Energielabel Lunteren

Direct energielabel aanvragen

Snel en voordelig een energielabel aanvragen voor jouw woning in Lunteren? Vanaf 2015 is er een nieuw energielabel voor woningen gelanceerd. Dit woninglabel indiceert hoe energiezuinig een woning is en geeft belangrijke opties om de woning nog energiezuiniger te maken. Ga je je huis verkopen? Dan is een definitief energielabel in Lunteren verplicht. Op onze energielabel-vergelijker communiceren wij aanvullende info over het berekenen, opvragen en aanvragen van het label. Daarnaast kunnen verschillende energieadviseurs vergeleken worden en tref je hier handige tips & tricks bij het verduurzamen van jouw woning.

 • Krijg inzicht in de energieprestaties van een woning met het energielabel.
 • Je moet het aantonen bij het verhuren of verkopen van jouw huis.
 • Er zijn 7 niveau’s: Energielabel A & B (duurzaam) t/m F/G (erg onzuinig).
 • De afgelopen jaren was het mogelijk zelf een VEL (vereenvoudigd label) op te vragen. Er geldt sinds 2021 andere wetgeving.
 • Jouw aanvraag loopt nu via een energieadviseur in Lunteren die jouw woning helemaal doorneemt en het label bepaalt.
 • Het document – inclusief suggesties om de woning te verduurzamen – kost (afhankelijk van het type woning) tussen de €100,00 en €405,00.

energielabel-a-uitleg

Goedkoop energielabel aanvragen in Lunteren

Het energielabel geeft een indicatie van de energie(on)zuinigheid van een gebouw of woning. Alle huiseigenaren ontvingen in 2015 een voorlopig energielabel. Indien je jouw huis wilt verhuren of verkopen, moet je het definitieve energielabel regelen. In 2021 werkt men met een nieuwe bepalingsmethode dat wordt geclassificeerd als NTA8800. Daarom moet je een deskundige energieadviseur thuis laten komen. Deze energie-specialist moet fysiek bij je thuis komen bekijkt de aanwezige isolatie en de installaties. Het gevolg is dat het wel een stuk duurder is. In onderstaand gedeelte bieden wij informatie over hoe jij een voordelig energielabel in Lunteren kunt regelen.

Een particulier woning energielabel aanvragen in 5 stappen

 1. Zoek een energiedeskundige

  Via het platform centraalregistertechniek.nl vergelijk je alle gecertificeerde energieadviseurs die een energielabel mogen registreren. Vul je postcode in (6741) om een erkend deskundige in Lunteren te zoeken.

 2. Voorbereiding

  Klik op een energiedeskundige en bel of mail voor een afspraak. Zorg dat je alle benodigde details van je woning paraat hebt. Onder andere bouwtekeningen, EPC berekeningen en andere technische informatie.

 3. Bezoek op locatie

  Een erkend energiedeskundige komt fysiek bij je thuis en bekijkt hoe milieuvriendelijk het huis is. Dit neemt ongeveer 2 uur in beslag.

 4. Inschrijven van het label

  De EP-adviseur in Lunteren kiest het label en voert de registratie door in de het EP-Online systeem.

 5. Je label opzoeken

  Als alle werkzaamheden zijn gedaan sturen ze een PDF op van het document inclusief een duidelijke onderbouwing en opties om de woning zuiniger te maken. Het document heeft een geldigheidsduur van 10 jaar en moet jij kunnen tonen bij het opstellen van een verkoop- of huurcontract. Je kunt het ook te allen tijde opvragen via Mijn Overheid.

Heb jij een particulier energielabel nodig?

Zoek naar energieadviseurs en vind de laagste prijs

De kosten van een energielabel

De prijzen van een definitief energielabel schommelen tussen de €175,00 & €365,00. In het schema hieronder bieden we de gemiddelde kosten van een energielabel deskundige Lunteren. Wil je een concrete prijs? Klik hier om de verschillende bedrijven met elkaar te vergelijken. Zoek ook adviseurs in Wekerom, Harskamp, Otterlo, Bennekom en Gendt. De uiteindelijke kosten wordt bepaald door een aantal zaken.

 1. Categorie woning (vrijstaand, villa, hoekwoning, tussenwoning, twee-onder-een kap).
 2. De tijd (in uren) die de bouwinspecteur bezig is.
 3. De kwaliteit van de basisinformatie (tekeningen en installatietechnische gegevens).
 4. De energiecoach of adviseur die je kiest.
Soort woningGroottePrijsindicatie
Klein appartement70 m2€ 171,00
Tussenwoning115 m2€ 223,00
Twee-onder-een kap145 m2€ 286,00
Villa200 m2€ 367,00
Kostenoverzicht woninglabel Lunteren.

Gecertificeerde energieadviseurs in Lunteren vergelijken

Binnenkort dit definitief energielabel aanvragen? Op dat moment moet je zoeken naar een erkend deskundige energielabel Lunteren. De juiste plek om deze vakmannen te treffen is https://www.centraalregistertechniek.nl. Daar tref je het QBISnl register. Hier vind je officiële specialisten (BRL9500). Voor jouw gemak doorzoek je hieronder diverse (landelijke) experts waar je direct een milieulabel kunt regelen tegen een scherpe prijs.

