Energielabel Huissen

Direct energielabel aanvragen

Direct een betaalbaar energielabel aanvragen voor jouw woning in Huissen? Vanaf 2015 moet elke woning een energielabel hebben. Het keurmerk toont hoeveel energie jouw woning verbruikt en biedt belangrijke opties om het energieverbruik terug te dringen. Ben je van plan jouw woning te verkopen of verhuren? In dat geval is een definitief energielabel in Huissen verplicht. Op deze website lees je nuttige informatie over het opvragen, aanvragen of aanpassen van jouw certificaat. Ook bekijk je hier (lokale) energieadviseurs en hebben wij een stappenplan om jouw woning energiezuiniger te maken.

 • Het energielabel maakt duidelijk wat de huidige staat van de woning is.
 • Het is een vereiste bij verkoop, verhuur, maar ook bij oplevering van een nieuwe woning.
 • We delen het op in 7 klassen: Energielabel A/B (heel zuinig) t/m F of G (minder energiezuinig).
 • Vroeger kon je op basis van een aantal vragen zelf een VEL (vereenvoudigd label) aanvragen. Dit beleid is in 2021 gewijzigd.
 • Je regelt dit tegenwoordig via een energieadviseur in Huissen die de kenmerken van de woning bekijkt en het label registreert.
 • Het document – inclusief mogelijke maatregelen om het energieverbruik te verlagen – heeft een prijs van tussen de €100,00 en €355,00.

energielabel-a-uitleg

Goedkoop energielabel aanvragen in Huissen

Zo’n energielabel laat zien hoe het gesteld is met de energie(on)zuinigheid van een gebouw of woning. Alle mensen met een woning kregen in 2015 automatisch een voorlopig energielabel. Wanneer het huis opnieuw wordt verkocht of verhuurt, dan moet je een definitief energielabel kunnen overhandigen. Met ingang van 2021 hanteert de overheid een nieuwe werkwijze waarbinnen het label wordt opgesteld (NTA8800). Je moet dus een bekwame energieadviseur thuis uitnodigen. Deze energie-specialist bezoekt jou op locatie en analyseert de actuele situatie op energiegebied. De kosten zijn daardoor een stuk hoger. In het volgende overzicht lees je hoe je het voordelig energielabel in Huissen regelt.

Een energielabel voor je woning aanvragen in 5 stappen

 1. Vind een energiedeskundige

  Via het platform centraalregistertechniek.nl bekijk je alle gecertificeerde energieadviseurs die een energielabel mogen vastleggen. Het beste kun je een postcode gebruiken (6851) om een erkend deskundige in Huissen te traceren.

 2. Voorbereiding op afspraak

  Neem contact op met specialist en probeer een afspraak in te plannen. De afspraak zal een stuk vloeiender verlopen wanneer je alle benodigde informatie van de woning hebt. Je kunt denken aan bouwtekeningen, EPC berekeningen en installatietechnische gegevens.

 3. Het onderzoek

  Een erkend energiedeskundige komt thuis langs en neemt de woning op. Trek er ongeveer 2 uur voor uit.

 4. Registratie van het label

  De EP-adviseur in Huissen rekent alles door, bepaalt het label en zorgt dat deze wordt verwerkt in de EP-online database.

 5. Inzicht in jouw label

  Nadat de calculatie is afgerond sturen ze een PDF op van het document met alle kenmerken en concrete verbeterpunten. Het document heeft een geldigheidsduur van 10 jaar en moet je laten zien in de situaties waarbij je gaat verhuren of verkopen. Via de online omgeving van de overheid (DigiD inlog noodzakelijk) is het ook op te vragen.

Alles weten over een particulier energielabel?

