Energielabel Neeritter

Direct energielabel aanvragen

Eenvoudig en betaalbaar een energielabel aanvragen voor jouw woning in Neeritter? Per 1 januari 2015 is er een nieuw energielabel voor woningen gelanceerd. Dit certificaat indiceert hoe zuinig jouw woning is en biedt gerichte suggesties om het nog zuiniger te maken. Ga je op korte termijn verhuizen en jouw woning verkopen? Dan is een definitief energielabel in Neeritter verplicht. Op ons energielabel-platform lees je actuele info over het opvragen, aanvragen of aanpassen van jouw certificaat. Bovendien bekijk je hier (lokale) energieadviseurs en vind je handige tips & tricks bij het verduurzamen van jouw woning.

 • Met een energielabel wordt het duidelijk hoe energiezuinig een huis is.
 • Het is een vereiste bij verkoop, verhuur, maar ook bij oplevering van een nieuwe woning.
 • Er zijn 7 klassen: Energielabel A of B (zeer milieuvriendelijk) t/m F en G (minder energiezuinig).
 • De afgelopen jaren regelde je een VEL (vereenvoudigd label) zelf via internet. Er geldt sinds 2021 andere wetgeving.
 • Als woningeigenaar regel je eerst een afspraak met de energieadviseur in Neeritter die de hele woning bekijkt en een label opmaakt.
 • Het label – inclusief opties om de woning zuiniger te maken – heeft een prijs van tussen de €165,00 & €350,00.

energielabel-a-uitleg

Goedkoop energielabel aanvragen in Neeritter

Het energielabel geeft een indicatie van de energiezuinigheid van een woning. Alle woningen in Nederland kregen van de overheid in 2015 een voorlopig energielabel. In de situatie waarbij je jouw huis wilt verhuren of verkopen, moet je het definitieve energielabel regelen. Sinds kort is er een nieuwe methode wat door specialisten ook wel NTA8800 wordt genoemd. Je moet tegenwoordig een deskundige energieadviseur verzoeken te komen kijken. Deze expert moet fysiek bij je thuis komen en kijkt hoeveel energie er nodig is om de woning te verwarmen. Het certificaat is nu wel een stuk duurder geworden. In het gedeelte hieronder lees je hoe je het voordelig energielabel in Neeritter moet regelen.

In 5 stappen een energielabel aanvragen

 1. Vergelijk energiedeskundigen

  Op www.centraalregistertechniek.nl vind je verschillende gecertificeerde energieadviseurs die een energielabel mogen vaststellen. Vul je postcode in (6015) om een erkend deskundige in Neeritter op te vragen.

 2. Afspraak en voorbereiding

  Ga vervolgens verder naar een energie-specialist en maak een afspraak. Het is handig als je alle essentiële informatie van de woning kunt laten zien. Je kunt denken aan bouwtekeningen en facturen van renovaties of eerdere EPC-berekeningen.

 3. Het onderzoek

  Zo’n erkend energiedeskundige komt langs op het afgesproken moment om de kenmerken van je huis vast te stellen. Trek er ongeveer 2 uur voor uit.

 4. Label registratie

  De EP-adviseur in Neeritter rekent alles door, bepaalt het label en zorgt dat deze wordt verwerkt in de EP-online database.

 5. Database met labels bekijken

  Nadat de adviseur bij je thuis is geweest krijg jij per mail een PDF van het label met daarbij de specificaties en alle mogelijke maatregelen om het energieverbruik te verlagen. Het document is na datum van afgifte 10 jaar geldig en moet jij kunnen tonen bij de verkoop van de woning. Het is ook in te zien (en te downloaden) via MijnOverheid.

Snel en eenvoudig een particulier energielabel regelen?

