Energielabel Lingewaard

Direct energielabel aanvragen

Wil je een energielabel aanvragen voor jouw woning in Lingewaard? Vanaf 1 januari 2015 is er een nieuw energielabel voor woningen gelanceerd. Dit certificaat laat zien hoe energiezuinig een woning is en toont concrete opties om de woning duurzamer te laten worden. Ben je van plan jouw woning te verkopen of verhuren? In dat geval is een definitief energielabel in Lingewaard verplicht. Op www.energielabelprijzen.nl bieden wij actuele informatie over het berekenen, opvragen en aanvragen van het keurmerk. Bovendien kan je hier energieadviseurs vergelijken en bekijk je nuttige informatie hoe je jouw woning energiezuiniger kunt maken.

 • De energielabels bieden inzicht in de energieprestatie van een gebouw.
 • Je moet het aantonen bij een woningoverdracht (bijvoorbeeld verkoop of verhuur).
 • Er zijn 7 niveau’s: Energielabel A of B (zeer milieuvriendelijk) t/m F en G (vervuilend).
 • In het begin kon men zelf online een VEL (vereenvoudigd label) bestellen. De overheid heeft dit in 2021 geactualiseerd.
 • Je plant een afspraak met een energieadviseur in Lingewaard die het huis inspecteert en een label opmaakt.
 • Het certificaat – inclusief concrete verbeterpunten – kost gemiddeld tussen de €125,00 – €390,00.

energielabel-a-uitleg

Goedkoop energielabel aanvragen in Lingewaard

Het energielabel geeft inzicht in de actuele staat en de energieprestatie van een object. Alle woningbezitters namen in 2015 een eerste voorlopige energielabel in ontvangst. Indien je jouw woning gaat verkopen of verhuren, dan moet je een definitief energielabel kunnen overhandigen. Sedert 2021 is er een nieuwe methode waarop dit wordt vastgesteld (NTA8800). Je moet om die reden een officiële energieadviseur langs laten komen. Deze deskundige huur je als het ware in en doorloopt een lange lijst met punten. Het nadeel voor de consument is dat het veel duurder is. In het volgende overzicht bieden wij informatie over hoe je zo’n voordelig energielabel in Lingewaard moet regelen.

In vijf stappen het energielabel aanvragen

 1. Informeer naar een energiedeskundige

  Via het platform centraalregistertechniek.nl vind je verschillende officiële energieadviseurs die een energielabel mogen vaststellen. Voor relevante lokale resultaten gebruik je jouw postcode (6684) om een erkend deskundige in Lingewaard te traceren.

 2. Afspraak maken en voorbereiden

  Contacteer een energie-expert en plan een afspraak in. Bereid je goed voor: zorg dat je zoveel mogelijk gegevens van het gebouw beschikbaar hebt. Voorbeelden zijn bouwtekeningen, EPC-berekeningen, facturen of gegevens van de CV-installatie.

 3. Bezoek en berekening

  Zo’n erkend energiedeskundige komt fysiek bij je thuis en doorloopt een lange lijst met punten. Hij of zij zal ongeveer 2 uur bezig zijn.

 4. Label registratie

  De EP-adviseur in Lingewaard stelt het label vast en verzorgt de inschrijving in het EP-Online platform.

 5. Je label opzoeken

  Als alle werkzaamheden zijn gedaan ontvang je digitaal een PDF van de energie index met een uitgebreide samenvatting en opties om de woning zuiniger te maken. Het label is 10 jaar geldig en moet je laten zien bij de verkoop van de woning. Via de online omgeving van de overheid (DigiD inlog noodzakelijk) is het ook op te vragen.

Een particulier energielabel nodig?

Zoek naar energieadviseurs en regel het snel

Kosten van een energielabel

De gemiddelde prijzen van een definitief energielabel schommelen tussen de €165,00 & €380,00. In het overzicht hieronder bekijk je de huidige tarieven van een energielabel deskundige Lingewaard. Wil je een concrete prijs? Klik hier om de beschikbare (regionale) experts te vergelijken. Bekijk ook adviseurs in Overbetuwe, West Maas en Waal, Druten, Beuningen en Wijchen. De tarieven komen tot stand door verscheidene onderdelen.