Bekijk energieadviseurs en vind de laagste prijs

Prijzen van een definitief energielabel

De doorsnee tarieven voor een definitief energielabel liggen tussen de €200,00 en €400,00. In de tabel hieronder bekijk je de geschatte kosten van een energielabel deskundige Huissen. Direct een offerte? Klik hier om de verschillende bedrijven met elkaar te vergelijken. Vergelijk ook adviseurs in De Klomp, Ederveen, Lunteren, Wekerom en Harskamp. De totale kosten hangen af van verscheidene zaken.

 1. Type woning (appartement, vrijstaand, tussenwoning, hoekwoning, villa).
 2. Het aantal uur dat de bouwinspecteur bezig zal zijn.
 3. De reeds aanwezige details van de woning (tekeningen en facturen van renovaties).
 4. De energiecoach of adviseur die je kiest.
Categorie woningWoonruimte (m2)Kosten
Appartement50 m2€ 163,00
Tussenwoning130 m2€ 205,00
2-onder-1-kap150 m2€ 289,00
Losse woning175 m2€ 368,00
Kostenoverzicht woninglabel Huissen.

Deskundige energieadviseurs in Huissen vergelijken

Goedkoop en snel het definitieve energielabel aanvragen? In dat geval maak je een afspraak met een erkend deskundige energielabel Huissen. De officiële website om ervaren energiedeskundigen te vergelijken is https://www.centraalregistertechniek.nl. Daar vind je het QBISnl register. Hier staan alle namen en gegevens van bekwame experts (BRL9500). Voor jouw gemak bekijk je in de lijst hieronder meerdere erkende bureaus waar je simpel en snel een woninglabel kunt aanvragen voor een scherp tarief.

Energieadvies Expertise Prijsindicatie Beoordeling Aanvragen
Energielabel Woning
Bedrijfspand
v.a. €349
beste keuze!

Mijn woning verbeteren

Heb jij een woning met een rood of oranje label, en wil jij besparen op de energiekosten door een betere energieprestatie? Met een focus op energiebesparende maatregelen kan je ook jouw huis verbouwen naar een label-B huis. Aan de basis staat altijd isoleren. Daarmee zorg je ervoor dat er geen warme (of koude) lucht kan ontsnappen. Pas daarna verleggen we de focus op het zelf energie opwekken. Lees hier ook meer informatie over Energie besparen.

Advies: Op de onafhankelijke website https://www.verbeteruwhuis.nl ontdek je – nadat je de vragenlijst hebt ingevuld – verbeteropties voor een gunstiger energielabel. Bekijk direct hoe jij je huis kunt verbeteren.

6 voordelen van een zuinig energielabel woning Huissen

 • Een energiezuinige woning en een structureel lage energierekening.
 • Een comfortabel klimaat in huis: minder tocht en kou rond het raam.
 • Een woning met label A of B is goed voor het klimaat want stoot minder CO2 uit.
 • De woningwaarde stijgt bij A of B label.
 • Sommige hypotheekverstrekkers bieden een duurzaamheidskorting.
 • Je kunt gebruik maken van aantrekkelijke subsidies wanneer je er voor kiest om je woning te verduurzamen.
 • De energiecoach in Huissen kan je hierbij helpen.
EnergielabelBouwjaarOptimalisaties
Label A2013 – 2024Laat een 100% elektrische warmtepomp installeren (van gas los).
Label B1998 – 2009Een warmtepomp en/of zonnepanelen laten installeren.
Label C1983 – 2001Focus op muurisolatie en verbeteringen aan het dak.
Label D1971 – 1981Probeer te beginnen met een goede vloerisolatie.
Label E1970 – 1978Dak-, vloer- en muurisolatie, dubbel glas en zonnepanelen.
Label F1948 – 1966Vloer, dak en muren isoleren.
Label Gt/m 1941Nieuwe ketel en isoleren.

Het goedkoopste energielabel aanvragen?

