Energielabel Roelofarendsveen

Direct energielabel aanvragen

Zonder gedoe een energielabel aanvragen voor jouw woning in Roelofarendsveen? Per 1 januari 2015 heeft elk huis in Nederland een (voorlopig) energielabel. Het document vertelt hoeveel energie jouw woning verbruikt en geeft belangrijke verbetermogelijkheden om het te verduurzamen. Ga je op korte termijn verhuizen en jouw woning verkopen? Dan is een definitief energielabel in Roelofarendsveen verplicht. Op deze website bieden wij aanvullende informatie over hoe je het label aanvraagt. Daarnaast is er ruimte om energieadviseurs te vergelijken en hebben wij handige tips om jouw label te verbeteren.

 • Het energielabel laat zien hoe zuinig jouw woning is, en hoe je dit kunt verbeteren.
 • Het is noodzakelijk bij een woningverkoop, verhuurcontract of een nieuwbouwproject.
 • Er zijn 7 klassen: Energielabel A of B (erg milieuvriendelijk) t/m F of G (zeer hoog verbruik).
 • Tot 2020 was het mogelijk zelf een VEL (vereenvoudigd label) op te vragen. De regelgeving is in 2021 omgegooid.
 • Je dient nu eerst een afspraak te maken met een energieadviseur in Roelofarendsveen die de kenmerken van de woning bekijkt en het label bepaalt.
 • Het certificaat – inclusief een rapport met adviespunten – kost tussen de €135,00 en €390,00.

energielabel-a-uitleg

Goedkoop energielabel aanvragen in Roelofarendsveen

Een energielabel biedt duidelijkheid over de energiezuinigheid van een woning. Alle Nederlanders met een huis verkregen in 2015 een voorlopig energielabel van de overheid. Als het huis opnieuw wordt verkocht of verhuurt, dan is een definitief energielabel verplicht. Sedert 2021 is er een nieuwe manier wat door specialisten ook wel NTA8800 wordt genoemd. Je moet dus een bekwame energieadviseur thuis laten langskomen. Deze expert komt bij je thuis en berekent de energieprestatie van de woning. De kosten zijn daardoor een stuk hoger. In het volgende overzicht vind je precies hoe je een voordelig energielabel in Roelofarendsveen kunt regelen.

In 5 stappen een energielabel aanvragen

 1. Vergelijk energiedeskundigen

  Via centraalregistertechniek.nl vind je alle gecertificeerde energieadviseurs die een energielabel mogen registreren. Vul je postcode in (2371) om een erkend deskundige in Roelofarendsveen op te sporen.

 2. Afspraak en voorbereiding

  Neem contact op met van de aangesloten adviseurs en plan een afspraak in. De afspraak zal een stuk vloeiender verlopen wanneer je alle actuele informatie van het gebouw beschikbaar hebt. Bijvoorbeeld bouwtekeningen, EPC-berekeningen, het bestek, documentatie en facturen.

 3. Inventarisatie

  De erkend energiedeskundige komt thuis bij je langs en kijkt hoe het gesteld is met de isolatie en duurzame verwarmingsbronnen. Wij raden altijd aan om mee te lopen.

 4. Vaststellen van het label

  De EP-adviseur in Roelofarendsveen berekent de energieprestaties en voert de registratie door in de het EP-Online systeem.

 5. Nieuwe label opvragen

  Nadat de adviseur bij je thuis is geweest sturen ze een PDF op van het keurmerk met daarin uitleg en de aanbevolen energiebesparende maatregelen. Het certificaat is maximaal 10 jaar geldig en moet je laten zien aan een geïnteresseerde koper. Je kunt het ook te allen tijde opvragen via Mijn Overheid.

Snel en eenvoudig een particulier energielabel regelen?

Vind de beste energieadviseurs en vind de laagste prijs

Kosten van een energielabel

De gemiddelde prijzen van een definitief energielabel liggen tussen de €175,00 – €380,00. In de tabel hieronder bekijk je de geschatte kosten van een energielabel deskundige Roelofarendsveen. Direct een aanvraag doen? Klik hier om direct de (lokale) aanbieders te bekijken. Vergelijk ook adviseurs in Warmond, Hoogmade, Kwintsheul, Wateringen en Voorburg. De definitieve prijzen wordt bepaald door velerlei factoren.