Zoek naar energieadviseurs en profiteer van aantrekkelijke tarieven

Gemiddelde kosten energielabel

De prijzen van een definitief energielabel variëren tussen de €150,00 & €415,00. In het bijgesloten overzicht bieden we de gemiddelde kosten van een energielabel deskundige Neeritter. Meteen aan de slag? Klik hier om de adviseurs met elkaar te vergelijken. Je vind hier ook adviseurs in Ittervoort, Hunsel, Haler, Ell en Kessel. De tarieven worden berekend middels meerdere onderdelen.

 1. Het soort huis (appartement, tussenwoning, vrijstaand, villa, hoekwoning).
 2. De hoeveelheid arbeid (in uren) die de bouwinspecteur denkt nodig te hebben.
 3. De kwaliteit van de basisinformatie (tekeningen en facturen van verbetermaatregelen).
 4. De energiecoach of adviseur die je kiest.
WoningtypeWoonruimte (m2)Onkosten
Appartementje75 m2€ 176,00
Rijtjeshuis105 m2€ 223,00
2-onder-1-kap145 m2€ 285,00
Villa175 m2€ 366,00
Prijzen woninglabel Neeritter.

Deskundige energieadviseurs in Neeritter vergelijken

Deze week zo’n definitief energielabel aanvragen? Hiervoor ga jij snel op zoek naar een erkend deskundige energielabel Neeritter. De website om deze inspecteur op te zoeken is www.centraalregisterTechniek.nl. Daar open je het QBISnl register. Daar doorzoek je deskundige specialisten (BRL9500). Om de eerste stap te zetten vind jij in onze vergelijker een aantal betrouwbare partijen waar je gemakkelijk een milieulabel kunt regelen en waarbij u direct op de kosten let.

Energieadvies Expertise Prijsindicatie Beoordeling Aanvragen
Energielabel Woning
Bedrijfspand
v.a. €349
beste keuze!

Mijn woning verbeteren

Heb jij een woning met een rood of oranje label, en wil jij graag iets doen aan de energieprestatie? Aan de hand van energiebesparende maatregelen kan je vrijwel elke woning omturnen tot een label A/B/C woning. De basis is altijd een goede isolatie. Hierdoor geef je jouw woning een warme jas en zorg je dat er geen warme (of koude) lucht kan ontsnappen. In de volgende stap ga je juist verder in op het zelf energie opwekken. Je leest hier ook alle informatie over Snelste energielabel.

Noot: Op de website https://www.verbeteruwhuis.nl kan je zien – na het doorgeven van de gegevens van jouw woning – praktische verbeteropties voor een gunstiger energielabel. Bekijk direct hoe jij je huis kunt verbeteren.

Bekijk de voordelen van een zuinig energielabel woning Neeritter

 • Een duurzame woning en besparen op de energierekening.
 • Een optimaal wooncomfort: het hele jaar door een aangename temperatuur in huis.
 • Het woninglabel A of B is goed voor het milieu.
 • Waarde van de woning stijgt.
 • Groene woningen krijgen een duurzaamheidskorting van de bank.
 • Je kunt gebruik maken van royale subsidies als je kiest voor isolatie en andere duurzame verwarmingsbronnen.
 • De energiecoach in Neeritter kent precies de huidige wet- en regelgeving.
EnergielabelBouwjaarAanpassingen
Label A2012 – 2024Verduurzaam onzuinige apparaten en kiest voor een WTW.
Label B2001 – 2004Plaatsen van zonnepanelen en/of een warmtepomp.
Label C1983 – 1999Triple glas op woon- en slaapkamer + zonnepanelen.
Label D1976 – 1981De cv ketel vervangen voor een combiketel.
Label E1966 – 1979Dak-, gevel-, vloer- en glasisolatie en zonnepanelen.
Label F1951 – 1969Dak-, gevel-, vloer- en glasisolatie.
Label Gt/m 1934Dak-, gevel-, en vloerisolatie.

Het goedkoopste energielabel voor jouw huis?