Energieadvies Expertise Prijsindicatie Beoordeling Aanvragen
Energielabel Woning
Bedrijfspand
v.a. €349
beste keuze!

In 4 stappen naar een energieneutrale woning

Heb je een ongunstig energielabel, en wil jij graag de energieprestatie van de woning verbeteren? Middels de juiste energiebesparende maatregelen kan je ook jouw woning verbeteren tot een label A/B/C huis. In de regel begint men altijd met isoleren. Daardoor zorg je dat zo min mogelijk warmte verloren gaat. Bij de fase daaropvolgend kijk je pas naar de mogelijkheden voor energieopwekking. Je kunt hier ook meer vinden over Energielabel G.

Let op: Via het overheidsinitiatief www.verbeteruwhuis.nl kan je zien – nadat je de kenmerken van jouw woning hebt ingevuld – gerichte verbeteropties voor een groen energielabel. Bekijk direct wat de mogelijkheden zijn.

6 voordelen van een zuinig energielabel woning Lunteren

 • Een zuinige woning en maandelijks lagere energiekosten.
 • Meer wooncomfort: een lekker warm huis zonder tocht en kou.
 • Een energielabel A of B woning beperkt de CO-2 uitstoot.
 • Huizen met een groen label zijn meer waard.
 • Sommige hypotheekverstrekkers bieden een duurzaamheidskorting.
 • De regering biedt verschillende subsidies voor de renovatie van een woning.
 • De energiecoach in Lunteren kent precies de huidige wet- en regelgeving.
EnergielabelBouwjaarVerbeteropties
Label A2014 – 2024All-electric warmtepomp voor nul-op-de-meter.
Label B1999 – 2006Een warmtepomp en/of zonnepanelen.
Label C1984 – 2003HR 107 combiketel, zonnepanelen en HR++ glas.
Label D1971 – 1985Isolatie van de begane grondvloer.
Label E1968 – 1975Dak-, gevel-, en vloerisolatie met zonnepanelen.
Label F1946 – 1969Een moderne HR-ketel en isoleren.
Label Gt/m 1940Grondige isolatie, dubbel glas + HR-ketel.

Zoek je het goedkoopste energielabel?

Vergelijk aanbieders en regel het binnen een paar dagen

Isoleer je woning

Isolatie is altijd de basis van een zuinige woning. Door goede isolatie van vloeren, muren en dak vermijd je dat de warmte de woning ontglipt. Zo dalen de stookkosten in de winter en heb je een aangenaam klimaat in huis. Waar je moet starten met isoleren heeft te maken met hoe en waar de woning op dit moment geïsoleerd is. Het jaar waarin het huis is gebouwd is vaak een goede indicator hiervoor. Je kunt ook informeren bij andere woningen in de buurt. Een bouwtechnische keuring of een thermografische inspectie laat zien of en waar een woning warmte verliest. In het schema hierna bieden wij de te verwachten besparing voor een doorsnee woning met een hoog rendement ketel.

Type isolatieOnkostenGasbesparing (jaar)Besparing p/jaar
Dakisolatie€3100 – €5600930 m3€605
Vloerisolatie€1800 – €3700235 m3€153
Spouwmuurisolatie€1050 – €2200965 m3€627
HR++ glas€1850 – €2700345 m3€224,25
Investering en opbrengsten bij isolatie van kleine woning (60 m2 vloeroppervlakte).

Ventileren

Wanneer jouw woning goed geïsoleerd is, moet je zeker stellen dat er voldoende frisse lucht in de woning komt. Ventilatie is noodzakelijk voor een comfortabele leefomgeving. Zuinig en slim ventileren wil zeggen een optimaal leefklimaat zonder dat je veel energie verliest.

 • Zelfregelende roosters: door middel van roosters altijd voldoende frisse lucht.
 • Lokale ventilatie-unit: regelt de ventilatie in één ruimte.
 • Balansventilatie met warmteterugwinning: warmt de koude lucht die binnenkomt op met de warmte van de afgevoerde lucht.
 • Ventilatiewarmtepomp met HR:ketel: maakt gebruik van de warme ventilatielucht en past dit toe op de verwarming.

Alternatief voor CV-ketel

Het verwarmen van een woning is een kostbare aangelegenheid. Doorgaans wordt hiervoor een HR-ketel op gas gebruikt. Je kunt kiezen voor een meer innovatieve verwarmingsbron die het mogelijk maakt om zonder gas te verwarmen. In onderstaande lijst bekijk je de meeste populaire optie.

 • Een nieuwe moderne HR-ketel: Compact, stil, veilig en zuinig.
 • Een hybride warmtepomp: betaalbaar systeem op de CV-ketel te ondersteunen.
 • Een all-electric warmtepomp: met name interessant bij woningen die erg goed geïsoleerd zijn.
 • Zonneboiler: zet energie van de zon om in warm water.
 • Infraroodpanelen: een sfeervol paneel dat werkt d.m.v. stralingswarmte.