 1. Soort woning (appartement, vrijstaand, villa, hoekwoning, tussenwoning).
 2. De hoeveelheid uur die de bouwinspecteur nodig heeft.
 3. De kwaliteit van de basisinformatie (tekeningen en EPC-berekeningen).
 4. De energiecoach of adviseur die je kiest.
Soort woningWoonruimte (m2)Tariefschatting
Appartementje75 m2€ 179,00
Rijtjeswoning125 m2€ 220,00
Geschakelde woning165 m2€ 270,00
Villa190 m2€ 362,00
Actuele kosten woninglabel Roelofarendsveen.

De beste energieadviseurs in Roelofarendsveen vergelijken

Vandaag nog dit definitief energielabel aanvragen? Om dit te realiseren moet je een afspraak maken met een erkend deskundige energielabel Roelofarendsveen. Het portaal om een energieadviseur te zoeken is www.centraalregisterTechniek.nl. Je kunt vanuit hier doorklikken naar het QBISnl register. In het register vergelijk je gecertificeerde adviseurs (BRL9500). Om gebruik te maken van een aanbieding vind jij in onze vergelijker een overzicht met erkende specialisten waar je zonder gedoe een label kunt regelen tegen een relatief voordelige prijs.

Energieadvies Expertise Prijsindicatie Beoordeling Aanvragen
Energielabel Woning
Bedrijfspand
v.a. €349
beste keuze!

Tips voor een lager energieverbruik

Heeft je woning een slecht label, en wil jij graag lagere energielasten en de energieprestatie verbeteren? Middels de juiste energiebesparende maatregelen kan je ook jouw huis verbouwen naar een label A/B/C huis. Het aanbrengen van de juiste isolatie is het startpunt. Zo geef je jouw woning een warme jas en zorg je dat zo min mogelijk warmte verloren gaat. In de volgende stap ga je aan de slag met de opties voor energie opwekken. Je kunt hier ook aanvullende informatie vinden over Vereenvoudigd energielabel.

Tips: Op de informatieve website www.verbeteruwhuis.nl kan je zien – nadat je de vragenlijst hebt ingevuld – gerichte verbeteropties voor een gunstiger energielabel. Bekijk direct wat de mogelijkheden zijn.

Voordelen van een zuinig energielabel woning Roelofarendsveen

 • Een milieuvriendelijke woning met een lagere energierekening.
 • Een prettig leefklimaat: in de winter lekker warm en in de zomer lekker koel.
 • Een B- of A woning draagt bij aan een beter milieu.
 • Waardevermeerdering van jouw huis.
 • Sommige banken verstrekken een rentekorting.
 • Je kunt profiteren van zeer aantrekkelijke subsidies wanneer je er voor kiest om je woning te verduurzamen.
 • De energiecoach in Roelofarendsveen kent precies de huidige wet- en regelgeving.
EnergielabelBouwjaarPunten van aandacht
Label A2010 – 2024Een 100% energieneutrale woning zonder gas.
Label B2002 – 2006Plaatsen van zonnepanelen en/of een warmtepomp.
Label C1983 – 2002Focus op muurisolatie en verbeteringen aan het dak.
Label D1972 – 1983Isolatie van de begane grondvloer.
Label E1965 – 1977Vloer, dak en muren isoleren en zonnepanelen.
Label F1947 – 1966Isoleren van vloer, (spouw)muur en dak.
Label Gt/m 1945Kruipruimte, muren, dak en vloer isoleren.

Zoek je het goedkoopste energielabel?

