Energielabel Gendt

Direct energielabel aanvragen

Eenvoudig en betaalbaar een energielabel aanvragen voor jouw woning in Gendt? Vanaf 1 januari 2015 beschikt elke woning over een energielabel. Dit document toont hoeveel energie jouw woning verbruikt en biedt nuttige suggesties om het energieverbruik te verlagen. Ga je je huis verkopen? Dan is een definitief energielabel in Gendt verplicht. Op ons energielabel-platform vind je nuttige informatie over het opvragen, aanvragen of aanpassen van jouw label. In aanvulling daarop bekijk je hier (lokale) energieadviseurs en hebben wij handige tips om jouw label te verbeteren.

 • Met een energielabel wordt het duidelijk hoe energiezuinig een huis is.
 • Sinds 2015 is het verplicht bij een woningverkoop, verhuurcontract of een nieuwbouwproject.
 • We delen het op in 7 labels: Energielabel A of B (heel milieuvriendelijk) t/m F & G (vervuilend).
 • Tot 2020 regelde je een VEL (vereenvoudigd label) zelf via internet. Helaas werkt dit nu iets anders.
 • Je moet nu een afspraak maken met de energieadviseur in Gendt die de kenmerken van de woning bekijkt en op basis daarvan het label vaststelt.
 • Het label – inclusief concrete verbeterpunten – kost gemiddeld tussen de €150,00 – €390,00.

energielabel-a-uitleg

Goedkoop energielabel aanvragen in Gendt

Een energielabel biedt duidelijkheid over het energieverbruik van een woning. Alle huizen in Nederland hebben in 2015 een voorlopig energielabel gekregen. Als je jouw huis wilt verhuren of verkopen, dan heb je een definitief energielabel nodig. Met ingang van 2021 is er een nieuw systeem waarmee wordt gewerkt (NTA8800). Je moet tegenwoordig een vakbekwame energieadviseur uitnodigen. Deze expert huur je als het ware in en analyseert de actuele situatie op energiegebied. Het gevolg is dat het wel een stuk duurder is. In het gedeelte hieronder bieden wij informatie over hoe je een voordelig energielabel in Gendt regelt.

Energielabel aanvragen in 5 stappen

 1. Bekijk alle energiedeskundigen

  Via centraalregistertechniek.nl bekijk je de beschikbare erkend deskundige energieadviseurs die het energielabel mogen opmaken. Neem als basis je postcode (6691) om een erkend deskundige in Gendt te traceren.

 2. Afspraak maken en voorbereiden

  Selecteer een energiedeskundige en overleg een moment dat hij of zij kan langskomen. Het is handig als je de belangrijke informatie van de woning kunt laten zien. Denk aan bouwtekeningen, EPC-berekeningen, facturen of gegevens van de CV-installatie.

 3. Inventarisatie

  Een erkend energiedeskundige zal bij je thuis langskomen en bekijkt precies hoe energiezuinig de woning is. Het is aan te raden hierbij aanwezig te zijn.

 4. Vaststellen van het label

  De EP-adviseur in Gendt maak zijn of haar berekening, bepaalt het label en voert de registratie door in de het EP-Online systeem.

 5. Database met labels bekijken

  Nadat de calculatie is afgerond wordt er een PDF toegestuurd van het document inclusief alle kenmerken en concrete verbeterpunten. Het document heeft een geldigheidsduur van 10 jaar en dien je te overhandigen aan een geïnteresseerde koper. Het is ook digitaal in te zien via de berichtenbox van de overheid.

Wil jij een particulier energielabel aanvragen?

Vergelijk energieadviseurs en maak gebruik van de aanbieding!

Gemiddelde kosten energielabel

De totale investeringen voor een definitief energielabel liggen tussen de €175,00 & €395,00. In de onderstaande tabel vind je de gemiddelde tarieven van een energielabel deskundige Gendt. Meteen een afspraak inplannen? Klik hier om de adviseurs met elkaar te vergelijken. Bekijk ook adviseurs in Angeren, Doornenburg, Haalderen, Ressen en Bemmel. De tarieven komen tot stand door de volgende variabelen.