 1. Hoe groot het huis is (villa, hoekwoning, twee-onder-een kap, tussenwoning, vrijstaand).
 2. De benodigde tijd die de bouwinspecteur nodig heeft.
 3. De hoeveelheid informatie die er is (tekeningen en installatietechnische gegevens).
 4. Het werkgebied & locatie van de energiecoach.
Categorie huisM2 woonruimteTarieven
Appartementje70 m2€ 173,00
Rijtjeswoning110 m2€ 205,00
Geschakeld huis165 m2€ 270,00
Losse woning190 m2€ 364,00
Kostenoverzicht woninglabel Lingewaard.

De beste energieadviseurs in Lingewaard vergelijken

Ook direct het definitieve energielabel aanvragen? Hiervoor maak je een afspraak met een erkend deskundige energielabel Lingewaard. Het portaal om ervaren energiedeskundigen te vergelijken is centraalregisterTechniek.nl. Daar vind je het QBISnl register. Op deze plek kom je in contact met bevoegde vakmannen (BRL9500). Voor een voordelige keuze doorzoek je hieronder een aantal betrouwbare partijen waar je verrassend eenvoudig een certificaat kunt regelen zonder al te veel kosten.

Energieadvies Expertise Prijsindicatie Beoordeling Aanvragen
Energielabel Woning
Bedrijfspand
v.a. €349
beste keuze!

In 4 stappen een duurzame woning

Heeft je woning een slecht label, en wordt het tijd om duurzamer te leven en de energieprestatie te verbeteren? Door te kiezen voor energiebesparende maatregelen kan je vrijwel elke woning optimaliseren naar een label A/B/C huis. Aan de basis staat altijd isoleren. Op die manier weet je zeker dat het in de winter lekker warm blijft, en in de zomer heerlijk koel. Bij de fase daaropvolgend ga je aan de slag met energie die je zelf kunt opwekken met bijvoorbeeld zonnepanelen. Lees hier ook meer informatie over Voordeligste energielabel.

Adviezen: Op de website https://www.verbeteruwhuis.nl zie je – nadat je wat vragen hebt beantwoord – duidelijke verbeteropties voor een beter energielabel. Bekijk direct wat de mogelijkheden zijn.

Voordelen van een zuinig energielabel woning Lingewaard

 • Een energiezuinig huis en maandelijks lagere energiekosten.
 • Een gezond wooncomfort: kieren en tocht worden voorkomen.
 • Het woninglabel A of B is goed voor het milieu.
 • Waarde van de woning stijgt.
 • Mogelijk een duurzaamheidskorting bij je hypotheek.
 • Je kunt profiteren van verscheidene subsidies wanneer je investeert in een groener label.
 • De energiecoach in Lingewaard kent precies de huidige wet- en regelgeving.
EnergielabelBouwjaarOptimalisaties
Label A2012 – 2024Energieneutrale woning met zonnepanelen en warmtepomp.
Label B2001 – 2007Zelf stroom opwekken met zonnepanelen + warmtepomp.
Label C1984 – 2000Laat de muren en het dak goed isoleren (en plaats zonnecellen).
Label D1971 – 1980Vervang de CV ketel door een duurzame variant.
Label E1969 – 1978Isoleren van de gehele woning plus zonnepanelen.
Label F1946 – 1970Vloer-, dak- en spouwmuurisolatie.
Label Gt/m 1935Een moderne HR-ketel en isoleren.

Zoek je het goedkoopste energielabel?