Vergelijk alle adviseurs en regel het binnen 1 week

Woningisolatie

Isolatie is altijd de basis van een woning met een laag verbruik. Met grondige isolatie vermijd je dat de warmte naar buiten gaat. Zo ben je minder kwijt aan stookkosten en heb je ook een aangename leefomgeving. Waar je moet starten hangt af van de huidige staat van de woning. Het jaar waarin het huis is gebouwd is vaak een goede indicator hiervoor. Eventueel kun je dit ook aan buurtgenoten vragen. Een bouwtechnische keuring of thermografisch onderzoek met warmtescan laat zien waar isolatie zinvol is. In de tabel hieronder zoek je eenvoudig naar de gemiddelde besparingen bij een normale eengezinswoning met een normale hr combiketel.

IsolatieTarievenGasbesparing p/jaarEnergiebesparing
Dakisolatie€3700 – €5000945 m3€643
Vloerisolatie€1700 – €3300250 m3€170
Spouwmuurisolatie€1050 – €2300980 m3€666
HR++ glas€1600 – €2650360 m3€244,8
Onkosten en opbrengsten bij het isoleren van een doorsnee- eengezinswoning.

Ventileren

Zodra je beschikt over een goed geïsoleerde woning, is het aan te raden dat er ook genoeg frisse lucht in huis is. Ventilatie is noodzakelijk voor een comfortabel leefklimaat. Zuinig en slim ventileren wil zeggen een prettig klimaat in huis waarbij de warmte uit de vervuilde, afgezogen lucht, wordt teruggewonnen.

 • Winddrukgeregelde roosters: gemakkelijk in elke kamer frisse lucht.
 • Losse ventilatieunit: optimale efficiënte ventilatie van een enkele ruimte.
 • Balansventilatie met warmte-terugwin-unit: Alle ruimtes worden even goed geventileerd.
 • (Hybride) ventilatiewarmtepomp i.p.v. ventilatiebox: benut slim de warmte uit de ventilatielucht en past dit toe op de verwarming.

Woning gasloos verwarmen

De centrale verwarming kost het meeste energie. Dit gaat vaak nog met een gasgestookte HR-ketel. Je kunt kijken naar een zuinig systeem om je woning warm te stoken zonder gas. In de volgende opsomming bieden we een aantal suggesties.

 • Een nieuwe moderne HR-ketel: een veel hoger rendement dan traditionele CV-ketels.
 • Een hybride warmtepomp: duurzaam je woning verwarmen met minder gas.
 • Een all-electric warmtepomp: een volwaardige vervanger van de CV-ketel.
 • Zonneboiler: gebruikt energie van de zon om warm tapwater te maken.
 • Infraroodpanelen: lokaal verwarmen met een gunstig energieverbruik.

Zonnepanelen installeren

Zodra je de verbeteropties voor jouw woning hebt geïmplementeerd kan je een inschatting maken van de benodigde hoeveelheid stroom. De stroom die je nu nodig hebt kan je op een duurzame manier opwekken door zonnepanelen te laten installeren. De huidige panelen gaan gemakkelijk 30 jaar of langer mee en na gemiddeld 7 jaar zijn ze terugverdiend.

 • Zonnepanelen vangen daglicht op en zetten dat om in elektriciteit.
 • Een set met 10 zonnepanelen kost zo’n €4000 en verdien je terug in gemiddeld 7 jaar.
 • De opgewekte stroom die je niet verbruikt lever je automatisch terug, dit heet ook wel salderen. Hierover krijg je hetzelfde tarief als je zou betalen bij de energieleverancier.

energielabel-huissen-6851

Energielabel voor bedrijven

Een actueel en definitief energielabel voor het kantoor is noodzakelijk bij verkoop, verhuur en oplevering van zakelijke panden (mits groter dan 50m2). Deze verordening is opgesteld voor utiliteitsgebouwen als kantoren, universiteitsgebouwen, pensions, en publieke gebouwen zoals verpleeghuizen. Beschikt het gebouw over meer dan 100 m2 ruimte, en wordt minimaal 50% daarvan gebruikt als kantoorplekken? Dan moet het pand per 2023 minimaal een energielabel C hebben. Daarnaast moeten organisaties zoals winkels, banken of hotels die werkzaam zijn in publieke ruimtes vanaf 250 m2 het energielabel duidelijk zichtbaar ophangen, bijvoorbeeld bij de ingang. Bekijk ook informatie over EPC (energieprestatiecertificaat).