 1. Het woningtype (villa, vrijstaand, twee-onder-een kap, hoekwoning, tussenwoning).
 2. Het aantal uren dat de bouwinspecteur nodig heeft.
 3. Vooraf verkregen inzicht in het huis (tekeningen en facturen van verbetermaatregelen).
 4. Het werkgebied & locatie van de energiecoach.
Categorie huisM2 woonruimteGeschatte kosten
Appartementje60 m2€ 184,00
Rijtjeshuis120 m2€ 211,00
2-onder-1-kap140 m2€ 277,00
Vrijstaand200 m2€ 359,00
Kostenoverzicht woninglabel Gendt.

Alle energieadviseurs in Gendt vergelijken

Ook direct zo’n definitief energielabel aanvragen? Om dit te realiseren moet je een afspraak maken met een erkend deskundige energielabel Gendt. Het adres om deze inspecteur op te zoeken is https://www.centraalregistertechniek.nl. Hier vind je een verwijzing naar het QBISnl register. Op deze plek staan alle namen en gegevens van bekwame experts (BRL9500). Om gebruik te maken van een aanbieding tref je in de tabel hieronder een aantal uitgelichte adviseurs waar je simpel en snel een certificaat kunt regelen voor een aantrekkelijk tarieven.

Energieadvies Expertise Prijsindicatie Beoordeling Aanvragen
Energielabel Woning
Bedrijfspand
v.a. €349
beste keuze!

Tips voor een lager energieverbruik

Heeft je woning een slecht label, en wil jij besparen op de energiekosten door een betere energieprestatie? Met een focus op energiebesparende maatregelen kan je ook jouw woning verduurzamen tot een label A/B/C woning. Aan de basis staat altijd isoleren. Daarmee kan je garanderen dat er geen warme (of koude) lucht kan ontsnappen. Pas als het huis goed geïsoleerd is leg je de nadruk op energie die je zelf kunt opwekken met bijvoorbeeld zonnepanelen. Lees hier ook meer informatie over Energielabel B.

Advies: Via het platform Verbeteruwhuis.nl kan je zien – nadat je wat vragen hebt beantwoord – praktische verbeteropties voor een groen energielabel. Check de potentiële besparing.

Bekijk de voordelen van een zuinig energielabel woning Gendt

 • Een zuinig huis en flink besparen op de energiekosten.
 • Een optimaal binnenklimaat: geen tocht en kou bij de ramen.
 • Het woninglabel A of B is goed voor het milieu.
 • Woningwaarde stijgt tot wel 20%.
 • Sommige banken verstrekken een rentekorting.
 • De regering biedt diverse subsidies als je investeert in duurzame maatregelen.
 • De energiecoach in Gendt kan hierin een adviserende rol spelen.
EnergielabelBouwjaarAanpassingen
Label A2013 – 2024Met warmtepomp en zonnepanelen een energieneutrale woning.
Label B2001 – 2009Zonnepanelen laten leggen of een warmtepomp-installatie.
Label C1983 – 2002Zonnepanelen, triple glas, HR107 combiketel.
Label D1975 – 1984Enkelglas vervangen voor dubbelglas of HR+ glas.
Label E1968 – 1978Een moderne HR-ketel, zonnepanelen en isoleren.
Label F1948 – 1965Isoleren en het plaatsen van dubbelglas.
Label Gt/m 1934Vloer, dak en muren isoleren.

Het goedkoopste energielabel aanvragen?