Bekijk alle adviseurs en regel het nog deze week

Isolatie van je woning

Isolatie is altijd de basis van een zuinige woning. Door goede isolatie van muren, bodem en/of dak verhinder je dat de gerealiseerde warmte weer kan ontsnappen. Met isolatie ben je minder kwijt aan stookkosten en geniet je van een optimaal binnenklimaat. Waar je het beste kunt beginnen wordt bepaald door de huidige mate van isolatie. Het bouwjaar van het huis zegt veel over de eventueel aanwezige isolatie. Je kunt ook navraag doen bij vorige bewoners of mensen uit de straat. Een bouwtechnische keuring of thermografisch onderzoek toont plaatsen waar isolatie ontbreekt. In de lijst hieronder krijg je inzicht in de gemiddelde besparingen bij een normale eengezinswoning met een normale hr combiketel.

IsolatieInvesteringBesparing gas (m3)Besparing (€/jaar)
Dakisolatie€3700 – €5600915 m3€586
Vloerisolatie€1200 – €3300330 m3€211
Spouwmuurisolatie€1150 – €2050925 m3€592
HR++ glas€1950 – €2800470 m3€301
De totale kosten en opbrengsten bij isolatie van gemiddelde eengezinswoning (60m2).

Ventileren

Wanneer jouw woning goed geïsoleerd is, moet je zeker stellen dat de luchtstromen in het pand worden verbeterd. Ventilatie is belangrijk voor een comfortabel leefklimaat. Zuinig en slim ventileren houdt in een optimaal binnenklimaat waarbij er warmte uit de vervuilde lucht wordt teruggewonnen.

 • Zelfregelend rooster: Bij winddruk wordt de luchttoevoer automatisch beperkt.
 • Losse ventilatieunit: slimme keuze bij woningen met natuurlijke ventilatie.
 • Balansventilatie met warmte terugwin unit: d.m.v. de mechanische ventilatie worden alle ruimtes even goed geventileerd.
 • (Hybride) ventilatiewarmtepomp i.p.v. ventilatiebox: benut slim de warmte uit de ventilatielucht om je huis te verwarmen.

CV-ketel vervangen voor duurzaam alternatief

Het verwarmen van de woning is een kostbare aangelegenheid. De meeste woningen hebben nog een HR-ketel op gas. Overweeg een groen alternatief die bijna geen of zelfs helemaal geen gas nodig heeft. In de volgende lijst vind je een aantal systemen.

 • Innovatieve hoogrendementsketel: zeer zuinig en efficiënt.
 • Een hybride warmtepomp: eenvoudig te installeren systeem in hybride setting met de CV.
 • Een all-electric warmtepomp: met name interessant bij woningen die erg goed geïsoleerd zijn.
 • Zonneboiler: de zonnecollectoren zetten energie om in warmte.
 • Infraroodpanelen: ideaal als extra bijverwarming in een schuur of studeerkamer.

Zonnepanelen installeren

Zodra je jouw woning hebt geïsoleerd en voorzien hebt van een nieuwe HR-ketel of warmtepomp weet je in grote lijnen hoeveel stroom er nodig is. De totale stroom kan je op een duurzame manier genereren door zonnepanelen te laten installeren. Ze hebben een levensduur van 25 jaar of langer en je hebt ze vaak binnen 7 jaar terugverdiend.

 • Zonnepanelen wekken stroom op bij daglicht.
 • Een systeem van 10 zonnepanelen kost om en nabij de €4800 en heeft een terugverdientijd van ongeveer 7,5 jaar.
 • Elektriciteit dat je niet zelf gebruikt kan je terugleveren aan de energieleverancier (salderen). Hiervoor krijg je hetzelfde tarief als je zou betalen bij de energieleverancier.

energielabel-lingewaard-6684

Energielabels voor bedrijfspanden

Een geldig energielabel voor je bedrijf is nodig bij verkoop, verhuur en oplevering van een bedrijfsgebouw van minimaal 50m2. Deze verordening is in het leven geroepen voor utiliteitsgebouwen als een kantoor, sporthallen, horecagelegenheden, en openbare gebouwen zoals ziekenhuizen. Betreft het een pand groter dan 100m2, en wordt 50% of meer gebruikt als kantoorgebouw? Op dat moment is het plicht dat deze gebouwen in 2023 de beschikking hebben over energielabel C of hoger. Ook moeten bedrijven die actief zijn in openbare gebouwen vanaf 250 m2 het label zo ophangen dat iedereen dit kan zien, bijvoorbeeld naast de receptie. Op deze website lees je ook alles over Energiemaatschappijen.