 • Bij het het officiële verkoopmoment van een bedrijfsruimte moet je verplicht een energielabel hebben.
 • Deze wetgeving is van toepassing voor bedrijfspanden, ziekenhuizen, overheidsgebouwen en winkels.
 • Voor productiehallen en loodsen is er een uitzondering gemaakt.
 • Bedrijfsgebouwen groter dan 100m2 (waarbij meer dan 50% als kantoor wordt gebruikt) moeten met ingang van 2023 ingeschreven staan met een milieulabel C.
 • In grote publieke gebouwen van minimaal 250 m2 moet het label zichtbaar zijn opgehangen voor bezoekers.

FAQ – Veelgestelde vragen over het woninglabel

Hoe werkt een energielabel?
Het energielabel geeft inzicht in de mate waarin een huis energiezuinig is. Hoe energiezuiniger, hoe hoger de score op het woninglabel. De energie-index start bij energielabel A of B (zeer zuinig) en gaat door tot F en G (zeer onzuinig).

Heb ik verplicht een energielabel nodig?
Ja, als je een gebouw in de verkoop of verhuur gaat zetten moet je aan kunnen tonen welk energielabel het huis toegekend is. Je moet het ook meenemen in de advertentie (makelaar). Kan je geen geldig label aantonen, dan is een boete van €170 niet uitgesloten.

Hoe werkt het aanvragen van het label?
Voor dit document moet je een vakbekwame energiedeskundige in Huissen vragen bij je thuis te komen voor een onderzoek. Door middel van QBIS.nl kun jij snel een energiespecialist vinden. De deskundige moet fysiek bij je thuis komen en bekijkt hoe milieuvriendelijk het huis is. De deskundige maakt de berekening, bepaalt het label en verzorgt de inschrijving in het EP-Online platform. Je ontvangt digitaal alle dossiers en daarnaast is het op te vragen via Mijn Overheid (gemeente Lingewaard).

Welke factoren bepalen mijn energielabel?
De deskundige controleert het bouwjaar van de woning, het soort gebouw, grootte van de woning en andere eigenschappen als type glas, de isolatiewerkzaamheden, de centrale verwarming en ventilatie voorzieningen en de investeringen in warmte en energieopwekking (WTW, zonnepanelen etc). Op basis daarvan wordt opgesteld hoeveel gas en stroom benodigd is voor de centrale verwarming van jouw woning en in hoeverre de woning deze benodigde energie zelf opwekt. Uiteindelijk zal de adviseur het labelletter definitief vaststellen en inschrijven.

Wat zijn de huidige kosten van een energielabel?
De tarieven van je energielabel liggen tussen de €130,00 en €405,00. De prijsindicatie hangt af van het soort woning, hoeveel tijd de adviseur nodig denkt te hebben en de beschikbare documentatie (tekeningen, facturen of gegevens van de CV-installatie). Een goedkoop energielabel aanvragen particulier Huissen is het voordeligst te realiseren door lokale adviseurs te benaderen die hun dienst aanbieden binnen de provincie Gelderland.

Ik wil mijn energielabel opvragen, hoe werkt dat?
Daarvoor ga je naar energielabel.nl van de overheid. Kies het type woning en vul de postcode (6851) en huisnummer in. Je ziet vervolgens direct welk label je hebt. Opmerking: krijg je een voorlopig energielabel te zien? Dit is geen formeel label en kan je dus niet gebruiken. Je moet het dus eerst laten omvormen naar een definitief woninglabel. Krijgt direct inzicht: energielabel huis Huissen opvragen.

Plaats een reactie