Bekijk de aangesloten adviseurs en regel het nog deze week

Isoleren van de woning

Isolatie is van onschatbare waarde voor een milieuvriendelijke woning. Door goede woningisolatie toe te passen vermijd je dat gewonnen warmte de woning ontglipt. Daardoor dalen de stookkosten in de winter en profiteer je van een aangenaam leefklimaat. Welke onderdelen je als eerste moet isoleren ligt aan de huidige isolatiewaarden. Het bouwjaar vertelt al veel over de isolatiewaardes. Eventueel kun je dit ook aan buurtgenoten vragen. Een bouwtechnische keuring of speciale warmtescan kan de probleempunten goed blootleggen. In de tabel hieronder krijg je inzicht in de besparingen die mogelijk gerealiseerd kan worden in het geval van een eengezinswoning met een hr combiketel.

Isolatie optiesTarievenGasbesparing (jaar)Besparing (€/jaar)
Dakisolatie€3800 – €5500905 m3€643
Vloerisolatie€1500 – €4000410 m3€291
Spouwmuurisolatie€1000 – €2450940 m3€667
HR++ glas€2000 – €2900535 m3€379,85
Onkosten en opbrengsten bij het isoleren van een doorsnee- eengezinswoning.

Ventileren

In de situatie waarbij het huis al reeds correct geïsoleerd is, moet je zeker stellen dat er gekeken wordt naar de opties voor frisse lucht. Ventilatie is belangrijk voor een comfortabel leefklimaat. Slim en zuinig ventileren wil zeggen een optimaal binnenklimaat, zonder heel erg veel warmteverlies.

 • Zelfregelende ventilatieroosters: open roosters in de ramen maken natuurlijke ventilatie mogelijk.
 • Lokale ventilatie-unit: afzonderlijke ruimte doelgericht ventileren.
 • Balansventilatie met WTW-unit: geen last meer van koude luchtstromen door de WTW unit.
 • Ventilatiewarmtepomp als vervanging van je ventilatiebox: onttrekt warmte aan de ventilatielucht en verwarmt de CV-ketel voor.

Alternatief voor CV-ketel

De verwarming in een huis vraagt veel energie (en geld). In de praktijk gaat dit vaak nog met gasgestookte HR-ketels. Overweeg een groen alternatief waardoor je nauwelijks tot geen gas meer nodig hebt. In de volgende opsomming vind je de belangrijkste voorbeelden.

 • Moderne HR-combiketel: Bespaart meer dan 10% op het gasverbruik.
 • Een hybride warmtepomp: verwarmingssysteem dat samenwerkt met de normale gas cv-ketel.
 • Een all-electric warmtepomp: een volwaardige vervanger van de CV-ketel.
 • Zonneboiler: de zonnecollectoren op het dak zijn aangesloten op een gesloten leidingsysteem.
 • Infraroodpanelen: comfortabele lokale stralingswarmte die prettig aanvoelt.

Zonnepanelen aanschaffen

Als je de nodige isolatiewerkzaamheden hebt getroffen en een nieuwe ketel of warmtepomp hebt geplaatst weet je ongeveer hoeveel stroom je nodig hebt. De stroom die je nu nodig hebt kan je zelf opwekken door te investeren in zonnepanelen. Ze gaan met gemak 30 jaar of langer mee en je hebt ze vaak binnen 7 jaar terugverdiend.

 • Zonnepanelen zetten zonne-energie om in elektriciteit.
 • Een set met 10 zonnepanelen koop je vanaf €4000 en verdien je snel terug, vaak al binnen 8 jaar.
 • Elektriciteit dat je niet zelf gebruikt kan je terugleveren aan de energieleverancier (salderen). Hiervoor ontvang je dezelfde prijs als waarvoor jij stroom afneemt.

energielabel-gendt-6691

Energielabel bedrijfspanden en gebouwen

Je dient te beschikken over een energielabel voor een kantoor bij oplevering, maar ook bij verhuur/verkoop van een bedrijfsgebouw van minimaal 50m2. Deze regel is in het leven geroepen voor utiliteitsgebouwen als kantoren, onderwijsinstellingen, horecagelegenheden, en publiek toegankelijke gebouwen zoals ziekenhuizen. Is het gebouw groter dan 100m2, en is 50% of meer van deze ruimte geschikt als kantoorfunctie? Op dat moment moet het pand per 2023 ten minste energielabel C hebben. Daarbij moeten organisaties zoals winkels, banken of hotels die gehuisvest zijn in grote publieke gebouwen met een oppervlakte van ten minste 250 m2 dit energielabel zichtbaar tonen, zoals in de wachtruimtes / ingang. Lees ook meer over Energielabel G.