Vergelijk de experts en regel het binnen een paar dagen

Isolatie van je woning

Isolatie is de belangrijkste voorwaarde voor een milieuvriendelijke woning. Door goede isolatie van vloeren, muren en dak voorkom je dat de gerealiseerde warmte weer kan ontsnappen. Op die manier ben je minder kwijt aan stookkosten en profiteer je van een comfortabel wooncomfort. Waar je moet starten hangt af van de huidige mate van isolatie. Het jaar waarin de woning is neergezet vertelt al veel over de isolatiewaardes. Vraag ook wat de vorige eigenaar heeft gedaan. Een bouwtechnische keuring of thermografisch onderzoek met warmtescan laat zien waar isolatie zinvol is. In het schema hierna vind je de mogelijke besparing bij een kleinere eengezinswoning (60 m2) met een normale hr combiketel.

Soort isolatieInvesteringGasbesparing p/jaarBesparing (€/jaar)
Dakisolatie€3700 – €57001095 m3€712
Vloerisolatie€1900 – €3300345 m3€224
Spouwmuurisolatie€1100 – €2000950 m3€618
HR++ glas€1850 – €2500355 m3€230,75
Onkosten en opbrengsten bij isolatie eengezinswoning (60 m2).

Ventileren

Indien een gebouw al volledig is geïsoleerd, is het noodzakelijk dat frisse lucht via meerdere kanten de woning in kan komen. Ventilatie is bepalend voor een comfortabel wooncomfort. Slim en zuinig ventileren wil zeggen een gezond leefklimaat, waarbij er slechts weinig warmteverlies plaatsvindt.

 • Zelfregelende roosters: door middel van roosters altijd voldoende frisse lucht.
 • Losse ventilatieunit: slimme keuze bij woningen met natuurlijke ventilatie.
 • Balansventilatie met warmte terugwin unit: win warmte uit de woning terug door het opnieuw in de woning te blazen.
 • (Hybride) ventilatiewarmtepomp i.p.v. ventilatiebox: profiteert van warmte uit de ventilatielucht om je huis te verwarmen.

CV-ketel vervangen voor duurzaam alternatief

Het aansturen van de radiatoren en/of vloerverwarming kost in de meeste huizen veel gas. Veel woning beschikken nog over een gasketel. Je kunt kiezen voor een schoner alternatief waardoor je nauwelijks tot geen gas meer nodig hebt. In de volgende opsomming vind je een aantal systemen.

 • Nieuwe HR107 ketel: Zuinig maar ook stil, compact en veilig.
 • Een hybride warmtepomp: duurzaam je woning verwarmen met minder gas.
 • Een all-electric warmtepomp: een woning verwarmen met energie uit lucht, bodem of grondwater.
 • Zonneboiler: gebruikt energie van de zon om warm tapwater te maken.
 • Infraroodpanelen: ideaal als extra bijverwarming in een schuur of studeerkamer.

Zonnepanelen plaatsen

Zodra je aanpassingen hebt doorgevoerd kan je de totale stroombehoefte berekenen. De totale stroom kan je helemaal zelf opwekken met zonnepanelen op het dak. De huidige panelen gaan gemakkelijk 30 jaar of langer mee en de geschatte terugverdientijd is maar 7 jaar.

 • Zonnepanelen wekken stroom op vanuit zonne-energie.
 • Een zonnepanelen set met 10 panelen is er al vanaf €4600 en heeft een verrassend korte terugverdientijd van gemiddeld 8,5 jaar.
 • De elektriciteit die je niet gebruikt kan je terugleveren aan de energieleverancier (salderen). Daarvoor krijg je dezelfde prijs als waarvoor je kWh inkoopt.

energielabel-roelofarendsveen-2371

Goedkoop energielabel voor een bedrijfspand aanvragen

Een actueel en definitief energielabel voor het kantoor is noodzakelijk bij oplevering, maar ook bij verhuur/verkoop van zakelijke panden (mits groter dan 50m2). Deze verordening is van toepassing op alle utiliteitsgebouwen zoals een kantoorgebouw, sportfaciliteiten, showrooms, en publiek toegankelijke panden zoals een station. Gaat het om een pand groter dan 100m2, en wordt 50% of meer gebruikt als kantoorgebouw? Dan moet het gebouw met ingang van 2023 beschikken over een energielabel C. Daarbij moeten ondernemingen die gevestigd zijn in publieke gebouwen met een ruimte van minimaal 250 m2 het label zo ophangen dat iedereen dit kan zien, bijvoorbeeld bij de ingang. Lees ook meer over Snelste energielabel.

