook te allen tijde opvragen via Mijn Overheid.

Meer informatie over een particulier energielabel?

Bekijk energieadviseurs en vind de voordeligste aanbieder

Kosten definitief energielabel vergelijken

De doorsnee tarieven voor een definitief energielabel liggen tussen de €185,00 & €360,00. In de tabel die je hieronder ziet bieden we de gemiddelde kosten van een energielabel deskundige Oude Wetering. Direct een offerte? Klik hier om direct de (lokale) aanbieders te bekijken. Zoek ook adviseurs in Nieuwe Wetering, Rijpwetering, Oud Ade, Roelofarendsveen en Warmond. De prijzen wordt bepaald door een aantal aspecten.

 1. Het type woning (tussenwoning, twee-onder-een kap, appartement, villa, hoekwoning).
 2. De tijd (in uren) die de bouwinspecteur bezig is.
 3. De kwaliteit van de basisinformatie (tekeningen en installatietechnische gegevens).
 4. De energiecoach die jij kiest.
HuisWoonoppervlakteKostprijs
Klein appartement60 m2€ 163,00
Rijtjeshuis130 m2€ 218,00
Hoekwoning165 m2€ 295,00
Losse woning185 m2€ 355,00
Gemiddelde kosten woninglabel Oude Wetering.

De beste energieadviseurs in Oude Wetering vergelijken

Zo snel mogelijk een definitief energielabel aanvragen? Daarvoor heb je nodig een erkend deskundige energielabel Oude Wetering. De website om ervaren energiedeskundigen te vergelijken is https://www.centraalregistertechniek.nl. Op deze pagina vind je een link naar het QBISnl register. Daar vergelijk je erkend deskundige adviseurs (BRL9500). Voor een voordelige keuze bekijk je in de lijst hieronder een overzicht met erkende specialisten waar je simpel en snel een woninglabel kunt aanvragen zonder al te veel kosten.

Energieadvies Expertise Prijsindicatie Beoordeling Aanvragen
Energielabel Woning
Bedrijfspand
v.a. €349
beste keuze!

Mijn woning verbeteren in 4 stappen

Heeft je woning een slecht label, en wil jij graag de energieprestatie van de woning verbeteren? Door gebruik te maken van energiebesparende maatregelen kan je vrijwel elke woning verduurzamen tot een woning met label B. De basis is altijd een goede isolatie. Op die manier weet je zeker dat de warmte ook echt in de woning blijft. Bij de stappen daarna leg je de nadruk op eigen energieopwekking. Of klik door voor meer informatie over Goedkoopste energielabel.

Noot: Op de website Verbeteruwhuis.nl ontdek je – nadat je de vragenlijst hebt ingevuld – verbeteropties voor een groen energielabel. Bekijk direct wat de mogelijkheden zijn.

6 voordelen van een zuinig energielabel woning Oude Wetering

 • Een energiezuinige woning met een lage energierekening.
 • Een comfortabel binnenklimaat: een lekker warm huis zonder tocht en kou.
 • Een B- of A woning draagt bij aan een beter milieu.
 • De waarde van jouw woning neemt toe.
 • In sommige gevallen biedt de bank een rentekorting.
 • Er bestaan royale subsidies wanneer je aan de slag gaat met isolatie of zonnepanelen.
 • De energiecoach in Oude Wetering is de juiste persoon om je hier bij te helpen.
EnergielabelBouwjaarVerbeterpunten
Label A2013 – 2024Zelfvoorzienende woning met zonnepanelen en warmtepomp.
Label B1997 – 2007Het laten plaatsen van een warmtepomp en/of zonnepanelen.
Label C1984 – 2000HR-glas op woon- en slaapkamer.
Label D1971 – 1982Laat warmtescan doen voor laatste isolatie kansen.
Label E1966 – 1979Nieuwe ketel, isolatie en zonnepanelen.
Label F1948 – 1965Isolatie van vloer, dak en muren.
Label Gt/m 1931Isolatie van muur, dak, vloer en kruipruimte.

Het goedkoopste energielabel voor jouw woning?