Vergelijk experts en vraag snel jouw energielabel aan

Woning isoleren

Alleen met de juiste isolatie realiseer je een zuinige woning. Met grondige isolatie vermijd je dat de warmte in jouw woning je huis weer verlaat. Op die manier dalen de stookkosten in de winter en krijg je meer woonplezier. Waar je moet starten is vooral afhankelijk van de huidige staat van de woning. Het bouwjaar van het huis is vaak een goede indicator hiervoor. Je kunt ook informeren bij andere woningen in de buurt. Een bouwtechnische keuring of een thermografische inspectie toont duidelijk aan waar er warmte de woning verlaat. In ons overzicht hieronder check je de potentiële besparing bij een kleinere eengezinswoning (60 m2) met een standaard hr combiketel.

Soort isolatieOnkostenBesparing gas (jaar)Besparing in €
Dakisolatie€3100 – €5500835 m3€593
Vloerisolatie€1300 – €3900330 m3€234
Spouwmuurisolatie€1400 – €2050915 m3€650
HR++ glas€1750 – €2650515 m3€365,65
Kosten en baten bij het isoleren van een gemiddelde woning.

Ventileren

Indien de isolatie in huis voldoende is, moet je erop letten dat er voldoende frisse lucht in de woning komt. Ventilatie is van wezenlijk belang voor een aangenaam binnenklimaat. Slim en zuinig ventileren betekent een optimaal binnenklimaat, waarbij er slechts weinig warmteverlies plaatsvindt.

 • Zelfregelende roosters: open roosters in de ramen maken natuurlijke ventilatie mogelijk.
 • Lokale ventilatie-unit: afzonderlijke ruimte doelgericht ventileren.
 • Balansventilatie met warmte terugwin unit: Alle ruimtes worden even goed geventileerd.
 • Ventilatiewarmtepomp i.p.v. ventilatiebox: wint warmte terug uit ventilatielucht als duurzame warmtebron voor verwarming.

CV-ketel zonder gas?

Het verwarmen van een woning is voor veel mensen een kostenpost. In de praktijk gaat dit vaak nog met gasgestookte HR-ketels. Je kunt kiezen voor een schoner alternatief waardoor je nauwelijks tot geen gas meer nodig hebt. In de lijst hieronder vind je een aantal systemen.

 • Moderne HR-combiketel: Zuinig maar ook stil, compact en veilig.
 • Een hybride warmtepomp: combinatie van een cv-ketel met een warmtepomp.
 • Een all-electric warmtepomp: een volledig stand-alone functionerend systeem op elektriciteit.
 • Zonneboiler: gebruikt energie van de zon om warm tapwater te maken.
 • Infraroodpanelen: een comfortabele warmte zonder energieverlies.

Voordelen zonnepanelen

Op het moment dat je aanpassingen hebt doorgevoerd kan je de totale stroombehoefte berekenen. De stroom die je nu nodig hebt kan je helemaal zelf opwekken door zonnepanelen te laten leggen. De huidige panelen gaan gemakkelijk 30 jaar of langer mee en de geschatte terugverdientijd is maar 7 jaar.

 • Zonnepanelen wekken op basis van zonlicht elektriciteit op.
 • Een compleet pakket met 10 zonnepanelen is er al vanaf €4900 en heeft een verrassend korte terugverdientijd van gemiddeld 6 jaar.
 • De elektriciteit die je niet gebruikt gaat naar het net (salderen). Voor dit stukje ontvang je dezelfde prijs als waarvoor jij het bij de energieleverancier inkoopt.

energielabel-neeritter-6015

Voordelig energielabel voor bedrijfspandJe dient te beschikken over een energielabel voor een kantoor bij oplevering, maar ook bij verhuur/verkoop van een zakelijk pand (indien groter dan 50 m2). Deze regel geldt voor de utiliteitsgebouwen zoals kantoren, onderwijsinstellingen, hotels, en openbare gebouwen zoals bibliotheken. Gaat het om een pand groter dan 100m2, en is daarvan meer dan 50% toegeschreven als kantoorplekken? In dat kader moeten deze panden per 2023 minimaal een energielabel C hebben. Bovendien moeten bedrijven en organisaties die hun vestiging in een publiek toegankelijke ruimte hebben vanaf 250 m2 dat energielabel in het zicht ophangen, zoals in de wachtruimtes / ingang. Je kunt hier ook meer lezen over Energielabel check.