 • Bij verkoop, verhuur of oplevering van kantoorpanden moet je verplicht een energielabel hebben.
 • Op dit moment geldt deze verplichting voor bedrijfspanden, winkels, kantoren en horeca gebouwen.
 • Voor opslagruimtes en loodsen is er een uitzondering gemaakt.
 • Bedrijfsgebouwen met 100 m2 aan functionele ruimte (met minimaal 50% als kantoorfunctie) moeten wettelijk gezien vanaf 2023 een milieulabel C of beter hebben.
 • In publieke panden van minimaal 250 m2 hoort het label zichtbaar te zijn voor bezoekers.

FAQ – Veelgestelde vragen over het woninglabel

Wat houdt het energielabel in?
Een energielabel biedt duidelijkheid over de energiezuinigheid van een woning. Hoe minder CO-2 de woning uitstoot, hoe gunstiger het woninglabel. De energie-index loopt van energielabel A of B (heel milieuvriendelijk) en loopt op tot F en G (niet duurzaam).

Is voor iedereen een energielabel verplicht?
Ja, als je een gebouw zal gaan verhuren of verkopen moet je aan kunnen tonen welk energielabel het huis toegekend is. Dit moet ook in de verkoopadvertentie staan. Is het definitieve label niet aantoonbaar, dan riskeer je als verkoper/verhuurder een boete van €170.

Hoe is het label aan te vragen?
Voor een definitief label moet je een erkend deskundige energiedeskundige in Gendt thuis laten komen. Op de website QBIS.nl vergelijk je eenvoudig meerdere energiespecialisten. Deze vakman bezoekt jou op locatie en kijkt hoe het gesteld is met de isolatie en duurzame verwarmingsbronnen. Deze expert kiest het label en legt deze vast in de EP-online database. Je ontvangt het document als PDF en in Mijn Overheid is het zelf te downloaden (gemeente Lingewaard).

Hoe komt mijn energielabel tot stand?
De specialist inspecteert het jaar waarin het huis is gebouwd, woningtype, oppervlakte en belangrijke aspecten zoals ramen en kozijnen, de isolatiewerkzaamheden, de ventilatie en verwarming oplossingen in het gebouw en of er energie-efficiënte warmtebronnen aanwezig zijn zoals zonnepanelen of een warmtepomp. Met deze complete analyse wordt opgesteld hoeveel gas en elektriciteit nodig is voor het leveren van warm water en de verwarming van jouw huis en in hoeverre de woning deze benodigde energie zelf opwekt. Vervolgens wordt het vastgestelde labelletter in de database ingeschreven.

Wat betaal ik voor een energielabel?
De onkosten van een energielabel schommelen tussen de €120,00 en €350,00. De verwachte prijs heeft te maken met type woning, het aantal uur dat de adviseur bezig zal zijn en de kwaliteit van de basisinformatie (tekeningen en andere technische informatie). Een goedkoop energielabel aanvragen particulier Gendt is over het algemeen gunstiger door velerlei energiebedrijven naast elkaar te zetten die opereren in de provincie Gelderland.

Hoe kan ik snel mijn huidige energielabel opvragen?
Hiervoor ga je naar de overheidswebsite energielabel.nl. Kies het type woning en voer jouw postcode (6691) en huisnummer plus eventueel toevoeging in. Je krijgt nu gelijk het huidige label plus de vervaldatum te zien. Belangrijk: is het een voorlopig energielabel? Dit is geen geldig document en mag je dus niet bij een woning overdracht gebruiken. Je moet het voorlopige label veranderen in een definitief label. Bekijk het direct online: energielabel huis Gendt opvragen.

Plaats een reactie