Vergelijk adviseurs en ontvang nog deze week jouw label

Woningisolatie

Alleen met de juiste isolatie realiseer je een “groene” woning. Door goede isolatie van spouwmuur, dak en kruipruimte voorkom je dat de warmte in jouw woning verloren gaat. Hiermee zullen de stookkosten verminderen en profiteer je van een aangenaam binnenklimaat. Waar je moet starten wordt bepaald door de manier waarop je huis nu is geïsoleerd. Het bouwjaar van het huis geef inzicht in de vermoedelijke staat. Vraag ook de vorige bewoners en/of buren. Een bouwtechnische keuring of een thermografische inspectie kan de probleempunten goed blootleggen. In het schema hierna spot je de te verwachten besparing bij een kleinere eengezinswoning (60 m2) met een hr ketel.

IsolatieTarievenBesparing gas (jaar)Besparing in €
Dakisolatie€3400 – €60001115 m3€769
Vloerisolatie€1500 – €3000365 m3€252
Spouwmuurisolatie€1150 – €2400970 m3€669
HR++ glas€1650 – €2900375 m3€258,75
De totale kosten en opbrengsten bij isolatie eengezinswoning (60 m2).

Ventileren

Zodra je beschikt over een goed geïsoleerde woning, moet de focus liggen op het feit dat frisse lucht via meerdere kanten de woning in kan komen. Ventilatie is van wezenlijk belang voor een comfortabel klimaat in huis. Zuinig en slim ventileren houdt in een gezond leefklimaat waarbij er constant frisse lucht wordt aangevoerd en er energie uit de vervuilde lucht wordt gehaald.

 • Winddrukgeregelde roosters: meer of minder lucht in de woning door middel van roosters.
 • Lokale ventilatie-unit: goedkope oplossing om 1 ruimte te ventileren.
 • Balansventilatie met warmte terugwin unit: Alle ruimtes worden even goed geventileerd.
 • (Hybride) ventilatiewarmtepomp i.p.v. ventilatiebox: maakt slim gebruik van warmte die aanwezig is in de ventilatielucht om je huis te verwarmen.

Alternatieven van de CV-ketel

Een huis verwarmen vergt veel energie, met name gas. In de meeste huizen vinden we nog een gasgestookte ketel. Je kunt kiezen voor een schoner alternatief waardoor je nauwelijks tot geen gas meer nodig hebt. Hieronder staan enkele van deze producten.

 • Moderne HR-combiketel: Bespaart meer dan 10% op het gasverbruik.
 • Een hybride warmtepomp: perfecte tussenstap op weg naar een energieneutrale woning.
 • Een all-electric warmtepomp: een volledig stand-alone functionerend systeem op elektriciteit.
 • Zonneboiler: zonnecollectoren verwarmen een gesloten leidingsystemen en de boiler.
 • Infraroodpanelen: comfortabele lokale stralingswarmte die prettig aanvoelt.

Kies voor zonnepanelen

Wanneer je de nodige maatregelen hebt getroffen weet je in grote lijnen hoeveel stroom er nodig is. De stroom die je nu nodig hebt kan je zelf genereren door een set met zonnepanelen te laten plaatsen. De huidige panelen gaan gemakkelijk 30 jaar of langer mee en ze verdienen zich razendsnel terug, vaak al binnen 7 jaar.

 • Zonnepanelen vangen zonlicht op en zetten dat om in energie.
 • Een zonnepanelen set met 10 panelen koop je vanaf €4100 en verdien je terug in 6,5 jaar.
 • De ongebruikte stroom kan je terugleveren aan de energieleverancier (salderen). Voor deze zonnestroom krijg je hetzelfde tarief als jij betaalt aan de leverancier, je streept het dus tegen elkaar weg.

energielabel-oude-wetering-2377

Energielabel voor bedrijven

Elk kantoor heeft een energielabel nodig op het moment van overdracht (koop/huur) van een zakelijk pand (indien groter dan 50 m2). De verordening geldt voor de utiliteitsgebouwen zoals een kantoor, onderwijsgebouwen, showrooms, en publiek toegankelijke gebouwen zoals ziekenhuizen. Gaat het om een pand groter dan 100m2, en wordt minimaal 50% daarvan gebruikt als kantoorplekken? Dan is het plicht dat deze gebouwen in 2023 de beschikking hebben over energielabel C of hoger. Daarnaast moeten winkels en bedrijven die actief zijn in openbare gebouwen van 250m2 of groter het energielabel actief en transparant delen, zoals in de wachtruimtes / ingang. Op deze website lees je ook alles over Energielabel berekenen.