 • Bij de notariële overdracht van een bedrijfspand is een energielabel noodzakelijk.
 • Deze wetgeving is van toepassing voor bedrijfspanden met een gebruiksoppervlakte van 50 m2.
 • Voor industriële bedrijfspanden is dit niet van toepassing.
 • Bedrijfsgebouwen met een oppervlakte van meer dan 100m2 (met minimaal 50% als kantoorfunctie) moeten binnenkort (2023) minimaal de beschikking hebben over milieulabel C.
 • In openbare (bedrijfs)ruimtes met een oppervlakte van meer dan 250 m² moet elke passant dit label kunnen bekijken bij de entree.

Meer informatie over het woninglabel in onze FAQ

Hoe werkt een energielabel?
Het energielabel geeft inzicht in hoe energiezuinig een huis is. Hoe minder fossiele energie de woning gebruikt, hoe beter het woninglabel van je huis is. De energie-index start bij energielabel A/B (zuinig) en gaat verder tot de slechtste label F/G (ontzettend onzuinig).

Is het aanvragen van een energielabel verplicht?
Ja, op het moment je een woning zal gaan verhuren of verkopen moet je aan kunnen tonen welk energielabel het huis toegekend is. Het dient ook in de advertentie/website van de makelaar getoond te worden. Heb je geen geldig label, dan kun je een boete van €170 krijgen.

Hoe is het label aan te vragen?
Voor dit document moet je een deskundige energiedeskundige in Neeritter langs laten komen. Middels QBIS.nl kun jij snel een energiespecialist vinden. De vakman moet fysiek bij je thuis komen en bekijk de gehele woning. Deze expert rekent alles door, bepaalt het label en voert de registratie door in de het EP-Online systeem. Je ontvangt digitaal alle dossiers en via Mijn Overheid kan jij het later ook weer opvragen (gemeente Leudal).

Welke factoren bepalen mijn energielabel?
Een specialist houdt rekening met het jaar waarin het gebouw is neergezet, het type woning, de grootte en andere eigenschappen als type glas, type isolatie, de centrale verwarming en ventilatie voorzieningen en of er energie-efficiënte warmtebronnen aanwezig zijn zoals zonnepanelen of een warmtepomp. Op basis van deze gegevens kan uitgerekend worden hoeveel gas en elektriciteit nodig is voor warm tapwater en verwarming en ventilatie van een gebouw en in hoeverre het huis in staat is zichzelf van stroom te voorzien. Daarna zal de benodigde labelletter met je gedeeld worden.

Wat is de prijs van het energielabel?
De prijzen van een energielabel bedragen zo ongeveer tussen de €105,00 – €415,00. De investering wordt bepaald door de grootte van de woning, hoeveel uur de expert er mee bezig is en de informatie die voorhanden is (tekeningen, facturen of gegevens van de CV-installatie). Een goedkoop energielabel aanvragen particulier Neeritter kun jij het beste doen door diverse adviesbedrijven te benaderen die hun dienst aanbieden in en rondom de provincie Limburg.

Hoe kan ik mijn huidige energielabel opvragen?
Om dit in te zien bezoek je de overheidswebsite energielabel.nl. Kies het type woning en voer jouw postcode (6015) en huisnummer in. Je ziet vervolgens direct welk label je hebt. Belangrijk: krijg je een voorlopig energielabel op je scherm? Dit is slechts een inschatting en geen formeel document en kan je dus ook niet gebruiken bij een woningoverdracht. Je moet het dus eerst laten omvormen naar een definitief woninglabel. Wacht niet langer: energielabel huis Neeritter opvragen.

Plaats een reactie