 • Bij oplevering of verhuur/verkoop van een bedrijfsruimte moet je verplicht een energielabel hebben.
 • Op dit moment geldt deze verplichting voor bedrijfspanden met een gebruiksoppervlakte van 50 m2.
 • Voor panden met een industriefunctie is hierop een uitzondering van toepassing.
 • Bedrijfsgebouwen met 100 vierkante meter aan oppervlakte (waarbij meer dan 50% als kantoor wordt gebruikt) moeten wettelijk gezien vanaf 2023 ten minste milieulabel C hebben.
 • In openbare (bedrijfs)ruimtes van minimaal 250 m2 moet elke passant dit label kunnen bekijken bij de entree.

Lees de veelgestelde vragen (FAQ) over het woninglabel

Wat is het energielabel voor woningen?
Het energielabel geeft een beeld van hoe energiezuinig een woning is. Hoe energiezuiniger, hoe gunstiger het woninglabel. Deze energie-index begint bij energielabel A/B (erg milieuvriendelijk) en loopt op tot F en G (heel onzuinig).

Is het energielabel verplicht?
Ja, wanneer jij het huis verkoopt of verhuurt moet jij duidelijk kunnen maken welk energielabel het huis toegekend is. Deze gegevens moeten vermeld worden in de advertenties (makelaar). Doe je dit niet, dan kun je geconfronteerd worden met een boete van €170,00.

Hoe vraag je een label aan?
Voor een officieel label moet je een bekwame energiedeskundige in Roelofarendsveen bij je thuis laten komen voor een inspectie. Door middel van QBIS.nl kom je gemakkelijk in contact met lokale energiespecialisten. Deze adviseur komt bij je thuis en analyseert de actuele situatie op energiegebied. De adviseur bepaalt het uiteindelijke label en registreert deze in de database EP-Online. De definitieve berekeningen ontvang je per mail en via Mijn Overheid kan jij het later ook weer opvragen (gemeente Kaag en Braassem).

Op welke manier wordt het energielabel bepaald?
De deskundige controleert het jaar waarin het huis is gebouwd, woningtype, m2 woonoppervlakte en overige onderdelen als type glas, de beschikbare isolatie, de manier waarop het huis verwarmd en geventileerd wordt en de aanwezigheid van energiebesparende producten zoals een WTW, zonneboiler of zonnepanelen. D.m.v. van deze gegevens kan uitgerekend worden hoeveel gas en elektriciteit nodig is voor warm tapwater en verwarming en ventilatie van jouw woning en in welke mate de woning dit zelf uit hernieuwbare bronnen haalt. Uiteindelijk zal de benodigde labelletter met je gedeeld worden.

Wat zijn de kosten van een energielabel?
De kosten van je energielabel liggen vaak tussen de €160,00 – €375,00. De definitieve prijs wordt berekend a.d.h.v. het type woning, hoeveel uur de expert er mee bezig is en de reeds aanwezige details van de woning (tekeningen of het bestek). Een goedkoop energielabel aanvragen particulier Roelofarendsveen doe je door lokale energieadviseur te gaan vergelijken die werken in en rondom de provincie Zuid-Holland.

Via welke website kan ik mijn huidige energielabel opvragen?
Om dit te bekijken kan je het beste gaan naar energielabel.nl van de overheid. Selecteer koop- of huurwoning en vul jouw postcode (2371) en het huisnummer in de betreffende velden in. De website toont direct het huidige label. Goed om te weten: is het een voorlopig energielabel? Dit is geen officiële status en kan je niet gebruiken als je jouw woning gaat verkopen. Je moet het dus eerst laten omvormen naar een definitief woninglabel. Zoek het snel uit: energielabel huis Roelofarendsveen opvragen.

Plaats een reactie