 • Bij oplevering of verhuur/verkoop van een bedrijfsruimte is een energielabel noodzakelijk.
 • Op dit moment geldt deze verplichting voor bedrijfspanden, winkels, kantoren en horeca gebouwen.
 • Voor productiehallen en loodsen geldt er een ontheffing.
 • Bedrijfsgebouwen die groter zijn dan 100 m2 (minimaal 50% als kantoor) moeten in 2023 beschikken over een milieulabel C of hoger.
 • In publieke gebouwen vanaf 250 m2 moet het energielabel duidelijk zichtbaar voor het publiek worden opgehangen.

Lees de veelgestelde vragen (FAQ) over het woninglabel

Wat houdt het energielabel in?
Het energielabel maakt duidelijk de energiezuinigheid van een woning. Hoe minder CO-2 de woning uitstoot, hoe beter het woninglabel van je huis is. De energie-index start bij energielabel A/B (duurzaam) tot en met G (minder energiezuinig).

Heeft elke woning een energielabel verplichting?
Ja, als jij een woning in de verkoop of verhuur gaat zetten moet jij duidelijk kunnen maken wat het label is van jouw huis is. Deze gegevens moeten vermeld worden in de advertenties (makelaar). Heb je geen geldig label, dan kan jij mogelijk een boete van €170 verwachten.

Hoe kan ik zelf een label aanvragen?
Voor dit document moet je een erkend deskundige energiedeskundige in Oude Wetering laten komen. Door gebruik te maken van QBIS.nl zijn alle energiespecialisten te vergelijken. Een vakman komt langs en neemt de woning op. Deze specialist kiest het label het registreert het definitieve label in de EP-online database. Je ontvangt het document als PDF en middels Mijn Overheid kun je het later downloaden (gemeente Kaag en Braassem).

Hoe komt mijn energielabel tot stand?
Een inspecteur onderzoekt het jaar waarin het huis is gebouwd, het type huis, oppervlakte en andere woningkenmerken zoals ramen en kozijnen, mate van isolatie, de aanwezige ventilatie opties en verwarmingssystemen en de investeringen in warmte en energieopwekking (WTW, zonnepanelen etc). Met deze details berekent hij of zij wat de benodigde energie capaciteit is voor het verwarmen en koelen van het object en hoeveel van deze energie uit hernieuwbare bronnen komt. Daarna zal de definitieve labelletter verstrekt worden.

Hoe duur is een energielabel?
De kosten van het energielabel liggen vaak tussen de €155,00 – €395,00. De prijsindicatie wordt bepaald door de omvang van de woning, de tijd die de adviseur nodig heeft en de beschikbare documentatie (tekeningen en facturen van renovaties). Een goedkoop energielabel aanvragen particulier Oude Wetering is het voordeligst te realiseren door veel energie-inspecteurs onder elkaar te zetten die opereren rondom de provincie Zuid-Holland.

Via welke website kan ik mijn huidige energielabel opvragen?
Om dit te bekijken check je de overheidswebsite energielabel.nl. Selecteer je type woning en voer de postcode (2377) en huisnummer in. Je krijgt nu het label van jouw woning te zien. Belangrijk: laat het systeem een voorlopig energielabel zien? Dit is slechts een inschatting en geen formeel document en kan je dus niet gebruiken. Je moet dit dus eerst aanpassen naar een definitief woninglabel. Bekijk het direct online: energielabel huis Oude Wetering opvragen.

Plaats een reactie