Voordelen zonnepanelen

Als je jouw woning hebt geoptimaliseerd weet je ongeveer hoeveel stroom je nodig hebt. De benodigde stroom kan je op een duurzame manier opwekken door een set met zonnepanelen te laten plaatsen. Ze gaan met gemak 30 jaar of langer mee en je verdient ze al binnen 6 – 8 jaar helemaal terug.

 • Zonnepanelen wekken stroom op bij daglicht.
 • Een compleet pakket met 10 zonnepanelen is beschikbaar vanaf €5300 en heeft een terugverdientijd van ongeveer 7 jaar.
 • De opgewekte stroom die je niet verbruikt lever je automatisch terug, dit heet ook wel salderen. Hiervoor krijg je hetzelfde tarief als waarvoor jij stroom afneemt.

energielabel-lunteren-6741

Voordelig energielabel voor bedrijfspandEen actueel en definitief energielabel voor het kantoor is noodzakelijk op het moment van overdracht (koop/huur) van een bedrijfspand vanaf 50m2. De regelgeving is van toepassing op alle utiliteitsgebouwen zoals kantoren, onderwijsinstellingen, winkelcentrums, en publiek toegankelijke panden zoals stadions. Is het gebouw groter dan 100m2, en wordt dit voor ten minste 50% ingezet als kantoorgebouw? In dit scenario moeten deze panden per 2023 de beschikking hebben over energielabel C of hoger. Daarnaast moeten organisaties die gevestigd zijn in publieke gebouwen met een ruimte van minimaal 250 m2 het label zo ophangen dat iedereen dit kan zien, zoals in de wachtruimtes / ingang. Op deze website lees je ook alles over Energielabel verplicht.

 • Bij de notariële overdracht van een bedrijfsruimte is dit energielabel een dossierstuk.
 • Op dit moment geldt deze verplichting voor bedrijfspanden, overheidsgebouwen, winkels en horeca.
 • Voor bedrijfshallen en opslagruimtes is er een uitzondering gemaakt.
 • Bedrijfsgebouwen met 100 m2 aan functionele ruimte (en waar minimaal 50% als kantoor wordt gebruikt) moeten in 2023 ingeschreven staan met een milieulabel C.
 • In grotere publieke ruimtes van 250m2 of groter moet het label bovendien zichtbaar zijn voor bezoekers.

Veelgestelde vragen over het woninglabel

Wat doet een energielabel?
Het energielabel vertelt iets over de hoeveelheid energie die een woning gebruikt. Hoe minder fossiele energie de woning gebruikt, hoe aantrekkelijker het woninglabel wordt. De energie-index loopt van energielabel A of B (groen label) en kan oplopen tot F of G (erg onzuinig).

Moet mijn huis verplicht een energielabel?
Ja, in de situatie waarin je het huis zal gaan verhuren of verkopen moet je aan kunnen tonen wat de erkende deskundige van de woning vond. Dit moet ook in de verkoop- of verhuuradvertentie (makelaar) staan. Doe je dit niet, dan is een boete van €170 niet uitgesloten.

Hoe kan ik een label voor mijn woning aanvragen?
Daarvoor moet je een bevoegde energiedeskundige in Lunteren laten langskomen. Op de website Qbis.nl kan je een energiespecialist zoeken. Deze expert komt langs en berekent de energieprestatie van de woning. Deze specialist komt met een eindoordeel en voert de registratie door in de het EP-Online systeem. Ze versturen dit documenten via de mail en via Mijn Overheid kan jij het later ook weer opvragen (gemeente Ede).

Welke factoren bepalen mijn energielabel?
De inspecteur checkt het jaar waarin het gebouw is neergezet, het soort woning, woonoppervlakte en belangrijke aspecten zoals soort glas, de manieren van isoleren, de centrale verwarming en ventilatie voorzieningen en de investeringen in warmte en energieopwekking (WTW, zonnepanelen etc). Op basis van deze gegevens kan uitgerekend worden hoeveel gas en elektriciteit nodig is voor het opwarmen en koelen van jouw woning en hoeveel stroom er zelf wordt opgewekt uit duurzame bronnen. Uiteindelijk wordt het labelletter geregistreerd.

Wat betaal ik voor een energielabel?
De prijzen van een energielabel komen uit tussen de €170,00 – €410,00. De definitieve prijs wordt bepaald door type woning, de tijd die de adviseur nodig heeft en de informatie die voorhanden is (tekeningen, facturen of gegevens van de CV-installatie). Een goedkoop energielabel aanvragen particulier Lunteren doe je door meerdere energieadviseur te gaan vergelijken die diensten leveren binnen de provincie Gelderland.

Mijn energielabel opvragen, hoe doe ik dat?
Om dit in te zien check je www.energielabel.nl. Selecteer je type woning en voer de postcode (6741) en huisnummer in. Het systeem laat direct het huidige label zien. Opmerking: wordt er een voorlopig energielabel getoond? Dit telt niet als officieel woninglabel en is dus ook niet toegestaan om te gebruiken. Je moet dit dus eerst aanpassen naar een definitief woninglabel. Ga direct aan de slag: energielabel huis Lunteren opvragen.

Plaats een reactie