 • Bij oplevering of verhuur/verkoop van een bedrijfspand is een energielabel noodzakelijk.
 • Dit is noodzakelijk voor alle bedrijfspanden, ziekenhuizen, overheidsgebouwen en winkels.
 • Voor schuren en garages is er een uitzondering gemaakt.
 • Bedrijfsgebouwen die groter zijn dan 100 m2 (minimaal 50% als kantoor) moeten met ingang van 2023 minimaal de beschikking hebben over milieulabel C.
 • In openbare (bedrijfs)ruimtes met een oppervlakte van meer dan 250 m² moet het label goed zichtbaar zijn voor bezoekers.

Veelgestelde vragen (FAQ) m.b.t. het woninglabel

Wat is het energielabel voor woningen?
Het energielabel maakt duidelijk de actuele staat en de energieprestatie van een object. Hoe energiezuiniger, hoe hoger de score op het woninglabel. De energie-index loopt van energielabel A of B (zeer milieuvriendelijk) tot en met F / G (ontzettend onzuinig).

Moet mijn huis verplicht een energielabel?
Ja, wanneer jij het huis wilt verkopen of verhuren dan moet je laten zien welk energielabel de woning heeft. Je moet het ook meenemen in de advertentie (makelaar). Is er geen geregistreerd label, dan kun je een boete van €170 krijgen.

Hoe moet ik een label aanvragen?
Voor een definitief label moet je een bevoegde energiedeskundige in Lingewaard bij je thuis laten komen. Middels de database van Qbis.nl doorzoek je alle energiespecialisten. Een expert komt langs en bekijkt precies hoe energiezuinig de woning is. Deze specialist berekent het label en zorgt dat deze wordt verwerkt in de EP-online database. Ze versturen dit documenten via de mail en in Mijn Overheid is het zelf te downloaden (gemeente Lingewaard).

Op welke manier wordt het energielabel bepaald?
Een adviseur analyseert de bouwperiode, het type huis, m2 woonruimte en andere eigenschappen als kozijnen (hout/kunststof) + ramen, hoe goed de woning geïsoleerd is, de ventilatie en verwarming oplossingen in het gebouw en of er bijvoorbeeld duurzame energie wordt gebruikt middels zonnepanelen of een warmtepomp. Op basis van deze gegevens wordt opgesteld wat de benodigde energie capaciteit is voor het leveren van warm water en de verwarming van de woning en in welke mate de woning dit zelf uit hernieuwbare bronnen haalt. Tenslotte zal de benodigde labelletter met je gedeeld worden.

Wat is de prijs van het energielabel?
De kosten van je energielabel schommelen tussen de €115,00 & €385,00. De totale kostprijs ligt aan de grootte van de woning, hoeveel tijd de adviseur nodig denkt te hebben en de beschikbare documentatie (tekeningen en andere technische informatie). Een goedkoop energielabel aanvragen particulier Lingewaard kun jij het beste doen door veel energiedeskundigen te contacteren die hun werkgebied hebben liggen binnen de provincie Gelderland.

Via welke website kan ik mijn huidige energielabel opvragen?
Om jouw huidige score te bekijken surf je naar het platform energielabel.nl. Selecteer of het een koop- of huurwoning is en vul jouw postcode (6684) en huisnummer in. Het huidige label wordt nu meteen weergegeven. Belangrijk: laat het systeem een voorlopig energielabel zien? Dit is geen officiële status en mag je dus niet bij een woning overdracht gebruiken. Je moet deze altijd omzetten naar een definitieve status. Ga direct aan de slag: energielabel huis Lingewaard opvragen.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie